apple , osobne som nikdy nemal problém dostať info či už z spz alebo spk , vždy mi poradili a vysvetlili čo som potreboval vedieť !!! stačí slušne vystupovať a dostane sa ti aj slušná odpoveď a hlavne od kompetentných . ◄ reagovať
priatelia, je fajn že sa snažíte o získanie info... aspoň si to vyskúšate, ako niečo dostať z timurovcov. no udivuje ma, že soi myslíte, že nejaká spk má čo do veci hovoriť, a ešte tu aj získajú podporu. to nie je dobrá vizitka.... ◄ reagovať
jozefpetr, poľovnícku kynológiu v zmysle využívania psov v poľovnej praxi u nás zo zákona zabezpečuje SPK, preto Kancelária SPK by mala vedieť kvalifikovane odpovedať na otázku/y v úvode tejto témy. ◄ reagovať
rastob, od kedy zástupcovia SPK majú právo vykonávať nejaku kontrolu na spoločnej poľovačke? štátnu správu vykonáva niekto iný ako OPK... ◄ reagovať
Asi hrajú mŕtveho chrobáka aj na SPZ. Ja som im napísal na FB otázku ohľadne poistenia člena SPZ - SPK, na čo sa konkrétne vzťahuje a či sú tam nejako zahrnuté aj PU psy....? Nič !!!! Ako keby to bolo tajomstvo za ktoré povinne platíme !!!! Asi pošlem písomne a doporučene !! ◄ reagovať
copak SPK nechce komunikovat ? ◄ reagovať
Zaujímavá téma ! Zatiaľ som nikde s tým nemal problém, lebo jeden z mojich psov má aj skúšku v ČR ( KBZ )kde dostal po zložení kartu ( psí vodičák ) na ktorej je presne napísané , že na čo ho oprávňuje táto skúška. A dokonca je tam na veškerú spárkatú zver...nie len srnčiu..Na tejto skúške sa skúša aj predmet " Nahánení ".V krátkosti: Skúša sa v húštinách, po vypustení psa od nohy vodiča. Pri nahánení má pes prikázanú leč systematicky a ochotne prehľadať, nájsť zaľahnutú zver a nahnať na strelca.......Čiže je to časť DS...Zatiaľ nikto nerobil problém. Skorej naopak sa o to zaujímali. Oprávnenosť tohota psa si overovalo určité PZ na okrese a bolo im odpovedané, že plne rešpektujú jeho oprávnenosť.. !! Zase sa bežne stretávam s kolegami z Česka ako u nás absolvujú rôzne skúšky...napr. aj skúšku odvahy....Mňa by zaujímalo, či už mal s týmto niekto problém ? Skorej si myslím, že prebieha u nás obdobie, keď sa dostáva do povedomia poľovníckej verejnosti to, že na poľovačke sa môžu zúčastniť len psíky s PU. Aj preto sa robí prezencia psíkov a ich oprávnení...LOVU ZDAR ! ◄ reagovať
Ľubo nemusi ta to trapit,patriš mezi tie vynímky:) ◄ reagovať
Ľubo dávno som sa tak s chuti nezasmial ako 11.1. o 11.41 hod.... to si teda vystihol ((: ◄ reagovať
Rasťo, v súčasnosti kvalifikáciu na malú zver môže získať pes absolvovaním JSS, JSMP, JSR, LSS, LSR, VSS, VSMP, VSR, VP (len vodná) a SRPMZ, pozri odkaz . Keď už budeš volať kompetentným ľuďom, opýtaj sa ich, či by bolo možné uzatvorenie dohody o vzájonom uznávaní PUP s našimi susedmi. ◄ reagovať
Nasledujúce dni zavolám na SPK a zverejním to tu v diskusii. Mne logicky vychádza, že poľovne upotrebiteľným na poľovanie drobnej zveri sa na Slovensku stáva pes absolvovaním Jesenných skúšok. Je to tak aj uvedené v dokumentoch, tak, ako to tvrdí goret. Aj keď Podzimní zkoušky sú fakticky to isté, nie sú tam uvedené :-) V tomto prípade platí len to, čo je napísané. Zástupcovia SPK na kontrole počtu PU psov na poľovačke na bažanta a zajaca kontrolujú, či má pes v rodokmeni JSS, alebo JSMP. Lebo len tieto sú uvedené v zákone o použití psov na poľovačke na drobnú zver. Hovorím o normálnej poľovačke, nie o klubovej súťaži, chovnosti, či možnosti vystavovať na výstave v pracovnej triede. Uvidím stanovisko orgánov SPZ, SPK. ◄ reagovať
oficiálne by to šlo, ak by ČMMJ a SPK prijali dohodu o vzájomnom uznávaní skúšok poľovnej upotrebiteľnosti ◄ reagovať
pre mna by tvoja odpoved znela logicky ◄ reagovať
Lubenko dočká se jenom toho že se naše zkoušky u vás uznávají stejně jako vaše u nás protože jsou na stejném principu ◄ reagovať
Majko ma pravdu,treba sa opýtat tam kde mu fundovane odpovedia,pretože tu sa dakedy riadnej odpovede nedočkaš a vetšinou sa to zvrhne na osobne osočovanie,čest vynimkam od ktorých sa da očakavat dobra odpoved ◄ reagovať
majo, nechcem od veci, ale spz si platí niekoho? pokiaľ viem, tak nie... ◄ reagovať
rastob, obráť sa na SPZ odbor kynológie , konkrétne na pána Mariána Konečného a tam dostaneš fundovanú odpoveď , tel. číslo si nájdi na nete . ◄ reagovať
mimo tému píšeš celou dobu :-))))) a většinou v každé debatě :-)))) ◄ reagovať
už si aj tlieskam pri spievaní.... ◄ reagovať
Mimo tému: ak pes v rámci FCI nadobudne nejaký titul alebo chovnosť, nemôže to stratiť zmenou svojho pôsobiska v inej členskej krajine FCI. ◄ reagovať
asi druhý Jožo Begala :-)))))))))) ◄ reagovať
čítaš, leon? tak skúšky platia oficiálne, ináč by tu prišiel o titul, ale neplatia pre PUP... tá melódia je fakt chytľavááááá ◄ reagovať
Omyl, takýto import u nás nebude len oficiálne PUP, lebo nikdy nebol. Žiadne tituly, ani chovnosť mu nezanikne. ◄ reagovať
Víš kdy to má slon těžké když se potká s někým jako ty,to pak má díky sloní paměti špatné spaní na hodně dlouho :-)) ◄ reagovať
leon, aby si to pochopil: ked si kúpim zo zahraničia v rámci fci psa svetového víťaza v pracovnej triede, tak mu zaniknú všetky tituly i skúšky príchodom na slovensko a ani tu nebude mocť poľovať. teda nebude ani len chovný v prípade, že do chovnosti je treba prac. skúšky. samozrejme to zrejme platí i naopak. akurát ku šampiónovi budem musieť priložiť i text a melódiu známeho hitu: až nás budou milióny.... ◄ reagovať
u nás máme jedno krásné přísloví ale nemůžu ho napsat protože by moderátor smazal pro vulgarity,tak že s tebou debatu končím ◄ reagovať
Ok, a v čom je rozdiel medzi HZ a SD? A na čo je dobrá tá karta v ČR? ◄ reagovať
asi máš nějaké jiné informace ale ZH u nás platné od 1.4.2014 kvalifikují psa k vyhledávání a dosledu spárkaté zvěře (vysoké a černé). HZ jsou dvoudenní a zkoušek se mohou účastnit všechna lovecká plemena mimo plemen ohařů a psů, jejichž kohoutková výška překračuje 55cm. Na zkouškách se zkouší přirozený lov živé zvěře (vysoké zvěře, černé zvěře, lišky a zajíce) a na předem usmrcené černé zvěři; a na to dostaneš kartu když skončíš aspoň ve třetí ceně ale to by jsi ty určitě zvládl s přehledem aport tam není :-))))))))))))))))) ◄ reagovať
Ok, Leon. Ty možno vieš napr. aký je rozdiel medzi SD (skúškami duričov) a HZ (honičskými zkouškami). Mohol by si ostatným (mne netreba) vysvetliť, ako môže byť oficiálne využívaný pes so SD a ako pes s HZ? Mám na mysli HZ platné od 1.4.2014. ◄ reagovať
goret zase boduješ nic jiného jsem od tebe nečekal :-)))) ◄ reagovať
Hekler, aj 2, ak dostanem oficálne potrvdené, že pes bez našej skúšky poľovnej upotrebiteľnosti je u nás oficiálne poľovne upotrebiteľný. ◄ reagovať
zaujímavá pripomienka ale v opačnom garde otázky... Dušan kúp ten kartón ((: ◄ reagovať
.. a predpísané druhy skúšok sú uvedené v prílohe č. 35 k vyhláške č. 344/2009 Z.z. Pozn. naše skúšky nie sú odmedzené pre psy zapísané v SPKP, a môžu ich absolvovať aj inostranci :) ◄ reagovať
Vo vyhláške 344/2009 (aktualizovanej) je toto: § 74 Poľovne upotrebiteľné psy vo vlastníctve zahraničných majiteľov sa môžu používať pri užívaní poľovných revírov, ak sú zapísané v plemenných knihách uznaných FCI a absolvovali predpísané druhy skúšok poľovnej upotrebiteľnosti, o čom predloží vodič psa príslušný doklad ◄ reagovať
máš to zákoně ? Když tak dej odkaz a na nějakýho Huberta kašlu na čištění zubů mi stačí voda kartáček a zubní pasta ◄ reagovať
o kartón Huberta (sekt), že (oficiálne) nie :) ◄ reagovať
leon, neboj, všetko platí! skúšky vykonané v inej krajine/i v ČR/ u nás platia. ◄ reagovať
vždycky se zkoušky vykonané na Slovensku uznávali v Česku a zrovna tak obráceně,to u vás zase vymysleli nějakou novou borovičkovou ptákovinu ? ◄ reagovať
Ďakujem za objasnenie, presne takto som si to myslel. Logicky mi to inak ani nedávalo zmysel. Ešte raz ďakujem. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.