dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Všetko čo sa týka Bavorských a Hanoverskych farbiarov - diskusia

autor: off max
pridané: 25.7.2008 22:13

Všetko čo sa týka bavorského a hanoverského farbiara. Vaše rady postrehy a skúsenosti s týmto plemenom

počet zobrazení: 30 466
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off mlsrb, 13.4.2014 o 20:58

Ahoj na toto môžeš dostať len takuto odpoved,ostrosť je povahová vlastnosť psa a je jedno akého plemena vždy záleží na konkrétnom jedincovi.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 294 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off adamson, 8.4.2011 o 21:51

ďakujem za radu.. vyskúšam aj tento spôsob ak to inak nepôjde. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off rastob, 6.4.2011 o 22:16

Popros kamaráta o pomoc a postav sa s ním na ulicu. Nech on na psa zavolá, keď bude brána zatvorená a keď bude psík cez ňu preliezať, riadne ho švihni, zhoď ho dole a "fuj!", vynadaj mu. Toto sprav pár krát. Druhý raz sa ty na ulici schovaj a nech niekto si psíka zavolá a keď ten bude zas preliezať bránu, znova sprav to isté. Takto to stačí spraviť len pár krát a pes pochopí. Už preliezať nebude. Mne osobne toto zabralo doslovne ako som to napísal. ◄ reagovať

off Marco2204, 4.4.2011 o 23:00

myslis ako ze precitat si ich ◄ reagovať

off motaq, 4.4.2011 o 22:57

co tak pouzivat na potrestanie noviny? ◄ reagovať

off Marco2204, 4.4.2011 o 20:54

strelec ja mu zavesim paprcu tak aby na nu tesne nedociahol rozkyvem ju a tak ho vydrazdim az zacne hlasit ◄ reagovať

off strelec151, 4.4.2011 o 19:44

Poradí mi niekto ako naučiť BF fenku 2ročnú hlásiť zhasnutú zver? ◄ reagovať

off lesnica1, 4.4.2011 o 19:42

po tom, čo si teraz napísal, to naozaj nikam nevedie! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off growler, 4.4.2011 o 13:43

v uvode si napisala - vybehni a jednu jej svacni ...,niekolko krat to zopakuj.fyzicke potrestanie pri ktorom udres bez ohladu na to kolko krat udres je bitka a obzvlast,ked to niekolko krat zopakujes.ak je bitka ako forma fyzickeho trestu chapana ako uviazanie psa o plot a dokopanie + podobne praktiky,tak je to na zamyslenie.jedine s cim mozem suhlasit je to,ze toto aj tak nikam nevedie ... ◄ reagovať

off lesnica1, 4.4.2011 o 12:25

growler napísal:,,...biť psa..." ja som napísala, že ho nebijem. Psa som zbila len raz pred 8 rokmi, ked neprišiel na zavolanie. Mali by sme si upresniť pojmy- fyzicky potrestať áno, ale pre každého to znamená niečo iné. Bitie je podľa mna niečo iné, ako LEN fyzické potrestanie a danie najavo nespokojnosti. K tomu ho ale nepotrebujem biť. ale toto aj tak nikam nevedie, ako každá diskusia, lebo každý všetko vníma po svojom. A marco, ja nikomu nič neradím. každý nech sa rozhodne, či psa uviaže o plot a bude do neho kopať alebo bude rozmýšlať ako pes a tak ho niečo naučí. ◄ reagovať

off Marco2204, 4.4.2011 o 11:39

mne to farbiar tiez robil s toho vyrastie sam ked dospeje,lesnica ruku na srdce nepis mi ze si este fyzicky nepotrestala psa,to ti neverim,aked nahodou nie preco to radis druhym to mi nedava zmysel,ja som za potrestanie psa aj fyzicky samozrejme nie surovo,a ked nie je treba nepouzijem ani ten obojok mam skoro 2rocneho farbiara a obojok mam v sufliku a nemal ho na sebe nikdy jednoducho nebolo treba ◄ reagovať

off susibjork, 4.4.2011 o 11:30

tiez by som potrebovala radu: nas 1 rocny BF je v celku v poriadku-poslucha a je dost rozumny, jediny problem mame, ze ked uvidi cudzieho psa (cyklistu, auto) tak sa za nim rozbehne a je hluchy, slepy... nie je pritom agresivny, len sa chce hrat... bit ho, ked sa ku mne vrati nema zmysel, rozmyslali sme uz aj o elektrickom obojku, ale este sa pokusam ho cvicit s tym, ze ked ide okolo nas pes, cyklista, auto a mam ho na voditku, tak mu hovorim "nesmies" - rozumie a neskace, akurat, ked je bez voditka, tak to chape tak, aby si povyrazil :) problem je hlavne, ze ked on vybehne 500 metrov, tak akosi za nim nestiham, aby som mu hned v tom momente ukazala, ze robi nieco zle. on vidi ze som nahnevana, vie ze nieco vyviedol, hned ho zavrem do budy, ale aj tak to nabuduce znova spravi... co robit? ◄ reagovať

off lesnica1, 4.4.2011 o 10:47

ja som nepovedala, že ho bijem. Psa nemusíš tlcť , ani mu nijak ubližovať. Stačí mu dať najavo, že si neželáš, aby robil, čo robí. ◄ reagovať

off growler, 4.4.2011 o 10:24

to nieje otom,ze je to perfekna a nenahraditelna vec,ale,ze to nieje o nic horsia pomocka ako ten tvoj prutik.bit psa prutikom je o trpezlivosti? :) ◄ reagovať

off lesnica1, 4.4.2011 o 9:52

no ja ti teda neviem, ale ja drasticky psa ani nevychovávam, ani necvičím. je to o trpezlivosti ◄ reagovať

off Marco2204, 4.4.2011 o 8:43

lesnica tu nejde o to ze je to nenahraditelna vec ,tu ide o predsudky ktore niektory ludia maju,ked mas tvrdeho psa napr stavaca ktory ma polovat na dostrel strelca ,a on rad poluje ale na dostrel gulovnice a piskanie a hlas nepopmaha tak mas pomocku s ktorou ho v realnom case upozornis ze robi nieco zle,najprv ho upozorni zapiskanie ked nereaguje tak to zavibruje a az potom mu dam impulz,a garantujem ti ze ked to absolvuje tak za chvilu ten impulz nepotrebujes max zavibrovanie a uz sa vraca spat,prutikom ho maximalne potrestas ked sa vrati ked on mozno nechape ani zaco,je to moderna pomocka ktora nahradila napr ostnac a to bol drasticky sposob vycviku psa ◄ reagovať

off lesnica1, 4.4.2011 o 8:23

no tak ked je obojok taká perfektná a pre niektorých nenahraditeľná vec, tak mi napíšte, čo je na nej tak úžasne. ◄ reagovať

off Marco2204, 3.4.2011 o 21:41

ono si asi niektory ludia mylia vycvikovi obojok s paralizatorom a potom sa to da pochopit,ato nie hopok ale chopok ty humaj ◄ reagovať

off dados, 3.4.2011 o 14:44

na kazdom obojku je vela stupnov a a ni ten najvysi nezanehca nejake nasledky alebo neuveritelnu bolest , ked s obojkom nesuhlasi 0-rocn pan , tak to beriem za samozrejme ze je cely zviot zvyknuty na ine , ale nechapem mladych ludi , kt. ho tak strasne odsudzuju , , tiez som si vyskusal sok , a nieje ot nic strasne.... ◄ reagovať

off growler, 3.4.2011 o 12:57

tak,tak,obojok - prutik,podstata je stale ta ista.ja tam nevidim nic vcom je ten el.obojok horsi,ze ho,tak niektori odsudzuju a robia z neho muciaci nastroj. ◄ reagovať

off Marco2204, 3.4.2011 o 12:43

mmakra ja si ten obojok vyskusam nemam problem aj som si ho odskusal a keby som teba slahol prutikom neviem kto by zazil vatsiu bolest,lebo obojok je neprijamny a prutik bolestivy, tak tu nezakladaj obojky lebo si ho zrejme nemal nikdy v ruke a vyslahaj sa prutikom po holom tele aby si vedel o com pises ◄ reagovať

off lesnica1, 3.4.2011 o 11:55

mmakra, dakujem! tiež si myslím, že v tomto mám pravdu ◄ reagovať

off mmakra, 3.4.2011 o 9:50

Lesnica 1 maximálne suhlasím s každou tvojou odpovedou!!! prútik robí svoje a el.obojok by som dal tomu kto ho chce založiť psovi!!! ◄ reagovať

off Edu, 2.4.2011 o 22:55

motaq samozrejme tých technických možností je viacero . Ten tvoj je isto lepší . ◄ reagovať

off adamson, 2.4.2011 o 22:53

Dnes som pokračoval v tej "prútikovej" metóde.. vyzerá to tak že to asi aj pôjde. Dúfam že sa mi to podarí. ◄ reagovať

off premvadasz, 2.4.2011 o 12:46

adamson pozri si odkaz co tam dal motaq nieco podobne má moj svokor tiez mu pes preskakoval plot teraz je vsetko v pohode. ◄ reagovať

off soson, 1.4.2011 o 23:50

Mne to tiež suka robila, treba len aby pes vedel že urobil niečo čo nemal, okríknuť - potrestať - el. obojok na každého treba indi. prístup. Ja som ju okríkol, novinami po riti, do koterca zavriet po tom čo preskočila. dnes bez problémov, mimo toho keď sa hára. ◄ reagovať

off motaq, 1.4.2011 o 22:58

v pohode. Inak Edu ked uz si hovoril o ohradniku tak skor nieco taketo odkaz ale ci je to vhodne pre polovneho psa? ◄ reagovať

off Marco2204, 1.4.2011 o 22:48

montaq ten ostnac to som nenarazal na teba to ma len napadol sposob humanneho vicviku s minulosti ◄ reagovať

off motaq, 1.4.2011 o 22:43

ja to beriem ako sposob len nie vzdy to funguje. podla mna neexistuje jeden sposob ako to vyriesit, podla toho co tu odznelo tak by som to riesil kombinaciou viacerych rad. v prvom rade spravit nieco s plotom aby to mal pes tazsie alebo obmedzene a ako druhej strane trochu sa povenovat odstraneniu vycvikom, ci uz pri tom pouzije obojok alebo pruti je v zasade vec pohladu. pes sa to sam neodnauci a samotne zvysenie plota nepomoze to by musel byt betonovy mur z kazdej strany inak si cestu najde. sam adamson si vsimol, ze suka po prvom raze ked ju potrestal si uvedomila ze nieco nebolo OK. ◄ reagovať

off motaq, 1.4.2011 o 22:37

marco, ja som nepovedal, ze vsetky metody co pouzivali starci boli uplne super, precitaj si prispevky, a rovnako som povedal, ze ak niekto chce a hlavne vie pouzivat rozumne elektricky obojok nech ho pouziva. ◄ reagovať

off Edu, 1.4.2011 o 22:36

Marco2204 týranie nie je spôsob výcviku s tým sa stotožňujem . Myslím tým samozrejme teror . ◄ reagovať

off Edu, 1.4.2011 o 22:32

motaq môžeš sa opýtať mojej bývalej frajerky mia má nick ja mám otestovaný aj obojok proti štekaniu na psov . Pekne som si to vyskúšal aké to je na vlastne koži . Doporučujem !!! :-D Neber môj názor ako rozkaz na elektrický oplotok pre psa iba ako názor . Ak máš lepšiu radu sem s ňou . Ide o to poradiť adamsonovi aby jeho pes zostal doma . To som urobil a každú radu ktorá bude lepšia ocením . ◄ reagovať

off Marco2204, 1.4.2011 o 22:22

montaq napriklad koleso,dnes som vozil piesok na furiku a ako to ulachci pracu a kolko rokov ma ten vynalez,nasi starsi kynologovia pouzivaly ostnac a to si myslim ze je ovela brutalnejsi sposob cvicenia,a sentam pes musi pocitit aj fyzicky kto je vodca svorky nech si pise kdo chce co chce,a najradsej mam takych kto ide vycvikovy obojok kritizovat ako nehumany a potom ked chyti amok potom psa aj dokope ◄ reagovať

off motaq, 1.4.2011 o 21:33

premvadasz, ano nie vsetko bolo hodne chvaly ale aj taky obojok v rukach neskuseneho cloveka inspirovaneho radami pritnes mu ked sa nanho budes pozerat z okna je podobny pripad. obojok je pomocka ktora ma ulahcit nie nahradit. ◄ reagovať

off motaq, 1.4.2011 o 21:31

Edu, s tym ohradnikom co si spominal mam velmi dobre skusenosti, par krat som uz ranu dostal takze viem co to je ako to funguje a mam skusenosti ako to funguje na strazne pastierske psy miesaneho typu. a co sa tych starcov tyka, je ina doba ale nie vsetko co vymysleli a pouzivali bolo zle, aj napriek tomu, ze ty si zasadne proti tomu. a v tych cudzich jazykoch sa pleties ale to by si ako naturalizoavny poloamericam mohol vediet (bez urazky) :-) ◄ reagovať

off premvadasz, 1.4.2011 o 21:16

Edu ten elekticky oplotok sluzi pre dobytok, existuje ohradnik pre psy tak ako motaq spominal stoji okolo 150eur a viac svokor to pouziva tiez im pes preskakoval plot teraz uz je snim pokoj.Za jeden den sa psik naucil kam smie a kam nie.Motaq spominas tu starsie generacia ano mali poslusnych psov ale tie ich metody tu radsej ani nebudem spominat. ◄ reagovať

off Edu, 1.4.2011 o 20:36

motaq starý otcovia nepotrebovali ani autá ani mobil ani internet ani cudzie jazyky trochu petroleja do lampičky a nejaké sekance do lankasterky drotky a bolo dobre . Dnes je iná doba a technika . Inak by potom bol zbytočný aj plot . Ten elektrický oplotok sa dá natiahnuť v o viacerých radách nad sebou a hustote a účinnosť je 100% .Ale kto chce nech psa mlati mne je jedno . Každý ako vieme . To bola iba moja rada .Nemusí pasovať každému . ◄ reagovať

off growler, 1.4.2011 o 20:30

lesnica1,motaq presne tak,najprv hlasove upozornenie, ... a ten psik si rychlo uvedomi od koho je trest a za co.vyhoda je vtom,ze ten trest pride v tom momente.rozdavanie ran bez kontaktu so psom je absolutna hlupost a,tak sa urcite nema pouzivat.rozhodne to nepatri do ruk kazdemu. ◄ reagovať

off motaq, 1.4.2011 o 20:12

glower, nie je to rozdavanie ran ak pri tom nie si za oknom ako to tu niekto napisal ale si pri psovi a patricne sa zachovas aj ty(myslim hlasovy prejav), vtedy ten obojok vlastne nahradi prutik. ale rozdavat rany psovi ked si doma v teple za oknom sa mi zda dost cudne ◄ reagovať

off motaq, 1.4.2011 o 20:10

klasicky elektricky ohradnik co sa pouziva na dobytok nie je najlepsie riesenie, su psy co som videl a vedia cez to prejst. existuje ohradnik pre psy ten je drahsi a vymedzuje priestor kade sa moze pes pohybovat a funguje opacne, kabel sa zakope a je ako antena a na krk ide obojok ktory ak dostane pokyn od anteny tak da slahu. nepavazujem to za spravne riesenie v pripade polovneho psa. Fatra podla mna a sam si to potvrdil treba tomu povenovat trosku viac casu a pojde to, a uplne suhlasim s lesnicou, pes ma vediet kto a za co ho tresta. elektricky obojok je vydobitok doby ale nasi stary otcovia mali poslusne psy a obojky nemali takze aj stara metoda funguje, obojky su pre pohodlnych a tych co nemaju trpezlivost a cas. to je moj nazor. ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 294 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM