Včera som bol pozrieť. Chcel som ísť za spolubesedníkom z minula. Ešte pred tým som vybehol za dedinu na polia. Tam sa motal jeden okolo 6 jeleníc. Trošku sme hodili reč no nie dlho, lebo som mal zlý vietor. A potom rovno dohovoriť debatu z minula. Prichádzam na lúku- a hlásim príchod, kamarát odpovedá: že je tu len o dve lúky ďalej. Tak ja mu na to, idem k tebe. On na to: keď chceš poď. Idem, idem- odpovedám. No zo stráne naproti znie : " chlapci" aj ja som tu. Nemachrujte, schytáte. Stará známosť ide bokom a venujem sa "svalnáčovi". Urážky, provokácie, neslušné slová sa sypú z oboch strán. A vzdialenosť sa z oboch strán skracuje. Pomaly sa dostávam na úroveň " starého kamaráta" Pozdravím, odpovedá. Z hustnúcej situácie si ťažkú hlavu nerobí.Trošku ho poobdivujem je asi 150 m odo mňa na lúke. Sadám na okraj na peň a pokračujem v urážkach smerujúcich na svalnáča. Ten sa na chvíľu odmlčal, tuším prečo. Nové nadávky sa už ozývajú dosť blízko, ešte sedím, no začínam tušiť, že dlho nebudem. Ide na mňa, uši dole a ustupujem, ale vyhrážať sa neprestávam. Zrazu je von. V tom mi helfne "starý kamoš" svalnáč sa mu zahlási, ale veľmi dobre vie kto ho " serie" Ustupujem, chcem sa skryť, svalnáč si to šinie za mnou čoraz rýchlejšie, už je asi na 50m, ustupujem a urážam. V tom cítim, že sa mi vietor oprel do chrbta, naháňačky je koniec. Svalnáč sa vracia, odkiaľ prišiel a cestou "kľaje" Osmutnel som. No stará známosť je stále na svojom mieste. Idem bližšie ako sa na kamarátov patrí. Debatovali sme ešte 2,5 hodiny. Potom sme sa rozlúčili, no dúfam, že sa opäť stretneme.
Príspevok presunutý z diskusie Jelenia ruja 2011 (autor: Jakubec).
zo 4 miest sa ozval na 1 vcera,maj o tyzden ◄ reagovať
Páni ruja začína. A pekne zhurta. Teším sa na vaše príspevky a verím aj moje video. LOVU ZDAR! ◄ reagovať
práve teraz jeden ručí starší jeleň krása :) . okres martin ◄ reagovať
U nás je stále ticho, ale keď troška primrzne, hlas kráľa sa bude ozývať z každej strany. Biele Karpaty ◄ reagovať
ursus121 na čergovskej strane ževraj ručia. Dnes som prešiel u nás celé pohorie Bachurne a bolo ticho ako v hrobe ◄ reagovať
okr. snina. u nas to uz tiez zacalo :-) Snina 9.9.11 20:00 sa zacal koncert :-) ◄ reagovať
V Považskom Inovci sa to už tiež pekne rozbieha,včera po 20tej už ručalo viacero paroháčov,niektoré výmeny medzi nimi stáli zato.V podstate celú noc bolo počuť vytrvalé ručanie,od 6tej hodiny ráno však všetky utíchli... ◄ reagovať
Včera večer ručali dvaja jeleni medzi Prusami a Dubničkov. ◄ reagovať
Včera večer o 20:15 krásne ručal starší jeleň. Obyce (okres Zlaté Moravce) ◄ reagovať
Vcera bol otec vonku, ja som nemohol a dneska rano vravel, ze v lese je hotovy koncert. Dneska idem von. ◄ reagovať
V utorok sa zacinali ozyvat pri Vojke nad Dunajom, ale este je to vraj slabe, len cez noc. Chcem ist pozriet v sobotu, mate nikto aktualnejsie info z Dunaja? ◄ reagovať
a co pod vtacnikom?? mate niekto info?? ◄ reagovať
salgov a na cergovskej strane nevies aka je situacia ci uz rucia ? ◄ reagovať
Od Brezna hore už ručia. ◄ reagovať
Horehronci......ručia jelene,čo je u Vás nové??? Čierny Balog ??? Prídem pozrieť za týždeň..))) ◄ reagovať
na Poráči bolo ticho ale levočská dolina to bola ina pesnička ručali z každej strany. ◄ reagovať
Zatiaľ ručal iba jeden . Keď im ranný mrazík gule ošlahá , to bude iná pesnička . Folkmar . ◄ reagovať
U nás to len začína ale ešte majú čas zo týždeň dosť to ale závisí aj od počasia ale aj od rujnosti jeleníc :)). Ale o také cca 2 týždne to už možno bude iný koncert ◄ reagovať
Okres Sabinov - Rožkovany. Včera bolo ticho. Jelene sa ešte pásli spolu. Jelenice s jalenčatami ešte chodia samostatne. ◄ reagovať
Vychod, Tatry. Jelene zacali pomrnkavat uz koncom augusta. Dokonca par vecer aj sem tam zarevali niektore. Vcera, revali uz v plnom prude, z kazdej strany. V podstate uz dobre tri tyzdne sa ozyvaju, ale az vcera ako som bol tak to stalo zato, ten koncert :) ◄ reagovať
včera večer pred zotmenim okolo 19:00 ručali 2 jelene .. :) dubnica ◄ reagovať
dnes zase krasne 2 jelene ručaly :) okres levoča ◄ reagovať
U nas furt ticho...zatial... ◄ reagovať
Čierny Vah už sem tam i Hybe už hlasili že sa už niečo deje ,ale u nas v Zapadnych Tatrach zatial ticho po pešine ◄ reagovať
ZV-okolie..jelen ručal okolo osmej večer... ◄ reagovať
Pánové a jak to ručí za Humenným ? Dík... ◄ reagovať
hnilecka dolina : už to začalo! ◄ reagovať
Už to začalo aj u nás . Malá Fatra ◄ reagovať
Malé karpaty od 19:30 bolo už počut po tri dni potom ráno 05:00 až 07:00. ◄ reagovať
po 20-hodine už revu okres Levoča,Prešov (Lučka,Jablonov,Pavlany,repaše,Branisko,Levočska dolina,Pavlany) ◄ reagovať
A čo v okolí Starej Ľubovňe vychod? ◄ reagovať
Ľubochňa už ručí, jelene sa začínajú ozývať okolo pol siedmej.Čuňovo - počuť jeleňe ale z maďarskej strany ale až v noci. ◄ reagovať
Ako to vyzera na Dunaji, Bodiky okolie? Ked som bol v sobotu tak vecer 21:00 bolo este ticho. ◄ reagovať
Štiavnické vrchy- JV strana - začínajú ručať, hneď po zotmení ◄ reagovať
cely tyzden som bol v lese a uz sa ozyvaju - jeden den viac, druhy o nieco menej, od utorka... este to nie je uplne ono ale ruja zacala.. - male karpaty.. ◄ reagovať
U nas je to už v plnom prude 7 starých jelenov revalo po celú noc a ešte jeden mladý sa nechal privábit krásny zážitok až nato že sa nedalo ani spat v noci lebo stale revali takže u nas to tu už je LIPTOV. ◄ reagovať
kirco vdaka pekne, volal som na Tepličku a tam to pomaly začína,,, ◄ reagovať
Vcera rano 5:18,jasno,bezvetrie,14 stupnov tri slabe zarucania.SV cast okresu LC...jozi uz si fakt trapny so svojim vynucovanim pozornosti ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.