Dobry den vie mi niekto odpovedat na aky cas platia tlakove skusky na gulovu,brokovu,kombinovanu a malorazkovu zbran? Dakujem.
Ano, tlakove a overovacie skusky potesili. Co sa tyka psychotestov mali by ich povinne kazdy rok absolvovat navrhovatelia nezmyselnej novely t.j. psychologovia a lekari. Ozaj, ako casto chodi psycholog a lekar na psychotesty?
ja som tiež platil u lekara 40 EUR,psychotesty som mal už urobene pred 10 timy rokmy ◄ reagovať
Ja práve predlžujem zbrojný a za psychotesty som platil 70Eur a za zdravotnú sposobilosť 6.60Eur ◄ reagovať
Igor43- aj napriek chybicke na ktoru spravne upozornujes bola podla mna PODSTATA VECI vyjadrena spravne. Dokaz: odkaz P.s- Finist, ja som platil 40 € u lekara (zdravotna sposobilost), u psychologa 90 € (psychicka sposobilost). ◄ reagovať
Lubenko kolko sa platí u vás za potvrdenie od doktora? ◄ reagovať
Igor dakujem za vysvetleni ,kludne by som z takoveho prijmu platil dan a čo sa týka doktorou,poplatok za potvrdenie že môžeš dostat zbrojak,tiež nieje malo a bloček z elektronicke pokladne nikde ◄ reagovať
jaro 1 a lubenko: novelizáciu zákona nenavrhujú psychológovia a už vôbec nie lekári ( lekári z psychotestov nemajú vôbec nič ). Poplatky za psychotesty idú tým psychológom, ktorí ich vykonávajú a ako z každého príjmu musia platiť daň do štátnej pokladnice. Novelizáciu predkladajú poslanci a tam už môžeme špekulovať o tom, či je to na podklade tlaku psychologickej lobby alebo nie... ◄ reagovať
veľmi by som sa netešil, tlakovky nie sú zrušené, len sa zrušila lehota 10r., 15r, 20r., ale správny orgán Vás na základe ohliadky zbrane môže kedykoľvek poslať na tlakovú skúšku (nemyslím, že sa to však bude veľmi využívať.)Ani stými ušetrenými €, to pre niektorých nebude uplne pravda. Zaujímavé, že s tu ešte nikto nezmienil o postihoch za priestupky a to sa v novele zmenilo dosť radikálne v neprospech držitelov ZP. napr. za dva drobné priestupky na úseku zbraní (napr strata preukazu zbrane 2 krát v pribehu 2 rokov, je odnatie ZP na dva roky a samozrejme aj s následnou novou skúškou, psycho,lekár +pokuta cca 250-300, pri neprihlásení zbrane do 7 dní je odnatie ZP ihned. Ako pozitívum možno ešte zarátať,že už nebute treba ohlasovať vývoz a dovoz zbrane za účelom poľovačky alebo športovej streľby, smozrejme len držitelia EUZP. ◄ reagovať
Baikal - Však sa nečuduj ! Tlakovky boli zrušené avšak psychotesty ostali !!! ◄ reagovať
jeden by povedal, ze tema je tlakove skusky a ono su to psychotesty :-D ◄ reagovať
Martinka neboj pokial ich budeš robit,tak to zvladneš uplne v pohode ◄ reagovať
Zdravím,chlapci,ako prebiehajú tie psychotesty? ◄ reagovať
Ano, tlakove a overovacie skusky potesili. Co sa tyka psychotestov mali by ich povinne kazdy rok absolvovat navrhovatelia nezmyselnej novely t.j. psychologovia a lekari. Ozaj, ako casto chodi psycholog a lekar na psychotesty? ◄ reagovať
A hlavne ak psychycký stav je hlavne ovplyvnený krátkodobými a okamžitými vonkajšími vplyvmi na osobu jednotlivca. A umyselných trestných činov s legalnou zbraňou je véélmi málo , a ak tak tam je aj alkohol . Ale to je na inú diskusiu ..... Ale tie tlakovky potešili ◄ reagovať
Durell - Bežnému poľovníkovi t.j. bez poloautomatu alebo krátkej zbrane stačí absolvovať psychotesty "raz za život" čo pokladám za znesiteľné !!! Je však samozrejme úsmevné žiadať tieto od neho aj po 10 rokoch bezproblémového používania zbraní . ◄ reagovať
Je to novela k zákonu o zbraniach a strelive č.190/2003 Z.z. Je tu niečo naviac,ale to platí tiež!!! ◄ reagovať
Ak je to zrušené - je to pre nás prvá pozitívna vec od tejto vlády - ešte yrušiť nezmyselné psychotesty a je to OK . ◄ reagovať
Durell - Povinné, pravidelne sa opakujúce tlakové skúšky bol len technicky nezmyselný "výpalnícky prezent" pre úzku skupinu vyvolených !!! Teraz v predvolebnom období nezaškodí hodiť voličom rozumné a pre štát hlavne nenákladné " všimné " !!! ◄ reagovať
To zrušenie tlakoviek mi hlava nebere. Snažil som sa najsť znenie zákona no nič. ◄ reagovať
Novelizovaný zákon o zbraniach 190/2003 s účinnosťou od 1.7.2015 § 38 odst.1 a taktiež dávam do pozornosti zmenu, čo sa týka príloh k žiadosti o vydanie zbrojného preukazu napr. § 17 odst.2 pis.e ◄ reagovať
Chcel by som sa informovať či je pravda že od 1. 7. 2015 nieje potrebné vyhotovovať kusové overenie zbraní, čiže tlakové skúšky sú zrušené. ?? ◄ reagovať
Pred časom som obnovoval ZP a vtedy bolo treba (a vyhodil som za to nemálo peňazí )a už dnes netreba ...tlakovú skušku len podla zvážení policajta na oddelení zbraní a streliva .Ćo k tomu viac dodať ... ◄ reagovať
legislatíva, zákony - zakon o poľovníctve, zbraniach a strelive, novelizácácie... ◄ reagovať
sankcie niesu,ked budeš chciet nejaký prepis a policajt zisti že nemaš tlakovu zkušku tak ta na nu pošle a potom urobi zmeny so zbranami podla tvojej potreby,aspon u mna to tak prebehlo ◄ reagovať
To by zaujímalo aj mna.Poradte. ◄ reagovať
Sú nejaké sankcie keď sa termín prešvihne? ◄ reagovať
Liptovsky Mikulas: Guľobrok 32,00 € Troják 32,00 € Guľová kozlica 32,00 € Guľovnica 24,00 € Malokalibrovka 16,00 € Broková dvojka 24,00 € Broková jednotka 22,00 € Revolver 28,00 € Pištoľ 18,00 € ◄ reagovať
- krátke guľové zbrane (pištole a revolvery) po desiatich rokoch, brokovnice všetkých kalibrov a typov po pätnástich rokoch, dlhé guľové zbrane (guľovnice, malokalibrovky) a kombinované zbrane (guľobroky a trojáky) po dvadsiatich rokoch. ◄ reagovať
Zákon: 10 r. krátka guľová zbraň 15 r. brokovnica 20 r. dlhá guľovnica a guľabrok ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.