Heming hunting
dnes je streda,  13. november 2024,  meniny má Stanislav,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 06:56,  dnes západ slnka: 16:05
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia

autor: off milanko12
pridané: 5.9.2008 20:32
co mi poviete o tychto zbraniach nedostatky prednosti presnost a tak dalej. za prispevky dakujem. a ak niekto vie o takej zbrani mal by som zaujem
počet zobrazení: 60 945
počet hlasov: 1
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off melechov, 17.9.2016 o 12:08

...já tu svou ZKK kupoval ro roce 1979. Trefuje, nerezaví, pojistka je tichá, náboje se nepříčí...nevím, co bych chtěl od lovecké kulovnice víc...asi jsem nějakej divnej :-)

dať hlas príspevku | počet hlasov: 13

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 287 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie Zkk 601 vas nazor (autor: rupic).

off martinxl, 3.12.2014 o 14:59

Zdravím. Vie mi niekto poradiť, či je možné použiť na zkk 601 s krátkym záverom túto rýchloupínaciu montáž?Montáž 2D otočná PRIM ČZ-550 ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off namreh, 21.12.2013 o 20:51

Ďakujem strašne moc.Si fajn chlap.:) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Stagstalker, 21.12.2013 o 20:38

Záleží od preferencií. Leupold ma preukázateľne lepšiu mechaniku, jednak odolnejšiu voči mechanickému zaťaženiu(to mám preverené v praxi pri pádoch so zbraňou na puškohľad), taktiež spoľahlivejšiu pri nastreľovaní, pri meopte sa mi občas, keď som ju iným nastreľoval stalo, že som strelil, pozrel odchýlku, klikol, strelil a žiaden posun. Kliknem znova a po rane posun v terči o 2 kliky, proste prvý klik ako keby nezobralo. Údajne je to tým, že meopta má problémy s perom na korekčnom hranole, ktoré je navyše citlivé na doťahovanie puškohľadu v objímkach/krúžkoch. Meopta R1 má však podľa mňa lepšie sklo/technológiu spracovania a s tým súvisiacu svetelnosť, predsa len amíci v noci moc nelovia :) Neviem však ako sú na tom posledné modely Leupoldu, ten čo mám a ktorý som porovnával je 2 gen. dozadu a odvtedy údajne leupold spravil v "skle" krok napred. Ak by som si mal v súčasnosti vybrať z týchto 2, beriem leupolda, ja osobne potrebujem puškohľadu veriť aj po tom ako s ním sem- tam o niečo klepnem. A rozdiel v svetelnosti nie je priepastný, hoc meopta má v tomto troška navrch (resp. mala keď som porovnával naposledy). Do 1000 eur neviem o lepšom puškohľade, do 1700 by som vzal Kahles Helia v tesnom závese so Schmidt-Bender Zenith, nad 1700eur niečo od swarovski alebo zeiss. ◄ reagovať

off namreh, 21.12.2013 o 20:12

otázka trocha mimo tému.Stagstalker podla teba je Leupold VX-3 nad meopta R1r? A neukamenujte ma prosím:))Zaujíma ma to.Ďakujem. ◄ reagovať

off palo3006, 21.12.2013 o 17:05

Neviem prečo sa braniš dvojdielnej montáži su takisto spolahlivé ako jednodielne. ◄ reagovať

off Stagstalker, 21.12.2013 o 16:53

Nemôžeš podmieňovať počtom ulovenej zveri, resp. intenzitou poľovania kvalitu používanej optiky, veď predsa menší počet úlovkov neznamená, že teraz neinvestujem do kvality, na každom kuse záleží. Ja sa pri yukone ani tak nebojím o mechaniku ako o optické vlastnosti, najmä keď bude menej svetla. Zober si o koľko si zvýšiš pravdepodobnosť úspešného a dobrého zásahu v noci počas splnu s kvalitnejšou optikou a je úplne jedno či lovíš 1 alebo 100ks ročne. Čo sa týka montáže, určite ti pomôže dobrý zbrojár, pri 601tkách je kvôli záveru s montážou problém. Skús si prejsť ešte túto tému odkaz ◄ reagovať

off brano027, 21.12.2013 o 15:33

pušku chcem použivať ako na polovanie cez den ale aj posedieť pri mesiaci na diviaka preto som volil tu 56 . VX-3 je samozrejme kvalitný puškohlad viem o čom hovoríš kamarát ho ma stal okolo 800e yukon 300e. lenže v našom revíri lovým priebežne +- 8-9 kusom zveri za rok ... myslím že ten yukon craft by to s kvalitnou montážou mohol vydržať ma 10 ročnu zaruku ak by som ročne ulovil 20 - 30 kusom zveri tak určite by som uvažoval o oveľa kvalitnejšom puškohlade to je jasné ... mne ide hlavne o kvalitnú jednodielnu montáž lenže nemôžem takú na 601 nájsť ... je tu ešte možnosť zákazkovej výroby čo vy na to ? ◄ reagovať

off Stagstalker, 21.12.2013 o 14:59

ak chceš, aby ti puška vydržala aj pre deti a mať z nej radosť,tak popri kvalitnej montáži uvažuj aj o kvalitnejšom puškohľade, lebo ak vymeníš montáž, bude to najslabší článok tvojej zbrane. Pokiaľ má byť tebou uvedená ZKK 601 len ako druhá flinta a chceš s ňou poľovať najmä cez deň, tak môže byť(aj keď potom je priemer objektívu 56 zbytočný), ale ak ju máš ako primárnu a aj na lov v noci, určite puškohľad vymeň a choď aspoň do Leupoldu VX-3, za tie peniaze je to fantastická optika. ◄ reagovať

off brano027, 21.12.2013 o 14:21

chlapi , potreboval by som poradiť kúpil som ZKK 601 308W od kamaráta ktorý si pred desiatimi rokmi spravil poľovnícky kurz a kúpil si tuto zbraň lenže v lese bol za tých desať rokov asi 6 krát a vystrelil z nej max. jednu krabičku streliva ( aj to som možno prehnal) puška je ako keby bola dnes kúpená z obchodu ... je na nej optika tasco a dvojdielna montáž s podhľadom a tu je ten problém mam objednaný nový puškohlad yukon craft 3-12x56 a potrebujem kvalitnú jednodielnu montáž bez podhľadu ale s montážami je na 601 problém čo navrhujete ? chcem do tej pušky vraziť nejaké tie eurá aby s nou mohli poľovať ešte moje deti ... :D ◄ reagovať

off tibor112, 20.12.2013 o 21:08

... ja som prevzal po svokrovi ZKK 601 308W (podľa mňa v našich podmienkach idealna ráž)kupoval ju v r. 1989 v 10-11 mesiaci,mam od nej všetky doklady,dostal som k nej aj zopár nábojov S&B cca 25 ks.Svokor z nej vystrelil 60-80 možno 100krát a tie jeho náboje nereagovali na magnet,čo mi dobre poradil jeden známi ,kúpil som si nové strelivo Geco no po prečítaní si zopár recenzií som ho predal no tiež magnet strelu nechytal a nakoniec som si zaobstaral strelivo Sako Hamerhead-taktiež strela nechytá magnet a som s tou flintou max.spokojný.Drážky v hlavni vidieť akoby z nej ani nebolo strielané-čo pripisujem tomu, že boli použité náboje-strely čo neobsahovali kov a tým pádom nevyšúchali drážky v hlavni. Podľa mňa to má veľký vplyv na opotrebovanie hlavne. Nastreľoval som ju na 60-80-100m a strela pekne padala od hornej deviatky do stredu pod sebou na desinu(mal som aj foto- no spravca ju vymazal).Ja som s tou puškou max.spokojný-kde namierim tam to aj letí,puškohlad mám Meoptu Artemis 2100 7x50-uplna spokojnosť. ◄ reagovať

off agbar, 19.12.2013 o 16:41

Turbiak- vdaka to presne som potreboval vediet. Takze on tam zapasuje bez uprav a to doladenie ozubov je pre pracu puskara( treba brat vela materialu) alebo staci dolestit? ◄ reagovať

off tomi626, 19.12.2013 o 15:53

A ešte jednu vec rok v ktorom bola puška vyrobená je 1968 ◄ reagovať

off tomi626, 19.12.2013 o 15:51

ja som mal smolu , nekupoval som ju novu ale od jedného starého pána a ten asi nevedel či je to čistenie, no a ked som ju začal ja použivať a čistiť tak sa to pekne ukazalo čo ma za sebou ◄ reagovať

off Turbiak, 19.12.2013 o 15:49

tomi626 : A Ty si ju kupil ako novu ? kolko si z nej vystrielal a ako casto si ju cistil ze ti tak vypadli polia ? Agbar : staci iba samotny jazycek spuste a nasledne vyladit ozuby ◄ reagovať

off tomi626, 19.12.2013 o 14:46

Ja som donedávna vlastnil ZKK 600 Springfield 30 06 no tak takú výpadanu hlaveň ste šte asi nevideli a drážky boli vydreté tak že ich bolo pomaly sotva vidno, takže len strieľajte naboje sellier bellot 9,7 SPCE a naskytne sa vám podobný pohľad, ◄ reagovať

off balanda, 19.12.2013 o 8:46

stiahnuté z diskusie odkaz ◄ reagovať

off balanda, 19.12.2013 o 8:45

Kde jsou čeští zbrojní konstruktéři, jako byli prvorepublikový Václav Holek, který přihlásil více než 75 patentů nebo v ČSSR bratři Josef a František Koučtí. Dodnes jejich jméno obsahuje mnoho typů zbraní – ZKK (zbrojovka Koucký kulovnice), ZKR (zbrojovka Koucký revolver) nebo ZKM (zbrojovka Koucký malorážka). ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off ppeter29, 19.12.2013 o 8:38

Pani mam otazocku co vlastne znamena to slovo ZKK. Budem velmi rad ak niekto bude vediet. Dakujem ◄ reagovať

off agbar, 18.12.2013 o 22:24

Tu mam, ale chcel by som oblu spust s napinakom. O to mi ide. Ale vdaka za ochotu pomoct. ◄ reagovať

on lanus, 18.12.2013 o 22:21

agbar - Ku každej ZKK-čke bola pri kúpe dodávaná aj klasická spúšť bez napínačika,ktorá sa dala slušne vyladiť; skús sa popýtať u starších majiteľov resp.u puškára . (Ja som to tiež menil a k naprostej spokojnosti mi slúži 25 r.) ! ◄ reagovať

off agbar, 18.12.2013 o 20:56

Nik iny nevie blizsie poradit ohladne prerabky spuste zkk na cz 537? Prosim tych, co to maju, nech sa podelia o skusenost. ◄ reagovať

off agbar, 5.9.2013 o 11:36

Budem velmi vdacny. LZ ◄ reagovať

off majko82, 5.9.2013 o 11:05

podrobnejšie ti nepoviem nič , videl som to len u pár kamarátov prerobené , ale môžem zistiť čo a ako a napíšem ti do pošty ◄ reagovať

off agbar, 5.9.2013 o 10:28

Majko82 mozes napisat ak vies nieco blizsie. Ci staci len samotna spust alebo aj ine creva a pod. Kde by som vedel spust z 537 zohnat. ◄ reagovať

off majko82, 5.9.2013 o 7:12

ano pasuje , videl som už tieto prerábky ◄ reagovať

off agbar, 5.9.2013 o 6:40

Vedel by niekto poradit, ci do ZKK pasuje spust z CZ 537. Niekde som pocul ze ano. Ide mi o to aby tam bol napinacik, ale s tou zaoblenou spustou. Za rady vopred dik. LZ ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Kto vie poradiť ako to má byť? (autor: Lado-ska).

off Lado-ska, 30.6.2013 o 9:33

EDU tie dve strely možno ? bola náhoda, ja osobne svoju zbraň pri zmene streliva nastreľujem tiež takým spôsobom ako popisuješ Ty, k danému strelivu sa snažím zohnať balistické tabuľky umiestnim terč na vzdialenosť 50 metrov a potom sa snažím využiť dané parametre konkrétneho streliva ako napríklad tie čo sú uvedené na obrázku ktorý som pripojil . V uvedenom prípade to zašlo až tak ďaleko že krabicu o rozmeroch 30x 40 alebo 35 x40 cm to už nepamätám, umiestnili na 180 m a vyskúšali či to funguje nič viac nič menej ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Kto vie poradiť ako to má byť? (autor: Lado-ska).

off Lado-ska, 29.6.2013 o 22:04

Bleiker, Palo 30 06, lanus, Montaq, steyr , orol, leslov, cita - veľmi pekne ďakujem za príspevky. ◄ reagovať

off motaq, 29.6.2013 o 21:09

alebo nahoda :-) ◄ reagovať

off SIAD, 29.6.2013 o 11:42

Hekler absolútny súhlas, len ešte dodám že svetové parametre nemá len tá flinta ale aj "strelci". Strielať na 180m bez presného zámerného bodu takto je špica. ◄ reagovať

off Hekler, 29.6.2013 o 11:26

ako sa podarilo dvom strelcom na 180m streliť z dvoch rán takýto nástrel do takého "terča" tak to nechápem (kam mierili ? na stred terča ? veď to je sprostosť, bez zretelného zámerného bodu min. 18cm (čo meter to cm) sa to na tú vzdialenosť nedá, to je praktická sprostosť,keby si tvrdil že mierili na spodný alebo horný okraj terča tak by som to bral ale aj to by tam musel byť jasný čierny rozdiel, daj ešte rozmer toho terča nech sa zasmejeme, s ostatným súhlasím ale hlavne s posledným príspevkom, Lado-ska, keď tá puška striela na 180m na taký terč takto, tak na ňu nesiahaj, je to puška "svetových" parametrov ◄ reagovať

off BLEIKER, 29.6.2013 o 10:47

Palo 3006 a lanus,s týmito príspevkami by som suhlasil.Moje skusenosti hovoria,že predpažbie sa kludne može dotýkat hlavne a pritom to može strielat ultra presne.Ide totiž o to,aby hlaven kmitala stále rovnako a jej amplituda zostala rovnaká.Ak sa odrazí pri výstrele stále od toho istého miesta,tak pokial drevo nezmení svoj tvar,tak to striela presne.Pri nastrelovaní-hladaní streliva vo firme Lapua ked som ešte vrcholovo strielal vždy vybrali systém z pažby a do "zveráka" upali hlaven,takže nemala šancu kmitat.Vybrané serie robili vynikajúce rozptyly a ked som protestoval,že po osadení do pažby a pri volne kmitajúcej hlavni to tak byt nemusí,velmi rýchle ma tamojší expert vyviedol z omylu.Ide len o jednu vec-kludne to predpažbie sa može dotýkat a ak to presne striela,netreba s tým nič robit-tak ako to píše lanus.Problém nastane jedine vtedy,ak sa material predpažbia-drevo vplyvom vlhkosti,teploty atd kruti,natahuje atd čím prichádza k posunu zásahu a tým aj zvačšovaniu rozptylu-tak ako to uvadza-palo 3006.Ešte jedna perlička-naša paraolympijská vítazka v strelbe striela so zbranou,ktorá má hlaven v predpažbí podopretu asi v 2 tretinách od komory-na zabezpečenie rovnakého kmitania hlavne vo výstrele,takže hlaven volne nekmitá.Je to originál tech.riešenie firmy FWB a striela jej to ultra presne. ◄ reagovať

off Lado-ska, 29.6.2013 o 10:41

Ja to vidím na upravu podpažbia, otázne je či stačí upraviť iba nos podpažbia(2-3 cm) ktoré sa dotýkahú hlavne, alebo bude treba upraviť podpažbie po celej dlžke a aká by mala vzniknúť minimálne medzera (stačí pretlačiť kusok papiera) alebo aspoň 1-1,5 mm??? ◄ reagovať

off Lado-ska, 29.6.2013 o 10:35

Leslov, nevieš náhodou z akého roku ,alebo aké to bolo číslo časopisu Zbrane strelci a lovci v ktorom autor opisoval vplyv na streľbu a ako to skúšal testovať s dotýkajúcou hlavňou a potom bez nej ◄ reagovať

off Edu, 29.6.2013 o 10:23

Lado-ska tie dve strely na 180 m boli absolútne náhodné . v ostatnom súhlasím s tým čo napísal orol. stale nechapem čo chceli otestovať na 180 m podľa mňa niet čo testovať . Osobne guľovnicu nastrelujem na terč vzdialený 50m . Prekontrolujem zásahom na 100m a iné vzdialenosti na nejakú kontrolu sú nezmyslom . Na ONV sa nestriela je to iba pomyselná optimálna vzdialenosť . Podpažbie by sa nemalo v žiadnom prípade dotýkať ,lebo sa stane to čo popísal Cita . ◄ reagovať

on lanus, 29.6.2013 o 8:36

Lado-ska - Ten obrázok je čiastočne nepresný a zavádzajúci !!! (Citlivosť hlavne na dotyk je nepriamo úmerná jej hrúbke ! ) Keby platil tak by sa celopažby nemohli fixovať úzkym prstencom pri ústi !!! Platí to čo som uviedol t.j. ideálny stav je bez dotyku (okrem prstenca u celopažby) a použiteľný je taký, ktorý umožňuje presnú streľbu ! Keď je toto porušené treba upraviť !!! ◄ reagovať

off orol, 29.6.2013 o 1:49

U klas. zbraní po celej dĺžke a v žiadnom bode sa nemá predpažbie dotýkať hlavne. A Ty to ako vidiš, že sa nos pažby dotýka priamo hlavne? A inak podľa mňa uzol kmitu, resp. vibračný uzol je o hlavni a drážkach o jej dlžke a presnosti streľby a nie o dotýkaní sa predpažbia s hlavňou. ◄ reagovať

off palo3006, 28.6.2013 o 23:20

strielat to presne može ale vplyvom rozdielnej teploty a vlkosti vzduchu sa može menit stredný bod zásahu ◄ reagovať

off Lado-ska, 28.6.2013 o 22:43

Edu, Z tej zbrane strielali dvaja strelci po jednej rane a mierili na stred tej krabice jednoducho skušali nastrelenie optiky , ale pointa je niekde inde,že aj ked sa nos pažby dotýka hlavne tak z tej zbrane sa dalo presne strielať a ako som už vyššie písal (kdesi som číta o tom že dotyk podpažbia vo vzdialenosti 10 - 15 cm od nabojovej komory to nie je problém - nemožem najst ten príspevok) ide mi hlavne o to či ten nos podpažbia sa nenachádza v bode takzvanon vibračný uzol?????. ZKK 600 601 a rôzne ráže - diskusia ◄ reagovať

off Edu, 28.6.2013 o 14:26

Lado-ska ten terč ma naozaj prekvapil . Kto vie kam strelec na tých 180 m mieril a prečo si terč postavil na 180m ? Veľa neznámeho je na mňa pri tomto kvázi terči . ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 287 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov