Čo poviete na novinku od Meopty.
Príspevok presunutý z diskusie MEOPTA Artemis 2100, 3-12x50 LP (autor: polovnik10).
osobne by som zvolil radsej toto odkaz ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie oprava puškohľadov (autor: arni2).
Príspevok presunutý z diskusie meopta artemis 2100 (autor: vasil44).
njn je to hlavne o to co od toho ocakavas a ake mas naroky ◄ reagovať
Peter1985 tak na schmidt bender Zenith musíš prihodiť zopár tých stovák €. Inak pre poľovníka na bežnú polovačku je dôležitejšie kvalitné sklo ako špičková mechanika, lebo ako si už uviedol tak tú mechaniku využíva niekto raz za rok pokiaľ drží nástrel, ale cez sklo čumí po každé čo je na posede. Keď budem chcieť strielať športovo tak si na to kúpim ničo čo sa na to hodí. Ja mam kahles mam aj meostar, aj artemis je pravda čo hovoríš že ten kahles má mechaniku úplne inej kategórie ale nie všetci poľovníci môžu dať 1800-2500€ za špičkový puškohľad. ◄ reagovať
Este som hzabudol mojho osobneho favorita Schmidt bender treba si to fakt zvazit ci sa neoplati hodit o 100 vku viac ◄ reagovať
peter1985 to co pises je mozno pravda aj to ze bezny polovnik tu mechaniku vobec napouziva ja som ju za 4 roky pouzil mozno 3 krat aj to z toho dvovodu ze som menil strelivo. atie znacky ktore si vymenoval no neviem okrem zeiss,leupold a bushnel som tie ostatne este ani nepocul ale to bude iste tim ze sa o to nezaujmam. a podla mna je lepsie mat spicku od meopti ako strednu triedu od zeiss alebo od bushnelu ◄ reagovať
v celku uplne cokolvek uz sa budem opakovat, Leupold , Sightron, Weaver,Wortex,IOR,spicka ZEISS, ani BUSHNELL rada elite 3200, 4200 a 6500 niesu vobec zle, sklo ma Meopta vyborne ale ako som uz pisal mechanicke vlastnosti teda nic moc... ◄ reagovať
Čo lepšie zoženieš za tú cenu??? ◄ reagovať
Viem ze niektorych to mozno trosku urazi, ale ja som vyskusal uz mnoho znaciek puskohladov a meopta dnes fakt nieje konkurencieschopna ponuka malo a len sklo mat vyborne nestaci, u nas je ten problem ze mnoho ludi najme polovnikov ma zauzivane 3 znacky CZUB a MEOPTA a SB ◄ reagovať
Mám Meopta Artemis 3000 7x56..so sklom som spokojný, klikanie mi však vadí, pretože niekedy akoby vôbec nereagovalo a zareaguje až po opätovnom preklikaní, čo mi pri nastreľovaní dosť pije krv :) ◄ reagovať
to verim a teraz to neberte osobne ale priemerny polovnik v podstate s mechanikou pracuje tak pri osadeni a nastreleni puskohladu maximalne robi korekciu ak vobec raz za rok-dva, ja strielam sportovo a s mechanikou pracujem neustale, mozem potvrdit co zlyhava viac a co menej ◄ reagovať
peter1985 mo podla mna tam mozu bit male chybicky ako spominas ty v tej mechanike poznam x ludi ktori ju maju 2000 alebo 2100 asu s nimi velmi spokojny kamaratovi sa stalo ze na uplne novom puskohlade nesla mechanika a kriz absolutne nereagoval po reklamaci mu prisiel uplne novi a ten funguje ako ma uz sedem rokov podla mna za tie peniaze velmi dobra optika ja mam 3az12x50 mam ju uz stiri roky a som snov velmi spokojny ◄ reagovať
spokojny byt mozes, ja hovorim fakty, pohybujem sa v tejto oblasti niekolko rokov a hovorim len to, co mozem povedat z osobenej skusenosti, presiel som tucty tychto skiel a dnes otvorene mozem povedat ze meopta za taku cenu aku ma, nieje konkurencieschopna s tym co ponuka ◄ reagovať
Presne tento model mam na Tikke 8x57 IS, zatial som s nou velmi spokojny, strielal som nou aj na diviaky v noci pocas splnu, nie je problem...Takisto chlapik od nas ju ma osadenu na Springfielde, je spokojny podobne ako ja. ◄ reagovať
Ja som mal meoptu 2100 sklo super mechanika slaba!, kamaratova skusenost obdobna 3x vracial na reklamaciu, takze este raz sklo super mechanika zial priemerna- kus od kusu rozne citelne klikanie ak vobec, niekedy nereagoval vobec az po pretoceni v celom rozsahu, volil by som ine sklo Sightron, Leupol, Weaver alebo na lov uplne radsej Zeiss ◄ reagovať
Kamarát ju má na 8x68S a drží mu v pohode už 4 roky. ◄ reagovať
meopta je super mam na 9,3 x 62 meoptu 6 rokou a ziadny chybicka ◄ reagovať
mam meoptu 7x50 kriz T je super mam ju na 9,3 x 62 meoptu 6 rokou a ziadny chybicka ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Meopta Meostar R1r 3-12x56 RD (autor: ToMaS0077777).
CSX už stojí okolo 1600 Eur a na CZ 584 je to trochu prepych. Ešte tak helia KXi 3,5-10x50 bola ako tak. Je to novinka a moc veľa som o nej nenašiel popísané. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Meopta Meostar R1r 3-12x56 RD (autor: ToMaS0077777).
petob...ak by si sa aj rozhodol pre Kahles tak CSX..... ◄ reagovať
Ja som tiež nemal problém s nastrelením, len sa mi zdá optika akosi tmavá, ale možno sa mi to len zdá, lebo pozorovací mám Swara a na druhej guľovnici mám kahlesa a to sú proti meopte trocha iné mašiny ◄ reagovať
Moc ste ma nepotešili. Prečo ste tieto skúsenosti nenapísali skôr. Teraz by som sa už tešil z Kahlsa. XSi . Ja som môj Meostar na sedem rán nastrelil. Tri na 50 a štyri na sto metrov. Nebol som ho ešte nastreliť tip-top ale mňa kríž pri klikaní poslúchal. Uvidím keď pôjdem preskúšať nástrel a nastaviť podľa tabuľky. A ja že som sa posunul k lepšiemu. ◄ reagovať
mám presne tú istú skúsenosť ako army9. Ešte väčší problém som mal lebo som dal meoptu na guľobrok, takže som stále mal na pamäti zahrievanie hlavne. Pár krabičiek padlo...Jeden kolega mi poradil, že pred namontovaním puškohľadu by sa mali retifikačné kolieska otočiť do všetkých krajných poloh a potom to bude fungovať tak ako to deklaroval výrobca (1klik = 1cm na 100m). Problematiku svetelnosti a čistoty obrazu pekne a výstižne popísal laik. ◄ reagovať
Slabou strankou Meostaru je jeho mechanika . Sam ho mam takze viem co hovorim . Pri nastrelovani treba byt velmi trpezlivy a vacsia zasoba streliva je tiez potrebna . Napr. treba dat este 3 "kliky"(1=7mm) aby si sa dostal presne do zamerneho bodu . Vystrelis a zasah je 5cm na opacnej strane . Mozno je ten moj menej vydareny , neviem . ◄ reagovať
Sú výkonnejšie svetové špičky puškohľadov, ktoré priznáva i samotná MEOPTA. Ale ak niekoľko % rozdiely vo svetelnosti, resp. kvalite Zeiss, Swarovski, či Kahles, oproti Meostaru 3-12x56 RED, sú hodné navýšenia o viac, ako 100% jeho ceny, potom je to vec rozhodnutia kupujúceho. Ak je presvedčený, že mu to stoji za to, je to pre neho dobré. Na týchto stránkach asi pred dvoma rokmi, bol zverejnený test 9 najvýkonnejších puškohľadov sveta, ktorý robila Nemecká inštitúcia. Meostar bol medzi nimi hodnotený, ako jeden s najlepšou svetelnosťou. V pomere výkon-cena, bol najlepší. Je to stále iba o náročnosti zákazníka a jeho možnosti investovania. Možno v nás pretrváva stereotyp kvality bývalej Meopty Artemis. Meostar je o niečom inom. Podobne, ako staré Škodovky. Tie nové konkurujú materským VW. Všetko je to o našich subjektívnych pocitoch. Podľa mňa ten minimálny rozdiel kvality je pre naše oko ťažko postrehnuteľný. Jediné, čo akceptujem je ich vyššia životnosť a spoľahlivosť. ◄ reagovať
Ja som to neporovnával ako ktorí z nich je lepší. Bolo to len prirovnanie k optike ktorú mám teraz na guľabroku. Preto som kupoval noví puškohľad lebo som chcel niečo lepšie. Ale porovnávať CSX za 1600 Eur z Meostárom sa tiež ťažko porovnáva. ◄ reagovať
Petob 3-9x42 nemôžeš porovnávať s 3-12x56 to je ako by si porovnával u aút 1,4 s 2-litrom ◄ reagovať
Ale isto nie CSX ten stojí o 500-600 EUR viac. Inak naozaj sa mi zdá že to je daaký nevydarený kus. Čo mám artemis 3100 7x56 ten sa mi zd á byť ovela čistejší. ◄ reagovať
Či to je zázrak neviem ale je to oveľa lepšie ako MEOPTA 3-9x42. V piatok po splne som skúšal mieriť na srnčiu. Bola približne na vzdialenosť 150 m. Mal som 12 násobné priblíženie a videl som krásne zamieriť. Bolo to čisté a oveľa lepšie ako v pozorovacom ďalekohľade. Možno mám vydarenejší kus. Ale porovnať to z Kahles helia neviem. Ten som nemal ani v ruke. Viem že sa dal zohnať z Podunajských Biskupíc za 950 Eur ale treba ho objednať. Ale z objednávkou mám zlú skúsenosť. Objednával som brokovú dvojku FABARM Classic a mala prísť z Prahy do dvoch týždňov. Trvalo to sedem mesiacov. ◄ reagovať
Tak neviem, podľa mňa meostar nieje žiaden zázrak. Čakal som od neho viac. Z niečím ako kahles helia CSX sa neda ani porovnať. Pri splne sa da použiť zv max.9 potom je to už dosť tmavé a rozmazané. ◄ reagovať
Kahles Helia Kxi 3,5-10x50 sa dá kúpiť za cca 950,-€ ◄ reagovať
Do vyššej triedy som chcel ísť už teraz. Mal som vo výhľade Kahles Helia KXi 3,5-10x50 Ale cena 1200 Eur ma odradila. Ak budem niečo meniť tak najskôr na 222 rem. Tam mám tiež Meoptu 3-9x42 z nitkovým krížom. Na tú montáž sa pozriem. ◄ reagovať
petob podla komentara vianoce uz mas.Kludne si mohol zainvestovat do rychloupinacej montaze od Reckngel..je to sice 200€..ale ta optika by si to zasluzila.Vyborna kombincia 7x65R/ Meostar....po case aj tak Meostar predaš a pojdeš do vyššej triedy.....poznam to. Nech ti sluzi.V 7x65R mi dobru prau odviedol 10,5g. RWS TIG..teraz ID. Zdravim. ◄ reagovať
Ja som ho kúpil včera a aj som ho hneď išiel nastreliť. Je to veľký rozdiel oproti meopte 3-9x42. Hlavne svetelnosť a nitkoví kríž. Bodku cez deň nevidieť. Rektifikačné skrutky pre posúvanie kríža idú znateľne ťažšie potočiť ale prekliknutie je dobre cítiť. Večer som sním bol vonku na splne. Videlo v ňom lepšie ako v pozorovacom ďalekohľade 10x50.Mieril som z tím aj pod stromy do tieňa a tam už som zapínal aj svietiacu bodku. Je potrebná pri nitkovom kríži. Na zver som neskúšal mieriť lebo mi nič nevyšlo. Priebehu mesiaca pôjdem skontrolovať či kríž drží nastrel a doladím ho na ONV podľa tabuľky. Nevedel som presne koľko má Norma Vulkán 7x65R na sto metrov nastrelenie, tak som ho dal na sto metrov 4 cm. nad stred. Cena Meostaru bola 790 Eur a oceľová montáž na CZ 584 80Eur. Vianoce môžu prísť. ◄ reagovať
Uplne v pohode..aj ked 8x57 nie je silny kaliber.Meopta Artemis 2000 7x50 služila bez poruchy otcovi ( na 7 rem.mag. co je teda podla mna silnejsi kaliber,) asi 5-6 rokov. Predal zbran aj optiku a majitel je stale spokojny. ◄ reagovať
Ja mám meoptu 2000 7 x 50 vyfučala mi a to náhodou už 3 krát :-D ale nemusí to nič znamenať. Meopta má brilantný obraz a pomaličky sa dostáva do kondície .Toľko moja skúsenosť . ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Meostar RD1r 3-12x56 (autor: pipo82).
VYHODY?HLAVNA JE ZE JE CESKA LEBO KEBY BOLA NEMECKA TAK JE CENOVO INDE:) A NEVYHODY?ASI LEN VTOM ZE TA LIATINA SA PRI PADE RADA DEFORMUJE NIEJE TO STARA DOBRA OCEL MODEL 2000-1 ◄ reagovať
Ja mam nasuvnu , stoji to asi 250 eur . U nas ju ale nezozenies , mne ju brat doniesol z Prahy . Je jednoducha a bezproblemov som si to hned doma poskladal . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.