Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Jelenia ruja - diskusia

autor: off Jakubec
pridané: 21.8.2014 18:23
No čo priaznivci jelenej ruje ochvilu je tu ruja. Počul niekto vo svojom okolí neakeho jelienka?
počet zobrazení: 78 692
počet hlasov: 6
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off m98, 20.9.2013 o 11:03

Včera som bol pozrieť. Chcel som ísť za spolubesedníkom z minula. Ešte pred tým som vybehol za dedinu na polia. Tam sa motal jeden okolo 6 jeleníc. Trošku sme hodili reč no nie dlho, lebo som mal zlý vietor. A potom rovno dohovoriť debatu z minula. Prichádzam na lúku- a hlásim príchod, kamarát odpovedá: že je tu len o dve lúky ďalej. Tak ja mu na to, idem k tebe. On na to: keď chceš poď. Idem, idem- odpovedám. No zo stráne naproti znie : " chlapci" aj ja som tu. Nemachrujte, schytáte. Stará známosť ide bokom a venujem sa "svalnáčovi". Urážky, provokácie, neslušné slová sa sypú z oboch strán. A vzdialenosť sa z oboch strán skracuje. Pomaly sa dostávam na úroveň " starého kamaráta" Pozdravím, odpovedá. Z hustnúcej situácie si ťažkú hlavu nerobí.Trošku ho poobdivujem je asi 150 m odo mňa na lúke. Sadám na okraj na peň a pokračujem v urážkach smerujúcich na svalnáča. Ten sa na chvíľu odmlčal, tuším prečo. Nové nadávky sa už ozývajú dosť blízko, ešte sedím, no začínam tušiť, že dlho nebudem. Ide na mňa, uši dole a ustupujem, ale vyhrážať sa neprestávam. Zrazu je von. V tom mi helfne "starý kamoš" svalnáč sa mu zahlási, ale veľmi dobre vie kto ho " serie" Ustupujem, chcem sa skryť, svalnáč si to šinie za mnou čoraz rýchlejšie, už je asi na 50m, ustupujem a urážam. V tom cítim, že sa mi vietor oprel do chrbta, naháňačky je koniec. Svalnáč sa vracia, odkiaľ prišiel a cestou "kľaje" Osmutnel som. No stará známosť je stále na svojom mieste. Idem bližšie ako sa na kamarátov patrí. Debatovali sme ešte 2,5 hodiny. Potom sme sa rozlúčili, no dúfam, že sa opäť stretneme.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 31

komentáre

zoradiť
zobrazené 241-280 z 623 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie Jelení říje / Jelenia ruja 2013 (autor: martajs).

on pavian, 25.9.2013 o 0:39

Eddie2, odkiaľ zo Zl kraja si? Na počúvanie ti stačí zájsť niekde do Bílých karpát a to nemáš ďaleko... Autom sa dovezieš nad Nedašovu Lhotu a priamo z cesty zo Zápechovej budeš počúvať koncert, chce to iba vystihnúť ten správny čas ;) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

Príspevok presunutý z diskusie Jelení říje / Jelenia ruja 2013 (autor: martajs).

off cabron, 24.9.2013 o 9:39

Včera večer medzi 22:00-23:00, okr.Trebišov, Byšta ..jelene ručali z každej strany, radosť počúvať takýto koncert :) ◄ reagovať

off Eddie2, 23.9.2013 o 18:06

Chlapi nemáte ponětí jak vám ty vaše zážitky z říje upřímně závidím. Třeba se jednou taky na nějakou pěknou a pořádnou říji jako posluchač dostanu.Úplně tady ty vaše příspěvky společně s fotkama hltám:-) ◄ reagovať

off 15domino1, 23.9.2013 o 14:31

ruji v bratislave sa nevyrovnaju ani jelene na polane :) odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off cabron, 23.9.2013 o 10:29

Zavolá ma niekto na jeleniu ruju aspoň popčúvať???? Nájde sa nejaká dobrá duša? ◄ reagovať

off Stopinko, 23.9.2013 o 9:20

Male Karpaty, Vyvrat... 7 jelenov koncertovalo od 3 hodiny az do pol 6. ◄ reagovať

off jozef, 21.9.2013 o 20:16

Dnes od siedmej do .... desať jeleňov si malo čo povedať..krása /strážovské vrchy ◄ reagovať

off kaso79, 21.9.2013 o 18:32

Male Karpaty buracaju, Jesenniky okolo Makova zacinaju, vecer 6 jelenov sa "hadalo". ◄ reagovať

off mirro, 20.9.2013 o 13:18

dnes ráno ručalo 7 jelenov ◄ reagovať

off dede, 20.9.2013 o 12:14

m98 - mám dojem, že Tvoj príbeh je z posilovne . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off m98, 20.9.2013 o 11:03

Včera som bol pozrieť. Chcel som ísť za spolubesedníkom z minula. Ešte pred tým som vybehol za dedinu na polia. Tam sa motal jeden okolo 6 jeleníc. Trošku sme hodili reč no nie dlho, lebo som mal zlý vietor. A potom rovno dohovoriť debatu z minula. Prichádzam na lúku- a hlásim príchod, kamarát odpovedá: že je tu len o dve lúky ďalej. Tak ja mu na to, idem k tebe. On na to: keď chceš poď. Idem, idem- odpovedám. No zo stráne naproti znie : " chlapci" aj ja som tu. Nemachrujte, schytáte. Stará známosť ide bokom a venujem sa "svalnáčovi". Urážky, provokácie, neslušné slová sa sypú z oboch strán. A vzdialenosť sa z oboch strán skracuje. Pomaly sa dostávam na úroveň " starého kamaráta" Pozdravím, odpovedá. Z hustnúcej situácie si ťažkú hlavu nerobí.Trošku ho poobdivujem je asi 150 m odo mňa na lúke. Sadám na okraj na peň a pokračujem v urážkach smerujúcich na svalnáča. Ten sa na chvíľu odmlčal, tuším prečo. Nové nadávky sa už ozývajú dosť blízko, ešte sedím, no začínam tušiť, že dlho nebudem. Ide na mňa, uši dole a ustupujem, ale vyhrážať sa neprestávam. Zrazu je von. V tom mi helfne "starý kamoš" svalnáč sa mu zahlási, ale veľmi dobre vie kto ho " serie" Ustupujem, chcem sa skryť, svalnáč si to šinie za mnou čoraz rýchlejšie, už je asi na 50m, ustupujem a urážam. V tom cítim, že sa mi vietor oprel do chrbta, naháňačky je koniec. Svalnáč sa vracia, odkiaľ prišiel a cestou "kľaje" Osmutnel som. No stará známosť je stále na svojom mieste. Idem bližšie ako sa na kamarátov patrí. Debatovali sme ešte 2,5 hodiny. Potom sme sa rozlúčili, no dúfam, že sa opäť stretneme. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 31

off lubenko, 19.9.2013 o 7:53

Zapadne Tatry super ◄ reagovať

off salgov, 18.9.2013 o 22:30

Čergov (Drienica, Majdan)- dnes od 18:00 do cca 20:00 sa jelene ozývali z každej strany. Radosť počúvať ◄ reagovať

off lukas208, 18.9.2013 o 20:10

neviete či v okoli bardejova to uz začalo ? ◄ reagovať

off apple, 18.9.2013 o 19:45

sučany, pod ťavím vrchom krásna revačka podvečer ◄ reagovať

off findula, 18.9.2013 o 19:37

Krušné hory obora Fláje jede na plný plyn.Okolí se pomalu přidává.Nepřeje počasí.Mlha,déšť,vítr.Ráno odjíždím nahoru ◄ reagovať

off panther, 18.9.2013 o 19:33

A co Krušné Hory? (okolí Božího Daru),neví zde prosím někdo jak to tam vypadá? ◄ reagovať

off martajs, 16.9.2013 o 16:19

Nemáte někdo informace, jaká je situace v Hrubém Jeseníku a nebo u VLS Libavá divize Lipník? Díky? ◄ reagovať

off paroha, 16.9.2013 o 15:26

tak u nás to je riadna divočina včera o pol noci z obloka som počúval intenzívne ručalo 7 jeleňov!! ◄ reagovať

off elciervo, 16.9.2013 o 9:20

Lúčanská Malá Fatra,víkend nič moc-ticho,dážď a kopa hubárov... ◄ reagovať

off cita, 15.9.2013 o 21:29

Dnes večer samotný jelínek a asi za půl hodiny z to samého posedu samotná laň s kolouchem... ◄ reagovať

off M-HUNTER, 15.9.2013 o 19:35

Zdravim, pratele a kamaradi myslivci. Nevite nekdo, jaka je situace prave u nas v beskydech? Neozivaji se uz pomalinku nekde? Zjistuji prave, jak na tom jsme, jestli ma cenu nekam zajizdet?! Dekuji za pripadny prispevek ... ◄ reagovať

off Margot, 15.9.2013 o 12:46

Dnes Považský Inovec-na prvom rujovisku bolo hneď z rána dosť ticho(hmla a mrholilo),len pár jeleňov ledabolo občas pomrnkávalo.Na ďaľšom sa už trocha vyčasilo a okolo 9-10tej ručali slušne 4 jelene. ◄ reagovať

off blackhorse21, 15.9.2013 o 11:14

včera večer ručali 3jeleni od pol osmej do deviatej ako v plnej ruji - Zahorie ◄ reagovať

off horar1992, 15.9.2013 o 10:41

Eddie2 dobrý nápad musím ta ale sklamat nema čo ručat lebo skoro všetko je vyrafané su iba slabé mlade jelene,ale ked kupiš par litrov palenky možeme ručat po hore mi dvaja kontakt možme nadviazat možno po týždni v lese aj niejake 3 prídu :-) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off m98, 15.9.2013 o 8:18

Dnes ráno pred pol šiestou pomrnkoval poležiačky. Okolo neho 10 kusov holej. Tak som s ním hodil reč. Veľmi sa mu nechcelo, no takú polhodinku sme podebatovali./ neďaleko Domaše/ ◄ reagovať

off william1888, 15.9.2013 o 1:21

Tzv. hlasna ruja sa pomalicky zacina. Zacinaju sa ozyvat poslabsie... Poloniny ◄ reagovať

off Eddie2, 12.9.2013 o 18:25

Dobrý den kolegové.Obracím se Vás, slovenské jelenáře, s malou prosbou.Jsem 30 letý,zapálený, slušný a poctivý myslivec z ČR, který už dlouhou dobu touží po poslechu krásné a intenzivní jelení říje v překrásných slovenských horách. Bohužel v místě mého bydliště ani v jeho okolí nemám možnost se k poslechu jelení říje dostat. Proto to zkouším touto cestou, zda by se zde nenašel někdo, s kým bych mohl navázat kontakt a případně i budoucí přátelství, kdo by byl ochoten mne sebou vzít párkrát ven jen tak na poslech, nebo komu bych mohl dělat doprovod při lovu. Podotýkám že nechci lovit, pouze bych si moc rád poslechl a zažil krásnou jelení říji. Velice bych si přál tento vrchol myslivecké sezony aspoň jednou zažít. Pokud by se někdo takový mezi Váma našel, kontaktujte mne prosím přes SZ, abychom se aspoń trošku poznali a navzájem si napsali pár řádků.Předem děkuji a omlouvám se za tento druh příspěvku. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off bubusa, 12.9.2013 o 16:42

Tak aj v okolí Laziska to už začalo Jelenia ruja - diskusia ◄ reagovať

off domino129, 12.9.2013 o 16:31

Malý Lipník ◄ reagovať

off sumcar, 12.9.2013 o 15:15

kde presnejsie v okrese Stara Lubovna ? ◄ reagovať

off domino129, 12.9.2013 o 14:13

Okres Stara Ľubovna.. včera sa dvaja ozývali približne o 23:30 ..... takže už začali ◄ reagovať

off stevikdca, 12.9.2013 o 8:09

stražovské vrchy okolie dubnica . začali. ◄ reagovať

off SleepStalker, 11.9.2013 o 23:34

Okres Prievidza ...aj tu to dnes vypuklo máme tu 7°C a už sa začínajú ozývať ◄ reagovať

off piadihajzlik, 11.9.2013 o 23:10

ŠTIAVNICKÉ VRCHY ...Dnes večer to už začalo,už sa ozývajú :D ◄ reagovať

off jozef, 11.9.2013 o 20:45

Takže dvojhodinová dohováračka s jelmi..150ks vysokej 20jeleňou z toho 10ručalo plus s okolia čo sa ohlasovali..strážovské vrchy ◄ reagovať

off MURIN, 11.9.2013 o 13:05

liptov tu je uplne ticho v hore to je ako zakliate ◄ reagovať

off jan1984, 11.9.2013 o 12:41

Štiavnicé vrchy sem tam v noci slabunké zamrnkanie,cez deň ticho ◄ reagovať

off BettinsoliCombo308win, 11.9.2013 o 11:56

Strážovské vrchy, prvý krát som počul slušne zaručať staršieho jeleňa 30.8., takisto aj uplynulý víkend mladého, také prvé lastovičky..ale ruja to ešte nie je...ochladilo sa, uvidíme.. ◄ reagovať

off jantek, 11.9.2013 o 10:57

Volovské vrchy Ke okolie zatial ticho aj ked v noci teplota klesá slušne dolu ,cez den je teplo ,včera večer som videl spolu 2 mladíkov obaja nepr.12 toráci + jelenice sa pohybujú vo zvýšených počtoch každú chvílu to začne. ◄ reagovať

zobrazené 241-280 z 623 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov