Dobrý deň , chcel by som sa spýtať či už máte postrehy o začiatku srnčej ruje na území slovenska. za info Ďakujem
Bože múj to jsou fantastické příspěvky
Príspevok presunutý z diskusie Priebeh srncej ruje 2012 (autor: kaso79).
No Andy cakame na tie silnejsie zazitky ;) U nas v "podmalokarpati" Trnavskom je to zatial hluche...ze by sme boli velhory ako Liptov alebo morava ?:) ◄ reagovať
V okolí Bratislavy ide ruja štandartne, kde sa striedajú slabšie vychádzky s vychádzkami "plnými".Začiatok ruje tiež datujem okolo 15.7 ◄ reagovať
u nás (nitra-okolie) som videl srnca so srnou už 15.7.čas mali dobrý,tak to začalo o čosi skôr ako minulý rok.samozrejme vidno hladajúcich srncov a páriky aj teraz..čiže u nás ruja prebieha tak ako má. :) ◄ reagovať
Presne tak srny so srnčiatkami, srnce moc nejavia záujem. Skúsenosti - Liptov i v kraji Vysočina, na Morave. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie srnčia ruja 2011. (autor: Igor43).
srnčia ruja začína v nižších a teplejších polohách skôr, v severnejších oblastiach s chladnejším podnebím neskôr. U nás som zistil náznaky ruje deň pred tým, než som založil túto tému a naopak, pred týždňnom som bol u kamarátov 3O km severnejšie a tam o ruji ešte ani nechyrovať. P.s. Včera som privábil krásneho 5-6 ročného šestoráka na 15m. ◄ reagovať
srnčia ruje je už dávno v plnom prúde teraz sa schladilo troška nie je to ono ale inak je už dosť dlho ◄ reagovať
Dneska jsem byl služebně v lese a "našoulal" pasoucí se srnu asi na 12 metrů. Srna stále jistila směrem k okraji lesa.Za keřem trnek vidím přicházet srnce. Srnec začal supět a srnu nahánět a to běhali v kruzí neceleé 3-4 metry ode mě. Božský zážitek, škoda že jsem neměl kameru, nebo kvalitnější telefon. ◄ reagovať
V pátek 15.7 jsme byli venku kouknout s Ondrejom82 a neveřil mi že vidím srnce nahánět srnu, tak také vylezl z auta a srnec začal srnu pokládat. Jinak jsme neviděli skoro nic, to je tak když přijede někdo na návštěvu, všechna zvěř se schovala bůh ví kde. Koukal jsem na fotky Petra Chaloupka a ten už vábí a srnci očividně přiskakují. ◄ reagovať
no co pani?ako tu ruju vidite tento rok?mne zatial srnce volajako nepriskakuju,tak uvidime ako sa to bude vyvijat dalej.dnes na useku asi 400m 4srny a jeden starsi srnec,volajako bez zaujmu,volajako sa im este do toho asi nechce...hadam sa to rozbehne :) mimochodom,ake mate skusenosti so srncimi vabnicka znacky faulhaber? ◄ reagovať
u nas som este videl len mladych srncov sa nahanat a tak idem dnes vecer skusit nejakeho privabit)))))))))). ◄ reagovať
Nordika sem zkoušel vloni a vysledek 24 čekanych, přivábených 27 srnců, ale ani jeden starší víc jak 4 roky. Při použití srnčí vábničky DEVANA se nejakej ten starší ukázal. Možná to byla moja chyba, ale na NORDIKA starší nedošel. Přeji všem pěkné prožití srnčí říje....taky se už těším:))). ◄ reagovať
dnes ramo som videl srnca nahanat srnu takze asi to uz zacalo aj na orave ◄ reagovať
ja som si dnes kupil nordik roe na srncov ma stim niekto skusenost aka je to vabnicka?? ◄ reagovať
Dnes ráno som v repke zbadal srnčiu.Bolo to asi 100 metrov,mal som pri sebe vábničku tak som si povedal že skusim štastie.Dva krát som zapískal a ani som nedufal,lebo je to moja premiera vábenia srnca.Asi po dvoch minutach sa zavlnila repka a bol tam srnec.Prišiel asi na 20 metrov.Takže už to asi pomaly začína.Mam tu aj fotku. ◄ reagovať
ja som videl srnca naháňať srnu pred 2 týždňami, ale to je na ruju ešte skoro... ◄ reagovať
U nás už srnec naháňal srnu v piatok minulého týždňa v lokalite zvanej Skalica. ◄ reagovať
no ja som skusal uz dnes vabit okolo 18:00 aj mi pribehlo srncie len zastavilo nakraji krikov tak som nerozoznal co je to.mohla to byt kludne aj srna... ◄ reagovať
Ráno idem skúsiť popískať, uvidíme. ◄ reagovať
Včera som videl evidentný začiatok ruje,srnec za srnou s nízkym nosom držal si ju na kontakt.Lokalita Myjava-okolie... ◄ reagovať
no niečo podobné som videl včera večer u nás , asi už ruja pomaly začne ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie srncia ruja 2010 (autor: adam89).
2.8. 2010 prvý privábený srnec (odkaz), Zlaté Moravce - okolie. ◄ reagovať
21.7.prvy privabeny srncek Ke-okolie ◄ reagovať
ja som dal foto aj na svoju stranku odkaz srnu a uz som videl aj súboj ale taky mladsi so strarsim len taky slabý......krasna ruja 2010 ◄ reagovať
Myjavska pahorkatina, tento rok prvy srnec nahanajuci srnu v sobotu 10.7. rano ... vcera vecer som pozoroval uz i starsieho srnca hladajuceho s nizkym nosom nehladiac doprava-dolava ◄ reagovať
findula ja mam ten tzv. univerzal od Pospisila.Minuly rok syn krasne odvabil srnca od srny..3hod. akcia nieco nadherne..a otec aj ulovil toho srnca. ◄ reagovať
Vábničku mám obyčejnou třešňovku a Devanu s kostěným jazýčkem ◄ reagovať
uz idem dnes doobeda a uvidim ◄ reagovať
včera som už tiež videl srnca srnu naháňať , lokalita Zvolen . ◄ reagovať
findula akú máš vábničku na srnčie? resp. čím pripískaný? ◄ reagovať
17.6. první připískaný srnec ◄ reagovať
este trwba kupit vabnicku a neco na maskovanie a mozem ist fotit ◄ reagovať
videl som srnca naháňať srnu a tiež súboj dvoch starších srncov... ◄ reagovať
10.7. som videl ako srnec nahaňa srnu, 13.7. srna a srnec spolu na solisku. takže myslim že to začilo. okr. Humenné ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie srnčia ruja 2009 (autor: Igor43).
ano us zacala a mam pocit ze us trva 3 tizne sa us nahanaju. ◄ reagovať
jasne ze uz zacala na vabnicku priskakuju ako zmyslovzbaveny :-) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.