Zdravím priatelia, chcem sa opýtať, či niekto z vás nemal skúsenosti,alebo nepočul o tom, ako sa riešil prípad, keď sa niekto zranil, nedajbože umrel pri páde z posedu, ktorý ale nebol vo vyhovujúcom stave ( labilný, chybný rebrík a pod.). Za posedy by podľa môjho názoru mal byť zodpovedný užívateľ poľovného revíru, vzniká mu teda v takýchto prípadoch trestnoprávna zodpovednosť? Za vaše postrehy ďakujem.
skúsim dať aj takýto pohľad: čo v záujme svojej bezpečnosti vykoná ten, kto lezie na posed /alebo kamkoľvek/, ktorý zjavne nemá zabezpečovacie prvky? ... no pri posede, ktorý má parametre, ktoré už vykazuje stavba /podľa stavebného zákona/, už bude zrejme tá bezpečnosť posudzovaná ináč a tam môže byť výsledok takej žaloby zaujímavý. ◄ reagovať
Ja si myslím, že za stav poľovníckych zariadení je plne zodpovedný užívateľ revíru, posedy nevynímajúc... Ak je posed nevyhovujúci, opraviť, ak je to nerentabilné strhnúť... Potom by neboli revíry plné stojacich hnilých atráp ešte z čias socializmu. ◄ reagovať
Tiez sa mi uz podarilo spadnut z posedu ked sa podo mnou rozpadol rebrik, ale nenapadlo ma niekoho zalovat.... ◄ reagovať
Ak sa ti posed nezda, tak nan nelez. Alebo ako uz bolo spomenute oprav si ho. ◄ reagovať
Na nasom panelaku mame na balkonoch hrdzave zabradlia. Ak vypadnem z balkona mam nahanat stavbarov?! ale asi uz neziju. Toto je riadna hovadina co si napisal! Pamatam si X pripadov ze sa chlapom prelomil schodik na rebriku. Zober sekerku, klince a naprav to a nemedituj kto je zodpovedny! Ked sa posed zda poskodeny casom postav novy. Par posedov som postavil. Ak sa z nich niekto zj..e a pride pytat odskodne tak ho poslem... ale urcite by nikto neprisiel. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.