Čo poviete na novinku od Meopty.
Príspevok presunutý z diskusie Meopta (autor: vladik153).
meoptaR1r: to je pravda čo si napísal ale Meopta neni jediná čo pri zmene zväčšenia zostáva kríž resp. bodka rovnaká.. ◄ reagovať
ja som sa z nim zoznamyl na kolegovej zbrani a bol som welmi prijemne prekvapeny....tak po case som si ho zakupil a velka spokojnost ako tu uz odznelo ci za sera alebo v noci je ta postacujuce....nehoworim ze je najlepsi ale budes spokojny...a ma vyhodu ze ked priblizujes tak kriz sa ti nezvedsuje... ◄ reagovať
Ja by som bral zn. Leupold ale pre bežného poľovníka je naozaj dobrá Delta Titanium pomer cena - kvalita. ◄ reagovať
nie je podstatné koľko rokov je záruka , aj tak vo väčšine prípadov sa chyba hodí na majiteľa . čo mňa zarazilo je to ,že majú viacej reklamácii na zeissky a to plánujem vymeniť moju 10 ročnú Diavarku za HT-čko ◄ reagovať
od meopty by bolo treba skusit radu ZD tie maju troska inu konstrukciu a testovany je kazdy kus... ◄ reagovať
Záruka 10, alebo 30r neznamená že sa ti optika nemôže pokaziť, je to len ťah od výrobcu. Za 30r budú úplne iné technológie výroby optiky a modely a potom keď prídeš s optikou za 30r do predajne tak možno budú na teba pozerať ako na zjavenie že čo si im to doniesol.. ◄ reagovať
Mám Meoptu rada 3100 3-12x56 RD. S touto radou od Meopty som sa stretol len velmi málo. Používam ju už 7 rokov na .308W a zatial v pohode. Bod je akurát a neoslepuje. Jediná možno nevýhoda je že kríž sa s približovaním zäčšuje. ◄ reagovať
Mne zase jeden renomovaný predajca tvrdil , že má viacej reklamácii na Zeissky ako na Meoptu. Vraj to už nie je tá kvalita čo bola aj záruka je už len 10rokov pričom Meopta dáva 30r. ◄ reagovať
Ako jednu nevýhodu vidím vo veľkosti bodky. Naozaj Delta a Nikkon to majú vyriešené lepšie. Som sklamaný z toho koľko reklamácii som mal na značku MEOPTA. Možno to bola len nevydarená séria puškohľadov ale určite to dobré meno nerobí. ◄ reagovať
Pardon zle som si prečítal tému,tu je reč o puškohlade Meostar a ten mám na inom cal.9,3x62 a tá dáva dobré šupi a aj ten zatial drží,som spokojný. ◄ reagovať
Polujem s Meoptou asi 6rokov Artemis 2100 3-12x50s bodkou a netvrdím že už lepší niet ale som s ním velmi spokojný.Ročne strielam cca.100rán a zatial žiaden problém. ◄ reagovať
nastrelovali sme ten meostar s kolegom minuly rok....obraz vyborny, osvetleny bod-trochu oslnoval, podla mna delta titanium ma ovela lepsi bod a nastrelenie prebiehalo zo zaciatku s komplikaciami-puskohlad nereagoval na stranovu korekciu. ale po prekruteni tocitka do krajnych poloh uz potom fungoval normalne. zasah sa so zmenou zvacsenia nemenil. Odvtedy puskohlad bez problemov. ◄ reagovať
Má niekto aj nejaké negatívne skúsenosti s týmto puškohľadom ,aké? zatiaľ ho len každý chváli asi to nebude s ním až také zlé. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Meopta Meostar 1,5-6x42 RD (autor: Fondo88).
Skús najprv autorizovaných predajcov Meopty v SR, napr. Autocompo ZV alebo Fraňo NR. Ak nepochodíš, tak skús priamo Meoptu v Přerove, ten malý gumový krúžok predávajú ako ND, len poštovné z ČR bude drahšie, ako samotná gumička... ◄ reagovať
sebrik a čo je lepšie svetiaci kríž alebo botka kríž nie je priliž ostry nežiari veľmy a neoslepuje alebo nezakriva cieľ ◄ reagovať
Vlastnim taky puskohlad cca 2 roky a zatial maximalna spokojnost. Za sera a v noci je velmi dobry. Ja ho mam v prevedeni s svietiacim krizikom a nie bodkou. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie dalekohledy Meopta (autor: kody).
Medzi Leader a leader pro ED je dost veľký rozdiel v konštrukcií. ◄ reagovať
Do teď jsem měl Fomei Leader 8x56 a po dvou letech nešel doostřit, nedávno mi upadl z 40 cm a je na dvě půlky, když jsem viděl jakej slaboučkej plast na tom je, už to nechci. ◄ reagovať
to je novinka,treba si počkat ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Meopta MeoStar R1 1,5-6x42, alebo NIKON Monarch E 1,5-6x42 IL (autor: Lesky).
zober jednoznacne monarch E ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Meopta MeoStar R1 1,5-6x42, alebo NIKON Monarch E 1,5-6x42 IL (autor: Lesky).
Píšu o modelu Nikon Monarch III 4-16x50, který vlastním a má palcový tubus. Možná jsem to špatně formuloval - za to se omlouvám... ◄ reagovať
Jdi do Monarcha.Veno Monarch má 30mm tubus ◄ reagovať
Neměl jsem nikdy tyto modely v ruce, ale před nějakou dobou jsem vyměnil Meoptu (Meostar 3-12x56RD) za Nikon (Monarch III 4-16x50). Důvod byla výměna zbraní, kdy jsem chtěl jiný typ záměrného kříže. Zpracováním mě naprosto okouzlil Nikon - preciznost, povrchová úprava a "cvakání". Monarch má tubus 25 mm a Meostar 30 mm - dle mého je světelnost stejná u obou modelů. Volil bych NIKON! ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie meopta 7x50 klasicke T (autor: hunterik1986).
komentar Edu... 2 palce hore :D :D ◄ reagovať
Ale naozaj to nie je predmet debaty . Komu 30 -50 centov na patrone hrá životne doležitú funkciu je úspora na 1 mieste . To že zničí divinu za 10 - 20 € je jedno ! Práci česť a senilným spomienkam 2 x . Také má i osamelyvlk . Žial jeho eštebacky čas sa už minul a dnes si može iba velmi ale velmi slušný eštebacky dochodok užívat . Nestačí mu ani ten musí šírit svinstvo a šíri ho ! Sudruh HAJ ! ◄ reagovať
"Pekné" T-éčko nie je na zahodenie a za zhoršených svetelných podmienok je, resp. môže byť užitočnejšie od "nitky"- ( záleží od konkrétnych typov "nitkových" osnov a parametrov puškohľadu ). Používam oba typy osnovy podĺa okolností. ◄ reagovať
Ja nechcem rypat do nikoho, ale ked taky polovnik, co ma dat nizsie spomenutych 5 eur za krabicku naviac sa buri, ze je to drahe, tak pre takych niet pomoci. pritom staci 2 dni nefajcit a uz je tych 5 eur k dispozicii. A kupit Normu za 44 eur???-no tak nepojdem jeden vikend do krcmy :-D ◄ reagovať
Presne tak mibe74. Len taký ako Edu to nevie pochopiť. ◄ reagovať
Edu, snipko myslel to, ze niektori kupuju najlacnejsie strelivo, lebo pre nich je drahe kupit napr. Normu. Zbytocne takym polovnikom vysvetlovat, preco je norma lepsia...Aj ked strelivo Federal je na slusnej urovni a je z tych lacnejsich, skus presvedcit nejakeho polovnika, co cely zivot striela SPCE, ze za rovnaku cenu kupi napr. spomenute strelivo federal-povie ti, ze jemu take netreba, lebo jemu staci SPCE-takym sa Edu neda pomoct... ◄ reagovať
snipko stále si nepochopil že S&B je značkové strelivo ??? Komunistickú nostalgiu žial liečit neviem :-D Neviem čo máš za haluz ako som ja na tom dobre finančne .Možno horšie ako Ty ! faktom je že šetrit na krabičke guloveho streliva 5 € nepovažujem za ekonomicky logickú volbu .Skor naopak ! ◄ reagovať
Edu: už sa viac nebudem vyjadrovať mimo tému. Takže posledny krat, nájdu sa taký čo kupujú iba S&B a to z finančných dôvodov( nie je každý na takej úrovni ako TY), iný zase kupujú S&B z nostalgie a iný zasepreto že sa im S&B osvedčili. A zse sú aj taký ako TY že kupujú len vyslovene značkové a kvalitné strelivo RWS, Norma...proste na to "majú" tak prečo nie. Nikoho neodsudzujem ani jednu stranu ani druhú. Nech si každý kúpi to na čo "má". To isté platí pri Optike, zbrani...Ja som vyskúšal všeličo a používam to čo mi vyhovuje a to aj po finančnej stránke. Nie každý je na tom finančne tak ako napr. TY Edu. Kúpi si to na čo má, čiže podľa stavu peňaženky. Niekomu postačí Meopta s krížom T a k tomu S&B a niekto si kúpi Swarovski a RWS. Takže ja túto debatu Edu uzatváram a už viac nebudem reagovať mimo tému. ◄ reagovať
stale to iste len dristy ◄ reagovať
snipko ja som tiež používal S&B strelivo takže nebud vzťahovačný . Dokonca som v tejto téme napísal ,že strelivo S&B sirra bolo presné a celkom slušná spokojnost i s kompaktnostotou . Problém som mal iba pri SPCE strižná hrana ,ktorú som používal tiež ,kedže iné strelivo na trhu v tom čase nebolo . Ty si tu napísdal takú žartovnú vec s povzdychom ako je vela polovníkov ktorí nemajú tolko penazí aby si kúpili nejaké iné strelivo ako S&B . Sám vidíš ako velmi si sa mýlil . Dá sa kúpit federal za ovela menej financí ako i Geco v rovnakej cene ,alebo si riadne priplatiť na krabičku aj 5 € a kupiť NORMU ORYX napríklad . Ale to by bol asi zdrcujúca rana pre váš rozpočet investovať do streliva o 5 euro ročne viac . Chápem to . Treba skúsiť nota bene predávať a za hodinku máš tých 5 euro nazad a ešte si aj zarobíš niečo naviac napríklad na handričku na optiku . ◄ reagovať
Máš s tým nejaký problém Edu?? Ja som napísal pravdu taká aké je, nič som si nevymyslel, ako niektorý...Ja ani otec sa nehanbíme za to že sme používali strelivo S&B a aj Meoptu. Koľko ľudí toľko chutí. ◄ reagovať
snipko to si nám ty prezradil i napísal o tých maximách . ◄ reagovať
snipko šťastný človek ten otec tvoj striela to najhoršie strelivo na svete a bol maximálne spokojný a nedal naň dopustit . Teraz striela to najlacnejšie strelivo na trhu a zase je maximálne spokojný . Nuž skromný to človek . Možno raz skúsi RWS čo mu nedoporučujem lebo by bol zase len maximálne spokojný :-DDD takže žiadnu zmenu by nezaznamenal . Ešte by si musel aj pár centov priplatit . Na čo by to robil ked bude tak či tak maximálne spokojný !!! Pozdravujem otca aj tu meoptu 6x42 s ktorou je tiež maximálne spokojný . Keby si však kúpil napríklad 8x56 od naozajstnej značky akou je swarovski či zeiss bol by možno ešte maximálnejšie spokojný .Keby mu taký puškohlad niekto daroval byl by ešte maxi maximalnejšie spokojný. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.