Heming hunting
dnes je štvrtok,  21. november 2024,  meniny má Elvíra,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:08,  dnes západ slnka: 15:56
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Jelenia ruja - diskusia

autor: off Jakubec
pridané: 21.8.2014 18:23
No čo priaznivci jelenej ruje ochvilu je tu ruja. Počul niekto vo svojom okolí neakeho jelienka?
počet zobrazení: 78 674
počet hlasov: 6
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off m98, 20.9.2013 o 11:03

Včera som bol pozrieť. Chcel som ísť za spolubesedníkom z minula. Ešte pred tým som vybehol za dedinu na polia. Tam sa motal jeden okolo 6 jeleníc. Trošku sme hodili reč no nie dlho, lebo som mal zlý vietor. A potom rovno dohovoriť debatu z minula. Prichádzam na lúku- a hlásim príchod, kamarát odpovedá: že je tu len o dve lúky ďalej. Tak ja mu na to, idem k tebe. On na to: keď chceš poď. Idem, idem- odpovedám. No zo stráne naproti znie : " chlapci" aj ja som tu. Nemachrujte, schytáte. Stará známosť ide bokom a venujem sa "svalnáčovi". Urážky, provokácie, neslušné slová sa sypú z oboch strán. A vzdialenosť sa z oboch strán skracuje. Pomaly sa dostávam na úroveň " starého kamaráta" Pozdravím, odpovedá. Z hustnúcej situácie si ťažkú hlavu nerobí.Trošku ho poobdivujem je asi 150 m odo mňa na lúke. Sadám na okraj na peň a pokračujem v urážkach smerujúcich na svalnáča. Ten sa na chvíľu odmlčal, tuším prečo. Nové nadávky sa už ozývajú dosť blízko, ešte sedím, no začínam tušiť, že dlho nebudem. Ide na mňa, uši dole a ustupujem, ale vyhrážať sa neprestávam. Zrazu je von. V tom mi helfne "starý kamoš" svalnáč sa mu zahlási, ale veľmi dobre vie kto ho " serie" Ustupujem, chcem sa skryť, svalnáč si to šinie za mnou čoraz rýchlejšie, už je asi na 50m, ustupujem a urážam. V tom cítim, že sa mi vietor oprel do chrbta, naháňačky je koniec. Svalnáč sa vracia, odkiaľ prišiel a cestou "kľaje" Osmutnel som. No stará známosť je stále na svojom mieste. Idem bližšie ako sa na kamarátov patrí. Debatovali sme ešte 2,5 hodiny. Potom sme sa rozlúčili, no dúfam, že sa opäť stretneme.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 31

komentáre

zoradiť
zobrazené 601-623 z 623 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie Jelenia ruja 2007 (autor: Vlado2406).

off kocho82, 18.9.2007 o 19:16

brend kde zijes co sa konci !!este tomu nerozumies asi ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off brend, 18.9.2007 o 15:52

skoda ze sa konci ◄ reagovať

off llhz, 18.9.2007 o 8:08

Kuknite videá:

odkaz /> odkaz /> odkaz ◄ reagovať

off kocho82, 17.9.2007 o 10:47

ja som bol spolu s ace182 na cergove super rucali a mame na konte krasne jelene a vyborne prechadzky tragili sme 2x 16toraka dost kusov vidliakov a 6toracikov 1x 8torak z ciernej to bola bychyna s 8 mladymi 1x srnua kopa jelenic super zatial sa ruja dari uvidime ako dalej a dokedy to bude trvar!zdar ◄ reagovať

off milank, 14.9.2007 o 18:37

Zdravím Vás páni poľovníci opäť po dlhšom čase.Bol som na dovolenke na našom krásnom Slovensku.Bohužiaľ pre krátky čas a to mizerné počasie som sa von dostal iba jeden krát.Vybrali sme sa s Bibikom a Jurajom22,kde inde ako na Trn.vrchy(Turiec,Trebostovo).Prekvapko čakalo aj na nás.Bolo to 2.septembra ráno a jeden jeleň zaručal.Keby som nesedel,tak asi spadnem na zadok.Takýto dátum som ešte nezažil.Čím to bude?Asi slabou zimou a tými extrémnymi teplotami počas leta.Veľa pekných zážitkov prajem všetkým.Lovu zdar. ◄ reagovať

off atyla13, 6.9.2007 o 15:29

dnes večer sa chytám , tak som zvedavý či dačo bude ◄ reagovať

off kocho82, 6.9.2007 o 13:40

ako ruja bol dakto???u nas chvala bohu uz prestalo prsat vikend je moj konecne 3 dni prsalo vkuse!! ◄ reagovať

on Cilan, 4.9.2007 o 22:08

no ani som nebol , ale nie kvoli tomu ze prsi (pretoze neprsi, mozno trochu ale to je akorat na najlepsiu ruju take mrholenie ) ale cas nevydal , ale u nas je este na ruju cas minimalne tyzden kym zacnu pomrnkavat takze o nic nepridem ja som len chcel zistit ci aj u nas ja daky osprosteny, inak ak dakdo pocul dnes a vcera rucat v Kuneradskej doine jelen a tak to bol moj dedo ktory sa nemoze dockat :D ◄ reagovať

off kocho82, 4.9.2007 o 19:09

nie vtedy zalahnu maju trochu oddych aspon ja mam take skusenosti su ticho ako muchy a dokonca som zistil ked leti lietadlo viete dopravne tak aj vtedy prestanu a potom zacnu zase asi tak ◄ reagovať

off atyla13, 4.9.2007 o 18:43

dobre kocho dobry postrech , som sa prave chcel opytať ake mate skusenosti s takym nečasom a a rujou , ručia vedy vobec jelene či nie ◄ reagovať

off kocho82, 4.9.2007 o 15:25

cilan ked u vas prsi ani sa ti neoplati ist nebude s toho nic ale uz zacali trochu uvidime ci im to neprekazi ten dazd ◄ reagovať

off llhz, 4.9.2007 o 13:07

Vcera vecer som bol vonku pozriet. Vyzera to tak, ze pohyb vysokej je uz ako cez ruju. Jelenice boli este bez jelenov. Ihliciakov som mal 5-ich. Bolo vsak ticho. Minuly tyzden, ked som bol, tak sa uz natahovali 3 jelene. Vcera bolo uz aj chladnejsie a nic. Mozno sa ozyvali neskor v noci. ◄ reagovať

on Cilan, 4.9.2007 o 11:21

chlapi no sa mi nechce verit dneska asi pojdem skusit posediet cez noc ci teda rucia ◄ reagovať

off atyla13, 4.9.2007 o 11:14

včera som už počul jelena aj u nas na spiši , čo ma aj prekvapilo aj potešilo.Po minule roky sa ozyvali neskoršie ◄ reagovať

off MAX2, 4.9.2007 o 9:25

V našom revíri na Záhorí už ručia. Včera ráno o 03.00 hod. išiel von zať a počul ručať troch jeleňov. Už to začalo. Ručia celkom dobre. Či je to skoro, alebo neskoro, neviem to posúdiť, nemám s tým skúsenosti. Jelenia ruja nie je moje hobby / možno na škodu /. Cez ruju je u nás v revíri veľký pohyb. Ja mám radšej pokoj a kľud, snažím sa ho dožičiť aj zveri, tak na rujoviská zbytočne nechodím. ◄ reagovať

off SHAJTAN, 4.9.2007 o 7:49

A u Nás to je PZ Stráňa Hrušov,okres Veľký Krtíš ◄ reagovať

off kocho82, 3.9.2007 o 20:20

u nas to je čergov -majdan ◄ reagovať

off gabrielSO, 3.9.2007 o 19:23

U nás na východe v okolí Sobraniec žiadny náznak,bol som tam od utorka do nedeľe,akurát tak ručal jeden z nás po poľovačke. ◄ reagovať

on Cilan, 3.9.2007 o 18:50

poprosil by som ked pisete ze u nas uz rucia, alebo nerucia tak napiste aj kde je u nas

u nas este nerucia ZA ◄ reagovať

off atyla13, 3.9.2007 o 17:31

na ja sa chystam dnes ,tak uvidime či u nas budu ručať ◄ reagovať

off kocho82, 3.9.2007 o 15:13

ja som bol vcera od 00:00 do 03:00 a rucali ale slabo ale bol som prekvapeny ze vobec rucali!!!!
co si vy o tom myslite ze tak skoro zacali neje to dost dobre vsetko sa to nejako posuva ved mali este pol mesiaca !!!ta zima za nic nestala tak sa trochu uponahlali ale uvidime co prinesie toho roku ta jelenia ruje zajtra sa chystam tiez tak uvidime co to bude ◄ reagovať

off SHAJTAN, 3.9.2007 o 13:34

Zdravím. U nas už ručia celkom dobre,najintenzívnejšie sa ozývajú nad ránom od tej tretej. ◄ reagovať

off roberto, 3.9.2007 o 13:08

Nazdar vlado, aj ja som rozmýšľal o zverejnení tejto témy, ale niekto písal svoje postrehy do témy Jelenia zver a jej stavy, tak som nechcel milanovi ukradnúť tému, ale takto je to lepšie, aspoň sa to nebude miešať. Ohľadom tej ruje: u nás na SV jelene ešte nepočuť, podľa mňa ešte taký týždeň a myslím si, že to nebude až taký posun oproti minulému roku, lebo v lani to bolo tiež asi tak v polovici septembra. ◄ reagovať

zobrazené 601-623 z 623 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM