Príspevok presunutý z diskusie Montáž na CZ550 (autor: serax).
to je jednoduche, ked ho budes objednavat treba ho objednat pre knkretnu gulovnicu, nontaz pozostava zo zakladnych kamenov, ktore das na zbran a z kruzkov. ◄ reagovať
Aj som ocakaval, ze to bude recknagel, ale stale neviem aky typ si mam vybrat, aby to pasovalo na lozko neviem ako by som tam pripevnil eramatic,napr. ◄ reagovať
Daj si tam Recknagel....super je ERAMATIC ◄ reagovať
aj ja som toho mazoru, ze podhlad by som nevyuzil, len som chcel vediet, nazor druhych osob a puskohlad neplanujem davat dole, teraz mam montaz od CZ 25mm bez podhladu,ale idem ju davat prec a potrebujem novu montaz. ◄ reagovať
suhlas, podhlad je aj podla mna zbytocnost, zbytocne zvihnes optiku vysoko a podla mna podhlad nevyuzijes..... ◄ reagovať
podhlad=blbost , daj si tam kvalitnu montaz ktora bude drzat nastrel a ked budus potrebovat tak das puskohlad dolu ◄ reagovať
vsetko alezi od toho ci chces optiku davat dole alebo nie, ak ti na peniazoch az tak nezalezi osobne by som riesil schwenk od ERA. moznosti je samozrejme viacej a zalezi od toho kolko chces investovat a co od montaze pozadujes. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie otočná-švenk montáž na cz550 pre 308w (autor: aress).
iboo - je to klasika IŽ 18 .308 W. Povedlo se mi jí sehnat za 2500,- i s patronama. No nekupto :-) ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie otočná-švenk montáž na cz550 pre 308w (autor: aress).
kasari - čo je to zač tá druhá gulovnica? ◄ reagovať
iboo - já to vyřešil druhou kulovnicí, který mi není líto. A je po problému. A lovím v Krušných a Doupovských horách. ◄ reagovať
kasari - nemôžem súhlasiť, ale to či dáva človek optiku na nátlačky dolu ajtak najviac si myslím vplýva typ terénu. neviem kde poluješ ty, ale u nás do pohonu ísť s optikou je ako neísť vôbec. Všetko je to vec vkusu, nemám problém držať nástrel po opätovnom nasadení optiky klasickou násuvnou montážou.Opakujem je to môj názor, klapky, švenky, a kde jaké paródie mi prídu ako "šaškárna". Každý máme svoj vzor, svojho vychovávatela a každý aj svoj názor. ◄ reagovať
iboo - přesně tohle říkám i já. Myslím, že není nad klasickou násuvnou, ocelovou a co nejnižší montáž. A bez podhledu. Časem člověk totiž zjistí, že puškohled na natláčky stejně nesundavá a že podhled použil možná 3x a tak jsou to jen zbytečný náklady. ◄ reagovať
Radusko - stihnem to aj za 5 minút (odmontovať a hodiť do koša :D) švenk mi nejako nesedí, ani klapka. ◄ reagovať
Iboo este trenuj.Bude to aj za 15 minut. ◄ reagovať
Radusko - ďakujem za oslovenie "dobrý puškár",ale dobrý si nebudem , keď mi to trvalo 25 minút aj s pollitrovýmn pivom :o))) ◄ reagovať
Zdravim ta. Ja by som ti poradil svenkovu montaz ERA ktoru predava Autokompo Zvolen. Ja ju mam na CZ 550 v kalibri 308W. a mam s nou vystrelenych asi 200 nabojov a ziadna odchilka. je trochu drahsia ale to je kvalita. A o dotiahnutie ma pravdu IBOO,dobri puskar to ma za 15 minut aj bez velkeho vrtania. ◄ reagovať
mal som českú F.A.O. na CZ 550 - to navŕtanie je len "symbolické" ide o vyrobenie akejsi drážky pre skrutku, , aby sa ti náhodou nepohla, nepohne sa ti na 308 win,a ni ekd tam nič nenavrtaš. Dal som ju otcovi an jeho 308 win, lebo mne bola príliš vysoká. úplne stačí, keď dobre dotiahneš bočný exceter (ten so závitom M, čo je v smere hlavne) a horné malé imbiusáky sa sami trochu zaryjú do kovu. Od nábojovej komory si dosť ďaleko, takže sa nemáš čoho báť. Ak si ymslíš že by si prevŕtal jediným dotykom ten mostík, tak si borec. Ale zas bohvie čím chceš vrtať :)) ◄ reagovať
Som rád, že to tak niektorí pochopili, ďakujem.
Myslím, že tu pri radach pre ich žiadateľov, by sa malo hľadať rozumné riešenie. Je veľmi pravdepodobné, že najdrahšie veci na trhu patria aj k najkvalitnejším a tie je najľahšie odporúčať. Žiaľ nie všetci zatiaľ na to máme a nielen u nás. ◄ reagovať
laik čítal som tvoje komenty .Veľmi dobre si poradil aj napísal . ◄ reagovať
Práve preto som to napísal, lebo tu jeho kúpu som sa od neho dozvedel pred uverejnením v tejto rubrike.
Tu išlo iba poradiť o poklese cien a výhodnej ponuke uvedených puškohľadov. ◄ reagovať
Igor si už kúpil tak už asi debata a radenie nemá opodstatnejie . Tak môžeme prejsť napríklad na modrooké blond baby s bujným poprsím :) ◄ reagovať
Dva krát som vyjadril moje kritéria pri nákupe puškohľadov. Tejto problematike som sa venoval dlhšiu dobu a podrobne si to naštudoval. Preto aj pri svojich radach som sa nesnažil niekoho kritizovať, nikomu nebrať názor, ale písal som pre toho, kto sa pýtal, t.j. Igor43.
Niekedy sa stane, že je človek zaťažený inými problemami a ujde mu myšlienka, alebo aj dobre mienená veta, a potom sa to vysvetľuje ináč. Preto som si ešte raz prečítal svoje príspevky a nemám pocit, aby som bol pre Igor43 radil, ktorú značku si má vybrať. Výber som nechal na neho.
Zmienil som sa o Nikonoch, že prenikajú na naš trh, no i keď im fandím, lebo roky používam fototechniku Nikon, dal prednosť inej značke. Nebudem ju opäť menovať a robiť jej reklamu, ktorú nepotrebuje. Jej výrobky sú tak žiadané na trhu, hlavne v zahraničí, že nestíha pokrývať objednávky.
No padli tu slová o superkvalite Nikonoch. Ešte raz. Nezatracujem tu značku. Práve naopak. Vo všetkom hrali, hrajú a budú hrať úlohu peniaze.
Preto v dobrom dávam na vedomie, že na stránke
odkaz />
sú výrazne zľavy Nikonov, takže, kto sa zámýšľal nad ich kúpou, má priležitosť. napr :
Nikon Monarh 5,5-16,5 pôvodná cena 709 euro teraz 349
NikonTitan 3,3-10x44AO 1.139 399!
Nikon Monarch 3,3-10x44 549 299
Nikon Titan 5,5-16,5x44 1.229 449
Nikon Monarch 3,5-10x50 599.
Dovolím si poznamenať, že ani z tejto firmy provízie neberiem.
Prajem šťastnú voľbu. ◄ reagovať
Ouuuu tu to vrie :) Idem račej mrknúť nejaké bistrá :)) ◄ reagovať
juraj22- "ja niesom odborník na optiku " ale mám "zdravý rozum " a ked je možnosť viem ho použiť - čiže si vybrať lepšiu možnosť - dal som ti adresy na to české lovectvo a tam si môžeš kuknúť praktické skúsenosti s tou Meoptou - a zistíš aj ty že za tie prachy je Nikon určite lepší ! A čo je podstatné aj lacnejší - takže juraj22 žiaden "odbrorník " ale zdravý rozum :) ◄ reagovať
Igor43tak to radsej ked si budes vyberat medzi meoptou a buschnelom tak radsej meoptu urcite. ◄ reagovať
lovecc to odbornik si ty na optiku ja nie a ze o nikone nebolo pocut pred 20rokmi ze bola ina doba tak to je fakt odpoved zas si zadelil,to ty pises ze meopta je strasiak do pola ci co si to zapotil za kravinu.ja nikon neodsudzujem ze je zly lebo som ho nemal,len ty rozpravas aka je meopta sracka oproti tomu a tomu. ◄ reagovať
Igor43 tak ten Taktikal bol ozaj z núdze cnost. ◄ reagovať
neklamal si to je fakt stym sa neda nic robit ...vsetko je o ludoch ◄ reagovať
iboo- vzhľadom na tu nerozoberateľné okolnosti som kúpil ako dočasné riešenie Tactical 3-9x50 s čb, ale už pri kúpe som vedel, že budem kupovať časom ( možno onedlho ) iný (Meoptu alebo Bushnell). A možno už na budúci rok. Všetko je to o záležitostiach, ktoré však nesúvisia s financiami. Tactical som kúpil najmä preto, že som už chcel mať za každú cenu nejaký puškohľad na puške. ◄ reagovať
Edu - aj dreveným. Aj škodovka je auto a jazdí dodnes, aj trabant :) Apropo aký puškohlad si to Igor43 kúpil na svoju gulovnicu ??? ◄ reagovať
Dalo sa loviť aj kamenným oštepom to je fakt :) ◄ reagovať
prečítal som si to po sebe ešte raz. opravujem sa, nebolo to super, ale dalo sa......slovo super sa na to zrovna nehodí :) ◄ reagovať
Milanko 12 ??? Klamal som ?
Ja nepotrebujem tuto technku k lovu :) Ale je tu s nami netajme to . Nemáme prečo .
Iboo ano dá sa to nastreliť :)) to je fakt :)) ◄ reagovať
Edu - ešte k tým starým zeisskám - ono ten nastavovací mechanizmus systému kladiva bol nemotorný uznám. Ale čo sa týka full skrutkového nastavovania tak to bolo super. Samozrejme pre neschopného (teraz neisom osobný) je jednoduché prečítať si návod kde je napísané, že keď ti robí dieru dole a chceš to posunúť vyšie tak toč dolava, a podobne, lenže ja osobne si viac cením talenty, ktoré dokážu urobiť viac, ako len prečítať si návod. Môžeš z vysoka osrať posun 1cm/100 (ten puškohlad ktorý má takýto krok ajtak za vela nestojí) keď tvoja zbraň má rozptyl povedzme 5cm na 100m a aby si určil strel prvej série hodnoverne, musíš vystreliť minimálne 5 nábojov (a už sme niekde pri "tých mnohých výstreloch") a potom môžeš spolahlivo urobiť korekciu. Pre bežnú polovnícku prax s tým absolútne nebol, nieje a ani nebude problém. Videl som ten mechanizmus aj jeden, bol pri nastrelovani jedného aj druhého, ten skrukový som robil ja osobne. Dá sa to, len treba chcieť , vedieť a nehundrať nad každým problémom ;-) ◄ reagovať
Edu nic proti tebe nemam ja mam tiez meostar doma a viem preco...ale budem citovat co sa mi pepaci dobre?...prišla sila kvalitných puškohľadov kolimátorov ,laserov ,dialkomerov,teromvízií ,nočných videní rôznych generácií ... ◄ reagovať
Milanko 12 nepochopil som presne ako to myslíš . A hlavne prečo som tiež poľovník ? Ja ma rad vecne argumentovanie prečo som tiež poľovník ? Lebo nevlastním 60 ročný puškohľad ? Ktorý sa neda normálne nastreliť len náhodne . Alebo preto že technika postúpila do predu . Ved ja som ju nevymyslel :) Ja som iba skonštatoval .že si asi nepostrehol ako uvadzaš že technika je uplne diametralne inde ako to bolo v komunizme . To je fakt ktorý musím priznať či som Edu alebo Fidel Castro . V SPZ som preto aby som mal možnosť zver loviť . Pre tento fakt sme tam preca všetci aj keď niektorí maju potrebu prezentovať iné dôvody ktore nevedia obhájiť . Ono všetky ostatné veci sa dajú robiť aj bez členstva v PZ a SPZ . Prikrmovať ,podavať soľ pozorovať zver atd . Doba ked poľovníci prerábali montaže na zakázane baterky aby mohli poľovať týmto nezakonným spôsobom je za nami tak sa využiva ina technika . Ak sa ti to nepozdáva a ja som preto ,že takato technika existuje zlý poľovník tak to proste nemôžem pochopiť . ◄ reagovať
edu ty si neni polovnik aspon podla toho co pises urcite nie ty si skor iba "tiezpolovnik".... ◄ reagovať
Milanko 12 zmenilo sa veľa . Za tých 60 rokov poľovníctva . Teraz som to pochopil ,že poľovníctvo vzniklo v roku 1948 :) a od vtedy sa poľuje Z jenami a tak by sa malo až na večný čas . Nuž je fakt že za tých 40 rokov komunizmu sa toho v poľovníctve veľa nezmenilo .Bol jeden druh guľovnice puškohľad Zeiss Jena a to počas 40 rokov .Nuž ale po roku 1989 sa toho zmenililo veľmi ale veľmi veľa ! Na trh prišla sila kvalitných puškohľadov kolimátorov ,laserov ,dialkomerov,teromvízií ,nočných videní rôznych generácií . Viem ,že sú ľudia ťažko zabúdajúci na starý komunistický čas. Ja im túto nostalgiu nechcem brať .Avšak treba nejako stroviť ,že už dávno nie je čas na čukanie kladivom puškohľadov ktoré sa už roky nerobia . Ano bola doba keď sa srnčia zver lovila brokovnicami a to sa netreba vracať do histórie 60 rokov . Proste dnes je dobra LCD televízorov tak kto ma malu čiernobielu bublinu treba ju vymeniť :) A to napriek tomu že sa v nej ešte nejaký herci trocha hýbu :) ◄ reagovať
Edu :) to najdrahsie nieje vzdy to najlepsie:) ale je to tvoj nazor:) vela polovnikou blasery predava a prachadza na sauer 202 koli zaveru asi...je pravda ze seriovo sa nic lepsie na svete nerobi mozno kierhrof ci ako sa to pise ale to uz je ina kava...takze kazdemu podla gusta ja si myslim ze ked odpolovali starymi "caiskami" 60 rokou tak dalsich 60 odpoluju uplne v pohode :) co sa v polovnictve od vtedy zmenilo???uplne nic .... ◄ reagovať
Milanko 12 ved da sa aj počukávať kladivkom aj točiť šrobikmi len tak aj vaflagať desiatky patronov . Len mne sa to nezdá vhodné . A po tých utrapách zistit že máš v puškohľade tmu :) to by nebolo na moje nervičky :) Preˇmna by to bolo príliš drahé a to aj keby mi ju niekto daroval . Mal som i ja staru akože zeiss jena skončila bez platne v odpadkovom koši . Hladali sme pomer kvality a ceny preto som nahral nikona napríklad . Isto som nechcel poradiť zle . Berte to ako môj subjektívny názor .Lovecccc ma podporil zdôvodnili sme prečo práve nikon . Kto má skúsenosti dobré alebo zlé s inými sklami prípadne nikonom nech dá do placu . Rád si prečítam . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.