Jedna sa poriadne neskončila (jelenia) a už pomaly sa blíži druhá (danielia).Rochajúce daniele, buchot lopát a k tomu zafarbujúca sa príroda to je danieli lásky čas. Podeľte sa s vašími postrehmi,zážitkami ,skúsenosťami a všetkým čo k tohtoročnej ruji 2014 patrí sem.
danielia ruja okolo Zvolena poprosim o radu niake dobre miesta nafotografovanie dakujem ◄ reagovať
Tak čo,ešte vo vaších revíroch rochajú,či už pomaly utíchajú(utíchli)? ◄ reagovať
V Bielych Karpatoch, v oblasti medzi Skalicou a Chvojnicou bol cez víkend celodenný, neutíchajúci koncert rochajúcich danielov. Naraz možno počuť desiatky danielov. Vidieť a natočiť krásne súboje nie je nič zriedkavé. V tejto oblasti sa človek cíti ako v obore. ◄ reagovať
Okres vranov nad topľou - ticho. Cez víkend ani jeden nerochkal ◄ reagovať
Dnes už jich pět stabilně rochalo ◄ reagovať
Mělnicko (sorry, vím, že to není Slovensko :-)), už začali rochat. Sice jenom ojediněle, ale už se ozývají. ◄ reagovať
Cez víkend idem do revíru tak to overím, či už rochkajú. ◄ reagovať
dnes už to začalo aj u nás ....... na štyroch miestach ..... ◄ reagovať
Nejlepší doba je mezi 20-30 oktobrom. Dnes jeden rochal na plné pecky ◄ reagovať
Chránené: samozrejme keď majú Daniele najväčšiu chuť ;-) ◄ reagovať
Kedy je približne vrchol danielej ruje? okolo 10.10. alebo okolo 20.10.? Ďakujem za radu ◄ reagovať
Na říjištích začíná být znát patrný neklid. Včera v noci se už pokusil jeden rochat ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Danielia ruja 2011 (autor: rastob).
JA som bol vonku cez vikend , zatial ticho. Okolie BA ◄ reagovať
No nejako je tu ticho. Neviete v akom stave je danielia ruja? Ja som sa zatiaľ nemal možnosť dostať do revíru. ◄ reagovať
ako to vyzerá v okolí Skalice?? ◄ reagovať
Už rochajú vo veľkom na niektorých rujoviskách vyše týždňa. ◄ reagovať
Ako vyzera danielia ruja 2012? Uz zacinaju rochat? ◄ reagovať
Jsme dančí oblast.Dančí říje je ve svém počátku a vydrží ještě dva týdny v novembri.Daňci už stojí na říjíštích skoro čtrnáct dní.Ta pravá intenzita rochání je teprve před námi v následujících dnech ◄ reagovať
myslite ze uz je po ruji , alebo uv as este nezacala ? ◄ reagovať
Doteraz a ani včera celý deň nerochal ani jeden daniel!!! ◄ reagovať
Koncom tohto týždňa som strávil dva dni v Malých Karpatoch a bolo všade ticho,na rujoviskách sú zatiaľ väčšinou len daniele osamote,jeden mal okolo seba už 8 danielok ale neozýval sa... ◄ reagovať
Dnes ráno rochali dokonca aj mimo hlavných rujovísk, veľmí intenzívna ruja je už takto skoro v polovici septembra. ◄ reagovať
Tiez som pocul rochat daniela v sobotu.(Biele Karpaty) ◄ reagovať
Poľovný revír Petrovec má danieliu ruju v plnom prúde... ◄ reagovať
Dnes ráno rochalo 7 danielov, majú už obsadené miesta na druhom najväčšom rujovisku v oblasti a intenzívne sa prekrikujú. Juh Bielych Karpát. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Danielia ruja 2010 (autor: rastob).
Mimochodom, danielia ruja tu stále trvá, aj keď už len slabšie a slabšie rochajú. Ale stále môžete natrafiť na rochajúceho daniela a prípadne aj súboj počuť zdiaľky. Okres Skalica, Biele Karpaty. ◄ reagovať
Podle přibývajících fotek lze usoudit, že ta pravá dančí říje probíhá právě ted nebo je to prostě vrchol říje. Z minulého roku jsem nejvíce snímku také pořídil kolem 20. - 25. 10. Takže hurá na daňky :-) ◄ reagovať
Aj napriek tomu,že som v peknom počasí strávil celé popoludnie v Malých Karpatoch tak som nepočul ani jedného daniela. ◄ reagovať
U nás v revýri Drieňová rochaju od začiatku Októbra.Prekrývaju sa s ručaním jeleňv.Ozývaju sa po celý deň.Vôbec nezáleži na tom či je teplo alebo,zima.A to od konca Októbra začnú do seba tlcť Muflóny.Pekné zažitky po celú jeseň.Ďakuje za takéto krásne predstavenia! ◄ reagovať
Rochajú veľmi intenzívne za tohto počasia - cez deň teplo, v noci skoro mrazík. Ale na trofejových danielov už tu máme samých nemčúrov, tu je to takto pekne rozdelené - domáci majú na starosti brigády a danielčatá, trofeje si delia hostia a kmotríkovci, čo tu tomu šéfujú. No fuj. ◄ reagovať
Tak jak pokračují, poinformujte. ◄ reagovať
Dnes som počul rochať postupne 21 danielov pri večernom behu cez Biele Karpaty, danielia oblasť D4. bežal som asi 12 km stredom oblasti po ceste asi 500 - 700 metrov od dvoch hlavných rujovísk. Ruja v plnom prúde. ◄ reagovať
Rochaju uz z vesela. Aspon u nas na Zahori :D ◄ reagovať
Dnes ráno som počul a videl rochajúceho daniela v Malých karpatoch. ◄ reagovať
Tak ako je to s tou danieliou rujou? Nikto nič nespozoroval? ◄ reagovať
Lowec ja viem že to je realne polujem s Rastob v jednom zdruzení a chcel som ho len podpichnut :-)) ◄ reagovať
pepies :)) , to čo opisuje rastoB je reálne , vela krát sme videli jelena ručat a opodial daniel rochal , je to ojedinelé neviem prečo ale reálne , ale dančia ruja to zrejme ešte neni. ◄ reagovať
Kua vy Záhoráci musíte byť vo všetkom prví :-)) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.