...já tu svou ZKK kupoval ro roce 1979. Trefuje, nerezaví, pojistka je tichá, náboje se nepříčí...nevím, co bych chtěl od lovecké kulovnice víc...asi jsem nějakej divnej :-)
Pravdepodobne to bude zavisiet od konkretnej raze, kedze sa da predpokladat, ze vacsia raza potrebuje vacsiu iniciacnu energiu od uderniku. Ale ktovie mozno to je len tym, ako ste dotiahli tu maticu, ktorou sa nastavuje prepnutie bicej pruziny. Kazdopadne Dakujem obom za ochotu. Velmi mi to pomohlo. ◄ reagovať
No ja som meral od tej poistky, ked chces rozsrobovat zaver. Od tej kocky. (pridrziavac uderniku) ◄ reagovať
Ja som na zkk 600 270 win nameral 9 mm von a dnu 1,5 mm a na zkk 601 308 win von 7,3 a 2,3 dnu po spusteni ◄ reagovať
Dakujem za pohotovu reakciu ! ◄ reagovať
Ruzer. Js som nameral 15.1mm dlzku chodu udernika. Vypusteny 4,6mm a napnuty 19,7mm. ◄ reagovať
Ahojte. Mohol by mi niekto kto ma gulovnicu ZKK 600 odmerat dlzku chodu uderniku ? Myslim vzdialenost X na prilozenom obrazku . Raz odmerat v napnutej polohe a druhy krat vo vypustenej. Dakujem ◄ reagovať
Myslím že inoomount tam sadne na rybinu a je to cvak cvak a je to dole. Treba pozreť. ◄ reagovať
Ondrik ja by som to riesil montazou Leupold QR. Zakladne sa daju kupit ako polotovar pre puskara, ktory ti z neho vyrobi kamene rovnake ako bolo pre klapkovu montaz a tieto vymeni. Nasledne.uz len kruzky a je to. Treba k tomu len sikovneho puskara a samozrejme predabatovat to s nim nakolko som tu montaz nevidel ale predpokladam ze je to klasika klapkova montaz ako sa pouzivala kedysi, a pri tej to ide. ◄ reagovať
Zdravím. Chcel by som poprosiť o radu. Chystám sa zrenovovať guľovnicu ZKK 600 v raži 8x64. Teraz je na nej klapková montáž a starý zeiss ,,štvorka". Vybral som pre túto guľovnicu puškohľad Meopta - Meostar R1 7x56 RD ale neviem aká montáž by tam bola najlepšia. Chcem niečo čo sa dá rýchlo ,,nahodiť a zhodiť" Za každú radu ďakujem. ◄ reagovať
Zdravím!Nájde sa tu niekto z okolia TN,TO čo by spravil novú spúšť na zkk poprípade ak má originál bez napínaku..Ďakujem! ◄ reagovať
jozef - Do novej spúšte ide jednoduchý hladký kolík ak ho nevieš prepchať cez spúšť musíš na nej najprv opatrne !!! zväčšiť otvor. ◄ reagovať
lanus díky za radu ale demontáž mi je jasná..Skôr mi robilo problém osadenie novej spúšte a ´´detail´´ že kolík čo držal spúšť s napinačikom som neprepchal cez otvor v spúšti bez napínačiku :) ◄ reagovať
jozef - Vyskrutkuješ pažbové skrutky a zhodíš pažbu potom vyrazíš kolíky čo držia spúšť s napinačikom a odstrániš kompletne spúšť aj s pružinou ;je potrebné zaleštiť všetky styčné plochy a vymedziť vôle novej spúšte a následne ju nahodiť a upevníť jedným kolíkom . Potom nahodíš pažbu a overíš nastrelenie. ◄ reagovať
Zdravím...neviete ako dať na zkk druhú spúšť bez napínačika?V pravo klasická a vľavo bez napinačika... ◄ reagovať
Lanus: Tak to bude hadam ok. Tiez ze som si to nezmeral, ked som to rozobreral. Ide mi len o to, aby neprerazalo zapalku, ak by bola viac, alebo menej dotiahnuta. ◄ reagovať
Daniel8 - Na ZKK 601 mám tú vzdialenosť tiež 47 mm . ◄ reagovať
Poprosil by som nejakeho majitela ZKK 600 7x64 ci by mi neodmeral dlzku od spicu udernika po maticu na pruzinu. Malo by to byt 47mm. Neviem, ci som ju spravne nadstavil, lebo ju mam dotiahnutu az po koniec zavitu. Dakujem ◄ reagovať
brandebur - Ale ten detail musí byť z boku (aby bolo viditeľné usadenie) , lebo riešime výšku rany ;(klasický malorážkový cieľnik samozrejme poznám ,ale na ZKK som ho ešte nevidel). ◄ reagovať
pre lanus: ja viem čo je zkm451-mám ju tiež, ale tu dávam foto ◄ reagovať
brandebur - ZKM 451 je malokalibrovka a nastaviteľný cieľnik 25-200 m má tiež malokalibrovka typ 452 a 455 ; takže by bolo dobré foto (detail mieridiel) čo vlastne máš a ako to vypadá !!! ◄ reagovať
na zkk601 mam cieľnik s odstupňovanim po 25m do 200m, nie taký sklopný,m ako u zkm451 ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie zkk601.222rem, na puškohľad nestavený/klapková montáž/, mechanické mieridlá po nastavení do osi stále nesie vysoko, na mieridlá 50m asi 16cm, na mieridlá 25m asi 12cm/to na vzdialenosť 50m/, mušku som dal dole, číslo"4", tak neviem, či netreba nejakú inú (autor: brandebur).
brandebur - Hoci ZKK 601 mám tak tomuto :" na mieridlá 50m asi 16cm, na mieridlá 25m asi 12cm/to na vzdialenosť 50m/, " nerozumiem,lebo tieto flinty majú len jeden plátok cieľnika , (u najstarších ročníkov je tento sklopný ). V zásade však platí,že pri vysokej rane treba dať vyššiu mušku ,alebo treba zbrúsiť z výšky cieľnika .Veľkosť potrebnej úpravy dokáže spočítať aj žiak základnej školy; (na 46 m spôsobí úprava výšky mieridiel o 0,1 mm zmenu výšky rany 10 mm ).Priebeh úpravy sa obvykle u klapkovej montáži dá kontrolovať cez podhľad . ◄ reagovať
da sa zohnat zachovala nestrielana ZKK, ale treba hladat....ale zasa je to, ze do akej cenovej relacie chces zbran...samozrejme, dnes na trhu su vselijake zbrane...rozhoduje stav penazenky :-D ◄ reagovať
to uz je na tebe...za mna bud ZKK alebo ZG, pokial len z tych mal by som vyberat, tak ZKK-za mna... ◄ reagovať
Co by ste konkretne odporucili snich ◄ reagovať
uhrineki ma pravdu, hlavne su pretahovane, konstrukcia zbrani spolahliva-rokmi overena a o tych gulometnych hlavniach viem tolko, ze sa davali tak, ako pise uhrineki zo starych zasob co ja viem tak do ZG47 aj to len do velmi obmedzenej serii-mal som volakde napisane aj od ktoreho do ktoreho vyrobneho cisla zbrane boli s gulometnymi hlavnami. skusim pohladat a dat to sem. ◄ reagovať
Čo sa týka spoľahlivosti zbraní: Zetky,ZG47 a ZKK, tak sú to zbrane spoľahlivé a bezpečné. O hlavniach viem len to že boli preťahované a upravované,nie kované. O tom že by boli hlavne vyrábané z leteckých guľometov, tak to pochybujem. Pokiaľ ja mám vedomosti, tak Zbrojovka Brno si guľové hlavne vyrábala sama. Do Zetky a ZG47 dávali guľometné hlavne zo starých zásob v kal. 8x57JS a to len do celopažieb (dĺžka hlavne 52 cm) a ZG47 čo mali dlžku hlavne 56 cm. Ale aj ja som možno počul zle. ◄ reagovať
chcel by som poradit idem si kupovat prvu pusku. vase rady skusenosti nedostatky a odporucanie. Jedna sa o zkk zg47 alebo zetka v kalibri 8x57 respektyve 8x64 alebo 7x64. velmi pekne dakujem za vase rady. ◄ reagovať
Poldi Kladno, konkretne na hlavne isla ocel Poldi elektro. Mez klzu-N/mm2 je 141, oproti tomu ma ocel triedy 15230/pouzivana u zbrani CZ/ hodnotu 590-635. Pevnost - N/mm2 - je u poldi 736-883 a u ocele 15230 780-930. Dalej chemicke zlozenie/moze sa trochu lisit/ poldi elektro-pisem percentualne zastupenie: C-0,5 až 0,6 Mn-0,6 až 0,9 Si-0,2 až 0,45 P+S-0,07 Ocel triedy 15230: C-0,26 až 0,30 Mn-0,40 až 0,80 Si-0,17 až 0,37 P+S-max.0,02 V-0,10 až 0,20 Cr-2,10 až 2,50. Zbytok je 100%-ntne zelezo. Mn-je na zvysenie pevnosti a huzevnatosti, Cr-zlepsenie pevnosti, korozivzdornosti a odolnost voci vysokym teplotam, ni-zvysenie huzevnatosti a odolnosti voci korozii, V-zvacsenie huzevnatosti. P+S je neziaduca, lebo sposobuje krehkost. Urcite to nebolo pouzivane na hlavne gulometov...aspon co ja viem. ◄ reagovať
Nevie niekto s coho sa vyrabali hlavne na ZKK600 pretoze to vydrzi neskutocne mnozstvo ran. Nikde o tom nepisu jedine co viem ze ju robilo.este Poldi kladno a jeden dost znali polovnik mi povedal ze to robili este z leteckych gulometou je nieco natom praudy?? ◄ reagovať
No z mého pohledu určitě zkk, ale samozřejmě záleží na jejím stavu zejména hlavně na tom marlinovi mě vadí, že se dodává bez mířidel a pro mě je to taková neznámá voda vsadil bych na starou klasiku. ◄ reagovať
.: dravím . Chcel by som vedieť názor na staršiu zkk 600 v 270 w a kúpu nove Marlin xL7 v 270w . Čo sa oplatí? Mam kupiť polopažbu alebo celopažbu ? Mam gulobrok tak sa neviem rozhodnúť počet zobrazení: 1 počet zobrazení: 0 počet hlasov: 0 ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Zkk 601 vas nazor (autor: rupic).
Na čo si si dávala niečo vyrábať keď sa to dá bežne kúpiť v obchode ?? ◄ reagovať
...ak by niekto potreboval,mám na predaj dvojdielnu montáž na ZKK,robenu v zamoč.dielni na mieru (25,4mm) ◄ reagovať
martinxl - Dvojdielnu montáž áno !!! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.