Všetko čo sa týka bavorského a hanoverského farbiara. Vaše rady postrehy a skúsenosti s týmto plemenom
Ahoj na toto môžeš dostať len takuto odpoved,ostrosť je povahová vlastnosť psa a je jedno akého plemena vždy záleží na konkrétnom jedincovi.
growler, to je mi jasné, že to nefunguje samé v rôznych časových intervaloch len tak. Ked už použitie obojku, tak potom spojené s okríknutím psa a potom obojok vylúčiť. ale aj tak- ja by som to nepoužívala, a ani nebudem. Kto sa chce psom venovať, vie ako na to, takéto veci nepotrebuje ◄ reagovať
mne ten el.ohradnik nepride ako blbost.susedovci to mali natiahnute pozdlz celeho plotu,lebo ich rotvajler mal tendenciu sa podhrabavat a medzi druhymi susedovcami a nimi bol len zivy plot.uz vyse pol roka to nemaju natiahnute a pes si nedovoli priblizit sa k plotu na kontakt.lesnica1 neviem ako si predstavujes pouzivanie el.obojku,ale mam pocit,ze to mas trosku pomylene.ten pes vie odkial prichadza trest a koli comu.to nieje len tak z nicoho nic rozdavanie ran. ◄ reagovať
Už som vyskúšal tú prvú možnosť - prútik. Keď dostala prvý krát tak pochopila že niečo čo robí je zle len ešte nevie čo:-D Ale myslím že by to aj mohlo ísť len sa tomu treba trošku viacej povenovať.. ◄ reagovať
evička môj agbar tiež počúva na slovo len neviem na ktoré a už 8 rokov hádam ale zatiaľ som naň neprišiel ◄ reagovať
Evička o 2.00 v noci bude ťažko adamson zvyšovať hlas na psa čo bude skákať cez plot . Najlacnejšie riešenie je natiahnutie oplotku jednoznačne ak pes dostane pár krát prúdom viac tam nepoleze a môže sa zbaliť . stojí to okolo 100 € da sa kupiť aj lacnejší aj kratší . odkaz úspech je na 100% zaručený .Toto je samozrejme fungel novučký. Faktom je že taká koza tej to pri tom oplotku dochádza dlhšie :-D odkaz ◄ reagovať
growler, ak chcem potrestať psa , aby sa niečo odnaučil, tak si myslím, že ten pes musí vedieť odkiaľ trest prichádza. Mne už stačí, že sa na niektorého len špatne pozriem a vie, že sa niečo deje. Alebo zvýšim hlas. Obojok v tomto prípade by som nepovažovala za pomoc, lebo nie vždy ho pes bude mať, aby mohol dostať ranu. A aby sa nakoniec nenaučil na to, že- nemám obojok, teraz to pôjde. Pes sa musí vedieť podriadiť pánovi a poslúchať. Preto ho treba vychovávať. Ked je dobre, odmeniť, ked je zle, zakročiť trestom. obojok nie je jeho pán a vlastne nevie, že sa pánovi nepáči, čo robí. Neviem, či som to napísala dosť zrozumiteľne. Hádam hej. Edu- no ty sio zase len vymyslel blbosť. Aj tak zvýšiť plot by bolo to najlepšie riešenie ◄ reagovať
náš kopov kedysi dávno sa naučil liezť po pletive ako opica a ušiel vždy ked mal príležitosť ◄ reagovať
pomohol by natiahnutý drát čo mávajú elektické oplotky pre dobytok . Tak by sa možno odnaučil . Inak veru podľa mňa určite nie . Takéto niečo odkaz ◄ reagovať
Prečo by to nešlo?? musím to aspoň vyskúšať lebo inak to nezistím :-D či máte s tým už skúsenosti že sa to nedá? ◄ reagovať
Neviem či sa otec poteší keď mu poviem že treba lepší plot.. máme totiž spravený nový... musím to vyskúšať ju odnaučiť. ◄ reagovať
neni nahodou podstata obojku v tom ze pes pochopí ze to nema obit a nevie od koho to je , v tom prípade bude hladat útechu v pánovi , ... nemyslim si to z vlastnych skusenosti nakolko nemam skoro ziadne , ale precital som asi kníh v kt. sa to spomína... ◄ reagovať
Jelsovec nemam mu uz co radit,podstata tu uz bolo spomenuta(lesnica1,Marco2204)ako postupovat. ◄ reagovať
growler, takže adamsonovi poradíš že.... ◄ reagovať
lesnica1 a aky je rozdiel medzi ranou od prutika a rany od obojka?podla mna je to stale trest ktory sposobuje bolest.ak niekto potrebuje bitku psa ako vycvikovu pomocku,tak nech radsej nema psa.a nesuhlasim s tym,ze pes,ktory sa raz nauci zdrhat bude zdrhat stale.pokial sa tomu clovek povenuje,tak sa to da odnaucit. ◄ reagovať
adam asi sa tomu zvyšovaniu plotu nevyhneš. jednak si povinný ako vlastník zabezpečiť opatrenia na zabránenie úteku zvieraťa ( dľa zákona o veterinárnej starostlivosti ), a potom zabrániš tomu, aby ti nejaký dobrák, ktorý sa bude cítiť "ohrozený" odpálil psíka malorážkou, či hodil mu kúsok mäsa vylepšený nejakým svinstvom. Pes ktorý sa raz naučí zdrhať, bude zdrhať stále. je jedno či na ňom budeš skúšať el. obojok, palicu, remeň, hocičo...pokiaľ sa bude nudiť, bude smutný , zaujme ho nejaký podnet zvonka utečie ti. takže urob poriadny plot a čas, ktorý by si strávil odúčaním od útekov, venuj rozvíjaniu jeho poľovných vlôh. bude to mať pre neho väčší význam. ◄ reagovať
to je na dlhsiu diskusiu,mal som psa ktory odbiehal a nedal sa po prekroceni urc vzdialenosti ovladat,tak som si zadovazil el.obojok a po dvoch vystrahach isiel ako hodinky,stacilo mu ho len dat na krk,a zrazu bol ako vymeneny ,dohovaranie s prutikom nemalo vyznam lebo nemal ani sajnu za co by dostal,kamaratovy som zohnal taky mali pristroj proti brechaniu a to len zapiska ked brese viac ako 20s a je klud a vseci sa dobre vyspia,tieto vecicky su skorej preventivne,tie chlpate tvory su dost inteligentne a rychlo pochopia odkial vietor fuka ◄ reagovať
neviem ale podla mna je lepsie ked pes vie kto ho potrestal ako ked len z nicoho nic dostane na dialku ranu do krku, pes ma podla mna vediet koho ma posluchat a ze porusil nieco co mu nariadil jeho pan a ze ten sa nanho za to hneva, je to moj nazor. takze ked uz pouzit obojok tak tak any pes vedel, ze za tym bol jeho panko. osobne som viac za ten prutik, ale ak niekto chce pouzivat obojok nech ho pouziva. ◄ reagovať
lasnica aj ja som si to myslel,spominas prutik a toto je len prutik na dialkove ovladanie,modernejsia a ucinejsia verzia, lebo upozornis psa ze robi nieco zle v aktualnom case a nie az potom ,a tych sto psov to sa ti ako podarilo lebo mam psov od malicka min 2 sucastne a to som ich zazil max.12,samozrejme ze pes je u mna cely zivot,psov sa nikdy nezbavujem ◄ reagovať
Tak cvičte, cvičte, rád se něco novýho přiučím...:))) ◄ reagovať
teda ja som medzi psami vyrástla, ale toto sme nikdy nepotrebovali a to sme mali na dvore už ozaj asi aj sto psov. ◄ reagovať
neuznávam to a nikdy nebudem nech sa tam dá nastaviť hocičo. Ak toto niekto potrebuje ako výcvikovú pomôcku, tak nech radšej nemá psa. ◄ reagovať
Dik za rady.. zajtra to vyskúšam ako bude reagovať.. ◄ reagovať
lesnica vicvikovy obojok nie je zase taky brutal ako si kazdy predstavuje ten vyboj si dam na krk v pohode aj ja,ked som cvicil psa stacilo pustit vybrovanie a pes vedel ze robi nieco zakazane a v prvom rade nie je to tvoja ruka ktora tresta,treba mu ho kludne dat a sledovat ho z okna ak sa bude chystat preskocit staci pustit vybrovanie a pes si to zapamata,to slahnutie prutikom po cine to pes ani nevie za co dostal ◄ reagovať
lesnica1 na el. obojku sa dá nastaviť intenzita možno to psíka menej bude bolieť ako ten prútik!! PS ja používam prútik ◄ reagovať
ruky zlámať tým, čo používajú el. obojky. adamson- skry sa niekde vonku za bránou, aby ťa pes videl odchádzať. Zober i dáky prútik a ked preskočí alebo bude preskakovať, vybehni a švacni jej. Vôbec to nemusíš udieraním preháňať. Pochopí. Len zvýš popritom hlas a niekolkokrát to zopakuj. Ja by som postupovala asi takto ◄ reagovať
tak ked nechces mlatit,elektricky obojok posluzi v spravnu chvilu ... ◄ reagovať
Keď ten trest bude mať zmysel tak neni problém.. ale nechcem ju bezhlavo mlátiť keď sám neviem kedy ako a prečo. ◄ reagovať
bez toho aby si ju za to potrestal to asi nepôjde ◄ reagovať
Ale akým spôsobom vytýčiť tú zakázanú zónu?? násilím by som to nerád riešil... ◄ reagovať
Zvýšit bránu není řešení.Jednoduchým výcvikem je potřeba jí vytyčit zakázanou zonu./viz National Geografic-znalec psí duše-Cezar Milan/ ◄ reagovať
mne to robil vlčiak. v mieste kade preskakovala sme zvýšili bránu a po čase prestala ◄ reagovať
Bav. farbiar - problém -
Zdravím. Mám 15 mesačnú sučku BF. Mám s ňou taký problém. Netýka sa ani tak moc poľovníctva ale hádam mi pomôžete. Začala mi preskakovať bránu, síce neujde preč je len pred domom ale ani to sa mi nepáči. Do teraz to nerobila. Už sa ju bojím aj nechať pustenú dlhšie na dvore bez dozoru aby sa niečo neprihodilo, nie je síce agresívna ale neiktorý ľudia majú aj tak strach zo psov. Nemáte niekto nejaké skúsenosti, finty ako by sa toto dalo odnaučiť?? Budem vďačný za každú radu.
◄ reagovaťTakže mi to je jasné...Preto i to prirovnanie, ktorým som v príspevku začal, ale poskytol som Ti dostatočné informácie, ako na to. Neviem koho tam máte z veterinárov majúcich dostatočnú prax a možnosti, aké sú dnes k liečeniu používané. Choroba je však známa zo začiatku minulého storočia a babezie sú kosmopolitným parazitom, takže sa s nimi bojuje po celom svete a ako vidno nie vždy úspešne. Máš k dispozícii pitevný nález? ◄ reagovať
Babezióza bola diagnostikovaná na základe rozboru krvi. Jeho príznaky boli veľmi nešpecifické: tri dni nič nejedol a nemohol sa postaviť na labky - veľmi ho to bolelo, tak som snim šiel k lekárovi, tam sa vykadil a vymočil tak sme mysleli, že všetko je v poriadku, ale na druhý deň sa už ani nepostavil tak sme šli opäť k veterinárovi a urobil mu rozpor krvi a potvrdil babeziózu. UPOZORŇUJEM: nemal krvavý moč a všetky vnútorné orgány mal v poriadku! A predsa mal babeziózu. Bol mu podávaný imizol, širokospektrálne antibiotiká a tri týždne som chodil so psíkom na výživu kde mu boli podávané vitamíny hlavne vitamín B. Neskôr začal jesť ale len z ruky. Cca 40 dní sme dúfali, že sa to bude zlepšovať ale nič sa nezmenilo tak sme ho museli utratiť. Proste tá choroba mu zasiahla nervový systém! ◄ reagovať
Ak čítam vaše príspevky v diskusii, musím zopakovať starú múdrosť:------------------------------------------- JE ĽAHŠIE PRENIESŤ HORU, AKO PORAZIŤ CHOROBU.-------------- ----------Musím však dodať, že ste na správnej stope, len nemoc može byť tak rýchla, že už pacientovi nebude pomoci....... Preto odkazujem na publikáciu, z ktorej časť určenú pre vás, ktorých to tiež zaujíma vyberám. A dodávam, že staršia literatúra kolegov popisuje babesiozu v ČSR, nálezy a zdravotné problémy u zvierat z pasienkov (kravy, ovce) ale to sa jednalo o špecifické druky parazita u nich sa endemicky vyskytujúceho a diagnostikovaného. O psoch sa tam nikto nezmieňuje.-------------------------------------- Babesióza psů v České republice Z. SVOBODOVÁ,1 V. SVOBODOVÁ2 1Klinika chorob psů a koček FVL VFU Brno 2Ústav parazitologie FVL VFU Brno Veterinářství 2004;54:76-79 e-mail: svobodova.zuzana@centrum.cz "Babesióza psů je systémové protozoární onemocnění způsobené intraerytrocytárními parazity Babesia canis a Babesia gibsoni. Vektory tohoto onemocnění jsou klíšťata. Babesióza je kosmopolitní onemocnění. V Evropě se s ní nejčastěji můžeme setkat ve Středomoří (Španělsko, Portugalsko, Francie, Itálie, Řecko, Chorvatsko), kde je jejím vektorem Rhipicephalus sanquineus. V poslední době jsou ale čím dál častější případy výskytu tohoto parazita severněji, a to ve Švýcarsku3, Holandsku4, Belgii5, Německu6, Rakousku, Maďarsku7, Polsku8 a Slovensku9. Vektorem babesiózy pro tuto část Evropy je Dermacentor reticulatus. Toto klíště žije v lesích lužního typu v povodí Moravy a Dyje. Diagnostika onemocnění spočívá v přímém záchytu vývojových stadií parazita (tzv. merozoitů) v krevním nátěru, nebo při detekci okultní parazitemie, je vhodné využít sérologických a molekulárně biologických metod. Babesiózu lze léčit specifickými antibabesiálními přípravky. Nejméně toxickým a nejčastěji používaným lékem je imidocarb dipropionát (Imizol®). Podává se buď intramuskulárně nebo subkutánně v dávce 5 mg/kg ž. hm. (0,2 – 0,3 ml/10 kg), 2x ve 2týdenním intervalu. Dále lze k terapii využít diminazene aceturát (Berenil®) v kombinaci s tetracykliny, pentamidin (Lomidine inj.) a trypanovou modř. Nelze předpokládat, že se v dohledné době dostane na náš trh vakcína proti babesióze vyráběná ve Francii.Na klinice chorob psů a koček v Brně vzniklo centrum pro diagnostiku a terapii importovaných infekcí, disponující terapeutickými přípravky proti těmto onemocněním zakoupenými na základě schválené žádosti o výjimku."----------------- Neviem, či je niečo podobné i na košickej veterinárskej škole a ktorý kolega je vám najbližie, ale zariaďte sa podľa týchto informácií...------------------------------------------------ PS: Nechcem však túto diskusiu prerušiť a budem osobne rád, ak bude pokračovať na základe uvedenia faktu. ◄ reagovať
ja mam bavorskeho farbiara a ako citam priznaky choroby a priebeh choroby tak to sedi aj na ochorenie mojho psa ale ten sa chvala bohu z toho dostal a teraz je uz v poriadku ale zas mal aj priznaky parvovirozy tak to tazko teraz porovnat ja niesom veterinar tak neviem to tak zhodnotit moj psik uz bol v takom stave ze som myslel ze to nezvladne u veterinara som bol kazdy den priblizne 10dni aj to stalo dost peniazkov ale snazil som sa robit vsetko co sa len dalo a stalo to za to ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.