No a kopa má tuším na vrchole nového kráľa - vitaj arnys101. No ak môžem poradiť neuražaj ZKK - veľa tých chlapov ťa môže strčiť do vrecka. A to, že si od Nitry a Fraňa máš za zadkom ešte nieje kvalifikácia. Ešte raz vitaj a skús to z lepšieho konca . :-)))
zbran zaujmava, co sa tyka montaze nic nezvycajne aj Blaser a aj Mauser maju vlastne montaze, ktore nie su prave najlacnejsie. Tak to zaviedol aj Sauer, preco by mal stracat na pouzivani lacnejsich montazi roznych vyrobcov, ked to moze urobit takto a zapytat peknu sumicku. Blaser mal do minuleho roka montaz chranenu patentom, az minuly rok skoncila ochrana a dalsi vyrobcovia mohli zacat robit montaze pre Blaserr, ale tiez nie su zrovna lacne. Co sa handspanung, bude zaujimave aky odpor bude mat, napr. pre ludi z mensimi rokami resp. nensou silou v palci (napr. zeny) je handspanung dost neprakticky, nakolko maju problem ho natiahnut (napr. Blaser R8). Takze pre tychto uzivatelov bude asi lepsia volba S202. Ale uvidime na IWE ju snad ukazu :-) inak zbran je to pekna.... som na nu zvadavy nazivo ◄ reagovať
nepochopil som z toho jedineho videa S404 ako to tam vlastne predpazbie drzi ale S202 to ma pritahom cez ocelovy drat...takze aj po 10000 snimaniach predpazbia to viem stale pritiahnut ale nehadam sa lebo dokopy sa neda na S404 momentalne nic studovat...co sa tyka drzania nastrelu-pleties uplne odlisne systemy S202TD a M03 - jedine to konecne uzamknutie do hlavne....a pri S202 co to isti este 3 imbusmy...som sa mohol aj posrat ale vzdy sa posunul pri vymene hlavne bod zasahu v kruznici 5cmm niekam a to je pre mna osobne - neviem ako ostatnym, neprijatelne. Ci uz som najprv zamkol zaver a tak dotiahol imbusy alebo aj nelogicky naopak, tie mikropohyby tam skratka boli. S202 TD ma hlaven osadenu na bajonete a tam nejake min vole musia byt aj ked zamknes zaver. Inak by si ju tam ani nenapasoval ak by sa to nemalo hybat. A MO3 aj ked sa mi osobne velmi paci povazujem za poslednu ktora to dokaze, lebo ma samostatne osadenu optiku na oddelenom puzdre a tie "cerviky" na hlavni odspodu by si musel dotahovat k lôžku minimalne očislovanym momentakom na stale rovnaky pritah a nie jak na promovideu halabala od oka ◄ reagovať
Tak aj S202 drží predpažbie prakticky na jedno šróbiku, síce je k nemu iný prístup, ale princíp bude viac menej rovnaký. Čo sa týka držania nástrelu po rozmontovaní a opätovnom nahodení hlavne, keď to funguje na S202 take down a tiež na mauseri M03, myslím, že to bude aj tu, každopádne až prax ukáže. Čo sa týka dĺžky hlavní, myslím, že rozšírenie ponuky bude len otázkou času, stačí sa pozrieť koľko modelov ponúka S202 teraz a koľko ponúkala pár rokov dozadu. Čo sa týka prezentácie na stránke, mám pocit, že S404 bude asi len vo variante s púzdrom záveru z ľahkých zliatin, čo však ako problém nevnímam, keďže uzamyká priamo do hlavne. ◄ reagovať
Konecne poslali do vecnych lovist tie hrozne lomene pazby , napinaciky , otocne montaze a ine artefakty historie :) Vyzera to naozaj dobre + vsetky tie vychytavky co tu spomenul Stagstalker ◄ reagovať
politika skopčacka, rovnaka ako u Blasra R93 a potom R8 -nedopasujes skoro nic, ta donutia kupit novu zbran....jedine co ma tesi je individual nastavenie odporu spuste az na 550gram...ale inak to "chabe" pripevnenie pazby z predu a zo zadu po jednom srobiku na nejakom bajonetovom systeme nic moc aj ked viem ze to maju namakane ale doveru to u mna nevzdbudzuje. Tiez drzanie nastrelu po vymene hlavne tomu neverim. Vymena zaverovej hlavy ala MO3 - zbytocne viac dalsich "hybnych" častí" Pazba OK, ale co ma odrovnalo su kratke 56cm laufy pre standard klasicke raze....tak nech si to strcia do prdele...ostavam pri overenej klasike S202 ◄ reagovať
A už je to oficial aj na ich webe odkaz :-) ◄ reagovať
Niečo čo uniklo som si o zbrani na internete prečítal. Mne sa páči, pár mojich postrehov- celkovo mi zbraň príde ako hybrid saueru 202, mauseru M03 a blaseru R93. Vidno to aj na zmenenom pažbení zbrane, má bližšie k mauseru, aspoň zadná časť. Páči sa mi možnosť nastavenia polohy spúšte, aj jej odporu navyše spôsobom, že človek presne vie, aký odpor spúšť v danom čase má. Páči sa mi aj praktický sauer "šrobovák" ukrytý v predpažbí, netreba extra nástroje na individualizáciu zbrane. Poistka prešla na klasický "handspannung", plus vidím v bezpečnosti, mínus v strate saueráckej "pohotovosti", čiže v tomto bode sú moje pocity zmiešané. Pribudol aj maglock, čo je tiež plus a v neposlednom rade aj odnímateľná hlava záveru, čo môže predchádzať zneužitiu zbrane. Rovnako novým systémom menenia hlavní už asi vyriešili zmenu nastrelenia zbrane po demontáži a opätovnej montáži hlavne. Mierne šla dole aj váha zbrane. Čo vnímam ako mínus: spôsob odmontovania predpažbia. Ak daný prístup nemá záslepku, môže sa predmetná dierka zanášať nečistotami. Taktiež nerozumiem celkom "šíne" určenej na montáž ďalekohľadu, najmä cene montáže (cca. 450 eur), toto riešenie sa mi nepáči, evidentne chcú monopol aj na montáže puškohľadov. Rovnako negatívne vnímam celkovú cenu zbrane (3500 eur classic, 2800 eur plast, 4000 eur vyššie triedy dreva), tu bude asi najlepšou odpoveďou následný dopyt trhu, mne príde premrštená. Podľa dostupných info taktiež nebude nový systém menenia hlavní na sauer 404 kompatibilný s hlavňami so sauer 202. (viem, že peniaze sú peniaze, ale na majiteľov sauer 202 myslieť mohli). Uvidím ako sa prejaví v praxi, ale v súčasnosti si ju viem predstaviť v skrini, istým spôsobom tento hybrid troch zbraní pláta dieru pre tých, čo sa nevedeli rozhodnúť ani pre jednu z radu mauser, blaser, sauer. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.