Včera som bol pozrieť. Chcel som ísť za spolubesedníkom z minula. Ešte pred tým som vybehol za dedinu na polia. Tam sa motal jeden okolo 6 jeleníc. Trošku sme hodili reč no nie dlho, lebo som mal zlý vietor. A potom rovno dohovoriť debatu z minula. Prichádzam na lúku- a hlásim príchod, kamarát odpovedá: že je tu len o dve lúky ďalej. Tak ja mu na to, idem k tebe. On na to: keď chceš poď. Idem, idem- odpovedám. No zo stráne naproti znie : " chlapci" aj ja som tu. Nemachrujte, schytáte. Stará známosť ide bokom a venujem sa "svalnáčovi". Urážky, provokácie, neslušné slová sa sypú z oboch strán. A vzdialenosť sa z oboch strán skracuje. Pomaly sa dostávam na úroveň " starého kamaráta" Pozdravím, odpovedá. Z hustnúcej situácie si ťažkú hlavu nerobí.Trošku ho poobdivujem je asi 150 m odo mňa na lúke. Sadám na okraj na peň a pokračujem v urážkach smerujúcich na svalnáča. Ten sa na chvíľu odmlčal, tuším prečo. Nové nadávky sa už ozývajú dosť blízko, ešte sedím, no začínam tušiť, že dlho nebudem. Ide na mňa, uši dole a ustupujem, ale vyhrážať sa neprestávam. Zrazu je von. V tom mi helfne "starý kamoš" svalnáč sa mu zahlási, ale veľmi dobre vie kto ho " serie" Ustupujem, chcem sa skryť, svalnáč si to šinie za mnou čoraz rýchlejšie, už je asi na 50m, ustupujem a urážam. V tom cítim, že sa mi vietor oprel do chrbta, naháňačky je koniec. Svalnáč sa vracia, odkiaľ prišiel a cestou "kľaje" Osmutnel som. No stará známosť je stále na svojom mieste. Idem bližšie ako sa na kamarátov patrí. Debatovali sme ešte 2,5 hodiny. Potom sme sa rozlúčili, no dúfam, že sa opäť stretneme.
Príspevok presunutý z diskusie Jelení říje / Jelenia ruja 2013 (autor: martajs).
Okres povazska bystrica zatial nic dufam ze cez vykend to uz zacne ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Jelení říje / Jelenia ruja 2013 (autor: martajs).
Tak v Tatranskej Javorine to túto noc ručalo "ostošesť". Ešte aj teraz mi za oknom ručia. ◄ reagovať
Situácia okolo TN-NMnV?, ja som ešte to štastie nemal, hlásia pršať ochladenie tak dúfam že sa to už začne naplno ◄ reagovať
Zdravím všetkých , viete niekto ako sa to vyvíja v Levočských vrchoch ? ◄ reagovať
Spis-Galmus rano o 3.10 jeden jelen rucal dost intenzivne ◄ reagovať
Tatranská Javorina - jeden to skúša práve teraz rovno za plotom VUVB. ◄ reagovať
Tak zajtra to pôjdem omtrknúť som zvedavý... ◄ reagovať
Tatranská Javorina - jeden v diaľke, iba slabo. ◄ reagovať
orava vcera rano us sa ozyvali dva jelene ale bol mrazik us sa to zacne coskoro naplno ◄ reagovať
tak už som sa toho dočkal .. pred pol hodinou som prišiel zo svojho posedu kde som počul ručať jedneho jelena.. (okres Stará Ľubovna) ◄ reagovať
Dnes som videl jelena na asi 30 metrov ale len polehával,teplo je.Vlani už 9. revali aspon u nás ale bolo už chladnejšie. ◄ reagovať
Ruju robia jelenice. Keď je dostatok holej zveri v revíry, budú aj jelene. Už sa teším na tú tohtoročnú :):) ◄ reagovať
vcera vecer sa ozval iba jeden jelen par krat zareval levocske vrchy ◄ reagovať
Tu u nás pri ZA su este jelene v kope... nemaju ani sajnu o nejakej ruji ! ale ked som sa vcera vecer dival na jedneho jelena tak uz skusal a mrnknul ako koza :P ◄ reagovať
ako to vyzera v okoli BARDEJOVA ??? ◄ reagovať
dnes ručal jeden jelen a dalšie 3 pomrnkavali u nas bol prizemny mraz tak to pomaly začina ◄ reagovať
WolfHunter ja som odtiaľ ◄ reagovať
Poloniny ako? dakujem... ◄ reagovať
a čo staroľubovniansky okres? ◄ reagovať
Ondrik pod 8°C mame asi od 20:00 do 7:00 ◄ reagovať
Ja som dnes rozručal dva staré jelene skoro hodinu som si snima vymienal názory No nedali sa vytiahnuť nato aby som ich mohol nakamerovať.Už sa to rozbieha :) ◄ reagovať
domino129 čo si predstavuješ pod pojmom večer?? ◄ reagovať
U nás je podobne ako vraví domino129. ◄ reagovať
neviem ako teplo mate vy ale u nas mame pod 8°C (rano a večer) ◄ reagovať
už to nesmelo pomrnkáva, je však moc teplo. treba počkať na ochladenie, dufajme, že príde ◄ reagovať
Takže dneska vyrážím, drž palce Marťo. Chcu celou noc zůstat bdělý a pak to spojit zrovna s ranní šoulačkou v jedněch pěkných místech. Jelenům zdar! ◄ reagovať
Tak to zkusím kolem toho Sobotína třeba :-) ◄ reagovať
jj jsem z tama, ale momentálně tam nejsem...akorát víkendy. Myslím, že v tuto dobu kolem Skřítku moc šancí na to uslyšet jelena není..., ale třeba budeš mít štěstí.... ◄ reagovať
tyjo tak to vypadá že spíš než na Libavu mě to výjde do Jeseníků. Mám zrovna cestu tak nějak.. Ty jsi odtama že? Nezkusili by jsme na poslechy v podhůří? Tam někde u Skřítku? Měl bys čas? A chuť? :-) ◄ reagovať
jj tuhle fotku znám, zrovna nedávno jsem na ni narazil a pamatuji si jak jsi ji tam dával loni. Ve středu určitě dej vědět, jsem zvědavej? ◄ reagovať
Jeden archivní jesenický z roku 2011 30.9. večer. ◄ reagovať
Tak včera jsem nebyl, pojedu ve středu. Dám vědět. ◄ reagovať
Dálší zpráva o troubení jelenů. Dnes ráno troubili dva jeleni v Krkonošském národním parku. ◄ reagovať
Fotolovec - čau, jo tam to vždycky začíná...., na hřebenech podle mě zatím nic.....tam jsem vždy slyšel nejdříve až kolem sedmého září. Na Libavé už potrubovat budou...,ale sám bych ještě počkal až se tam pořádně roztroubí. Pak mi dej prosím vědět, jestli jsi něco slyšel, díky. ◄ reagovať
Pro Mira - miro to je takové slovíčkaření...jelení troubí, protože k tomu mají nějáký důvod a ten důvod je že začínají vonět jelenice, protože jsou v počátečním stádiu říjnosti a tedy biologicky začala říje. Pravda, ta pravá intenzivní říje to není, na tu si budeme muset počkat až bude více plně říjných jelenic. Myslivosti zdar! ◄ reagovať
martajs - tam to vždycky začíná, že? Ale nahoře na hřebenech předpokládám ještě nic. Možná pokud bude dobře, zajedu v noci z neděle na pondělí na poslechy někde k Libavé, láká mě to tam, chci už slyšet jelena. Nechce se někdo přidat? :o) ◄ reagovať
Mira - to čo popisuješ sa koná vždy pred rujou. Jelene sú ešte spolu, niesú na rujoviskách. Nieje to pravá ruja, jelenice niesú rujné. ◄ reagovať
Vazeni polovnici,dnes rano to poriadne zacalo v okrese Levice v katastri obce Demandice rano o 04,00hod rucalo 5 jelenov, tri v kukurici cca 15O m od miesta kde som sedel na stolicke a dva jelene cca 500 m pri lese.Intenzivne rucali do 04,50 hod,potom sa dva ozvali v kukurici o 05,30 hod ale uz dalej od miesta,kde som sedel.Krasny polovnicky zazitok,lovu zdar. ◄ reagovať
JJ poblíž Sobotína, již bylo troubení slyšet, ale je to jen předzvěst začátku, na pravý začátek máme ještě min 14 dní času. Zatím se jen občasně ozvou když zavoní nějáká laňka... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.