Čo poviete na novinku od Meopty.
Príspevok presunutý z diskusie Meopta (autor: vladik153).
keby zeiss, swaro... stáli 500€ ako by asi vyzerala táto debata? ◄ reagovať
Snipko...palec hore!!!!! Triezvy pohlad na skutocnost. ◄ reagovať
tempus: ja mám overené jedno: pokiaľ nevidím cez puškohľad zver dostatočne na to aby som vystrelil tak mi nepomôže ani swarovski. A to je dosť zásadný rozdiel. Môžem mať napr. Tasco za 100€ a zver uvidím a vystrelím alebo napr. Swarovski zver uvidím a vystrelím. Tu ide o to že veľa ľudí si mýli to že keď si kúpim Zeis a lebo swaroski tak môžem strieať aj za tmy, to je omyl a veľký.. Pokiaľ zver nevidím cez optiky tak mi pomôže jedine svetlo alebo nočné videnie. A druhá vec je to že aspoň mne sa stalo viac krát to že cez Ďalekohľad som ako tak zver videl a identifikoval ale poľadom cez puškohľad už nie. To je ďalší fakt z praxe... ◄ reagovať
Snipko,zdanlivo ano,v skutocnosti nie (otazku prestize neriesim,hoci bude u niekoho aj ta a moznosti optiky nevyuzije). Dajme tomu,ze mam optiku z top znaciek. Subjektivne podla mojho hodnotenia je tam rozdiel proti meopte,ci az taky ako je cenovy rozdiel neviem (par umelych mesiacikov by mi vyslo), ale mne to za tie financie stoji,pretoze moznosti mu to opat posunulo, aj komfort strelby a nemusim vysvecovat koli bezpecnosti,aby som mal istotu,ci je machula diviak ◄ reagovať
podotýkam že je to iba môj subjektívny názor čo som testoval a zistil. Preto si myslím že stálo by za to aby sa dali do kopy viacerý lovci čo by mali možnosť určitú dobu testovať a porvnávať nezávisle pár druhov značiek optiky a výsledky by boli podľa mňa zaujímavé a dosť by pomohli iným poľovníkom čo by sa rozhodovali pre tú alebo tú optiku. Samozrejme že mi je ľúto že bežný poľovník čo si chce v obchode kúpiť novú optiku nemá možnosť si zapožičať viac druhov značiek od predajcu na vyskúšanie čo by mu najviac pasovalo. Sám som z tých čo by takýto postoj uvítalo ale je to veľmi ťažké doriešiť veci okolo zapožičania. Ale keby som mal takú možnosť určite by som svojim zákazníkom toto poskytol. Podľa mňa človek ktorý si kúpi optiku nad 1000€, je zameraný skôr na značku ako na to čo v skutočnosti chce a potrebuje. Lebo je v dnešnej dobe možné kúpiť optiku naozaj dobrú v cene okolo 500 - 600€, len pre niekoho nieje značka ako Delta, Bushnel a Burris a pod. dosť kvalitná ako napr. Swarovski, Zeis... Dnes je všetko o € a prestíži, každý si kúpi to na čo má... ◄ reagovať
Snipko dal konecne nieco rozumne. Ja som napisal,ze cim vyssia cena plus/minus par €(ak si obchodnik da normalnu marzu), tak mozno ocakavat vyssiu kvalitu. Ked tu niekto vychvaluje produkt za polovicu ceny a tazko recenzuje drahsi,tak to asi bude kus mimo,ked ziaden rozdiel nenasiel. Pani polovnici,ja ocakavam od optiky aby som mal max.vykon skla a odolnu mechaniku. Preklikavat doblba pri normalnej polovacke sa nemusi ale ocakavam,ze pokial to este technicky bude mozne, tak este cez kuker uvidim, aby som nevysvecoval na zver ako pol Slovenska. Iste,ze to nebudu velke rozdiely,ale v hranicnych situaciach to poznat je. A stale budem tvrdit,ze meopta je za tie peniaze slusne sklo s dobrymi parametrami,nieco som s nou totiz odpoloval este v casoch,ked pol Slovenska hikalo nad tascom a podobnymi spickovymi optikami. Jedine negativum bola pomerne hruba osnova 4C,ale to uz je vec vkusu ◄ reagovať
mal som možnosť porovnať viacero optik priamo v praxi pri bežnom používaní a poviem tak ako to je, že cez deň som ja osobne nepostrehol rozdiel medzi Nikon, Delta, Meopta, ... Za šera tam určité rozdiely boli, myslím že porovnávať Swarov. s Deltou nemožno ale Tak ako Delta , Swar. Nikon, Bushnel... splnia účel ale nejaké závratné rozdiely medzi nimi nie sú. Je to všetko o € a značke.. a samozrejme kto na čo má a môže si dovoliť... ◄ reagovať
Druhi povedali....., kukal si do delty? A preco urazas nik igor 43- podla profilu vlastni oba puskohlady. Prepa, koncim debatu, svoje skusensti som uviedol. O tom- skusenostiach to forum je/aspon by malo byt/. LZ ◄ reagovať
Fesak,ja nikdy nemelem na prazdno a uz dobre dlhy cas si tvorim vlastny usudok,pripadne si necham poradit od tych,co nieco preskakali. Kamaratov z krcmy do toho nepocitam. Zdar tvojej delte;) ◄ reagovať
Furt meles naprazdno. Kukal si do delty? A kto tu povdal, alebo tvrdi, ze delta je naj, naj, naj....????????????!!! ◄ reagovať
Igor, kolko ludi musi kupit naraz dva puskohlady a vyberie si dva rozdielne modely. Navyse ich oba vlaci naraz do hory....a testuje za rovnakych podmienok. Aspon tu neoblbuj ludi. Navyse ked si uz zistil ten nepouzitelny meostar,mal si ho predat a kupit si optiku delta,je lacnejsia a lepsia. Agbar, vystrelit 40 ran z 308win a tesit sa, ze to puskohlad ustal svedci o vsetkom. jasne delta je naj,naj,naj....este raz to napisem aj pre menej chapavych,kvalitu optiky spoznas az v extremoch,ked uz druhi vidia h.... A ani meopza nie je top,strop je niekde inde ◄ reagovať
Už tu táto diskusia bola, aj ja som do nej prispel. V krátkosti zopakujem: Musel som naraz kúpiť 2 puškohľady-Delta optical titanium 2,5-10x56 a meostar R1r 3-12x56 RD (bodky´) Testoval a porovnával som ich za rovnakých SVETELNýCH A KLIMATICkÝCH PODMIENOK- Môj záver a skúsenosť: vyhodené peniaze za meoptu!!!!!! "Odborníkom" asi dvihnem adrenalín, ale moja praktická skúsenosť je takáto. Do terénu si radšej beriem pušku s Deltou!!!! A nech si hovorí kto chce, čo chce. Je to raz tak, môjmu zraku lepšie vyhov uje Delta. Meopte neviem prísť na chuť!!!! ◄ reagovať
tempus ja som ti už položil otázku či si deltu a meostar porovnával vonku , v revíri , ale podla tvojich komentárov určite nie :)a ešte doplním , tiež si s tebou sadnem kludne von a prines svoj meostar , ja prinesiem dúhové spektrá ( čo sa používa na zistenie kvality optiky , až ti to niečo hovorí ) a budeme spolu porovnávať :)a pár ludí sa tu inak riadne zasmialo teraz že cena optiky je úmerná kvalite , dobre sa pobavili :) ◄ reagovať
Tempus, kludne si s tebou sadnem na posed proti meostaru, uz som mal tu moznost a ne napredajni...je to tak zenedbatelny ba priam pre rozne oci nezistitelny rozdiel. Mozno o rok, tri, alebo o dva tyzdne olutujem, ale teraz je to ok. Tot moj nazor. Ps: ty si do delty vobec pozrel? , lebo ked ju poruvnavas s rurou tak asi nie. ◄ reagovať
U optiky generalne plati,ze cena je umerna kvalite. Ked vies 500 eur zuzitkovat lepsie, asi to nebude o prestizi ale o narokoch na optiku. Kludne si pozerajte aj cez vodovodnu ruru,ale potom nerozdavajte rozum z pocutia. Jasne, ze ked si porovnal dve otiky na predajni rit ti to povie, zober si to niekedy na posed a pozeraj dalej ako na 20m. Vzdy som sa divil ako moze niekto strelit cloveka miesto diviaka,teraz sa uz nedivim. Pravdepodobne je gula diviak alebo je to diviak je totiz sakra rozdiel ◄ reagovať
agbar aj ty si to vystihol presne ! :) ◄ reagovať
Mam tiez deltu 2,5-10 x 56 a porovnaval som ju s 56 -tkovymi meostarom a duralytom a ten okolo 500 eur rozdiel viem podstatne lepsie vyuzit ako kupovat meostar alebo duralyt. Zatial nieco cez 40 ran 308 hornady superformance a vsetko ok. No mozno je pre niekoho prestiz dolezitejsia ako funkcne veci. LZ ◄ reagovať
tempus a ty si už porovnával meostar s deltou (samozrejme v rovnakých parametroch ) v reále ? v revíri za šera a za splnu ??? ◄ reagovať
preto preferujem Deltu, Nikon že majú naozaj maličkú bodku ktorá neoslňuje oko keď je zapnutá a vypnutá neni ani vidieť že tam nejaká bodka je.. ◄ reagovať
Samozrejme, že meopta nnie je uz ta meopta čo bola kedysi. Uz robia aj 3 cm tubus, a nie tie smiesne kukatka rady 2000. Preco by meostar nemal byť rovnaký ako rada 3100???? Mal som aj 3100 radu aj meostar /lepšia povrchovka/ radu, za tie peniaze to bola dost dobrá optika, nastrel držala v pohode, sklo mala perfektné. Možno cez deň rozdiel moc nikto nepostrehne, ale šero a splnové polovačky rozhodnú o kvalite skla. Tiež zorné pole ma zrejme suverenne najlepsie pri porovnaní s optikou rovnakej cenovej kategorie. Ked tu niekto híka nad super osvetleným krížom ako zámernou, skuste si to pustiť aj v reale ako sa s tým mieri, ale nie na 20 m pod posedom. Moja skúsenosť čím vačšia plocha osvetlenia, tým horšie mierenie. Mám aj kuker s osvetleným super tenkým krížom, ked mam s tým nieco vymieriť, to radsej bez zapnutého super tenkého kríža, aj ked to je zas optika inej kategorie a nie na nočné polovačky. A zas ked osvetlenie zamerného kríža nevadí a sú až tak dobré svetelné podmienky, tak to potom ani zapínať nikto nemusí, vymieri ranu aj bez zapnutého zámerného obrazca ◄ reagovať
Každý nech si kúpi to načo má ,hlavne že máš pocit že si si kúpil pre seba to najlepšie . ja som si kúpil Zenit 3-12x50 a stretol som sa u kolegov s nepochopením prečo som si nekúpil meoptu???? ....asi kvôli pocitu... ◄ reagovať
pre kolegu "plch", takže 300m je bežná poľovnícka vzdialenosť...? Ta ci pana ta to trocha velo, ta ne? ◄ reagovať
majko: dobre si to napísal. tempus: ja netvrdím že meopta je zlá, dokonca sám mám doma 2 ks a zatiaľ drží a nesťažujem sa. Ja som len písal že to už neni meopta tá čo kedysi bola.. ◄ reagovať
tempus , ja som neni predajca žiadnej optiky , napísal som len to čo viem od kamarátov , pokúpili meopty a po čase to menili za zeisse lebo s tým mali problémy , ale podotýkam len s meostarom , rada artemis je spolahlivá čo viem tam zo 100 predaných kusov bola reklamácia na 2alebo 3 ale zo sto meostarov bola reklamácia na min 30kusov preto predajcovia radšej nahovoria zákazníka na zeiss alebo niečo iné len aby nemali štrapácie s meostarom ◄ reagovať
Meopta je určite puškohľad v pohode. Velmi dobré sklo /+ pri horších svetelných podmienkach/, mechanika v pohode /kazdy kuker treba rozklikat, aj swaro/, spätný raz zvladne u kazdého bezného /unesie aj 9,3 mm/ kalibru a to dlhodobo. Kecy typu, ze vsetko je lepsie ako meopta mozu popísat len predajcovia Delty, Nikonu, pripadne "vraj" polovnici, co vsade boli a vsetko videli. ◄ reagovať
dám len poznatok , nie každý sa tu pochváli že mu jeho meopta vyfučala alebo sa rozpadol kríž , majiteľ polovníctva v Šuranoch o tom vie svoje , už ho tie reklamácie nebavia :) a niekto to tu napísal pri tých reklamačkách sa vždy vynájdu a chybu hodia na majiteľa takže záruka 30 rokov je len fajný reklamný oblaf ! ◄ reagovať
Spomínal sa tu osvetlený bod a osvetlený krížik. Kukal som sa cez to a ten krížik je úplne tenučký, podľa mňa lepší ako bodka. Keď sa zlepší počasie, vybehnem von a otestujem ho. Rozhodujem sa práve medzi ním a Nikon Monarch E. Ale keď zoberiem Meostar, tak určite s tou osnovou 4K. Podotýkam, že čo má Meopta na svojej stránke znázornené tie osnovy, tak to sú len ilustračné obrázky. V skutočnosti je to osvetlené "plusko" miliónkrát tenšie a menšie. Kto chce kúpiť ten kuker, nech sa určite popýta aj na túto osnovu a pozrie sa do toho. ◄ reagovať
plch: to je tvoj subjektívny názor. Ja som už niekoľko puškohľadov predal zn. Delta, Meopta, Leupold, Nikon... samozrejme že som skoro každú značku pre svoje potreby otestoval v teréne takže môžem to objektívne zhodnotiť. Preto mi po ekonomickej a praktickej stránke najlepšie vychádza práve Delta. Netvrdím že je najlepšia, ale pokrýva skoro najväčšiu časť poľovníkov čo som mohol postrehnúť. Hlavne po finančnej stránke... ◄ reagovať
Otazka: Skusenosti s meoptou... Odpoved: delta, delta... Vacsi cerveny bod bude mozno vadit pri strelbe nad 300 metrov, co je bezna polovna vzdialenost... Odporucam kazdemu aby si optiku nekupoval na zaklade internetovych diskusii. Treba ich vidiet, potazkat, pozriet cez ne. Tvrdenie, že pre bezneho polovnika je dobra delta je trosku scestne. To je skor subjektivny nazor na zaklade...neviem coho. Osobne preferujem velkost zorneho pola a zakrivenie sosoviek a v tomto meopta urcite vyhrava. Takze asi nebudem bezny polovnik. Neviem ci to je dobre alebo zle :) ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie meopta (autor: supej).
odkaz novy model so zoomom 6x ??? ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie pomoc pri výbere puškohľadu Meopta (autor: semo444).
Prestal som byť k meopte naklonený z dôvodu že som mal dosť reklamácií na túto značku. Nič v zlom ale už to nie je ako bývala.. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie pomoc pri výbere puškohľadu Meopta (autor: semo444).
Červený aj zelený bod už robí aj meopta, ale ten bod má meopta ozaj trocha väčší. ◄ reagovať
Ja by som radšej kúpil Delta Titanium 2,5-10x56IL alebo Nikkon Monarch 2,5-10-56IL ako meoptu. Meopta má pre mňa dosť veľký červený bod oproti Delte a Nikkonu. Nikkon dokonca červený alebo zelený bod. ◄ reagovať
Zober Meostar R1 r 3-12x56 RD.Ten už sa dá aj na zhoršené svetelné podmienky. ◄ reagovať
Počuvaj priatelu ako sam píšeš chceš polovat ked su zlé svetelné podmienky a porovnávaš neporovnatelné.Ked ti možem poradit tak Artemis 2100 3-12x50 a určite s čer.bodkou,nebudeš lutovat! ◄ reagovať
Ktorou rúrou pretečie viac vody 42 alebo 50 ? SEMO444 ◄ reagovať
snipko:ano teraz je na trhu kopec kvalitnych optik je si s coho vyberat, ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.