M.K.P. AGRO služby
dnes je pondelok,  6. január 2025,  meniny má Antónia,  spln: 29. január 2025,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 16:04
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vlk dravý - poľovníci verzus ochranári - diskusia

autor: správca admin
pridané: 14.4.2015 21:24
Problematika ohľadom lovu vlka dravého, názory poľovníkov verzus snahy rôznych ochranárskych organizácií. Aký je váš názor, skúsenosti, realita?
počet zobrazení: 69 351
počet hlasov: 2
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Stagstalker, 16.12.2015 o 19:54

Prosím ťa uveď mi odkiaľ máš údaj, že "..veľmi veľa ochranárov, možno i viac ako polovica, má prírodovedné vzdelanie.." Z akého zdroja čerpáš a čo je to podľa teba prírodovedné vzdelanie? Lebo medzi také patrí aj matematika, fyzika, mediamatika, chémia, antropológia, jadrová a subjadrová fyzika a množstvo iných s enviromentálnymi a biologickými vedami nesúvisiacich vedných disciplín. Apropo, vzdelanie nie je všetko, kompetentnosť rozhodovania nezávisí len od neho, ale pramení najmä zo skúseností a praxe v danej oblasti. Lesník alebo poľovník či pracovník TANAPu čerpajúci z priamych pozorovaní a praxe získanej v priebehu rokov týkajúcej sa vývoja populácie napr. medveďa má k téme určite povedať viac ako absolvent enviromentálneho manažmentu, ktorý videl medveďa zatiaľ len v učebnici. Keby toto kompetentní na SR pochopili tak v životnej úrovni atakujeme Švajčiarov. A zodpovednosť "ochranárov"? Nebuď smiešny, prakticky žiadna. Nemusia preukazovať odbornú spôsobilosť, skladať skúšky, niesť za svoje konanie pretavené v praxi a reálnom živote dôsledky. Tí akurát vedia vyplakávaním, mediálnym tlakom a demagógiou bez podloženia relevantným výskumom "vyboxovať" nejakú zlepenú novelu či rozhodnutie príslušného orgánu ochraňujúce predmet záujmu daného ochranárskeho spolku bez ohľadu na celkové dopady. Nevedia chrániť plošne, pripustiť zásah aj v podobe kvalifikovaného odstrelu, ktorý neznamená automaticky vždy len úbytok v populácii, ale sústredia sa na svoj predmet záujmu priam tunelovým videním znásobeným prídavnými klapkami na oči. Takto sa bezhlavo presadzovala a presadila ochrana kormorána, za ktorého odstrel sa neskôr z dôvodu jeho premnoženia muselo poľovníkom platiť, inač by rybári lovili ryby akurát tak vo vani a následky tejto "ochrany" poznať v zarybnenosti riek a rybníkov doteraz. A nepočul som, že by sa vyvodila konkrétna zodpovednosť za tento "erudovaný" nápad, ktorý napáchal určite viac škody ako chybný odstrel medveďa poľovníkom, ktorý mal väčšiu labu o 5cm a o 30kg väčšiu hmotnosť, začo je strelec sankcionovaný okamžite. A to uvádzam ten lepší príklad. "Ochranár" si presadí zákaz odstrelu alfa samcov u vlka dravého, pričom na druhej strane jedným dychom dodáva, že rozoznať alfa samca je v prírode prakticky nemožné. Ale z poľovníka by pytliaka spravil obratom, lebo každý väčší vlk bude z jeho pohľadu alfa samec a predsa poľovník má vedieť načo strieľa. V praxi je teda zodpovednosť vyvodzovaná len u poľovníkov, pretože tí tu prax aj reálne tvoria a pohybujú sa v nej. Na druhej strane nepoznám zákon trestajúci sankciami ľudskú hlúposť pri tvorbe neefektívnych a absolútne kontraproduktívnych opatrení, ktoré dokážu v rámci živenia svojho biznisu vyprodukovať niektorí "ochranári". Toľko k neseniu zodpovednosti a kompetentnosti pri tvorbe opatrení ovplyvňujúcich prax. Bohužiaľ, častokrát je však prax nastavená ľuďmi, ktorí v nej nikdy neboli. Ad absurdum.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 52

komentáre

zoradiť
zobrazené 721-760 z 803 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 3.1.2013 o 14:26

jozefpetr to mám štígro ,že aspoň niekto tú zmluvu videl . Mňa by zaujímalo akým výberovým konaním sa vybrala poisťovňa ? A hlavne percento aké vynakladá z tých približne 6 milionov euro na likviditu škody ? Tiež by ma zaujímalo prečo lovecký spolok Pribina má poistku o tretinu lacnejšiu aj bez množstevnej zlavy akou disponuje obrovské SPZ ? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 3.1.2013 o 14:22

apple načo by nám bola k nahliadnutiu poistná zluva veď poľovníci dajú na poistku iba 6 milionov euro . Poisťovňa nám z toho na likviditu vyplatí určite veľa :-D Ale nechcem odbočovať od debaty . jarodt čo som urobil ja pre poľovníctvo . Zaplatil som tie nekresťanské vymyslené poplatky ničím nepodložené . Za to očakávam , že poľovníci majú v SPK svojich právnikov ,ktorí majú konať !!! Mám však pocit ,že nekonajú . Potom je tu otázka načo vykonávajú svoje funkcie ? Od toho sa združujeme aby sa dostávalo 60 000 poľovníkom dôstojnej obhajoby či na Slovensku alebo v Bruseli . Zatiaľ jeden obyčajný poľovník /branom / urobil viac ako celé chobotnice SPZ či SPK . Okrem humorného listu prezidentovi plného hrubíc od pána šubu ohladne lovu mačiek a psov túlavých som nevidel žiadnu konštruktívnu reakciu skoro na nič !Doteraz nechápem načo ten list posielal niekomu ,kto o odstrele mačiek a psov vôbec nemá žiadnu právomoc rozhodnúť !!! To mohol aj Martinke do Turca poslať . odkaz ◄ reagovať

off jozefpetr, 3.1.2013 o 14:08

Tak po poriadku: 1. MP RV SR 2.Ano som poistený cez SPZ, ano videl som tu zmluvu. 3.nemám, také uznesenie. resp. naše pz a ani PO take uznesenie nemá. ale viem čitať zákon a viem, že SPK vznikla zo zákona. Inak neviem prečo miešaš poistenie SPZ a problematiku SPK? možeš ozrejmiť? ale skús v inej temé a nie v tejto resp. nie v každej ktorá troška viac prispevkov. Neuráža ma diskusia o SPK uráža ma tvoje splietanie o rovnakej problematike v každej téme, ktorá má 20-30 príspevkov.Potencionálne príjmy pribiny poznáš, to su tie, ktoré ma teraz komora, ktorej zrušením by prešli na niektorú resp. niektoré PO. Napr. PL.Poistenie, disciplinárne previneniea, strelectvo, jynológia atď. veď to poznáš, nemusím to tu rozpisovať podrobne predsa. Moj názor je taký, Ideš ho zmeniť? skús, ale predlož fakty a argumenty. Ak je to všetko take zle, prečo sa neobratiš -te na US SR? ◄ reagovať

off jarodt, 3.1.2013 o 14:02

apple, prečo to zbytočne komplikovať? Po x-tý krát sa tu vravelo, že sa jedná len o vyjadrenie občianskeho postoja, nie o vedecké zdôvodňovanie, v rámci svojich možností Kto chce môže zapojiť aj rodinných príslušníkov a priateľov. Je jedno, či to má váhu, alebo nie, ale ak to napíše 1000 z nás tak to určite nejakú váhu bude mať. Z našej strany viac spraviť nemôžme, ďalej nech pracujú naše zväzové a štátne orgány. Ale začať treba od seba, potom môžeš kritizovať aj Lebockého, čo on spravil pre nás? Odprezentovanie tvojho občianskeho postoja ti zaberie 15-20 sekúnd času a dovi-dopo, viac sa k tomu nevraciam. Ak si myslíš, že Brusel do toho nemá čo hovoriť tak sa mýliš, Brusel môže dať žalobu na SR tak ako ju dali na Fínsko a iné krajiny a prejednávať to bude Európsky súdny dvor a že budú tlaky na zastavenie lovu vlka u nás o tom niet najmenších pochýb. ◄ reagovať

off apple, 3.1.2013 o 13:23

jozefpetr, prosím, po poriadku: 1.)kto rozhoduje o love vlka? 2.) si poistený cez spz? ak áno, videl si už niekedy tú poistnú zmluvu? 3.) prosím ťa, daj sem trebárs aspoň jedno uznesenie členskej schôdze pz spz, alebo z nejakej inej PO, kde sa preberal vznik SPK a spôsob jej fungovania a následne s jej vznikom členská schôdza súhlasila. ja sa o to snažím tri roky a jediná info, ktorú som získal, bola tohoto typu: kde žiješ??? vysvetli mi prosím tú vidinu príjmov pribiny. to bude zaujímať mnohých, konečne niečo konkrétne, o čo nám ide, podľa teba. obávam sa, že ani len netušíš, čo je to SPK, nieto ešte o čom je. síce nevieš, o čom je reč, ale uráža ťa to, však? ◄ reagovať

off jozefpetr, 3.1.2013 o 13:06

Treba sa začať snemovať, hádať na vlastnom piesku a za ten čas sa lov vlka cez EK zakáže, potom sa obmedzí lov vodného vtáctva, následne bažanta atď. a MY tu budeme snemovať, lebo zopár jedincov sa nevie stotožniť zo situáciou. Ak by to malo celé niekam smerovať, už dávno by bola SPK zrušená členstvo zmenené resp. nikdy by nevznikla, nie, namiesto toho bude Pribina skrz vidinu príjmov z činnosti (o nič iné podľa mňa nejde ), ktorú robí SPK a pod. bombardovať nezmyslami celú poľovnícku i nepoľovnícku spoločnosť.apple, si ako osamelývlk, v každej téme stále to isté dookola a o ničom. ◄ reagovať

off apple, 3.1.2013 o 12:34

možno to celé vnímam nesprávne, ale napravte ma, prosím. o love vlka rozhoduje brusel? o legislatíve na jeho lov rozhoduje brusel? obávam sa, že taká bude odpoveď.... lebo iná vzhľadom na kompetencie nemôže byť. je mi úplne záhadou, ako sa dokážete na nepodstatnej veci odbavovať a principiálne sa nikoho netýkajú, nikoho neoslovia. vráťte sa prosím aspoň na chvíľu k príspevku Hekler, dnes o 9:31, tu podumajte. a ak je to na niekoho priveľa, tak aspoň nech si skontroluje, či má zaplatené výpalné, aby mohol do bruselu vypisovať ako poľovník, držiteľ PL. ◄ reagovať

off serax, 3.1.2013 o 11:58

poslane!!! nieje co riesit, a posielam vyzvy dalsim ludom! !! ◄ reagovať

off Edu, 3.1.2013 o 11:24

Hekler asi tak ako hovorí na tvojom odkaze môj priatel Karel . Česť jeho pamiatke . Naozaj nie je predmetom debata o lesoch. martinj lovci legálne ulovených vlkov publikujú svoje fotografie na ktoré majú autorské práva na poľovníckom servri . Všetko zákonne . LOZ VLK tieto fotografie kradne a nezákonne zverejnuje pre svoju reklamu a vytváranie nenávisti voči poľovníkom v očiach nepolovníckej verejnosti. Jeho tlieskači následne pod takto kradnutými fotkami vulgárne nadávajú na poľovníkov .Pridávajú komentáre ako treba vyvraždiť poľovníkov a ich rodiny atď . To je kulúra LOZ VLK . ◄ reagovať

off Stopinko, 3.1.2013 o 10:42

Odoslané nech maju co citat. ◄ reagovať

off hunter2, 3.1.2013 o 9:55

Odoslané - nech študujú aj tak tam nič nerobia. ◄ reagovať

off laco11, 3.1.2013 o 9:48

...s tým mimoriadnym snemom to je veľmi zaujimavá myšlienka...dal si do hlavy chrobáka ďalším špekulantom, ktorí sa toho môžu chytiť a s našou pomocou dosiahnuť zmenu, ale zase len vo svoj prospech...neverím, že v tomto "právnom a demokratickom" štáte to niekto myslí úprimne v prospech správnej veci... ◄ reagovať

off Hekler, 3.1.2013 o 9:31

prečo sa zase ako stádo obraciame na Brusel že ten niečo za nás vyrieši, nič nevyrieši žiaden úradník, tam sa pracuje úplne ináč, bez doloženej odbornej diskusie u nás doma, raňajok v Bruseli s poslancami, spojením niekoľkých štátov tam žiaden email nemá šancu, prečo nezvoláme mimoriadny smen SPK a nerozprášime všetky duplicitné vedenia na všetky svetové strany, to by bola služba poľovníkov poľovníctvu aj prírode ...(máme internet a môžeme sa spojiť len treba chcieť niečo spraviť a nečakať na Brusel, tam sa úradníci zaoberajú sámi sebou a svojimi výhodami) bez vlastnej iniciatívy u nás doma to dopadne (alebo žeby už dávno dopadlo) takto : odkaz Tuto skladbu Karla Kryla nezavrela do trezoru KSČ,ale strana, která dnes v ČR vládne. Prezidentom bol Václav Havel, premiérom Václav Klaus. K. Kryl mal pravdu a dopredu to vedel ...čo je ináč u nás doma ? ◄ reagovať

off jozefpetr, 3.1.2013 o 7:24

List odoslaný. Pretože ako konštatuje LOZ ak spravíte petíciu a zašlete na EK je to jeden dokument ktorý sa vybaví jedným listom, ak pošlete 1000 listov je potrebné 1000 odpovedí a je pravdepodobné ,že sa tým aj niekto začne zaoberať pretože majú väčšiu silu. Takže nevymýšľať a odoslať listy.. ◄ reagovať

off branom, 3.1.2013 o 6:48

Ináč je veľmi zaujímavé, že pri fotografiach vlkov v úlovkoch je okolo 400 lajkov a každý je spokojný, že sa vlci môžu loviť, ale odoslať jeden list na podporu jeho lovu na EK /skopírovať hore v zadaní témy/ na adresu odkaz už akosi nikomu nič nehovorí. Nečudujte sa potom ak aj vďaka nášmu ničnerobeniu prevahu získa druhá strana, som zvedavý ako si potom budete komentovať svoje fotečky. Jedno sa pánovi Lukáčovi uprieť nedá a to je premyslený ťah na bránku spojený s cielenou masmediálnou kampaňou proti poľovníkom, proti lovu vlka a tu sa nevieme dohodnúť ani 5 poľovníci za spoločnú vec, ktorá sa nás bytostne dotýka, smutné a na zamyslenie. ◄ reagovať

off branom, 3.1.2013 o 6:21

martinj, Edu prosím neodbočovať od témy, stav lesného hospodárstva na Slovensku má momentálne nijako nezaujíma. Téma je zachovanie lovu vlka dravého na Slovensku a jeho podpora prostredníctvom odoslania súhlasného listu na Európsku komisiu. Ak chcete rozoberať lesné hospodárstvo založte si vlastné témy a tam si to rozoberajte koľko chcete. Ďakujem za porozumenie. ◄ reagovať

off martinj, 3.1.2013 o 2:16

Edu, ja som citoval vyjadrenie hovorcu Lesov SR, nic menej, nic viac. Alebo snad "tazi sa viac ako je pripustne" znamena, ze vsetko je ok? V prirode travim kazdu volnu chvilku a s tym citatom sa stotoznujem. Z Tvojich fotiek mam pocit, ze mas prirodu rad a, dufam, ze aj vela polovnikov. Tak sa cudujem, ze tu stale dokola riesite nejakych 130 vlkov, akoby neboli vaznejsie temy. Napr drancovanie prirody. Chcete tu pisat listy na EK. OK. Ale nevidel som na tejto stranke jedinu diskusiu na temu LHP v nasom revire a ako ho zmenit. Drancovanie Meranskej Planiny a ako ho zastavit. Alebo plan Lesov SR na 2013. Tatry nie su jedine pohorie, Slovensko nie je Egypt a vlk nie je tulava macka. V tom mas pravdu. Za tulave macky moze vase vedenie a vas image. Keby sa vasi ostrostrelci najprv pozreli a potom strielali, tak by nebola ta kampan v novom case. A ak sa zavedie celorocna ochrana vlka, tak si za to zase mozete sami. Sam dobre vies... Fotky chvastajucich sa lovcov... Spravte nieco aj pre prirodu, nie len pre seba a zmeni sa to. Ludia vas budu zase respektovat a pocuvat. ◄ reagovať

off Edu, 3.1.2013 o 1:22

martinj zrejme si si zle prečítal ten príspevok . Prípadne si ho pochopil podla seba a to uplne zvrátene .Citujem :" František Štulajter z organizácie PEFC, ktorá má na starosti certifikáciu lesov, vidí rezervy v spracovaní kalamitného dreva. „Až 57 percent lesných porastov je súčasťou chránených oblastí." Nuž drevo je tiež surovina ale pre porovnanie s EU odkaz . Drístanice mesiaša Ďurka elektrikára z Bratislavy hrajuceho sa na Jacka Londona v Osadnom s nádychom Andersena zostanú len drístanicami . Sam ignoruje a umyselne porušuje zákon o ochrane prírody púšťa toho bastarda svojho na volno bez obojku po chranených územiach Slovenska a mrkoce bludy o vlkoch a robí advokáta lykožrutovi . Keby sa bolo konalo a nedebatovalo sa s dobre platenou skupinkou pseudoochranárov s LOZ VLK nemuseli byť zdevastované Tatry tak ako su a devastujú sa naďalej .Lykožrut sa pustil už i do limba borovíc či kosodreviny .odkaz Drevo sa malo odpratať zalesniť nasadiť feromony na kôrovca a na holinách po prírodnej katastrofe mohol byť už dnes slušný porast vysadený podľa najmodernejších výskumov lesa . Žial všetko je naopak a tam to speje i s vlkom a jeho reguláciou . Mačičky sa môžu pyramídovo množiť to je ďalší úspech loz vlk . Dnes mi tu okolo domu pobehuje 10 tulavých mačiek o rok ich bude 100 a další rok 1000. Potom ich naložím a doveziem do Osadného pánovi elektrikárovi . Nech sa zabáva keď tak túži aby sa zdevastoval genofond mačky divej vyhubili vzácne spevavce atď. Mačka tu bude vládnuť a Slovensko premenujeme na Lukáčovie Kocúrkovo Ďurkovo !!! ◄ reagovať

off martinj, 2.1.2013 o 23:17

Super argumenty Edu. Minuly tyzden priznal hovorca Lesov SR, ze na Slovensku sa tazi viac dreva "ako je pripustne": odkaz . To nie su ziadne dristy nejakeho Lukaca, to je oficialne vyjadrenie Lesov SR. Co keby ste sa, milovnici prirody, miesto odstrelu vlkov venovali prirode a zabranili jej drancovaniu? Kde su peticie polovnikov proti navrhu statneho rozpoctu a odvodu Lesov SR? Kde su demostracie polovnikov pred NRSR k pripravovanemu zakonu o lesoch? ◄ reagovať

off Edu, 2.1.2013 o 22:15

jarodt robos nám chcel asi napísať že kdesi čítal ako meniť monokultúru :-D samozrejme Česko nie je Slovensko a Egypt nie su Vysoké Tatry. Preto nemôžeme v Tatrách sadiť figovníky ani ďatle oberať . s vlkom to nemá samozrejme nič spoločné . robos vieš prečo nemôžu byť Tatry dubom či bukom zalesnené ? :-D určite to netušíš podobne ako Ďurko čo nám rozprávkové príbehy píše ako sa mu svorky vlkov prehanaju po záhrade a on človek zžitý s prírodou vie čo príroda potrebuje . Nuž pre mňa je to iba elektrikár z Bratislavy čo svojho kríženca nemeckého ovčiaka púšťa navolno v prírode a to bez obojku a v 5 stupni ochrany prírody .To je náš majster Ďurko čo našu prírodu chráni . Stačí si ho na face vyhladať a profilovka povie každému súdnemu človeku čo je to za ochranára !!! ◄ reagovať

off jarodt, 2.1.2013 o 21:22

robos, oprav ma ak som mimo, ale čo má česká stránka o lesníctve spoločné s touto témou ? ◄ reagovať

off robos, 2.1.2013 o 21:13

odkaz jarodt, a čo takto ◄ reagovať

off jarodt, 2.1.2013 o 19:19

WolfHunter, ničoho sa nebojíme,len skopíruj text a odošli, to je všetko. Všetky keci okolo toho sú zbytočné, každý vie o čo ide. ◄ reagovať

on WolfHunter, 2.1.2013 o 19:16

Prečo donekonečna dovlíme zasahovať do týchto záležitosťí jedincom ktorý z rozkoše presadzuju svoje záujmy mysliac si že svet je jedno veľké Kocúrkovo ...na našej strane je zákon polovníctvo a lov je tu od dôb ako vznikol človek...terajší takzvaný ochranári su najväčšou škodnou ktoru tolerujeme mi máme pravidlá zasady poriadky zákony povinnosti oni nemakú nič ???dokedy budu bezstresne presadzovať svoje bludy a za zlo ktore spôsobujú ostane prehltnuté...čoho sa vlastne bojíme? ◄ reagovať

off jarodt, 2.1.2013 o 19:15

Edu, sranduješ? Veď text je v zadaní otázky stačí si skopírovať, ale načo prekladať, keď je úplne jedno v akom jazyku to napíšeš? V európskej komisii pracuje 2000 tlmočníkov zo všetkých jazykov, ktorí berú 3000 € mesačne, aby prekladali takéto listy. Načo to zbytočne komplikovať, mňa osobne Lebocký ani Lukáč absolútne nezaujímajú, nie je nič jednoduchšie ako text v zadaní skopírovať a odoslať prostredníctvom formuláru odkaz to je všetko. Zaujímavé, že nepoľovníkov Lukáč ani nemusí presviedčať, sami sa mu hromadne hrnú a odosielajú emaili bez zbytočných otázok, len poľovníci pozerajú ako vyorané myši čo sa to tu deje. Dobré ráno. ◄ reagovať

off Edu, 2.1.2013 o 18:53

jarodt v jednej debate s pánom Lukáčom sa ma opýtal či som za odstrel vlka na Slovensku . Prišlo mi to veľmi smiešne až detinské dostať takúto otázku . Ono kto chce riešiť rovnicu musí mať i nejaké vedomosti o tom kolko jedincov na Slovensku žije koľko je únosný stav a mnoho iných odpovedí treba poznať . Ľudia tlieskajúci Ďurkovi sú naozaj dosť biedne na tom po stránke vedomostí o prírode . Ďurko Lukáčovie je veľmi falošný človek slizký ako had . Nechápem na čo mal minister jednať s nejakou skupinkou ako je loz vlk . Napriek tomu loz vlk s jeho pričinením zdevastoval Tatry . Tých argumentov tiež nemal veľa . Tu je výsledok odkaz Moja otázka je ako koná právne oddelenie spk ??? Aké kroky urobil pán Lebotský v parlamente v prospech poľovníctva na Slovensku ??? Ak je záujem preložiť tento list do anglického jazyka neje to problém branom . Daj do pošty preložíme samozrejme gramaticky správne nie cez google translator :-D ◄ reagovať

off mibe74, 2.1.2013 o 18:15

normalne lubenko-myslis, ze tak nebude? ◄ reagovať

off jarodt, 2.1.2013 o 18:14

Edu, chcem sa spýtať aké argumenty má LZ Vlk? Nulové, na všetkých webových stránkach vo veľkom nabádajú, aby sa vyjadrovali absolútni amatéri, ktorí ani nevedia, či je nejaký rozdiel medzi jeleňom a srncom. Stále to nechápeš, že sa jedná o občiansky postoj tak ako uviedol branom dnes o 10.34 a ja s ním 100% súhlasim a nie o odborné stanovisko. Odborné argumenty nech si berú na plecia inštitúcie, ktoré sú na to oprávnené zo zákona. Goret tu dal dnes 11.34 perfektný odkaz, stačí len skopírovať branom-ov text v zadaní témy a vložiť ho do formulára a odoslať. Čo ja viem takých 15 sekúnd času z tvojho života ti to zaberie? Máš s tým nejaký problém? Nechápem tvoj postoj, že dopredu rezignuješ, že aj tak si Lukáč presadí svoje, to znamená, že sa na to mame vysrať a že nemá žiadnu cenu o niečo bojovať? Veľmi zlý postoj. ◄ reagovať

off lubenko, 2.1.2013 o 17:40

nechapem,ako môže polovnik napisat verejne ,že sa bude nejaka zver strielat načierno:(:(:(: ◄ reagovať

off growler, 2.1.2013 o 16:39

nerad kazim iluzie o neodbornych snahach pseudoochranarov,ale minimalne z Polskej strany je vtom zainteresovana statna ochrana prirody,predstavitelia Tatranskeho narodneho parku,...,ak to velmi zjednodusim,tak Poliaci to vnimaju ako,oni chrania,vynakladaju prostriedky na to aby Slovaci mali co strielat vo velkom style. ◄ reagovať

off Edu, 2.1.2013 o 16:17

ing.Tibor Lebotský sedí v parlamente za SMER . Nech koná !!! Ak však slovenské poľovníctvo nevedelo vyargumentovať lov túlavých mačiek sťažka uspeje pri vlkoch . ◄ reagovať

off mibe74, 2.1.2013 o 16:05

No mate pravdu. Lukac z VLK-u bude v siedmom nebi :-D Samozrejme, vlk sa bude strielat aj najdalen, ale uz na cierno :-D ◄ reagovať

off serax, 2.1.2013 o 15:58

Asi tak Edu mali by sa tym zaoberat organizacne jednotky Polovnickeho zvazu, vsak aj nato su,kym nieje neskoro!!! Lebo ked sa do toho obuju institucie z polska a spoja sa s LOZ Vlk, co sa uz aj stalu, tak budeme v prdeli aj s lovom vlka na slovensku!!! ◄ reagovať

off Edu, 2.1.2013 o 15:38

myslím ,že tento list nič nevyrieši aj keď pokus je to dobrý . Nerieši však argumentačne podstatu lovu vlka . Myslím ,že by to malo byť podložené tabuľkami a faktami . A hlavne by sa o to mali postarať z SKP !!! Ale keď som čítal šubov list ako mačičky vtáčikov chatajú čo prezidentovi písal tak mám dosť . Prečo prezidentovi to som tiež nepochopil . Môj názor je že odstrel vlka na Slovensku bude zakázaný . LOZ VLK je nadštandartne zarábajuca organizácia ,ktorá má svojich právnikov a dosiahne zákazu . Bude to ďalšie víťazstvo ktoré prinesie LOZ VLK ďalšie peniaze a popularitu . Bežnému človeku sa totiž páči nezabíjať akekoľvek zvieratká !!! Nepotrebuje počuť argumentáciu . ◄ reagovať

off robos, 2.1.2013 o 12:34

branom, ak to napíšem nasilu, tak niekedy je lepšie, ak sa odstrieľa celá svorka, aspoň za sebou nesmútia. tvoje tvrdenie - ale o zákaze lovu na spoločných poľovačkách, pretože tam sa môže teoretický aj praktický stať to, že sa odloví celá svorka vrátane rodičovského páru a myslím si, že toto žiaden rozumný poľovník nechce - máloktorí poľovník uvažuje o vlku rozumne. Ono je to tak, že aj vlk sa v kríze reprodukčne bráni. odstrelí sa alfa samec-samica, tj.vedúci pár zaniká, vlci zo svorky sa rozpŕchnu a inak poskladajú a miesto jedného páru s deťmi máme aj dve. akurát neskúsenejšie. Konečný výsledok môže byť, že miesto 150 odchovaných mláďat ich bude 200. miesto 50 skúsených rodičovských alfa párov bude 70 párov menej skúsených. ◄ reagovať

off goret, 2.1.2013 o 11:24

kto chce môže skúsiť aj faxom, alebo cez webový formulár odkaz a tí, ktorí fungujete na FB si môžete pozrieť kto to je a prečo šiel do európskej komisie odkaz ◄ reagovať

off branom, 2.1.2013 o 11:06

Ináč, na listy je povinnosť bruselských úradníkov odpovedať ich pisateľovi, či už je to emailom, alebo zaslaním listu, odpovedať budú tým istým jazykom v akom sa písal list. Petície so stovkami podpisov sú podľa tzv. "ochranárov" neúčinné a nik na ne nemá povinnosť reagovať. To len na okraj. ◄ reagovať

off branom, 2.1.2013 o 10:48

robos, neviem čo chcú euroúradnici, ale viem, že pri chránených druhoch ako je vlk si môže domovská krajina upraviť jej lov tak, aby neohrozil jej populáciu, to znamená ak sa predpokladá ročný prírastok minimálne na úrovni 150-200 ks tak pri ulovení 130 ks nehrozí žiaden zánik ani nič podobné. Môžme argumentovať desaťročiami jej úspešného manažmentu a argumentovať, že vlkovi sa u nás skvelo darí, niet lepšieho dôkazu ako sú jeho vysoké stavy. Za kritickú sa považuje hranica ak by stavy klesli pod 50 ks, alebo na úroveň 20 a menej rodičovských párov, toto u nás ani zďaleka nehrozí. Ak by sme mali ešte o niečom premýšľať, tak nie o znižovaní kvót, ale o zákaze lovu na spoločných poľovačkách, pretože tam sa môže teoretický aj praktický stať to, že sa odloví celá svorka vrátane rodičovského páru a myslím si, že toto žiaden rozumný poľovník nechce. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off branom, 2.1.2013 o 10:34

Hekler, jedná sa len o vyjadrenie občianskeho postoja o nič iné, tak ako tam vypisujú tzv. "ochranári". Ak tam bude 1000 listov od nich a žiaden od nás tiež to môže o niečom vypovedať a v konečnom dôsledku pri rozhodovaní môže zavážiť popri podstatných argumentoch, ktoré nechávam na naše štátne a vedecké ústavy. Ešte raz toto je občiansky postoj nie vedecká práca a žiaden bruselský úradník to nemôže ignorovať. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off robos, 2.1.2013 o 9:33

príslušné štátne orgány pracujú ako pracujú, to znamená na objednávku. tá zatiaľ je a tak je aj odstrel. podľa mňa je schvaľovaný odstrel vysoký. dal by som max. 100 jedincov. podobný list je ošemetný hlavne preto, lebo euúradníci chcú, aby sa naše vlky šírili do Maďarska a Čiech, prípadne rakúska. čo je pri súčasných odstreloch iluzórne. ale ak odstrel zakážu, bude černota (ako žiaľ pri rysoch) a aj škôd na domácej zveri pribudne. ja navrhujem list s požiadavkou pre zníženie odstrelu, kto sa pridá? ◄ reagovať

zobrazené 721-760 z 803 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM