Čo poviete na novinku od Meopty.
Príspevok presunutý z diskusie meopta 7x50 klasicke T (autor: hunterik1986).
to si neurobil dobre snipko . Otec mohol ostat pri tom starom a bol by este viac spokojný ◄ reagovať
Edu: ten dôvod som bol JA. Nahovoril a presvedčil som ho že je aj kvalitnejšie strelivo ako S&B. Poradil som mu GECO a je max. spokojný. ◄ reagovať
snipko a čo viedlo otca že zmenil to strelivo na ktoré nedal dopustit ???" 9.4.2012 o 10:05 Edu: Otec dlhé roky používal S&B 11,2g SPCE v kal. 7x64 a nedal na to dopustit " ◄ reagovať
toto je na dlho debata, nech používa každý to čo mu vyhovuje ◄ reagovať
lajozko človek sa poučí hlupak zostane v svojej hluposti navždy. Dík za príspevok .Podobným procesom som prešiel tiež . Prajem vela úspechov . ◄ reagovať
tema o puskohlade a vy tu skonstie pri ceskom strelive...moj nazor je ten ze polovnik by mal mat peniaze aspon na kvalitne strelivo...ale nie vzdy sa vsetko vydari a predsa kvoli tomu ze momentalne nemam trosku viac penazi na strelivo, neprestanem s polovackou...vsetci co pouzivaju s&b by mali pouvazovat nad strelivm GECO, presnost neporovnatelne lepsia, cena rovnaka, a ucinky na divinu su takisto neporovnatelne lepsie...len to som chcel doplnit a teraz sa uz vratme k puskohladom... ◄ reagovať
mibe74: presne tak ako píšeš. lajozko: súhlasím že vývoj nezastavíš. Ja som len napísal aký sú ľudia, že niektorý kupujú S&B a niektorý Norma či RWS. Tak isto používam do svojej 270W Winchester power point 8,4g a otec do svojej 7x64 Geco TM 10,7g a sme max. spokojný.Ale nikomu nevnucujem iné pre aké sa rozhodne, samozrejme že mu odporučím iné a lepšie značky ale ked sa rozhodne vyslovene pre S&B a nedá sa prehovoriť na iné tak ho nachám tak a pomyslím si svoje. Iba toľko. ◄ reagovať
snipko-to s nabojmi mas pravdu-aj u nas, ked pridem do polovnictva su v regaloch same spce do vsetkych moznych kalibrom. Pytam sa predavaca, kto to este kupuje a odpovedal mi, ze ked ma dakto kupit normu, tak za lape za hlavu ze-jaj, jaka cena-a kupi si bud spce, alebo prvi partizan. ja beriem norma a hornady, otec takisto striela normu, kamarata som tiez presvecil na normu 13 gramovu do jeho 30-06 a nevie si ju vynachvalit. Zasa na druhej strane su taki zadubenci, ze naco ti nove a drahe strelivo, ked s ceskym som poloval 30 rokov...takemu to nevysvetlis...a skodovka je najlepsie auto, lebo s nou vsade vysiel... ◄ reagovať
Kedy a pri akých zásahoch - umiestnení sa tak najčastejšie stáva pri 30-06? Vždy a za každých okolností? A to všetky kalibre so strelivom SB SPCE robia takú paseku na zveri, že samá črepina v tele zveri? ◄ reagovať
čítam túto diskusiu a musím reagovať. dlhé roky ( takmer 15 ) som používal do 30-06 strelivo SPCE od SB, znehodnotenie diviny bolo neskutočné, črepiny takmer po celom kuse. Akonáhle som prešiel na Megy od Lapuy som zistil čo som dlhé roky stváral.Čo sa týka osnovy T, ulovil som s puškohľadom s touto osnovou dosť zveri, ale opäť ma podmienky a praktické skúsenosti donútili prejsť k nitkovej osnove s osvetleným bodom, a som toho názoru že vývoj nezastavíš, možno platí že hlúpy sa učí na svojich chybách a múdry na chybách druhých ◄ reagovať
No a? Iba mala poznamka: Pracoval som a pracujem v obchode s polovnickym tovarom tak preto som napisal že nie každý kupuje Normu či RWS keď som mu tieto značky ponúkal. Poväčšinou brali S&B práve SPCE. Je to každého osobná vec čo uprednostní. ◄ reagovať
" krabičku Noriem alebo RWS je bohužiaľ realita, to že Ty si kupuješ len kvlitné a značkové veci je tvoja vec a neodsudzuj iných čo na to nemajú a nemôžu si to z finančných dôvodov dovoliť." ◄ reagovať
Edu: ja som nenapisal že S&B je značkové strelivo. Ani sa nehrám na sociálne cítenie. Nedávaj tu vyjadrenie čo som nenapísal áno? Ja taktisto nepíšem o pytliakoch, to si kde vzal? Takže ešte raz nepíš to čo som nepovedal! Budem sa vyjadrovať iba k téme, a tou je Meopta. Áno, mal som Meoptu a stále mám meoptu, dokonca dva puškohľady. Za ten čas sa nevyskytla žiadna chyba ani reklamacia. Používal som a tiež ešte používam osnovu typu T. ◄ reagovať
Každému podľa gusta poldeci minerálky či cola to je jedno može byt aj mlieko prípadne niečo iné . ◄ reagovať
tebou spominane poldeci tam nenachadzam.... ◄ reagovať
Preto lebo pitný režim je velmi doležitý . odkaz ◄ reagovať
neviem preco si myslite ze kazdy polovnik chlasta??? podla seba sudim teba????? ◄ reagovať
Veru mibe74 takéto vyjadrenie je naozaj velká hanba a hovadina !!! ◄ reagovať
snipko polovníctvo nie je charitatívny ústav . Bežný polovník vystriela za rok na zver zopár nábojov . Tie si musí kúpit . Nájde sa i blb ktorý preto aby na krabičke nábojov ušetril na dve poldeci si kúpi strelivo kde na jednej rane ušetrí 10 centov ale zničí divinu za 10 € . Robí to preto lebo jeho mozok mu to inak nedovoluje . Žobrák ktorý nemá na krabičku nábojov to je pohroma pre zver združenie i sám seba . Keď má na najom revíru ,výstroj výzbroj mal by mať i na náboje prípadne mi napíš meno doložím mu na krabičku euro či dve . To bude rozdiel medzi masakrom spce a sierrou ak by chcel ešte lacnejšie odkaz tu sa dá kupit krabička federalov lacnejšie ako spce strižná hrana . Nehraj tu na socialne cítenie . Nečudujem sa ,že máte také starosti s pytliakmi hlad je hlad . Ked nemá polovník 1€ na náboj a hladá kde by ho kúpil za 90centov to je naozajstná úbohost polovníka !!! Potom sa nečuduj ,že keď má v kufri diviaka ktorého može predat za 200€ je rozhodnutie lahké či ho zatajit alebo priznat !!! Polovníctvo nie je zábavka chudobných ako kedysi dávno poznamenal Blaser300VM !!! PS : značkove strelivo je S&B tak isto ako RWS či Norma . Máš to poriadne popletené s tým značkovým :-D ◄ reagovať
snipko-podla mna slusne povedane je hovadina napisat, ze si niekto nemoze dovolit kupit napr. normu za 45 eur. bezny polovnik nestreli 15 kusov zveri rocne a ked aj, tak staci povedat iba tolko, ze netreba ist 2 vikendy do krcmy a hned sa najde na kvalitne strelivo. ◄ reagovať
Edu: Ja mám svoje praktické skúsenosti Ty svoje a niekdo iný zase svoje. To že niekto nemá na krabičku Noriem alebo RWS je bohužiaľ realita, to že Ty si kupuješ len kvlitné a značkové veci je tvoja vec a neodsudzuj iných čo na to nemajú a nemôžu si to z finančných dôvodov dovoliť. ◄ reagovať
lanus nedefinoval by som to ako nepresnost skor nepohodlnost pri tom T. Nejako som to klasické T u smchmidt&Bender prehliadol .Ale náznak tam je troška .V porovnaní SPCE a sierra bola sierra ovela presnejšia . Norma oryx je na tom lepšie samozrejme vela iných druhov streliva až po RWS tiež. Proste strižná hrana to je masaker :-D porovnavat RWS a S&B to asi nie " Střelivo RWS patří, z hlediska kvality, ke světové špičce, ale nepatří k nejlevnějším, spíše naopak. Jenže v tomto případě je vyšší cena vyvážena skutečnou kvalitou. Osobně nedoporučuji na střelivu nikdy šetřit, protože toto je šetřením na nepravém místě a vymstí se vždy, kdy to čekáme nejméně. " čítaj viac odkaz ◄ reagovať
Edu - Meopty 7x50 mali v istom čase opakovaný problém s "vyfučaním";v súčasnosti je to už veľmi zriedkavé na rozdiel od častých problémov s nekorektným klikaním osnovy vyskytujúci sa u všetkých typov - (treba to náležite "rozchodiť" )! Reklamácia Meópt žiaľ nebýva "prechádzkou ružovou zahradou " ! Čo sa osnov týka je pravda ,že je "T" osnova na ústupe, avšak má ju v ponuke napr.aj : odkaz ;Že by bola nepresná je volovina ! záleži na svetelných pomeroch ,kvalite oka ako aj na dlhodobých návykoch ! Mnohí starší červený svetelný bod jednoducho neznesú! pre tých je na noc dobrá voľba zelený svietiaci bod !!! Presnosť niektorých starých(20-30r.)SPCE je na rozdiel od nových dodávok priam obdivuhodná bežne okolo 5cm/100m ; čo sa ich správania v tele zveri týka je to však vždy lotéria !!! ◄ reagovať
snipko ak si dnes budeš kupovat televízor kúpiš si asi led alebo lcd prípadne plazmu . Možno sa nájdu ludia ktorí nájdu v bazare starý color 11O bublinu v drevennej krabičke a povedia že plochý nie je nutnost a uvidia to čo potrebujú . Kým neboli lcd ,led a plazma čumelo sa do tých . Podobne je to i s puškohladom . Píšeš o mojom zakomplexovaní nuž ja som praktik . Za 25 rokov v polovníctve som už niečo preskákal a poskúšal . Je tu nick lovecccc mal meoptu 7x5O vyfučala mu mal potiaže s osnovou i reklamáciou . Tú istú meoptu mám doteraz i ja samozrejme bez T osnovy . Ja mám osnovu 4B odkaz tiež mi 4 krát vyfučala . Nastrel ako tak drží . Tú istú meoptu si kupil kolega Milan Kuchta tiež mu zhodou náhod vyfučala a utrhla sa i osnova . Tú istu 7x50 si kúpil nick Dolko čuduj sa svete vyfučala a utrhlo mu tiež osnovu . borza222 ti tiež napísal praktickú skúsenost . Nechci zažit štrapacie s reklamáciou ktorú Dolkovi neuznali a ani mne nie ani Milanovi . Takže tolko od mindrákov k realite v ktorej by som mohol pokračovat ale zdá sa mi to zbytočné . Strelivo S&B voči tejto značke nemám žiadnu výhradu . Dlhé roky som strielal strelivo sierra od tohoto výrobcu . Strela presná výborná kompaktná takže len spokojnost . Strielal som v dobe ked na trhu nebolo ine strelivo iba S&B a všetci strielali SPCE strižná hrana . Toto strelivo považujem za najnepresnejšie , najviac podlieva divinu a hlavne vobec sa nedá predvídat ako sa po zásahu zachová . Jediná vec je istá že ak trafí kost bude rozprášený plášt prakticky po celej divine a bude ti škrípat v zuboch na takých miestach kde by si nečakal . Nikdy si toto strelivo nekúpim ani keby ho dávali zadarmo . Takú sprostost ,že nie každý má na to aby si kupil strelivo od Norma :-DDD to som dávno nepočul . Nuž krabica noriem stojí v predajni IBO 33€ ak mi Igor dá nejakú zlavičku tak povedzme že 30 € do mojej 7x65R . Neviem o kolko je lacnejšia krabica SPCE ale vela to nebude . Šetriť pár centov na náboji a ešte k tomu gulovom je absurdné !!! Neviem komu sa čo osvedčilo a komu nie . Faktom je a budem sa opakovat ,že renomné značky ktoré hrajú na svete prvé husle nemajú v ponuke svojich špičkových puškohladov osnovu T a dobre vedia prečo ju nevyrábajú !!! Že to nevieš Ty snipko je tvoj problém vkusom to nebude . Poznám polovníka čo si kupuje puškohlad vždy do 300€ za 6 rokov už vymenil 7 puškohladov investoval už tolko penazí ,že mohol mat najšpičkovejší zeiss či swarovski ale jemu to príde rozumne takto riešit . Čo vyflakal do terča pri ladení tých šmejdov ani nehovorím :-DDD Zhodou náhod tiež si kupuje vždy T čím hrubšie tým lepšie :-DDD Ja som sa mu snažil poradit . Nedalo sa !!! Ked sa nedá tak sa nedá !!!takto nejako to vypadá po SPCE strižná hrana odkaz ◄ reagovať
Edu: Vôbec červená bodka nie je dnes nutnosťou. Možno pre Teba a niekoho iného. Kým neboli bodky strieľalo sa bez nich a bolo to Ok. To ako píšeš svedčí o tom že si naozaj " zakomplexovaný" na Meopty s osnovami typu T a strelivo S&B. Nie každý ma na to aby si kúpil Normy či RWS.. To že niekto má zlé skúsenosti so strelivom S&B alebo Meoptou je vec názoru a skúsenosti. Niekomu sa to neosvedčilo a niekomu zase áno. Nakoniec každej zbrani "chutí" iné strelivo. Optika a typ osnovy je vec vkusu a samozrejme financií. ◄ reagovať
mibe74 zatial som vždy nitku videl ked som videl zver . Dusab možno je to iba o potrebe presnosti . Snipko mnoho ludí neda na vela vecí dopustit . To však neznamená ,že majú pravdu . SPCE nie je o strelcovi ako tak sa dá trafit aj touto najnepresnejšou strelou na trhu avšak je absolútne nekompaktná a plechy sú nafúkané kade tade po divine . Proste hnus . Neviem aký dovod by som mal si kupovat nekvalitné ,nepresné a nekompaktne strelivo, ked si možem kupit napríklad normu oryx !!! Snipko nenaučíš novým kúskom starého psa . Pozri si SPK a SPZ a hned to vidíš . Tak teda kto bude chciet hrubé T v osnove musí vynechat najpredstížnejšie značky sveta u ktorých túto nepresnú obstarožitnú osnovu v puškohladoch nenájdete . Neviem či už i meopta neprestala vyrábat osnovu T . Takže treba pozhánat značiek z Polska či číny je dost niekde sa najde i kolík do plota . Dnes je bodka červená už nutnostou . Nechcem nikoho zavádzat ani mu vnucovat svoj názor . Komu sa T páči nech si kúpi ak nejaký taký puškohlad zoženie . Nebude to lahké . O 3 x vyfučanej meopte 7x5O som písal i o utrhnutých osnovách kolegov . Poznám 5 ludí ktorý mali meoptu 7x5O všetkým vyfučala včetne mňa . trom sa utrhla i osnova . Pri relkamácii boli velké potiaže ani ju neuznali . Tolko moj postreh . ◄ reagovať
moj nazor-pre tych, ktori nemaju v laske osnovu s osvetlenym bodom sa javi osnova T ako dobre riesenie. oproti osnovam, ktore maju v strede nitku je to T-cko viditelne aj za silneho sera, kde uz nitka nie je vidiet. Kde je presne spicka hrotu je vsak uz otazne. Osvetlena osnova ma oproti takymto obycajnym osnovam vyhodu-aj ked vidim siluetu zvierata, stale si s osvetlenym bodom viem zamierit na particne miesto. No ked je uz skoro tma, tak tam uz koncia aj puskohlady za 2500 eur. takym, ktori chodia aj v noci pomoze jedine nocne videnie, alebo baterka pod hlavnou :-D Je mi vsak aj osvetleny bod dakedy zbytocny, ked si kupim nekvalitny puskohlad s katastrofalnym obrazom, hoci s bodkou-ked zver cez skla nevidim... :-D ◄ reagovať
Je to pekná debata, ale jedno viem určite ,,skúšal" som 3x používať meoptu a z toho 2x ma veľmi sklamala. A to už nehovorím že všetko to boli rady vyššie ako artemis 2000. Ja osobne som s meoptou skončil, pretože tieto srandy ma pripravili o pár pekných srncov, kapitálneho jelena a dvoch slušných diviakov. ◄ reagovať
Edu ja som mal moznost odskusat aj tvoju osnovu c.4 a predsa som ostal pri svojom hrubom T. ◄ reagovať
Edu: Otec dlhé roky používal S&B 11,2g SPCE v kal. 7x64 a nedal na to dopustit,a to nehovorím aj o meopte artemis 2000 6x42 s osnovou T. Ja ked som začínal tak som používal jeho pušku a aj náboje. Zvykol som si na to a nemám problém. Ja by som nepovedal že S&B je zlé strelivo, sú iba zlý strelci. Samozrejme že je na trhu aj naozaj kvalitné strelivo renomovaných značiek. Všetko je o človeku, nárokoch a umenie zasiahnuť dôležité orgány. To isté platí aj o optike. Sú aj lepšie optiky a osnovy ako meopta, ale na všetko sa dá zvyknuť. Netreba brať niekomu dlhé roky zaužívané a odskúšané veci. ◄ reagovať
Edu, Ty si najskôr hrdý, že "nitka" je americký typ zámernej osnovy a nie európsky :-o)) ◄ reagovať
Ano snipko aj moj dedko používal bycikel ktorý mal 60 rokov ale nezvykol som si naň . Dedkovia sú obyčajne konzerva . Každopádne prečo sa práve táto storočná osnova prestala vyrábat u renomných značiek ako je Carll zeiss či swarovski atď .je k zamysleniu sa . Poznám vela ludí čo strielaju S&B SPCE strižná hrana a ani za nič by iné nič nechceli . Ja však viem ,že je to to najhoršie na trhu lebo to mám intenzívne vyskúšané . Takže poradit sa dá ale naozaj nie každému . ◄ reagovať
Edu: Môj otec používa osnovu T už viac ako 30r, a to aj napriek tomu že mal možnosť vyskúšať červ. bodku a aj nitku. Stále tvrdí že pre neho je najlepšia je zvyknutý s ňou strieať. Má tak ulovenje naozaj nespočetné množstvo zveri a aj na veľké vzdialenosti skoro 400m. Ja sám som s touto osnovou a meoptou 6x42 ulovil jeleňa na 350m a poviem pravdu že sa to dá. Chce to len trochu cviku a skúsenosti. Pre mňa osobne je to jedna z osnou na ktorú som si zvykol a používam ju tiež od začiatku poľovania a to ja napriek tomu že dnes sú "in" iné osnovy ako červ. bodka, nitka... Je to o tom ža na akú osnovu si človek zvykne tak takú používa. ◄ reagovať
To je pravda každému podla gusta . Ja som mal T osnovu teraz mám nitku po stranach zhrubnutu a to je iné cafe . Hrubé tečko renomne značky už roky nerobia . Myslím ,že keby bol záujem alebo by to bolo dobré neprestali by to robit . Je to osnova spred 100 rokov . Inú vtedy nevedeli . Preto aj stare zeiss jena mali túto najlahšie vyrobitelnu osnovu lebo od dob ked firmu carl zeiss v jene ukradli rusi ako vojnovú korist nezaznamenala žiaden vývoj . Každopadne konzervatívny polovník može kludne aj cez tento kolík strielat . Dá sa to síce nie velmi presne ani príjemne ale ide to . Kto skúsi inú modernejšiu osnovu prípadne bodku červenú určite sa nikdy k T nevráti to ti možem garantovat dusab. Poradit sa dá len tým čo o to stoja . ◄ reagovať
Edu to, ze ty by si nikdy nechcel osnovu T, neznamena, ze je najhorsia... ◄ reagovať
Velmi zlé poruchovost som už popísal v inej debate. Klasické T je najhoršia osnova kotrú by som nikdy nechcel ! ◄ reagovať
V tejto cenovej reláci sa dá kúpiť Delta Titanium 8x56 a tá by ťa určite nesklamala. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie MEOPTA Artemis 2100, 3-12x50 LP (autor: polovnik10).
Mám ho štyri roky, zatiaľ maximálna spokojnosť. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.