Vyrovná se velš jagovi?
Načo niekto prispieva do témy,v ktorej je plemeno,ktoré neznáša len na základe toho ,že mak jedného psa,ktorý sa dajme tomu nevydaril.Napísat ,že jagoš je tupý pes považujem za stupídne hodnotenie akehokolvek pol.up. plemena.
Srnka a to ten velšík měl 19 měsíců na MSBL.Ještě takový velší puberťák :-) ◄ reagovať
Díky za příspěvky, dotedka jsem měl jagoče, jsou to perfektní pracanti, ale trochu mi na nich vadí přílišná ostrost hlavně při norování na jezevce kdy u nich dochází k velkým zraněním, proto se chci informovat na velše, kteří jsou asi pracovně nejblíže jagovi, u nás jich pracovních moc není a tak sháním informace, prostě už nesnáším ten pohled na totálně rozbitého psa, který po vyléčení udělá to samé a snaží se jezevce vytáhnout za každou cenu stylem papula v papuli. ◄ reagovať
Tonny, 25-30 spol.poľovačiek je krásne číslo to vychádza cca 2 za týždeň. No dobre. Chovám jagošov od 96teho a ani raz som nemusel hľadať a ani čakať psa po poľovačke. Inteligencia u welšov je krásna vec. Moje dve deti s jagošmi vyrastali a veľa krát boli jagoši ťahaní za ucho, siahanie do žrádla a ver, že nič sa nestalo. jagoš je vynikajúce plemeno pre aktívneho poľovníka na čiernu a škodnú ◄ reagovať
srnka ja som napísal že neodsudzujem žiadne plemeno !!! ale priznaj farbu kolko krát si aj ty videla na vrcholových súťažiach vyhrávať welšteriere a kolko krát jagoše ??? ◄ reagovať
Majo, ak sa nemýlim, minulý rok nám to na MSBL natrel welšík :) Takže aj napriek tomu, že zastúpenie welshterrierov bolo omnoho menšie než u jagdterrierov, predsa sa našiel taký, ktorý odviedol lepšiu prácu. Ako napísal tonny - záleží na génoch, ale aj prístupe majiteľa. A ak si chce niekto vyberať z týchto dvoch plemien, treba sa pýtať chovateľov, navštevovať rôzne kynologické akcie, porovnať si ich prácu a urobiť si vlastný úsudok. Každý z nás má doma predsa plemeno, ktoré mu vyhovuje a netreba odsudzovať iné plemená. ◄ reagovať
Ano, a někteří jsou i lepší. Navíc velš má inteligenci :-), má rád děti.Zase se ale musí upravovat. Předvede pěknou nekopromisní práci, stejně jako dokáže nečinně ležet na gauči.Je to kus od kusu a záleží na genech a také schpnosti vůdce. Tedy přesně řečeno na obou koncích vodítka.Majko já donedávna chodil na 25 až 30 spol.polovaček za sezonu.Byla výhoda, když majitel jagošů měl auto nebo gps.Stači se podívat info ztracených psů.Tím neodsuzuji toto plemeno.Někde je více preferován jagoš jinde velš. Každé výše zmíněné plemeno je dobré pokud je vedeno k své práci.A o těch výsledcích by se dalo hodně polemizovat.Viděl jsem velše chvat 0:15,druhé kolo 0:10, další 0:12, druhé kolo 0:20. Pravda je, že jagoš je více početně zastoupen.Jinak by to mohla být dlouhá diskuze, na téma ostrost, práce na černou atd... Jen výhoda pro jagoše má lepší hlasitost.Já osobně díky naháňkám preferuji hlasitost na viděnou. ◄ reagovať
no preto by si mal niekde začať chodiť , aby si niečo aj videl . a ano najlepší pes pre mńa je ten môj ale neboj neni to ani jagoš ani welš , ja mám bordíka :)ale mám otvorené oči a vidím ktorý pes ako pracuje .a zadávatel diskusie ak si chce urobiť obraz o týchto dvoch plemenách tak by sa mal tiež zúčastniť nejakých tých akcií potom by nezakladal takúto tému . ◄ reagovať
majko82, dnes o 11:19 ja niesom majster sveta ako ty. čo všade bol a všetko videl. A najlepšií pes je len ten ktorého má on doma. ◄ reagovať
rempo vidno že sa tomu rozumieš a máš obrovské skúsenosti :)už len podla toho tvojho odkazu to vidno :) ◄ reagovať
Za prvé asi len toto odkaz a za druhé súhlasím v tom, že jagoše majú väčšie zastúpenie a percentuálne vačšiu šancu, aby bolo viac výnimočných kusov. A za tie štatistiky, ja neobhajujem ani jedno spomenuté plemeno. ◄ reagovať
Rempo možno ti to príde smiešne ale osobne ročne absolvujem cca 15 polovačiek na diviaky a stretávam tam aj jagoše aj welše a nikdy som nevidel že by welše robili diviaky lepšie a po druhé dosť sa zúčastňujem aj na norovačkách a tam maju jagoše vždy navrch pred welšami , a o brlohárskych skúškach či súťažiach ani nehovorím , kynológovia čo sa na takýchto akciách zúčastńujú ti to potvrdia určite že jagoš má lepšiu , výraznejšiu prácu ako welš .pozri si ročné štatistiky alebo výsledky z týchto akcií a uvidíš kolko krát bodovali welše a kolko krát jagoše :) Lovu Zdar a kynológii obzvlášť . samozrejme ja tu nejdem welše odcudzovať , to bože chráň . ◄ reagovať
majko82, dnes o 10:35 si na smiech. A mufi: bez urážky, ale tvoja otázka je ako 5 ročného chlapca. Keď už, tak napíš na akú prácu. A aj tak sa ti nedostane odpovedi. Keďže každý videl iných psov. Alebo vlastnil. Každý pes potrebuje iný prístup. No tu na diskusií sú aj skúsený kynológovia čo ti poradia v čom sú výhody jedného aj druhého plemena. Pobehaj skúšky. Rozprávaj sa tam s chovateľmi a kynológmi a hlavne urob si aj sám úsudok. Pozri si aj memoriáli. Potom už len šťastnú ruku pri výbere dobrej chovnej stanice a hlavne správneho tebe vyhovujúceho psa/feny. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.