Poprosil by som poraďte aké máte s tým skúsenosti, využitie v praxi a aký si vybrať a prečo? Ďakujem
Ja mám Spektiv Noblex NS 20-60x80 ED, vidno sním velmi dobre. Treba k tomu poriadny stativ, musí byt tazsi ako váha dalekohladu. Pomocou adaptéru som natočil vela videí a fotografii, je to kvalita ale myslím ze lacnejsi urcite nekupovat. Cena je 500€ + stativ. Daju sa precitat srnce aj jelene. Obraz je ostrý až k okrajom a nemá to chromaticku aberáciu . Na znalost zveri v reviri super. Prikladam fotografiu - kamzik(cez 200m),fotene na 60x zoom ( cize na menšom je to ostrejsie). Fotky zalezia aj od mobilu (iPhone 8 - priemerny smartfon). Som sním spokojny, 20x zoom pri 80 objektive použitelny aj za šera. ◄ reagovať
Na nastreľovanie sa dá použiť v pohode. ◄ reagovať
Ja som o ňom rozmýšľal čisto pre nastreľovanie zbraní. ◄ reagovať
Obraz je mierne zahmlený, neostrý. Použiteľné je to tam, kde chceme pozerať krátko a nevyžadujeme drobné detaily. Po zaostrení pozerať tak, aby sme sa ho nedotkli, pretože stojan nezaisťuje veľkú stabilitu a pri dotyku dochádza k posunu, čím sa nám pri veľkom zväčšení stratí predmet zo zorného poľa. ◄ reagovať