Zeiss sa konecne zobudil a prinasa novu radu puskohladov V8 ,modely 1,8-14x50 a 2,8-20x56 .. len neviem ci to dost neprestrelili s tym 36 mm tubusom .. myslim ze 34mm by bola horna rozumna hranica....
no nejako sa to tu nehybe ohladom je V8, po par mesiacoch pouzivania by uz mohli byt nejake skusenosti :) ◄ reagovať
Nesúhlasím mám V8 1,8-14 a je lepší v noci ako Z6i prvej gen pri tom istom zvečšení. (mám tak viem porovnať ) Na V8 si treba len nastaviť paralaxu na vzdialenosť - na noc to mám na 50 m a pri dobrom mesiačiku 100 m ◄ reagovať
Nejsme já ji měl a šla z domu je to dobrý přes den,ale v noci o ničem(1,8-14x50).HTčko je lepší na šero a noc. ◄ reagovať
ako ste spokojni s novou V8 ? ◄ reagovať
Ja mám V8 už aj pokrstenú :) ◄ reagovať
no co je s tymi V8 , nejako viaznu dodavky... ma ju uz niekto ? dajte vediet ako ste spokojni.. ◄ reagovať
Tu tzv. ,,neostrost" obrazu pri 3 zväcseni ozeliem. ◄ reagovať
Milos ja mám V3 a ešte aj S :-))))))) ◄ reagovať
presne to čo hovorí lanus HT v 50tke od 2,5 po niečo cez 3 zväčšenie má neostrý obraz po krajoch. 56stka je v pohode, ale aj tak najkrajší obraz pri HT, aspoň pre moje oko, bol na 1,5-6x42. Na tuto novinku som zvedaví aj ja, ale len zvedaví, keď som pozrel tú cenu :-)))). ◄ reagovať
Presne tak Lanus, pýtal som sa na V8. Toto sa ťažko ujme na našom trhu, v porovnaní s cenou Swarovski Z6i, ľudia budú skeptickí... pritom tvrdím, že Zeiss má najčistejší obraz. ◄ reagovať
Jager68 - Zle si pochopil millosovu otázku;on sa pýtal kto má Zeiss V8 .(Zeiss HT 2,5-10x50 má problém s ostrosťou krajov obrazu na základnom zväčšení ! ) ◄ reagovať
Ja ju mam tiez v skrini..asi ju vymenim ..ked Z6i 1,7-10x42 je o ,,nicom".. nie je nad vyrobky sudruhov z NDR... Mal som Kahles Helia CSX 2,5-10x50 parada..teraz Swaro..tiez o.k. aky bude Zeiss HT 2,5-10x50 ???... ◄ reagovať
Lanus: Načo sa durdiť, vieme čo turbiak myslel, určite sa s tým stretávaš aj ty na spoločných poľovačkách, že tzv. "štvorka Zeiss-ka" je najlepšia optika na svete, na ZKK600 a Sellier strelivo. Vždy mi to vyčarí nenápadný úsmev na tvári.Chápem, kedysi nič iné na dosah nebolo... Aj ja ju mám v skrini,ako novú, ešte v tom bledokoženom obale s koženými krytkami ako nostalgickú spomienku na časy minulé. ale vráťme sa k téme, má niekto túto "lacnú" optiku? Pochybujem. ◄ reagovať
Turbiak - Je dosť možné,že si Jenu 4x32 nikdy (na rozdiel odo mňa ) nevidel ; lebo tá v našich končinách všeobecne známa NDR-ská 4x má priemer objektívu len 30,5 mm a vôbec neviem prečo ju pcháš medzi variably o ktorých je tu reč !( Inak ja som si kúpil prvý variabil pred 30r. takže tvoja irónia nepadá na úrodnú pôdu !!! ) ◄ reagovať
lanus: Klasika je Jena 4x32 , to je najlepsi puskohlad na Svete :D Jager68 : Pokial tvojim potrebam vyhovuje maximalne 10x tak isto by si sa nenahneval mat puskohlad ktory ma rozsah 1-10x ( March ) nebolo by krajsie mat 2,5x vacsie zorne pole na 1x ?? ◄ reagovať
Klasický rozsah zoom-u nie je 4x ale len 3x !!! Zeiss pred časom robil 5 -15x42 !!! Teraz by ho mohla nahradiť 5 -15x50 ako ideál pre "pánov v najlepších rokoch " !!! ◄ reagovať
Ja sa priklanam k tomu,ze 2,5-10x50 je absolut.dostacujuce..ZEISS nemusel naskocit do sutaze kto kedy a aky zoom este dokaze vytvorit. Staci klasika 4.... ◄ reagovať
Cim vacsi rozsah zoomu tym viac sosoviek v puskohlade a tym nizsia svetelnost..momentalne 4-nasobny zoom ma najvyssiu svetelnost. ◄ reagovať
1,8-14x50 može byť zaujimavosť :-) ◄ reagovať
Uz som pisal adminovi ... ked to sem dam prilepit tak dohodi k tomu nejaku priponu a pise ze link je nefunkcny...odzadu treba par znakov vymazat , vsetky tie co su za html ◄ reagovať
tie odkazy nejako nefungujú, aspoň mne ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.