dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Všetko čo sa týka Bavorských a Hanoverskych farbiarov - diskusia

autor: off max
pridané: 25.7.2008 22:13

Všetko čo sa týka bavorského a hanoverského farbiara. Vaše rady postrehy a skúsenosti s týmto plemenom

počet zobrazení: 30 467
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off mlsrb, 13.4.2014 o 20:58

Ahoj na toto môžeš dostať len takuto odpoved,ostrosť je povahová vlastnosť psa a je jedno akého plemena vždy záleží na konkrétnom jedincovi.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 294 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off krpec, 8.6.2010 o 14:48

Na základe čoho bola diagnostikovaná Babesioza? Ochrnutie nemá s touto chorobou nič spoločné. Ak má tvoj pes babesiozu tak po podaní IMIZOLU + atb + podpora hepatoprotektív je po pár dňoch ok. Imizol sa prepichuje po 14 dňoch. Mal robené rtg . Alebo čo bola príčina návštevy Veterinára? Nerozumiem terapii + ochrnutie. PS. Babesioza prejav vysoká teplota , apatia a moč ako pivo.Dôležitá rýchla diagnostika pes po pár dňoch uhynie nie ochrnie.Zlyhanie orgánov. Odkiaľ si? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off pinec, 3.6.2010 o 11:28

Nemôžem povedať že som odborník, ale mal som tú česť vlastniť takú sučku nemeckého stavača . Po výstrele sa nepohla odo mňa ani na krok ,skúšal som ju brať na spoločné poľovačky na drobnú zver ,aby sa pridala k ostatným psíkom ale nepomáhalo .Najlepšie sa mi osvedčilo keď som pri nej vystrelil pri aportovaní , strašne rád aportovala . Pri aportovaní vôbec nevnímala výstreli a postupne si na ne zvykla . Trvalo to asi pol roka kým si zvykla teras po výstrele sa začne tešiť a nie sú žiadne problémy . Chce to len čas a pevnú vôľu . Vyskúšaj pri nej strieľať , keď bude robiť niečo čo má strašne rada a odporúčam začať zo slabšími ranami . ◄ reagovať

off vlastimidurcik, 3.6.2010 o 6:52

jak1, ako to ide???? Skúšal si niečo? Ešte jedna rada, netlač moc na pílu. Fenka je mladá. Čo všetko ostatné jej ide, ako si napísal? ◄ reagovať

off vlastimidurcik, 2.6.2010 o 23:19

Ja len doplním kolegu, že o tejto chorobe písal Pavol Fabian v knihe"zverolekárove zápisky 2" Tu konštatuje, že prvý prípad na Slovensku sa diagnostukoval v r.2002.Vďačíme za ňu globálnemu otepľovaniu! Doplním len to,že liek proti tejto chorobe na Slovensku stále nie je zaregistrovaný ani legálne dostupný.Vetovia si ho pokútne zháňajú zo zahraničia.Priebeh choroby je rýchly. lebo dochádza k rozpadu červených krviniek.Tvoj veto to dobre diagnostikoval- klobúk dole, ale neviem, či nie je neskoro. Podal dobré sérum, alebo bežné antibiotiká? Držím palce!!! ◄ reagovať

off fero, 2.6.2010 o 22:10

Babesióza - nebezpečné ochorenie psov už aj u nás ! Písal som o tejto chorobe na odkaz. Uhynul ďalší pes - anglický špringeršpaniel v Martine na babesiózu. Myslím si že by sa mali oboznámiť poľovníci s týmto ochorením. Jedná sa parazitárne ochorenie z mierneho pásma, ktoré sa vďaka globálnemu otepľovaniu presúva na sever a vyskytuje sa už aj u nás. Nebezpečie tejto choroby je jej rýchly priebeh. Od prvých príznakov po úhyn môže byť iba 7 až 10 dní. Prenášačom tejto choroby je druh kliešťa, preto je riziko nákazy u poľovných psov vysoké. Prvé príznaky: apatia ,ospalosť, slabosť pes prestáva prijímať potravu, zvracanie bledé sliznice môžu začať krvácať, vysoká horúčka až 42 st. Príznačný pri tomto ochorení je červenohnedý moč pripomínajúci kofolu. Neskoršie môže dôjsť k zožltnutiu sliznica a očí, zlyhávaniu pečene a celkovému zlyhaniu vnútorných orgánov. Aj preto, že toto ochorenie je málo známe aj u veterinárov, je nutné ich upozorniť pri vyskytnutí uvedených príznakov na tento druh choroby. Pri včasnej diagnostike a správnej terapii je možné toto ochorenie vyliečiť. ◄ reagovať

off lesnica1, 2.6.2010 o 17:07

tiež môžem len potvrdiť ◄ reagovať

off pesradim, 2.6.2010 o 16:27

Zdravím, NEOSTOMOSAN používám už 4 roky,je to výborná věc proti všem vnějším parazitům i na roztoče,já ho ředím do 1l.,v sezoně je stříkám jednou měsíčně,klíšťata ani blechy od této doby neměli,používám ho i na vystříkání kotců a pelechů,všem ho vřele doporučuji.Ivča ◄ reagovať

off stevo742, 2.6.2010 o 15:23

zdravim vsetkych chcem vam poradit na zaklade svojej skusenosti,nastastie som nemal ten problem ako miki4,mne to poradil kamarat mimochodom policajny psovod su rozne pripravky na klieste ,blchy a ine parazity,oboky a podobne raz som mal problem zo svojou kopovkou chytla od hospodarovho kopova svrab uplne zliezla zo srsti,nevedel som ako na to veterinar mi dal nejake zasypy ale slo to pomaly nakoniec mi ten kamos poradil kup si NEOSTOMOSAN ZA DVA TYZDNE VERTE NEVERTE svrab zmizol a sucka pekne zarastla,je to vhodny pripravok aj proti blcham a hlavne kliestom ja som to robil tak ze do 2litrovej flase som si rozriedil jednu ampulku a pred vychadzkou som si dal do rozprasovaca trochu roztoku a postriekal som psika a kludne som mohol ist bez obav do lesa je to perfektna vec dostat ju v lekarni bezne ampulka stala 26 korun slovenskych teraz neviem lebo nemam psika,da sa to pouzit aj na dezinfekciu kotercov a podobne.len tolko o kliestoch je to len prevencia a tento pripravok ma presvedcil o spolahlivosti.z pozdravom stevo ◄ reagovať

off Stopinko, 2.6.2010 o 13:16

ak chces napis mi mail na jarokucik@gmail.com ◄ reagovať

off pato23, 2.6.2010 o 9:37

Ja som pocul ze aj ked sa da sucka pripustit a porodi tak sa to zlepsi. ◄ reagovať

off exc125, 22.5.2010 o 9:15

a od akeho veku si ju cvicil ?? ◄ reagovať

off barbar111, 6.5.2010 o 16:38

Plne súhlasím s názorom p. vlastimidurcik, chovu foxov a jagošov sa venujeme 13 rokov. Naši psi neznášajú petardy a malorážku. Výcvik som vždy začínal pištoľou ráže 9Luger z väčšej vzdialenosti v podstate tak ako popisuje kolega, pomaly som vzdialenosť zmenšoval a striedal ráže a druhy zbraní, guľa alebo brok. Držím palce, aby sa výcvik podaril. ◄ reagovať

off nugy, 5.5.2010 o 20:46

Vlasto radí dobre. Je to odskúšané, overené a účinné. ◄ reagovať

off vlastimidurcik, 5.5.2010 o 8:53

Ako som si pozrel si z bratislavského kraja a tak strelníc je tu neúrekom. Treba ísť na strelnicu ( do väčšej vzdialenosti od nej ), aby počula strieľať. Stále ju treba chváliť a venovať sa jej. Pomali sa približuj k strelnici. Ty budeš vidieť na nej, ako bude reagovať. Nerobiť nič na silu. Možno ani nedôjdeš na poprvé na strelnicu, ale to nevadí. Treba to často opakovať. Ja som vodil psíka na strelnice od 4 mesiacov. Skús a daj vedieť. ◄ reagovať

off namor676, 4.5.2010 o 20:51

Ber ju čo najviac k výstrelom, napr. na strelnicu aby strelbu považovala za normálnu vec. Prípadne po úlovení s ňou choď k úlovku, nie dohľadávať aby výstrel vnímala ako pozitívum. Môj pes sa po rane teší (po takomto vycviku). ◄ reagovať

off jak1, 4.5.2010 o 20:37

pes a strelba - 9 mes sucka Bav.farbiara sa mi boji strelby... cvicil som ju ja kto popisiju v knihach ale akosik nic...bolo by skoda keby nespravila skusky len kvoly tomuto ...setko ostatne jej ide ako ma...co stym nemate najaky odskusany trik alebo radu?? dik moc ◄ reagovať

off miki4, 25.4.2010 o 21:01

Choroba poľovných psov BABEZIÓZA - Zdravím vás všetkých v Lovu zdar!
Mám poľovne upotrebiteľného psa plemena Bavorský farbiar. A ochorel mi na chorobu ktorá sa volá BABEZIÓZA. Choroba od infikovaného kliešťa. Jeho príznaky boli nešpecifické, lebo choroba sa prejavuje zvracaním, krvou v moči a on ani jeden z týchto príznakov nemal, ale ochrnul! Ale labky naťahuje a má v nich cit, prijíma potravu a vodu, sám kadí a močí! Ak má niekto s touto chorobou skúsenosti PROSÍM Vás napíšte mi koľko dní to trvalo, či sa z toho dostane a aký bol priebeh choroby. Bol mu podávaný IMIZOL, výživy s obsahom komplexu vitamínov B, antibiotiká a preparát železa.
Ďakujem! ◄ reagovať

off lojzicka, 16.3.2010 o 9:45

Mam 10 mesacneho psika doma na dvore je hlasity niekedy az prilis ale na umelej stope stale len oznamuje. ◄ reagovať

off janvan, 15.3.2010 o 7:29

ja by som psíka ešte povzbudzoval aby štekal potom pri výuke dohľadávania sa ti to zíde, lepšie keď je pes hlásič ako oznamovač aspoň podľa mojich skúseností ◄ reagovať

off durko59, 4.2.2010 o 19:19

pes s papierami sa da zohnat uz lahko a co sa tyka dobreho polovneho psa tak to uz bude zalezat na majitelovi ako si ho vicvici:) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off pipo82, 27.1.2010 o 22:36

Chovna stanica Šípová skala, chovatel p. Milan Beňo, Zvolenská slatina... doporučujem. ◄ reagovať

on login, 27.1.2010 o 20:47

Viem ,ze 1.2.2010 ide parit so suckou Tera Fatra z chovnej stanice Pramene Turca.Ak vsetko dobre dopadne steniatka sa narodia zaciatkom aprila. ◄ reagovať

off supej, 27.1.2010 o 12:15

Chovna stanica Z Pramenov Turca chovatel Neuschl Ervin Turcek ja mam od tochto chovatela tiez suku a som spokojny LaL ZDAR a taktiez Farbiarom ◄ reagovať

off susibjork, 27.1.2010 o 10:44

a kde je napisane ze nie sme polovnici? moj druh je polovnik, a teraz si chceme kupit bavoraka, tak sa zistujeme kvalitne chovne stanice, lebo chceme psa s papiermi. uz som toho tu precitala dost o psoch s papiermi a ci bez. Chceme dobreho polovneho psa, ktoremu sa budeme nalezite venovat, takze prosim ak mate nieco k tejto teme, tak piste. dakujem ◄ reagovať

off levo, 25.1.2010 o 21:06

A to už len poľovník môže mať poľovného psa. Ja mám bavorskeho farbiara a žily mi to netrhá. ◄ reagovať

off cita, 25.1.2010 o 19:10

A co s ním budete dělat, když nejste polovníci? ◄ reagovať

off susibjork, 25.1.2010 o 10:08

Chovné stanice Bavorských farbiarov - Zdravim vsetkych. Chcela by som sa opytat na dobre chovne stanice B. farbiarov. Chceli by sme si kupit toto plemeno, preto zistujeme co sa da.
dakujem ◄ reagovať

off marcony, 19.1.2010 o 22:15

aha prepac tak krofo@zoznam.sk ◄ reagovať

off brcko, 19.1.2010 o 20:06

ahojte hladam niekoho kto by mal zaujem pomôcť mi so strankou o frabiaroch rad by som ju rozbehol a potreboval by som ešte niekoho kto by chcel pomôcť,
ak by niekto ma zaujem tak : tomo273@centrum.sk ◄ reagovať

off martin112, 19.1.2010 o 17:42

len by som potreboval tvoj email ◄ reagovať

off marcony, 19.1.2010 o 17:12

posli to teda zaujima ma to ◄ reagovať

off martin112, 19.1.2010 o 16:45

ako vies ja si myslim ze je to v poriadku u stenata len kazdy sa ma pytaa cci je to v poriadku a chcem sa uistit ◄ reagovať

off martin112, 19.1.2010 o 16:41

odslal som to videjko zatial dakujem ◄ reagovať

off zalesak, 19.1.2010 o 16:31

No jasne pošli video ale nerob si ťažku hlavu z toho štekania. ◄ reagovať

off martin112, 19.1.2010 o 13:04

dik za radu mohol by som sa este ubezpecit zaslanim videa_? ◄ reagovať

off marcony, 19.1.2010 o 11:05

ja som mal farbiara a mozem ta ubezpecit ze kikiríkat nebude.... neboj sa ved ma 4 mesiace... ◄ reagovať

off martin112, 19.1.2010 o 10:08

ja viem ze je to stena ale som zaciatocnikk a co som videl 4 mesacne stenata ta stekali uplne inac tak by som chcel poradit mozno je to v poriadku ale pre istotu by som to chel niekomu skusenejsiemu ukazat ◄ reagovať

off zalesak, 18.1.2010 o 17:16

a čo sa ti nepozdáva na štekote šťeňaťa? ◄ reagovať

off martin112, 18.1.2010 o 16:59

Bavorsky farbiar - mam takyto problem som zaciatocnik a potrebujem poradit mam 4 mesacneho bavorskeho farbiaraa neviem ci moze takto stekat ako steka a potreboval by som poradit zalsem aj video ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 294 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov