Zdravím , zaujímalo by ma akého psa by ste mi odporučili do pomerne veľkého poľovného revíru na orave v ktorom sa nachádza diviačia, srnčia, vysoká zver, jazvece,líšky( psa nechcem používať na brlohárenie) Za všetky názory vopred ďakujem (je mi jasné že chovatelia budú odporúčaťvlastných psov ale každýnázor rád príjmem)
Hamr-border terriera mame :D ... psa budem viac pouzívať ako spoločníka na samostatne lovy na posed a tak ,mal by to byť hrubo srsty alebo hladkossty pes Orionko- oddovodnite mi tych dvochpsov? o jagošoch som tiež uvažoval alestale pocuvam že su to bezhlave psy zavesia sa na vsetko čo sa pohne nemám proti nim nic pracuju paradne ale chcel by som zaroven takeho co nebude daleko duriť zver ◄ reagovať
Klimaticke podmienky na Orave ( zima, mraz, vyska snehovej pokryvky) a nadmorska vyska revirov tiez zohravaju ulohu pri vybere plemena... P.s- zadovaz si takeho, co bude splnat vsetky atributy dobreho polovnickeho psa a bude vhodny do tychto revirov. ◄ reagovať
Na drobnou psa není potřeba, takže je třeba rozmyslet na co bude psík využíván, jestli na společné, nebo jen jako parťák a osamocené lovy. Rozmyslet, co se líbí, délka srsti, barva. Tím se zúží výběr na pár plemen. Z dotazu vychází, že to bude slídič, barvář, nebo honič. ◄ reagovať
ak ti môžem poradiť pozri si foto nášho kamarára pod nickom robi98, to foto hovorí za všetko, on má perfektného duriča ideálneho pre diviaču zver a je perfektný aj ako spoločník, je to ideálny pes na durenie, vyhľadanie zveri a na nasadenie na stopu, toho psa poznám osobne, pes je evidovaný v poľovníckom združení, ak sa na neho nakontaktuješ "robi98" určite ti poradia, veľa šťastia ◄ reagovať