Včera som bol pozrieť. Chcel som ísť za spolubesedníkom z minula. Ešte pred tým som vybehol za dedinu na polia. Tam sa motal jeden okolo 6 jeleníc. Trošku sme hodili reč no nie dlho, lebo som mal zlý vietor. A potom rovno dohovoriť debatu z minula. Prichádzam na lúku- a hlásim príchod, kamarát odpovedá: že je tu len o dve lúky ďalej. Tak ja mu na to, idem k tebe. On na to: keď chceš poď. Idem, idem- odpovedám. No zo stráne naproti znie : " chlapci" aj ja som tu. Nemachrujte, schytáte. Stará známosť ide bokom a venujem sa "svalnáčovi". Urážky, provokácie, neslušné slová sa sypú z oboch strán. A vzdialenosť sa z oboch strán skracuje. Pomaly sa dostávam na úroveň " starého kamaráta" Pozdravím, odpovedá. Z hustnúcej situácie si ťažkú hlavu nerobí.Trošku ho poobdivujem je asi 150 m odo mňa na lúke. Sadám na okraj na peň a pokračujem v urážkach smerujúcich na svalnáča. Ten sa na chvíľu odmlčal, tuším prečo. Nové nadávky sa už ozývajú dosť blízko, ešte sedím, no začínam tušiť, že dlho nebudem. Ide na mňa, uši dole a ustupujem, ale vyhrážať sa neprestávam. Zrazu je von. V tom mi helfne "starý kamoš" svalnáč sa mu zahlási, ale veľmi dobre vie kto ho " serie" Ustupujem, chcem sa skryť, svalnáč si to šinie za mnou čoraz rýchlejšie, už je asi na 50m, ustupujem a urážam. V tom cítim, že sa mi vietor oprel do chrbta, naháňačky je koniec. Svalnáč sa vracia, odkiaľ prišiel a cestou "kľaje" Osmutnel som. No stará známosť je stále na svojom mieste. Idem bližšie ako sa na kamarátov patrí. Debatovali sme ešte 2,5 hodiny. Potom sme sa rozlúčili, no dúfam, že sa opäť stretneme.
stagstalker - či mi uveríš, alebo nie ja som pred dvoma rokmi /17.8/ videl asi hodinové pretláčanie a da sa povedať boj dvoch starych jeleňov pori nich bolo vonku cca 23 kusov holej a mladšich jelienkov. Riadna mastenica. A bolo by to trvalo dlhšie keby ja somar som nechcel prisť k nim ešte bližšie a nevedel ako fuka vietor. Priznávam, tažsie uveritelné no skutočne, ak by mi take niekto tvrdil, neuveril by som, tak sa ani nebudem čudovať, keď si niekto bude myslieť, že je to blud. Neručali. ◄ reagovať
Ten človek je ABSTINENT :-) !!! ◄ reagovať
Pri požívaní ohnivej vody z neoznačenej fľaše prípadne z fľašky označenej pofidérnou českou etiketou nemusí byť vidieť už vôbec nič... ◄ reagovať
V teple, pri väčšom požití energetického nápoja sa pri pohľade na jedného jeleňa zvyknú vidieť dva... ◄ reagovať
Ono keď v tom teple človek pije samohonku z neoznačenej fľaše, vtedy vidíš a počuješ všeličo :)) V súčasnom období sa asi len zapozeral na kanál fishing and hunting...:) ◄ reagovať
Cavte chalani v sobotu sme mali polovňíckku brigádu a jeden polovňík mi vravel že už dakde videli jeleňov sa biť aj ručať tak neviete kde to bolo :-) ? ◄ reagovať
Z mojich skusenosti mam odpozorovane ze jelen vyrazne smrdi(myslim tym pach masa ktory znemoznuje jeho priamu konzumaciu baz upravy) iba pocas niekolkych dni vo vrcholnej ruji. Par krat som bol pri uloveni jelena ktory este rucal na konci ruje ale maso vobec nesmrdelo. Vzhadom na datum ktory tu mame by som sa toho pri love jelena dnes uz velmi nebal. ◄ reagovať
no co chlapi, kedy jelenom zmizne rujna skrvrna a prestanu smrdiet ? ◄ reagovať
velmi pekne dakujem za taku radu, velice mi to pomohlo... ◄ reagovať
kedy prestanu jelene smrdiet ? ◄ reagovať
Páni, ruja nekončí keď prestanú ručať jeleni, ale keď prestanú byť rujné jelenice. To my nemusíme vôbec postrehnúť. Jeleni ešte hľadajú v tichosti tie čo sú pozadu, nie sú v samčích čriedach. Len prestali ručať, možno je moc teplo. ◄ reagovať
v utorek posledny raz som cul jelena-odvtedy nic-ruja skoncila ◄ reagovať
unas uz skoncila ruja okolo toho 26 som naposledy pocul polana ◄ reagovať
Lokality v Považskom Inovci,ktoré som navštevoval majú už pomaly ale isto po ruji.Posledné rána boli už bez jediného zaručania,ani dnešné nebolo výnimkou,viacero partií laní bez jeleňov.Vrchol bol okolo 18-22.septembra.Takže zas opäť o rok... ◄ reagovať
dnes v noci do pol druhej bolo počut ručanie jelenov ◄ reagovať
Ruja je v plnom prude. Ani cez deň neuticha a pred večerom to je už koncert ručacich jeleňov niet sekundy aby aspoň traja nerevali. ◄ reagovať
Dnes ráno krásna ruja ručalo mi 7 jeleňov. ◄ reagovať
Podľa biológa profesora doktora Komárka, ktorý sa intenzívne venoval práve jelenej ruji prakticky v celej Európe, vrchol ruje prichádza na Václava. Z mojich skromných skúseností z pohoria Bachureň môžem povedať, že to celkom sedí. Václava je 28. v nedeľu a ja len ľutujem, že som nevyužil posledné dve nádherné, chladné, jasné, bezveterné rána... ◄ reagovať
Turiec VF, občasné mladé hlasy ◄ reagovať
Dnes ráno som počul zopár jeleňov. Ale väčšinou len také občasné zaručania. Volovské vrchy. Koĺko odhadujete, že ešte bude trvať ruja? ◄ reagovať
dneska 3 jelene rucali jedna radost, bohuzial v susednom reviri :-D ◄ reagovať
3 jelene len tak pomrnkavali-dneska nic moc...vcera 8 jelenov koncertovalo :-D ◄ reagovať
slanske vrchy okolie zlatej bani dost slabo alebo sa mi len zda? ◄ reagovať
dnes konečne , bolo počut dvoch jelenov ,okres BJ ◄ reagovať
Biele Karpaty (Vršatec, Červenokamenská dolina) hučí to jedna radosť ◄ reagovať
Zatiaľ je to tento rok slabé. Z času na čas začuť ručanie, ale nie je to ono. Biela Orava. Možno to ešte len poriadne začne. ◄ reagovať
Dnes večer v Trsti, okres PB, výborná revačka, ozývalo sa 7 jeleňov, prvý začal ručať o 16.03 hod.potom koncert prišiel... ◄ reagovať
Bansky studemec vcera krasna ruja niekedy sa ozyvalo aj 10 jelenov. ◄ reagovať
Skvely koncert v Malych Karpatoch :) ◄ reagovať
dnes som pocul az do obeda rucat dvoch polana ◄ reagovať
Biele Karpaty - oblasť Veľkej Javoriny: 14.- 15.9. Moravská strana úplné ticho. Slovenská strana 19:00-21:00 ozývali sa 3 jelene, v noci ticho. Intenzívnejšie to bolo na svitaní. 7:15 privábený jeleň na 30 m. Občasné ručanie bolo počuť až do 9:30. ◄ reagovať
ani unás sa im nechce ručať...vkuse chčije a chčije ◄ reagovať
dneska cicho jak v hrobe... ◄ reagovať
dede, neboj sa, ručí ich tam dosť :) ◄ reagovať
ahojte aj u nas sa uz zacal jeleni koncert ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.