Čo poviete na novinku od Meopty.
Príspevok presunutý z diskusie Puškohľad Meopta 4x32 (autor: michmich).
Príspevok presunutý z diskusie Puškohľad Meopta 4x32 (autor: michmich).
Príspevok presunutý z diskusie Meopta (autor: vladik153).
...a všetko sa robí v Číne, len málo kto to prizná. Ale zas i v Číne je kvalít viac, lebo ak niekto lieta do vesmíru tak technika a kvalita má určitú úroveň a s ňou spojený výskum atď... Možno i Meopta expanduje na východ a je tu trieda Meostar. ◄ reagovať
Taky něco přidám. S meoptou mám myslím zkušeností až až. Původně jsem měl 7x50 bez bodu - perfektní optika bez jakýhkoli problémů, další byl meostar r1 3-12x56RD tak s tím jsem si užil 3xreklamace uznání reklamace až na po 3 (nesvítil bod, kříž nereagoval na korekci), ale zase jsem z něho měl radost dvakrát, jednou když jsem ho oupil a po druhé když jsem ho prodal. Mám ještě artemis 2100 3-12x50 ten je naprosto bez problémový funguje již 8 let. akorát povrchovka nic moc. Ještě bych dodal, že na noc Vám nepomůže žádný super puškohled, buď je vidět a nebo není, ale obrovský rozdíl je v mechanice, meopta vydrží ale nesmíte s ní moc klikat a často zapínat bod apod. ◄ reagovať
ja len kratko k tejto podla mna dost dôležitej teme akou vyber optiky je , pri kupe novej zbrane pred 6 rokmi u nemenovaného predajcu som riešil podobnu dilemu s optikou a síce značky Meopta, Nikon, Leupold. Predajca priznal že u variabilu radšej odporúča japonca ktorý má kvalitnejšiu mechaniku. Na gulovnicu 8x57 mi teda namontoval Leupold VX 3 3,5-10 x 50 IR a som absolútne spokojný. Vlani som menil optiku na starej GV 8x64 a tu som kúpil Meostar 7x56 RD a musím pochváliť - drží nástrel a výborná svetelnosť, sám som zvedavý čo bude za pár rokov lebo po 20 ranách ešte nemôžem hodnotiť. Píšem to preto že aj ten nemenovaný predajca mi vtedy poradil že ak meoptu tak radšej s pevným zvašením, sklo je super ale mechanika u variabilu moc nie. Zdar ◄ reagovať
Chcel som kúpiť Meoptu MeoStar R1r3-12x56, aj napriek tomu, že som už jednu Artemis3000 reklamoval. No po tom všetkom, čo som sa tu dočítal, tak asi pôjdem do nejakého Leupolda VX-3 ... ◄ reagovať
Zdravim,na uvod len poviem,ze nemam osobne skusenost s konkretnym puskohladom,ale u Meopty je vlajkovou lodou optika oznacena Meostar R1-puskohlady a Meostar B1 dalekohlady,ktore su dost vysoko hodnotene vo svete,ale aj cenovo.Pre tak vysoké triedy produktu Meopta Meostar B1;RI má príliš veľa nedostatkov. Medzi nimi môžete počítať chromatické aberácie v pomerne velkej úrovni,preto este zjavne Meopta zaostava za fir.Leica,Zeiss,Swarovski,Nikon,Fujinon..atd(i ked "dakto" ju posunul dost vysoko podla mojho nazoru).Chromatická aberácia alebo chromatická chyba,je farebná chyba šošovky spôsobená závislosťou ohniskovej vzdialenosti šošoviek na vlnovej dĺžke svetla,Chyba vznika tym, ze rozne farebne zlozky svetla sa lamu pod roznymi uhlami (pricip optickeho hranolu), preto sa tento fyzikalny jav musi korigovant tvarom sosoviek (APO) a celkovou konstrukciou opt. sustavy.tak nasi "bratia" toto este nevedia zosuladit,oproti uz spomenutym firmam.Drzim palce pri vybere,ja osobne Meoptu nemusim.Dakujem za pochopenie ◄ reagovať
Meostar o ktorom sa pise uz naozaj vyzera na solidnu optiku.... ALE.... Ja osobne som lokalpatriot k cesko-slovenskym znackam (okrem S&B) aj ked ich nezatracujem a ani neohovaram. Meostar na trhu nie je rok ani dva. Takze da zdravy rozum, ze ak sa aj nasli nejake prvotne vyrobne muchy, tak ,,dufame,, ze sa casom stricek SAM udrel po keseni a investova nejaky dolar do vyvoja a upgrade tohoto puskohladu, ktory by mal byt vlajkovou lodou Meopty. Ja osobne som mal 7x56 RD. Mne nerobil ziadne problemy, po svetelnej stranke bol naozaj oproti beznej konkurencii nedostizny. Ale casom som ho predal, a clovek ktory ho teraz vlastni ma s nim problemy. Vraj nedzri nastrel. Tak ho ide reklamovat. Neviem, ja osobne nepoznam iny puskohlad, pri ktoreho nazve by sa mi v hlave virilo tolko nejasnosti a pochybnosti. Pritom kamos ma klasicky Artemis 7x50 RD a nema s nim najmensi problem. Ja osobne by som nevycvakal v kamennom obchode cca 850-900 eur za meostara. Ak strednu triedu tak jednoznacne Docter, Nikon, resp. Zeiss Diatal. Ak nizsiu, tak mozno Deltu titanium. Ale zbytocne sa tu hasterit... Kazdy nech si kupi to co sa mu paci, resp. co mu vrecko dovoli. Meostar vyzera sice solidne, po optickej stranke mozno fajn, ale mechanika to je jeho slabina... ◄ reagovať
Ďakujem tempus ale ja ti túto tému prenechám , svoj názor som si povedal . ty by si ešte niečo mohol pridať o tom aký je meostar skvelý a aké má neskutočné sklá a mechaniku :))a sekol si sa , v skrini mám dve flinty :) ◄ reagovať
Majko vševedko, jedna flinta v skrini, na tom hodena delta, kopec kamosov, čo chybajuce rozumy dodajú, aj pikosky čo v krčme započuli, pripadne keď ich predajcovia na topky nabrnkavali......celkom slusna zbierka skuseností vo výsledku. Tak Majko, tema je uz len tvoja, z nadhladom sa budem už len ďalej pozerať, ako tu tlacite kaleraby....vela naivných citateľov želám. LaL zdar ◄ reagovať
tempus trupka si tu jedine ty , hlevne že ty máš obrovský nadhľad , vidíme to všetci :)asi si ma nepochopil o čom som písal ale raz to hádam príde aj do tvojej hlavičky :) Pekný večer ti prajem ◄ reagovať
Majko82,ty si fakt kus trubky ako ta tvoja delta. Ked si prebehnes prispevky, tak najobjektivnejsie ti o meopte napisali ti,co sa v optike posunuli ma vyssie rady optik ale cez meopty nieco zrejme napozerali. A najlepsie na tom je, ze nepotrebuju vychvalovat vlastnu optiku, tak ako to nepotrebujem robit ani ja...bohuzial,tebe ten nadhlad zjavne chyba ◄ reagovať
kua 3006sprg nepredávam ich určite :)ja meoptu nehaním , rada artemis je super len pár mudrcov si tu nechce dať vysvetliť že rada meostar je jednoducho omyl inžinierov z meopty , trošku ju odflákli ! a ešte raz sa budem opakovať treba si zistiť u predajcov kolko reklamácií majú na meostar a kolko na deltu titanium a hneď ste v obraze ! a za ďalšie mudrlant ktorý tu bude ospevovať kvalitu meostaru a aké má úžasné sklá atď. a haniť deltu že je to šrot a nikdy ich nemal vonku v reále a neporovnal si ich tak tie jeho príspevky sú na zamyslenie a na smiech :)Pekný večer prajem priateľia ◄ reagovať
kua majko priznaj ze ty tie delty predavas :o) ale teraz vazne, mal som dve meopty ani s jednou som nemal problem, takisto aj moji znami, az na jednu vynimku kedy artemis 7x50 s bodkou vyfucal...do delty som nikdy nepozeral a ani neplanujem, toboz nie si to kupovat, uz len samotny nazov delta titanium vo mne vzbudzuje zmiesane pocity...mozno su to len predsudky, ale pod meoptu by som urcite nesiel pokial tu hovorime o kalibroch nad 6 mm... ◄ reagovať
ten kasiho predajca chodí asi do číny na tovar :) ešte som nepočul takéto niečo o delte :) ◄ reagovať
mam ZD 50 na 308-ke a kamarát ZD 56 na .300 win mag...zatial všetko ok... ◄ reagovať
Kasi k tomu predajcovi už radšej nechod, neviem kam chodí na tovar... ◄ reagovať
Kasi - si ma pobavil . Ty už radšej do Delty ani nepozeraj . Po tvojom príspevku si zobral vietor z plachiet všetkým Delťákom. Skús sa ešte pozrieť do Meostaru a napíš nám čo si tam našiel . Palec hore ! ◄ reagovať
Je zbytočné tu glorifikovar Meoptu Meostar do nebies,všetci znalí problematiky vedia,že mechanika nie je dotiahnutá do knca a žiadne rozklikanie 2 klikmi!ba ani len 20 nepomáha.Ked Meoptu variabil tak jedine ZD,táto rada je už uplne niekde inde,aj ked sa nejedná o lovecký puškohlad,využitie na lov je bezproblémové. ◄ reagovať
tempus nemusí ti cvrknuť ale asi si nepochopil čo som myslel tým ,, urobením dobrej ceny,, predajca nepotrebuje aby tam zákazník po roku prišiel a vyplakával že mu behá kríž alebo sa mu jeho meostar rosí a druhý krát vyplakavá keď sa mu vráti meostar z reklamácie a predajca mu dá účet na cca 100 eur alebo 2800Kč s vyrozumením že jeho reklamáciu neakceptuju nakolko puškohlad vyfučal kôli mechanickému poškodeniu tak si zákazník za znovunaplnenie a opravu musí zaplatiť ! a poznám dosť ludí tu na LZ ktorý už toto zažili ale samozrejme sa tu nepochvália :) ale tebe tempus prajem všetko dobré s tvojim top puškohladom meostar , Meopte Zdar :) a len ti doplním aby si sa nejedoval , aj ke´d vlastním deltu titanium nepovažujem ju za špičkovú optiku ! ale za tú cenu je v pohode a vyrovná sa tvojej meopte , ale to ty bohužial nevieš kedže si to v živote neporovnával v reále , len básniš o tom na LZ :) pekný deň prajem . a inak to o tej montáži ma pobavilo , to len debilovi môže v montáži behať optika a myslí si že je chyba v puškohlade , toto si zabil tempus , ale beriem aj taký sa nájdu :) ◄ reagovať
Mám meostar 3-12x56 RD aj artemis 3100 7x56 RD a zatial žiaden problém. Tak isto je u nás v združení ďalších 10 meopt a zatial nikto nemal žiaden problém. Kamarát ju má aj na 8x68 S a tiež mu to drží. Nehovorím že sa vyrovná čo mám swarovskeho alebo kahles, ale tie zasa stoja podstatne iné peniaze. ◄ reagovať
Posledny x, u optiky platí umera kvalita a cena. napr. niekomu sa zda zeiss, swaro predražene ale bohuzial, tieto a pod. značky učujú tredny a ukazuju limity optiky a za to sa platí. Kvalita optiky nie je len v tom, že cez deň je cez ňu vidieť /ostrosť obrazu a vernosť farieb/, ale primarne aj kvalita obrazu za zlých svetelných podmienok. K tomu su robene skla aby prepušťali určite spektrum, teda take ktoré prevažuje za takýchto podmienok. Je jasne, že keď ma niekto primontovanu baterku, tak ho taketo veci trapit nemusia. Tiež ho ani netrapia keď polovicu pol. kariery pozeral do suntu a zrazu aspoň vidí niečo poloostro. Mal som radu 3100, aj meostar, okrem ineho povrchu tubusu som ziadny rozdiel nevidel /meostar mal o nieco lepsie sklo, ale to boli len malinke rozdiely/. Inak ta optika bola uplne v pohode, sluzila tomu co mala, doporučil som to viacerým, nikto sa nestazoval. Inak je zaujímavé, že tu nikto nepíše, že mu meopta vyfučala, aj ked podla rečí by to malo byť u každého 3-tieho. Majko, hod sa uplne do kludu. Deltu som neporovnaval, nikdy by som si ju nekupil, pre mna je spodok kvality meopta, na to aby som skusal nejaku deltu, sorry ale prachy za to nevyhodím. Pamatam si ešte hysteriu okolo nikonu monarch, kamarat sa nechal na to v ramci propagandy ukecat, aj som sa cez to pozrel /skoro som si cvrkol/, a ked sme sa bavili nasledne, uznal, ze slapol vedla, ze mohol mat radsej meostar a za menej penazi /totizto cena 900 eur nie je realna za meostar/ by mal zrejme lepsiu optiku. Preto budem stale tvrdiť, že meopta je velmi slušná optika, nakoniec ju predavaju po troche aj v nemecku, deltu ani neviem ci ju ponukaju. Aby som toto tvrdiť mohol, mam s nou aj nieco odpolovane, aj cez deň, aj po splnoch, aj za šera....viem kedy a čo bolo vidieť, viem aj či som musel každu sezonu nastrelovať alebo stačil len kontrolný vystrel, a to som strielal nie 20 ks guľových ran ročne. Nakoniec ma meopta kvalitou skla presvedcila až tak, že som kupil aj pozorovak meostar, ten si aj niečo vytrpel, doteraz služi k spokojnosti nového vlastníka. Kebyze nemam problem s chrbticou, tak ho ani preč nedávam. Clapci a chlapi, musite pochopit jednu vec, že k optike treba aj kvalitnu montáž aj kvalitne namontovanu. Keď maš napr. na riť montáž, v ktorej ti kuker beha je problem, pričom si mysliš že optika. Ked sa ti len ohne montáž, ani to nezistíš, zas je to primarne optika. Keď ma vyosenu montáž a maš pnutie, časom odpališ zrejme každy kuker. Majko82, si mam akože z tých info o urobení dobrej ceny teraz cvrknuť???? Akože čo to podľa teba dokazuje???? Mne urobí predajca vždy dobrú cenu, nemusím ani na predajňu prísť, stací keď mu zavolam. /je totiž obchodník/, akurat ma už nepresviedča na pičoviny, lebo pochopil, že vždy viem čo chcem a na vyrobok kde ma vyššiu maržu ma proste neukeca. Si myslíš, že keby v meopte mali reklamaciu na 1/3 puskohladov, že by to neriesili???? ◄ reagovať
Ja len tak krátko.Keď som sa prvý krát pozrel do Delty Titanium tak kríž v nej nebol sumerny,uznal to aj predajca. Približne po roku som opäť nakukol do inej a v tej pre zmenu bol akýsi vlas respektíve odlupnuta farba. ◄ reagovať
Ja som mal na flinte kal.7 rem.mag Meoptu Artemis 3000...v tej dobe to bola dost draha optika..bez jedineho problemu vydrzala 5r. a sluzi na inej flinte doteraz..bez problemov.Tento model mali faceliftovat a modernizovat a nie vymyslat ine Meostar atd atd... howgh ◄ reagovať
tempus už len ty si nám odborník , dám ti tri otázky : prvú som už písal , porovnával si niekedy deltu a meostar vonku v revíry ? druhá : ak je ten meostar taká pecka prečo potom majitel predajne v NR ti radšej urobí dobrú cenu na zeiss alebo kahles , len aby si si nebral meostar ( ak si vyberieš atremis tak si jeho človek ) a prečo taký istý predajca v šuranoch ti tiež radšej urobí parádnu cenu na artemis alebo ťa osprostí na hawke , niečo asi na tej kvalite a spolahlivosti bude :) a osobne si myslím že pomer cena - kvalita je u delti tiež trošku lepšia ako u meostaru ,, ale osobne meoptu nezatracujem artemis je super rada len meostar sa trošku nevydaril :) ◄ reagovať
Páni, nechcem rušiť Vaše kruhy, ale téma je MeoStar R1r 3-12x50 RD. Ak neberiem do úvahy, čo som sa dočítal nižšie o iných puškohľadoch a iných polemikách, tak mi vyšlo, že chvála a zatracovanie R1r je tak 50/50%. Nakoľko mi reálne hrozí, že ho kúpim, tak by som privítal nejaké seriózne skúsenosti k tejto téme a taktiež aký je názor na svetelnú bodku a krížik;a či zelený, alebo červený. V minulosti som mal Hanimex ktorý mi dobre slúžil cca 15 rokov, preto by som chcel zase puškohľad, ktorý by takto slúžil zase. Tak že poďme teraz na tému R1r. Lovu zdar! :-) ◄ reagovať
Tempus ja už som na rozprávky starý,takže 300m ma nedráždi,si na zlej adrese,ale to za tým je na BAN!Ale aby si teda len nekecal,kašli na agbara-dam ti pozriet do ovela lepšej optiky ako je Delta-majitelia tejto značky,prepáčte.Za odmenu ma to ale ty musíš na tých 300m naučit-teda,ked sa ti podarí prejst z ráže .177 na niečo vačšie! ◄ reagovať
Bleiker,ta vydrazdilo tych 300m??? Sa pozrite aky je nazov temy a ktory predajca 1. napisal delta. Dalsi umelec vraj kolko ich vyfucalo a mozeme pokracovat, dalsi sa tu rozplyva mimo temu,lebo uz dal 20 ran a delta este drzi. 3/4 akoze odbornikov o optike moc nevie,nevie si ju ani vybrat podla toho na co ma skutocne sluzit ale rady rozdavaju veselo, meoptu sice nemaju ale aspon sa vyjadria co poculi alebo sa pochvalia svojim kukatkom a nepriamo sa utvrdzuju ako dobre si vybrali. Sa niekto opyta na meoptu, tak mu nespievam ody na swaro,bender,premier atd. Sa pozrite,co tu predvadzate, vyzera to ako propaganda dalsej low cost znacky,ale uplne mimo temu. A ked sme pri tom,este som tu ani konkretne skusenosti necital,iba to,ze cez deltu je vidno a este sa nikomu nerozsypala. ◄ reagovať
možno niekomu zdvihnem tlak ale, otec má meoptu a niekedy som ju používal, syn má meoptu aj deltu a niekedy ich používam, ja okrem iných aj deltu 1-4x24, podľa mňa je delta jednoznačne lepšia, za menej peňazí veľa dobrej muziky ◄ reagovať
tempus-spomal tempo a radšej porozmýšlaj,než niečo napíšeš,lebo sa tu par ludí potom na tom dobre zabáva-a právom.Ja nepotrebujem chápat to ,čo písal snipko,lebo velmi dobre viem,o čom hovorí-hovorí totiž z čistej praxe a musím mu dat za pravdu.A K TVOJMU PRíSPEVKU Z 23.03.2013 o 15.03.sa hadam ani netreba vyjadrovat,tam si už musel každý o tebe obraz urobit.Radšej hamuj ako banuj... ◄ reagovať
Pre admina: Admin, prosím Ťa, porozmýšľaj, či by nebolo možné vytvoriť nejakú "superprofesionálnu" stránku pre "superodborníkov" z tejto stránky, aby sa ľuďom, ktorí si chcú kamarátsky podebatovať, vymeniť si skúsenosti a tešiť sa z tohto poľovníckeho koníčka nemiešali do debaty,nespochybňovali ich názory a skúsenosti, nepoužívali invektívy a neznevažovali by ostatných? Myslím si, že by to asi viacerí privítali. Odbavovať by sa mohli na "superstránke" a nie na kolegoch- poľovníkoch, ktorí navštevujú Lovuzdar.sk preto, aby si "pohladili" dušu.Co si o tom myslíte ostatní? ◄ reagovať
Pre nick tempus: Musel som kúpiť dva puškohľady- najprv som kúpil Deltu na pôvodnú 7x64, kde som potreboval vymeniť optiku a následne o 2 týždne Meostar na novú pušku W243. Chcel som totiž kúpiť ďalšiu Deltu, ale jej rozmer mi nepasoval do gravírovanej montáže. Cena najnovšej delty ( kt. sa mala dostať o dva týždne do predaja ) s inými parametrami, sa brutálne priblížila k cene Meostaru, preto som volil radšej značkovú Meoptu (ďalšie značky, ktorých rozmery by do montáže vyhovovali boli oveľa drahšie). Nie som predajca optiky, ani odborník na optiku,nemám dôvod protežovať niektorú značku, nie som ani zbohatlík či podnikateľ, aby som do optiky mohol investovať zbytočne veľa peňazí, nehovoriac už o tom, že som rozbil tesne predtým auto a oprava ma bez poistky stála poriadny balík. Hovorím len svoju osobnú skúsenosť. Nie som ani rýchlozbohatlík, ani podnikateľ, takže Meopty som sa zbavovať nechcel a ani nechcem a pokiaľ viem, nepoužil som Tvoju terminológiu, že meopta je pre mňa nepoužiteľná. Nemienim ju predať ani vymeniť z fin. dôvodov. Povedal som, že jej neviem prísť na chuť.Môjmu zraku lepšie vyhovuje Delta.Povedal som to preto, lebo Delta môjmu oku skutočne vyhovuje a v porovnaní s cenou nie je čo riešiť. Bol to len môj osobný názor. A zapamätaj si: ja ľudí neoblbujem! Nemám na to najmenší dôvod! Je to diskusia- povedal som len svoju skúsenosť a v predchádzajúcom mojom príspevku som to takto aj vysvetlil. ◄ reagovať
No tak ja som mal Meoptu Atremis 3000 3-9x42 mal som ju na 30-06. Problém to bolo nastreliť. Lietalo to ako samo chcelo. Keď som to konečne nastrelil (a vystrieľal kopec munície) zase po čase sa nástrel sám zmenil. Reklamoval som ho, podľa Meopty bolo všetko OK. Práve predajca sa čudoval prečo chcem Artemis a nie Meo Star. V tej cene som preferoval zámernú osnovu v druhej rovine. Uvažujem zase o kúpe Meopty MeoStar R1r 3-12x56. Napriek tomu, že na CZ serveroch ho celkom chvália, začínam mať z toho nie veľmi dobrý pocit, keď čítam čo sa tu o tom píše. Meopte tak nejako verím, lebo mám dva puškohľady Meopta 4x32 a tie sú perfektné. Starí poľovníci mali všetci Meoptu a nebol problém. ◄ reagovať
Meopta Artemis 2000 3-12x50 stara min. 10 rokov zažila skutočne brutálne zaobchádzanie.Zmeny teplôt, pády na betón, asfalt... Nechtiac. Zlomená pažba, posun nastrelenia na 100m o 17 cm. Nastrelenie bez problémov. Až na škaredé šrámy na oceli. Druha 7x50 na malorážke. Tiež v pohode. Predtým asi 5 Seeadlerov. Bez problémov. Všetko prevážne na SPRG. Šťastný výber? Neviem. Delta Titánium, podľa mňa geniálne zvolený rozsah zväčšenia. Vedel by som si vybrať... ◄ reagovať
Agbar, ja si idem teraz len puskohlad kupovat,doteraz som som strielal len zo vzduchovky ked mi ju sused pozical,takze moc skusenosti fakt nemam. Ale ked mi das kuknut cez tvoju deltu,naucim ta za to strelit na 300m srnča na hlavu alebo krk,podla toho co si vyberies ◄ reagovať
Snipko,ja sa s tebou nehadam,zjavne o tom nieco vies....pucikt,je mozne,ze bol problem s klikanim,vacsinu optiky treba rozklikat, niekedy aj systemom 2 kliky tam,jeden spat,niekedy to chvilu trva aj swarovskemu nez sadne ◄ reagovať
Tempus nechecl som uz reagovat, ale teraz si ma urazil. No predbehol ma snipko. Tebe sme uz parkrat polozili otazku, ci si pozeral do delty, no ani si sa len neznazil napisat pi....... Pochybujem teraz o tebe, ze mas nejake prakticke skusenosti / ano, aj sprostredkovane inf. pomahaju pri nazorotvorste, ale.../preto san tvojim prispevkom prestavam vyjadrovat. Prepac , taky mam nazor. LZ ◄ reagovať
Mal som 3 roky Meostar R1r 3-12x56 RD-viditelnosť za šera a na splne super,osvetlený bod je moc velký,pri nastrelovaní mechanika neposlucha tak ako má sadne si tam kde chceme(po prekliknutí) až po druhej rane(potom už nastrel držal).Mám 1 rok aj deltu Titanium 2,5-10x56,chcel som objektív 50 ale nemohol som ju už zohnať,tak som kupil 56,pri nastrelení žiadny problém z mechanikou-po kliknutí to padalo tam kde malo,osvetlený bodík super maličký a svetelnosť porovnatelná s meostarom.Meostar predaný,Titanium ostáva doma a teraz idem skúsiť kupiť Docter basic 50 alebo 56 uvidím či nešlapnem vedla. ◄ reagovať
tempus: je ale rozdiel ze do dalekohladu sa divas obi dvomi ocami a do puskohladu jednym. ◄ reagovať
agbar,ty si uplne mimo,ani co napisal snipko si nepochopil.....proste cista trubka si. Kuker na flinte a pozorovak by mali byt rovnakej kvality,potom je rozdiel par minut,ale su situacie ze fakt uz nejde vymierit. Dost to ma aj suvis s tym ako dopada zvysne svetlo na sosovku. Proste az nieco vypolujes po splnoch a veceroch, potom sa zapojis znovu do debaty ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.