no to by sa zislo aj u nas z tym trestom pri uloveni chovneho jelena ale niekedy sa stane ze starsi polvnik ktory poluje 30-a viac rokou ulovy chovneho jelena a dostane zakaz na 3.roky?u nas sa stal pripad chlap poluje 12.r v roku 2005.ulovil 198.b-8.rocneho jelena v roku 2006.204.b -7.rocneho jelena a v roku 2007-208.b-8-9.rocneho jelena a dostal pokutu iba 700.sk a tu su tie znamosti tomu poslednemu dali na chovatelskej 12.rokou aj to len preto ze rok pred tym boli sneho zhody na vystave a dali mu 12 a viac rokov ale ked sa lovil zbadali ze to tak nieje a tym to aj vyhral lebo sa zacal ohradzovat ze on ho sledoval a ze sa riadil tym co dali na zhody vek a studovany inziniery nechceli bit zahambeny tak dali 12.r aani doma v zdruzeni nic lebo mu vsedci zeru z rukava a druhy pripad chlap u nas poluje 3o-35.r a ulovil jelena 218.b 7.rocneho ktory bol postrielany ale davnejie a dostal pokutu a este aj zakaz 5.rokov odstrelu len preto ze si nezohnal papier od veterinara ze bol jelen postrielany a ze nemal znamosti tak aka je ta spravedlnost a podotikam ze neulovyl ani pred ani po nikdy nic mozno daku macku ◄ reagovať
MAX máte to vyriešené velmi dobre !!! Dobre to máte vyriešené preto lebo to tak proste chcete mať !!!
Prajem lovu zdar a veľa úspechov vášmu PZ . ◄ reagovať
Alfa nestane sa nič len napíš pekne straka chybená napríklad vyhneš sa v buducnosti problemom zo zakonom . Takže treba klamať a všetko bude v naprostom poriadku !!!
Ano že je to absurdná vec to samozrejme vieme všetci .
Fakt je že je !!! Ten fakt rešpektujem a budem klamať pekne aby som ukojil zvratenosť zákona :)) ◄ reagovať
Ja zbraň taktiež skúšam v revíry. Cestovať na najbližšiu oficiálnu strelnicu 30km, vybavovať od nej kľúče, vyvolávať či nie je obsadená, zaplatiť poplatok, ... Ak by som toto všetko absolvoval, tak by som mal už dávno nastrelenú zbraň. Skúšobne strelím cca 3 rany a normálne napíšem do knihy návštev "3 rany na terč - skúška zbrane". Čo tým vlastne porušujem, keď strieľam podľa predpisov a do prehľadného svahu, ktorý guľu zachytí? Veď na zver sa môže strieľať už od 200m za obcou alebo mestom - toto je skôr riziko. ◄ reagovať
Edu, je dobré, že zabŕdaš do aktuálnych tém, ktoré nás zbytočne otravujú, stresujú a je treba konečne s nimi niečo robiť. Sekirácia jarného sčítania (nech je realizovaná akýmkoľvek spôsobom položených na supervedeckom základe je odtrhnutá od reality) je taktiež podľa môjho názoru zbytočnou záležitosťou a súhlasím s Tebou, že je to treba zrušiť. Ak hospodár a členovia PZ majú prehľad o zveri v revíri o jej pohybe, tak je to skutočne zbytočná záležitosť, lebo zver jednoducho môže byť v čase sčítania úplne niekde inde a takéto kvázi sčítanie sa míňa účinkom a je fraškou. Reálne uvažujúci hospodár pokiaľ je skutočný hospodár vychádza zo skutočných stavov zveri v revíri. Predsa pokiaľ podhodnocuje, alebo nadhodnocuje stavy zveri vždy to má negatívny dopad ( aj toto by bolo na samostatnú tému a preto sa nebudem k tomu rozpisovať). S týmto sme bojovali roky rokúce za starého hospodára, ktorý roky podhodnocoval skutočné stavy zveri. Tento „hospodár“, ktorého dosadili do „trafiky“ za blahých rokov sa držal zubami, nechtami vo funkcii do doby, než sa urobil radikálny rez. Pri jarnom sčítaní zveri sa síce zídeme v revíri, prejdeme spoločne časť revíru, kde zbytočne zver nestresujeme. Pri sčítaní si spoločne upresníme počty druhov zveri, ktorú sme v poslednom obrodí pozorovali v revíri a z týchto poznatkov a z poznatkov vlastných potom hospodár vychádza pri vykazovaní jarných stavov.
So zamieňaním trofejí sme s nástupom do funkcie nového hospodára urobili radikálny rez. Jednoducho v domácom poriadku je povinnosť každého člena PZ, alebo člena sprevádzajúceho hosťa, predložiť najneskôr do 12 hodín po ulovení trofejovú zver vcelku, teda aj s hlavou, poľovníckemu hospodárovi. Nesplnenie tejto povinnosti je kárnym previnením s možným postihom zákazu lovu toho druhu zveri, ktorú člen nepredložil. Za dva roky pôsobenia nového hospodára sa nestalo, že by táto povinnosť nebola splnená. Pravda iné kafe je keď sa hospodár sám praktikám zamieňania trofejí prepožičiava. Ale chvalabohu toto nie je náš prípad. Trofej tak, ako sa uloví po riadnom ošetrení ide na chovateľskú prehliadku. Pokiaľ je ulovený jedinec zveri chovný, má lovec smolu a pokračuje sa na výbore v kárnom konaní a minimálne tri roky si na trofejovú zver toho druhu, ktorý ulovil ako chovný, nezapoľuje. Takto skončil za minulý rok člen PZ, ktorý ulovil chovného jeleňa. Finito a niet čo riešiť. ◄ reagovať
Milank samozrejme že u nás v Trenčíne sa trofeje vrtajú už desaťročia. Avšak stale je dosť tých čiernych .
Sčítanie mate svojsky a rozumne vyriešené .Posedieť a poprechadzať sa dá aj ked je na take veci čas!
Zbraň si prekontrolujem kedy ja budem chcieť a že pri takej banálnej veci musím klamať to je smutné ako aj to kto takúto koko.... navrhol do zakona aj to že ju niekto schvalil !!! Ako by sme ich nemali v poľovníctve dosť tých nezmyselnosti. ◄ reagovať
Nemáš začo Edo :-))).Vidím,že si toho už aj využil.
Sledujem túto debatu už dlhšie a idem sa do nej zapojiť.Čo sa týka Jarného sčítania zveri,tak je to asi tak,kto si to ako zariadi a spraví.Naše združenie nikam do terénu nevyráža počas týchto dvoch dní.Je to zbytočne zabitý čas.Zídeme sa v miestnosti obecného úradu a máme členskú schôdzu,kde sa riadne radíme,čo, koľko a čoho máme.Zver sa sleduje celý rok a za tie roky,čo sa u nás poľuje už by sme mali vedieť, ako na tom sme alebo nie sme.Čo sa týka povinných strelieb,tam nie je čo dopĺňať.Ale pred pár dňami si zabrdol do témy,ktorá mňa celkom dosť tlačí.A to je úmyselné zamieňanie trofejí za tie správne pred hodnotiteľskú komisiu pred prehliadkou trofejí na jar.Ako zamedziť tomuto neduhu?Rozmýšľal som už nad tým a došiel som na to,aby počet týchto trofejí nepribúdal,jednoducho každú trofej po ohodonotení poznačiť tak,aby už viac, ako tá "správna" použitá nebola.Lenže ako?Čip,nejaký kód a podobné veci elektronického smeru na Slovensku nepripadajú po finančnej stránke do úvahy.Poznačiť ju len nejakou centrofixou?To je odstrániteľné.Napadla ma jedna vec,síce úplne primitívna a možno až smiešna,ale možno by to zabralo a viac by sa trofeje nezamieňali resp. by ich počet z roka na rok klesal.Jednoduché riešenie je -vŕtačka a 5mm vrták,ktorým by som robil dierky do temena lebiek.Isto by sa aj tak na prehliadkach trofeje menili,ale len raz a každý rok by ich bolo menej a menej.Alebo má niekto iný nápad,ako toto odstrániť? ◄ reagovať
Milank tak to si ma uplne odrovnal to sa teda rád zapojim pokial budem mať nejakú speklitú otazku .
Milan ďakujem ! ◄ reagovať
Čau Edo,ale aj u nás už funguje Právna poradňa. ◄ reagovať
Takže na terč sa nesmie strielať v poľovníckom revíri pokial tam neni strelnica .Ospravedlnujem sa teda za moju neznalosť !!!
Písať do knihy budem pri nastrelovaní guľovnice napríklad líška chybená .Prípadne ine osvečené klamstvá ved ked klameme v iných veciach v poľovníctve toto bude maličkosť . Takže účelovým podvodom ,klamstvám a Kocúrkovu lovu zdar :)))
poslal: Edu 26. Septembra, 19:38
Chcem sa opýtať či je možné v poľovníckom revíri preskúšať si zbraň strelbou do terča ?
Právnik odpovedá:
Dobrý deň "Edu"!
Nie! Iba za podmienky, že by v poľovníckom revíri bola strelnica, tak by ste potom na tejto strelnici by ste mohli preskúšať Vašu zbraň.
Túto skutočnosť by ste však ako držiteľ zbrojného preukazu a poľovníckeho lístka mali predsa vedieť!
S Pozdravom. JUDr. Peter Kovács!
odkaz ◄ reagovať
Nj . Keby to urobili mne tak moja otázka by bola : "Chlapci a vám sa u polície nepáči???"
Treba ich usmerniť :))
Takže pridal som to sem a kto sa chce niečo nové dozvedieť alebo má nejakú nejasnosť môže sa opýtať !
Táto služba je dobrá vec!!!
Nech sa páči !!!
odkaz ◄ reagovať
Edu budeme radi ak to pozistujes a upresnis tu na tejto stranke myslim si ze to bude zaujmat asi viaerych a v tom nasom pripade si nemohol nic spravit lebo vybehli z hori na 4.roch autach a zacali kontrolovat a mali sme tam aj schôdzu tak ze bol aj zoznam ucasti takze to mali lachke kontrola zbrani fukanie a take blbosi a potom zacali zvolavat na PZ a vypocuvat kto co ako a taka jeden znamy povedal ze tip na tuto akciu mali uz v stredu a strelby-schôdza boli v sobotu ale chcem pripomenut ze ziadna sutaz nebola len kontrola zbrani a ako som povedal starsi polovnici bezpecne zaobchadzanie zo zbranou ale myslim si ze nato nic zle neni robia sa aj horsie veci ◄ reagovať
Počuj Iboo možno bol žalobabou na 4 PSVB a teraz mu to nejak začalo chýbať :) ◄ reagovať
Ako by sa nemohlo keď si strielal ??? Tak potom kto má pravdu on tvrdí že sa nemôže a stiela sa :) Tak sa asi môže možno by sa nemalo . Kontaktoval som právnika hneď ako mi ohľadne tejto otázky odpovie upresním to aj tu na tejto stránke . Iboo šak mu prebehni roľu travexom :) To neni zakázané :) ◄ reagovať
Edu - :), nie rozpaprčil. ten dotyčný je obyčajný roľník, čo nám akože prenajíma kus poľa tak mi bolo povedané aby som to radšej nechal tak. nieje uvedomelý, len vie jednu vec a to že strielať sa môže na zver a na terč, na terč iba na strelnici. vidíš akí sú niektorí ľudia obmedzení? :) ◄ reagovať
Iboo nejak si sa rozpaprčil .Prečo ho urážaš mal podozrenie že si spáchal trestný čin :) Prosto uvedomelý člen :))))))))))) ◄ reagovať
páni, v revíri môžete strielať, len to nesmie robiž vela ludí, nesmie to mať charakter hromadnej akcie, alebo súťaže. na mňa jeden chuj od nás zavolal policajtov akeby som potom tak šiel, tak by debil musel preplatiť zbytočný výjazd policajtov! netreba sa báť pokial je zákon na našej strane len ho treba poznať. netreba sa posrať pred niekým za to, že má odznak, pištol a nosí uniformu !!! ◄ reagovať
edu dakujem za vysvetlenie ale poviem ti ze viem ocom hovorim myslim otych strelbach lebo som bol aj koli tomu na policii a len tak tak to preslo ale bude to mat nejake dosledky ale niesom doma dlksie tak neviem ti povedat ale davaj si pozor co pises do knizky stym preskusanim zbrane chodia kontrolovat nase knihy koli tomu aj policajti lebo my sme otomzakone vedeli.proste nemozes strielat vo volnej prirode na terc iba na strelnici niesom doma ale ked budem tak ti isto poslem ten zakon alebo aspon cislo ale skorej ako o mesiac-dva to nebude no a ktomu scitaniu ja viem ze je to nezmysel to vie kazdy ja som to myslel tak ze je to tradicia a aspon to posedenie potom a tak ja viem ze ludia a hlavne polovnici su dnes riadne zavystlivy ked strelis aj gombickara srnca lebo to on ho nestrelil lebo sedel doma v obyvacke ale myslim si ze aspon tak sa troch stretnu ludia i ked ja zavystlivcou a v tierky nemusim aj ked je to nezmysel scitanie,ale mne sato rata ako polovnicka akcia ale to je len moj nazor ◄ reagovať
Rimor taký zakon ktorý zakazuje poľovníkovi preskúšať zbraň v revíri nepoznám .Bežne preto píšem do knihy návštev revíru kontrolnú strelby a nastrelenie zbrane . Možno si iba zle vyložil zákon . Nikde neni uvedené že musíš strielať iba na živú zver ! Zákon o strelniciach ich zriadovanie ,poplatky to je samozrejme uplne iná vec .Ktorú si však netreba zamienať s preskúšaním zbrane ktorú používam na za učelom výkonu práva pľovníctva . Tak ako je zakon o zriadovaní parkovísk ,jeho umiestnenia ,poplatkov atd . To však neznamená že ked zastavime všetci členovia autami na lúke,že sme zriadili parkovisko . Tak ako ke´d si overím za dodržania všetkých bezpečnostných pravidiel zbraň výstrelom do terča neporušujem zákon .Preto že mám povolenie používať zbraň za učelom prava poľovníctva .
K sčítaniu "je to pekná akcia ktorá patrí k poľovníctvu" ???
Akože čo je na nej pekné???
To by som rád vedet treba konkretizovať !!!
Ja som povedal že niekomu nariadiť aby spočítaval zver čo je mimochodom absrdná zvratenosť sa ti zda pekna akcia???
Alebo následne zapísanie uplne iných čísiel sa ti zdá pekné ???
Tomu nerozumiem ???
Akože poprechadzať sa s partiou ktorá sa medzi sebou udava policajtom ako si spomenul to môžeš aj bez nariadenia SPZ a to hlavne dobrovolne a kedykoľvek . Inak v jednej veci súhlasím s tebou a to v tej že šaškáreň a nezmyselnosti patria k poľovníctvu to je fakt pravda . Ja by som bol rád keby v budúcnosti šaškarne k poľovníctvu nepatrili ani absurdity tu spomenuté . Je faktom že staršia generácia žijuca v šaškarnach to považuje za normálne . Ale verte mi nechcem poľovníctvu nič zlé a poľovníkom tobôž nie. Nepotrebujem nikoho udať za to že si odskúša zbraň . Je to trocha z mojej vypočítavosti ono nemohol by som sa rano pozrieť v zrkadle sám sebe do tvare !!!:)) A to je pre mňa viac ako niektoré absurdné zakony a ich dodržiavanie !!! ◄ reagovať
je to dobra mienka kontrolne strelby spravyt a podla toho urcit ci je s chopny polovat alebo nie u nas v zdruzeni je diskusia otom rozna, hadaju sa vsetci koli tomu, kazdy ma svoj odlisny nazor ja si pametam ako chlapec kontrolne strelby nasich dedov boli takto kazdy rok v zdruzeni mali sme kdispozicii chatu dobre miesto na strielanie prisiel si vystrelil si hospodar skontroloval zbran teba ako vies zaobchadzat starsi polovnici nemuseli splnit limyt len bezpecne zaobchadzanie zo zbranou a potom gulas a posedenie ale doba sa vytratila a starsi zacali somrat ze su drahe naboje, mladsi ze nieto cas az sa partia rozbyla hosopdar chcel obnovyt tradiciu a zorganyzoval toto po dlchsom case znovu LENZE sa nasiel nejaky dobrak zo zdruzenia a zavolal policajtov a skoro sme dopolovali vsetci lebo najblizsia strelnica je od nas vzdialena 30.km a tam by asi tasko niekto siel a zhruna pred 5.r vysiel zakon ze v reviri nemozes stielat na terc skoda ale boli to pekne akcie dakedy ale uz nebudu a stym scitanim ja neviem je to pekna akcia ake ako hovoris je to saskaren ale co aj to patry kpolovnictvu ◄ reagovať
Iboo to je fakt ale minimálne to naše 000,01% ktoré tvoríme sa aspoň snaži poukázať na to čo je dobre a čo zlé .Aj to má niekedy zmyslel. ◄ reagovať
Edu -môžme si tu (hádam traja či štyria?) dupkať nohami do zeme, nič sa nezmení. . . . . ◄ reagovať
Nj. Iboo ja som to pochopil neboj . Isto by to prospelo minimalne si overiť či sú správne nastavené zbrane . Kto by už netrafil terč a jeho zbraň by bola v poriadku ,tak asi by mal hospodár zvažiť či je vôbec spôsobilý strielať na zver!
Keby to fungovalo i v praxi nebol by som proti :) Avšak proste nebude :)) ◄ reagovať
Edu to všetko viem a berim, súhlasím. bavme sa ale o probléme na prvopočiatku - ani na strelnici v pokoji nedokáže trafiť lebo : je lavý, nenastrelené puška. mal som na mysli eliminovanie čo najviac chybných faktorov.máš pravdu, kontrolné strelby na úrovni PZ by takisto nič nyvriešili, ale snažil som sa pohnúť ľadom ;) ◄ reagovať
Kruci som objavil že som nejaký hádavý tip :) Asi starnem :)
Že by to po tej štyridsiatke tako išo ????:))))))))))
Prestavam sa hádať začinam sa stavovať :) ◄ reagovať
Iboo v rámci zachovania stavu zveri by som to urobil presne naopak :) kto netrafi nič môže loviť !!!
Samozrejme že nehorozi nikomu nič a kto nenastriela tak sa to tam dopíše :)Kto sa nezučastní tiež sa dopíše pripadne si niekto pukne jeho pozožku :)Tak ako tie stavy zveri pri tom umornom sčitaní sa dopíšu tak sa dopíšu aj strelby :) Podobne sa pomenia trofeje za tie správne :) A všetko ide na 100% aj s planom chovu a lovu :) Je super byť v organizácii ked sa plany plnia na 100% aj ked si spomínam že baníci plnili aj na 200% a viac len preto aby vybudovali krajšiu a lepšiu spoločnosť :) Takže kontrolne strelby ako je už zvykom splnilo zas s 55 000 strelcov 55 000 strelcov SPZ:) Och výborne nas naučili strielať a to striela polovica strelivom S&B keby pálili RWS splnia túto náročnú povinnosť na 200 % čiže s 55 000 by nastrielalo presne 110 000 poľovníkov . Takže kontrolným strelbám 3 x huráááá :))
Iboo prakticky sa to preveriť nedá !!!
vec trafenia je relatívna . Niekto sice terč trafi ale pri zveri sa klepe že klince padajú s posedu:)
Iný môže mať nastielane ale klepne na duhý den gulovnicou niekde pohne optiku a je to .
Potom je veľa iných faktorov : Strelba s kopca ,do kopca, nadmorská výška,zima,protisvetlo ,tiene,strelivo + jeho zmena a gramáž,zasah halúzky a veľa veľa iných faktorov . Po preštudovaní knihy balistika som pochopil čo všetko znamena balistika . Nie len nejaku krivku to je možno 1% .Takže treba byť pripravený i po teoretickej stránke aby sa dala následne uplatniť v praxi !!!
Vypukanie sa na nejaký papier podľa mňa nič nerieši . ◄ reagovať
prepáčte že odbočím od témy len trochu, ale čo konkrétne u vás , vo vašich organizáciách hrozí za nesplnenie minimálneho kritéria na kontrolných strelbách ? ja by som navrhol, aby hospodár ako kompetentná osoba v spolupráci so streleckým referentom (ktorý by mal byť strelcom vzorom) preskúšali začiatkom mája jednotlivých členov. pokial nenastriela, nebude loviť raticovú! a nie z malorážky, ale z riadnej gulovnice. ◄ reagovať
dzlubo - dik ze si spomenul tie kontrolne strelby.. davnejsie som dostal list aby som sa zucastnil. prvy termin som nemohol a medzicasom som to niekde velmi dobre "odlozil" a druhy termin teda neviem. sakra. idem zistovat. :) ◄ reagovať
Alfa tak potom to plni učel toto vlakno . Ide o to zle veci zrušiť dobre ponechať a vylepšiť . Proti tomu nik nemôže byť . Odstraniť zle veci môže len kritika !!! ◄ reagovať
Edu, myslím, že sa to trochu rozdúchalo. Hlavne ako sme sa bavili o tej genetike 50:50, čo omylom pri poruche serveru z tejto témy vypadlo. U nás na okrese už posudzujú týždeň spodné čeľuste ulovených jeleníc v minulom roku a bavia sa o chovnosti. Takže čítajú to aj kompetentní. ◄ reagovať
Dzlubo samozrejme že si nebudu srať sami sebe na hlavu ani reagovať . Ved ani nemôžu lebo by nemali ako! Obhajovať scetné veci totiž neni vôbec ľahká vec :) Treba potichučky sedieť na teplom miestečku :) ved sa im na ten opuchnutý aparát vyzeberaju polovníci každoročne dostanu od nás 55 milionov na ten prestarnutý moloch monopolu SPZ + ostatne ine financie . Tak sa im celkom ok žije. Tých 55 milonov od nás členov to maju tak na kavu :) ◄ reagovať
EDU opäť len môžem potvrdiť Tvoje slová. Politiku naozaj na túto stránku neťahám a je mi jedno kto bol v KSS a kto je teraz napr. v KDH. Skôr ma trápi, že aj keď je už 19 rokov po revolúcií a prebehlo niekoľko rôzných konferencií a zjazdou, kde sa už nehlasovala na príkaz strany, tak nová, nezaťažená krv neoživila činnosť SPZ, aspoň v niektorých okresoch. Tak k pikoškám patrí naozaj okrem smiešného jarného sčitávania, ktoré mimo toho, že sa zíde dobrá partia, tak nemá žiaden význam z hľadiska zistenia skutočných stavov zvierat. Ale sú aj iné nap. povinné streľby aj pre tých poľovníkov, ktorí sú už roky bez PZ a tiež bez účasti na akejkoľvek poľovačke a to pod hrozbou finančných pokút. Akosi nová krv zaviedla do praxe rýchlokurzy poľovníkov a potom sa ani nečudujme, že kto všetko poľuje a hlavne ako. Ako si si určite všimol, tak žiaden funkcionár SPZ ani nezareagoval na túto diskúsiu, že by nemali internet? Alebo sa im jedná hlavne o funkciu a nie o poľovníctvo ? ◄ reagovať
dzlubo mnoho ľudí to urazilo najmä tých čo boli v strane KSS . Brali to ako osobný utok na ich osobu .Čo je samozrejme nezmysel. Je mi jedno kto bol komunista ako mi je jedno teraz v akej je strane koho kto volí prípadne akého je naboženstva alebo či je ateista.Mňa vie dosť rozhnevať ľudska hlúposť . Nuž 19 rokov porevolúcii a mame tu paragraf HANOBENIE DOBRÉHO MENA PZ a podobne pikošky :)
Niekedy sa naozaj pozastavuje rozum nad určitými vecami . Napríklad tu : odkaz />
Tak sa nenechajme znechutiť a smejme sa je to zdravé :) ◄ reagovať
EDU zaťal si do živého a smelo sa k Tvojim slovám hlásim. naozaj to tráoné jarné ščitávanie a potom sumarizácia nepresných čísel, totálny ptrežitok, ale asi v súčasnosti niet sily, ktorá by to zmenila.
A veľmi správne si poukazal, že sa hodnotia trofeje a na chovné samice sa z vysoka kašle. Asi pred 20 rokmi som v časopise PaR, čítal o tom, že odstrel samíc, by mali dostávať najskúsenejší poľovníci a vidíš ani nežná nezmenila nič a všetko ide v starých koľajach. Ďakuje za vhodnú tému a som rád, že som si mohol prečítať toľko múdrych názorov ◄ reagovať
Edu vo vsetkom s tebou suhlasim a drzim palce aby ti to dlho vydrzalo konecne niekto poukazuje na tvar SPZ a jednotlivych PZ ◄ reagovať
LOVEC tento napad s tym priecinkom je super napad fakt ◄ reagovať
PeterKacur máš uplnu pravdu . Ale treba sa niekedy postaviť j ked nie hlavou proti muru . Len proti nezmyslom ked sa jedneho zbavime hovorme o dalšom postupne sa to musi prečistit.
Stiffler prave pre tuto kategoriu by som urobil špeci kolonku . Aj odporne fotky ktore su dokumentaristicke môžu pohnuť lady . Mne tiež vypisuju zväčša komunisti že ako som si dovolil spochybnovať komunisticku stranu a že tu politizujem . Nuž treba hovoriť o veciach ktore sú zle aj ked sa to niekomu nepači lebo to uraža jeho ego . Taktiež je vhodne dobru vec pochvaliť . To že sa to niekomu zda politicke a mam s tým okamžite skončiť je skôr smiešne ako pragmaticke . Takže hovorme o tom ukažme posedy pribite do stromov aj hnile krmne zariadenia . Taktiež ukažme pekne posedy aj pekne poľovnícke zariadenia . Medializacia možno prinuti ludi premýšlať o krase ,cite ,a hlavne o tom čo treba zmeniť . ◄ reagovať
darebaci su vsade....clovek skorej odfoti kraasne luku zo zverou ako luku nepokosenu s kopou odpadkou a zaradit take fotky by nebolo moc vhodneee, z hladiska estetickeho pre tuto stranku :P ◄ reagovať
ak nemáš v združení väčšinu za sebou tak to neskúšaj, veď vieš že pravda bolí a nikomu sa nepáči, ešte to budú brať ako prvokáciu a keď nebude väčšina, za tebou a niekto kto ťa nemá rád tak ťa odhlasujú za to aby si vypadol, toto je to hnusné zoskupovanie, kde sa zneužívajú hlasy jednotlivcov a rodinných príslušníkov a je mi z toho zle :( ◄ reagovať
Samozrejme všetko sa môže ale mame paragraf ako rozvracanie PZ atd . No nie sú to prežitky ??? je tam tolko trapošín že sa neda o tom nehovoriť . Proste ked sa niečo zle deje treba na to upozorniť . Cenzura tu už davno neni tak by sme sa nemali bať povedať otvorene čo sa komu nepači nie len stať ako hluchonemoslepci v kute zo strachom aby sa nahodou niečo nestalo ale ma nevylúčili . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.