Zdravím , zaujímalo by ma akého psa by ste mi odporučili do pomerne veľkého poľovného revíru na orave v ktorom sa nachádza diviačia, srnčia, vysoká zver, jazvece,líšky( psa nechcem používať na brlohárenie) Za všetky názory vopred ďakujem (je mi jasné že chovatelia budú odporúčaťvlastných psov ale každýnázor rád príjmem)
Hamr-border terriera mame :D ... psa budem viac pouzívať ako spoločníka na samostatne lovy na posed a tak ,mal by to byť hrubo srsty alebo hladkossty pes Orionko- oddovodnite mi tych dvochpsov? o jagošoch som tiež uvažoval alestale pocuvam že su to bezhlave psy zavesia sa na vsetko čo sa pohne nemám proti nim nic pracuju paradne ale chcel by som zaroven takeho co nebude daleko duriť zver ◄ reagovať
Klimaticke podmienky na Orave ( zima, mraz, vyska snehovej pokryvky) a nadmorska vyska revirov tiez zohravaju ulohu pri vybere plemena... P.s- zadovaz si takeho, co bude splnat vsetky atributy dobreho polovnickeho psa a bude vhodny do tychto revirov. ◄ reagovať
Najlepší 4nohý terény :-) ◄ reagovať
keby si bol ženatý, tak na 80% ti psa vyberie žena ◄ reagovať
nemecký prepeličiar ? sám preferujem nemecko :) ◄ reagovať
Na drobnou psa není potřeba, takže je třeba rozmyslet na co bude psík využíván, jestli na společné, nebo jen jako parťák a osamocené lovy. Rozmyslet, co se líbí, délka srsti, barva. Tím se zúží výběr na pár plemen. Z dotazu vychází, že to bude slídič, barvář, nebo honič. ◄ reagovať
Patterdale terrier alebo jagos :-) ◄ reagovať
hrubosrsty jazvecik al. nejaky z terierov.... ◄ reagovať
ak ti môžem poradiť pozri si foto nášho kamarára pod nickom robi98, to foto hovorí za všetko, on má perfektného duriča ideálneho pre diviaču zver a je perfektný aj ako spoločník, je to ideálny pes na durenie, vyhľadanie zveri a na nasadenie na stopu, toho psa poznám osobne, pes je evidovaný v poľovníckom združení, ak sa na neho nakontaktuješ "robi98" určite ti poradia, veľa šťastia ◄ reagovať
odkaz a mnoho inych tem, zalistuj si ◄ reagovať
daxel kopov alebo hanoversky farbiar ◄ reagovať
zober si nejakého pekného z útulku, urobíš dobrý skutok a budeš mať psa, dve muchy jednou ranou..)) ◄ reagovať
V prvom rade to záleží podľa revíru. Ak máš veľký zalesnený revír, kúp si kopova, ak poľný tak nejakého stavača alebo sliediča. Ale aj tak si tu bude každý vychvaľovať svojho takže si o tvojom "kandidátovi" radšej niečo prečítaj a rozhodni sa sám. Hlavné je že ked si psa kúpiš, budeš k nemu musieť pristupovať s trpezlivosťou tak z neho niečo bude. ◄ reagovať
praktická rada :-) ale vpodstatě máš pravdu :-) ◄ reagovať
vobec sa s tým neser. Takého stredného kúp s chlopnavými ušami a máš pokoj .Ani moc nezežere ani do snehu nezapadne aj štekat bude a čo ešte by si chcel od psa? ◄ reagovať
Rempo, zabudol si na PUP pod písmenom F :)) ◄ reagovať
lesnik1994 toto si vieš na nete nájisť aj sám k tomu nás nepotrebuješ.. Takže začneme.. Máš stavače tie sa delia na anglické alebo kontinentálne a tie sa delia na krátkosrsté dlhosrsté a hrubosrsté, potom máš farbiare, duriče, sliediče, brloháre (jazvečík, teriery)... ◄ reagovať
lesnik1994 nabudúce daj troška viac informácií, ako len chcem psa.. ◄ reagovať
lesník 1994, zadaj si do vyhľadávača plemená poľovníckych psov a vyber si najlepšie sám, podľa tvojho gusta... alebo značne upresni otázku, pretože to v tejto chvíli vyzerá, že si deláš prdelky... :-)) ◄ reagovať
Len či toto kritérium obstojí aj u autora tejto témy? Čo ak on je z tých, ktorí sa radi krčia :) ◄ reagovať
i já měl podobné kritérium při výběru :-) ◄ reagovať
Zigi, to vôbec nie je hnusný pes, len si myslím, že je poľovne nevhodný, ale 100 ľudí 100 chtí, možno niekomu zapasuje. Inak oba sú príslušníci toho istého plemena :) Ja osobne uprednostňujem psy, ku ktorým sa nemusím moc krčiť, keď ich chcem pohváliť :) ◄ reagovať
každý máme své oblíbené a méně oblíbené a když už je tu neurčitě zadaný dotaz, ze kterého si každý dělá prdel, tak jsem pro každou srandu :-) ◄ reagovať
Zigi to Ti tam Vadí to plemeno ako také, alebo ten konkrétny jedinec na fotke? ◄ reagovať
goret: znám ještě něco hnusnějšího, dívej odkaz :-) ◄ reagovať
fatran ale Ty si na moje rady nedal kedže ten tvoj nemá chlopňavé uši :-D ◄ reagovať
Edo ešte že ťa máme lebo ja by som si fakt nevedel vybrať ved tých plemien je do aleluja ◄ reagovať
Ja by som Ti odporučil takého stredného s chlopňavými ušami . Ano dobre Ti radia na divé kačice je najlepší kopov !!!Na norovanie je fajn nejaký stavač aby ho bola plná diera a neušla mu líška medzi nohami a yoršíci zase super vystavujú bažanty .Ako farbiara by som poradil bernardína. ◄ reagovať
Matej ,aby sme ti vedeli odpovedať ,je potrebné aby si uviedol tvoju predstavu ,kde chceš uplatniť takého psíka v akých podmienkach les,pole, a pod ,či maš už nejaké skúsenosti ohalodom výcviku a pod., potom ti určite tu každý poradí lepšie.Ja osobne mám Sl.kopova a som spokojný . ◄ reagovať
slovenskeeho kopova si kuuup... ◄ reagovať
Díval jsem se na profil, karlovarský kraj Česko, bydlisko Bratislava. pokud je to karlovarský kraj, tak kopov nebo barvář, pokud je to Bratislava tak jorkshire:) ◄ reagovať
prečo si z toho hneď robíte prdel... tak chalan sa normálne opýtal .... ja by som sa tiež opýtal ale mám svoj názor ... keď už tak slovenského kopova ako poradil melisko alebo farbiara.... ale dosť záleží od toho čo máte v revíri.. ◄ reagovať
Od roku 1998 chováme foxteriérov, nemajú chybu ako PUP, ani ako spoločníci človeka v bežnom pretechnizovanom živote. ◄ reagovať
Akeho poľovneho psa si kupiť? -
Akeho poľovneho psa si kupiť.Poraďte mi prosim chcel by som ho hlavne na durenie diviačej zveri a aj na dohladavanie
◄ reagovaťUžívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.