Včera som bol pozrieť. Chcel som ísť za spolubesedníkom z minula. Ešte pred tým som vybehol za dedinu na polia. Tam sa motal jeden okolo 6 jeleníc. Trošku sme hodili reč no nie dlho, lebo som mal zlý vietor. A potom rovno dohovoriť debatu z minula. Prichádzam na lúku- a hlásim príchod, kamarát odpovedá: že je tu len o dve lúky ďalej. Tak ja mu na to, idem k tebe. On na to: keď chceš poď. Idem, idem- odpovedám. No zo stráne naproti znie : " chlapci" aj ja som tu. Nemachrujte, schytáte. Stará známosť ide bokom a venujem sa "svalnáčovi". Urážky, provokácie, neslušné slová sa sypú z oboch strán. A vzdialenosť sa z oboch strán skracuje. Pomaly sa dostávam na úroveň " starého kamaráta" Pozdravím, odpovedá. Z hustnúcej situácie si ťažkú hlavu nerobí.Trošku ho poobdivujem je asi 150 m odo mňa na lúke. Sadám na okraj na peň a pokračujem v urážkach smerujúcich na svalnáča. Ten sa na chvíľu odmlčal, tuším prečo. Nové nadávky sa už ozývajú dosť blízko, ešte sedím, no začínam tušiť, že dlho nebudem. Ide na mňa, uši dole a ustupujem, ale vyhrážať sa neprestávam. Zrazu je von. V tom mi helfne "starý kamoš" svalnáč sa mu zahlási, ale veľmi dobre vie kto ho " serie" Ustupujem, chcem sa skryť, svalnáč si to šinie za mnou čoraz rýchlejšie, už je asi na 50m, ustupujem a urážam. V tom cítim, že sa mi vietor oprel do chrbta, naháňačky je koniec. Svalnáč sa vracia, odkiaľ prišiel a cestou "kľaje" Osmutnel som. No stará známosť je stále na svojom mieste. Idem bližšie ako sa na kamarátov patrí. Debatovali sme ešte 2,5 hodiny. Potom sme sa rozlúčili, no dúfam, že sa opäť stretneme.
Príspevok presunutý z diskusie Jelenia ruja 2011 (autor: Jakubec).
Po návšteve Horehronia : Č. Balog ( Veporské vrchy )16.9. začalo to poslabšie o 19 hod. a naplno o 20 hod. Super večer. Revalo 12 jeleňov. S dvoma som si pokecal a jedného nerváka som dotiahol z doliny na 40m.Super zážitok. 17.9. sa oteplilo o 2 stupne a revalo 6 jeleňov vo vyššej polohe. Bolo to trocha slabšie, ale aj tak fajn zážitok. Nízke Tatry:Revali 4 jelene vo vyššej polohe. S jeleňom som mal mimoriadny zážitok v sobotu okolo obeda. Opíšem pri fotkách. Prajem Vám fajn zážitky..))) ◄ reagovať
bone ake pohorie respektive aka oblast ??? ◄ reagovať
teraz som sa vratil z lesa. Ruja este slaba, rucali len 4 jelene aj to len tak z povinnosti vsetko mladasi a okolo 19-tej zatichli. videl som jedneho mladeho 12-toraka asi na 4 sekundy a to bolo vsetko. ◄ reagovať
ouzzo,skús revať ako pobláznený,behať hore a dole kopcom a stále ručať a pritom dávať pozor či ťa dakdo nevidí,samo je nejesť,nepiť a nespať a to tak skoro celú noc,no a potom si nelahni... ◄ reagovať
vcera rano rucalii 3 o 6 dnes 4 a polnoci ◄ reagovať
u nas medzi humennim a medzilaborcami je to fantazia horami sa to poriadne ozivaaaaaaa a hlavne mame vela jelenov §.uz dva dni je to intenzita az nabehuje stoho husia koza .akurat som prisiel domov trosku sa prespat hoci sa mi moc nechcelo ist od ruciaceho krala ale zajtra dufam stastne dorazia kolegovia zo zahranicia tak sa dositosti naricime a hadam aj nieco ulovime-......v setkym LOVU ZDAAR ◄ reagovať
Krásna ruja na poli v kukurici pod lesom, 4 hlavné jelene. ◄ reagovať
Levoča a okolie... už je to ta pravá jelenia ruja....... Lovu zdar ◄ reagovať
Chcem sa opýtať,jeleň ručí a zrazu prestane a leží prečo ? ◄ reagovať
nazdar okolie popradu ako? ◄ reagovať
včera opet super večer v lese :) už je to v plnom prúde :) ◄ reagovať
Obyce a okolie (Pohronský Inovec) už krásne ručia i keď niektoré mladšie jelene sú ešte spolu. ◄ reagovať
žilina-Terchová stale ticho chodim s kamaratom a stale nič je POLOVNIK! :D ◄ reagovať
chcel som sa spýtať - keď prídem do hory môžem začať hneď vábiť prvý, alebo mám čakať až sa mi jeleň prvý ozve??? mimochodom Biele Karpaty stále ticho. ◄ reagovať
Hrochotska dolina - ručalo 5 až 6 jelenov... 14-toraka som privabil na dakych 60m.. bližšie už neprišiel, asi som ho zradil..skoda ... ◄ reagovať
Dobry Den je tu niekto kto by vedel naučiť vabit jelenov aspon zaklady ? Dakujem. ◄ reagovať
idem ja pozret do hory ako to vizera :D ◄ reagovať
Pršiiii ale aj tak sa ide na ruju dufam že prestane :) ◄ reagovať
Na severnom Záhorí už ručia, minulú noc štyri jelene si odpovedali na diaľku, nad ránom boli najhlasitejší, ručia už skoro týždeň. Ani som si nemohol podriemať poriadne na posede, vždy ma zobudili :) ◄ reagovať
Včerajšia noc, celkom slušne sa ozývali. Po 40 minútovom ,,debatovaní,, som si pred posed privábil jeleňa. ◄ reagovať
INFO ZO SOBOTY. Dunajske ramena uz pekne rucia bolo pocut 7 jelenov roztrusenych na velkej ploche. Zacali sa ozyvat uz pri zapade slnka a rucali celu noc. ◄ reagovať
Malé Karpaty, dnes večer o siedmej ručalo 7 jelenov ◄ reagovať
a dnes opet.. :) asi 10 jelenov :) ◄ reagovať
Aj pod Královou Holou ešte slabo,cez den ticho,až večer kolo osmej začali ručat ale nič moc-zo severnej strany od Tatier. ◄ reagovať
len pipikujte chlapci len pipikujte aj tak ma nerozčúlite ◄ reagovať
No samý sever Bielych Karpát predsa len už ožil, pri hranici z ČR včera v noci pár krát lenivo zamrmlal starý jeleň... Aspoň u nás to má ešte čas, pred 20. septembrom tu nikdy nebola nejaká hlasitá ruja. ◄ reagovať
Biele karpaty boli cez víkend ticho. Aspoň Okolie Púchova. ◄ reagovať
Andy tak ten keď zbadal Braňa, tak už ručí na Donovaloch :-) ◄ reagovať
Sever lučeneckého okresu sa pomaličky rozbieha, v piatok štyria a v sobotu ručali dvaja. ◄ reagovať
Operák to nebol on bol inde.Pod Lyscom však ručal jeleň ale Fatran ho strašne vystrašil a zmenil rujovisko minimálne o tri doliny :-) ◄ reagovať
Braňo nebol to operák? :-))) ◄ reagovať
a znova.. dnes mi ručalo takých 10 jelenov.. :) v huštine som si privábil jelena na 5 metrov :).. a potom dalšieho jelena okolo 12 rokov na :) je to tu :)) ◄ reagovať
Vcera vecer som pocul 5 jelenov v Tribci ◄ reagovať
veľká fatra belianska dolina v noci ručali pod borišovom asi tri jelene ◄ reagovať
bonko .. darí ako darí :)) ruja ešte len začala ale ručadlo si pochvalujem!!! :) LaL ◄ reagovať
stevikdca vidím že sa ti darí,takže ručadlo funguje.L.Z. ◄ reagovať
včera ručalo 7 jelenou jedneho sa mi podarilo zbadať vyzeral na 14 toraka ale už tma bola mal 3 jelenice a asi na 50 m. mi behal po luke. dnes idem zase .D ◄ reagovať
včera to bolo rušné.. privábil som si jelena na 20 metrov.. jelen cez 8 rokov.. ručalo asi 5-6 ... Dubnica ◄ reagovať
bol som vcera ajdnes ale nic.. Vaniskovce (okres bardejov) ◄ reagovať
vcera vecer to bolo akosi biedne. Pocul som len dvoch. Zbytok bol ticho ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.