Prosím o radu.aké strelivo používate v tomto kalibri?
V prvom rade chcem podakovat adminovi za opatovne spustenie tohto vlakna a tak mozem reagovat a nadviazat na diskusiu co sa tu zvrhla inym smerom ako bola urcena a uviest to faktami na spravnu cestu. Diskusia je o tom aby si kazdy mohol povedat ake ma s danym strelivom skusenosti a co by poradil alebo vedel odporucit aby sa ini ci uz mladi alebo menej skuseni mohli poucit pripade vyvarovat chyb! JAGOS budem sa opakovat ale to len preto, ze si ma nepochopil, ze aky je medzi nami rozdiel: ano s tebou suhlasim, verim, ze ty strielas S&B SPCE a si s nimi spokojny ,ale preco? lebo to nevies s nicim inym porovnat. Ja som uz vyskusal minimalne 10 roznych municiek a viac ako 25 roznych striel v praktickych testoch a to nielen do papiera a balistickeho gelu, ale aj na rozne druhy zveri pri roznych podmienkach mam zdokumentovanu celu terminalnu drahu strely ci uz v pisomnej forme, tak aj kompletnu fotodokumentaciu, preto to viem porovnat . A tu je medzi nasimi tvrdeniami rozdiel!!!! a toto je co pisal BLEIKER, ze na fore treba podavat RELEVANTNE informacie, lebo potom to straca odbornost a zavadza to citatelov a je to len taka taranina, aku si vypustil tu ty a zacal tvrdit ludom to co tvrdis a co je horsie, priamo odporucas, preto sa tu do teba par ludi obulo a vyvracia tvoje tvrdenie, lebo uz maju prakticku skusenost aj s inymi strelami co ty zjavne nie, inak by si nemohol pisat toto. Preto ta tu prosim a vyzyvam k tomu, aby si nabuduce napisal, ze sice mas skusenosti so strelivom S&B SPCE a si spokojny, ale nakolko si nic ine nevyskusal nevies to porovnat s nicim inym! Vies ja som to strelivo skusil a testoval dost dlho a TVRDIM a to ozaj neprehanam, ze SPCE je najhorsia strela, ktora kedy bola vyrobena. Mam to s cim porovnavat, preto ostatnych citatelov tejto diskusie ODRADZAM od pouzivania a kupy tejto strely a usetrili si tak peniaze a sklamanie a utrpenie zveri a dehonestovanie od devastacneho poranenia a znehodnotenia diviny. Je mnozstvo dobreho a cenovo ozaj dostuneho streliva, preto nechapem kto aj v tomto case pouziva tieto strely a teba prosim, aby si vyskusal aj nieco ine a potom mozno pochopis, ze o com to tu pisem a zistis kde si spravil chybu. Pani polovnici vsetkym vam zelam v novom roku, aby ste k sebe boli tolerantni a aby ste pouzivali dobre strelivo, ktore je co najhumannejsie k zveri a zvazili vsetky tuto spominane skusenosti a vedomosti a akceptovali to ako radu a nie dajaky marketingovy tah predajcov. S pozdravom LZ
MMasska to pekne napisal a suhlasim snim, ja som vydrzal v tomto kalibry SPcečka pouzivat jednu necelu sezonu, vo Vlašime sa mozu hanbit ze si vobec este dovolia touto strelou v dnešnej dobe osadzat naboje. Asi este stale maju vernych spotrebitelov ktory nic ine nevyskusali tak chvalia aj to co v skutocnosti dobre nieje. ◄ reagovať
V prvom rade chcem podakovat adminovi za opatovne spustenie tohto vlakna a tak mozem reagovat a nadviazat na diskusiu co sa tu zvrhla inym smerom ako bola urcena a uviest to faktami na spravnu cestu. Diskusia je o tom aby si kazdy mohol povedat ake ma s danym strelivom skusenosti a co by poradil alebo vedel odporucit aby sa ini ci uz mladi alebo menej skuseni mohli poucit pripade vyvarovat chyb! JAGOS budem sa opakovat ale to len preto, ze si ma nepochopil, ze aky je medzi nami rozdiel: ano s tebou suhlasim, verim, ze ty strielas S&B SPCE a si s nimi spokojny ,ale preco? lebo to nevies s nicim inym porovnat. Ja som uz vyskusal minimalne 10 roznych municiek a viac ako 25 roznych striel v praktickych testoch a to nielen do papiera a balistickeho gelu, ale aj na rozne druhy zveri pri roznych podmienkach mam zdokumentovanu celu terminalnu drahu strely ci uz v pisomnej forme, tak aj kompletnu fotodokumentaciu, preto to viem porovnat . A tu je medzi nasimi tvrdeniami rozdiel!!!! a toto je co pisal BLEIKER, ze na fore treba podavat RELEVANTNE informacie, lebo potom to straca odbornost a zavadza to citatelov a je to len taka taranina, aku si vypustil tu ty a zacal tvrdit ludom to co tvrdis a co je horsie, priamo odporucas, preto sa tu do teba par ludi obulo a vyvracia tvoje tvrdenie, lebo uz maju prakticku skusenost aj s inymi strelami co ty zjavne nie, inak by si nemohol pisat toto. Preto ta tu prosim a vyzyvam k tomu, aby si nabuduce napisal, ze sice mas skusenosti so strelivom S&B SPCE a si spokojny, ale nakolko si nic ine nevyskusal nevies to porovnat s nicim inym! Vies ja som to strelivo skusil a testoval dost dlho a TVRDIM a to ozaj neprehanam, ze SPCE je najhorsia strela, ktora kedy bola vyrobena. Mam to s cim porovnavat, preto ostatnych citatelov tejto diskusie ODRADZAM od pouzivania a kupy tejto strely a usetrili si tak peniaze a sklamanie a utrpenie zveri a dehonestovanie od devastacneho poranenia a znehodnotenia diviny. Je mnozstvo dobreho a cenovo ozaj dostuneho streliva, preto nechapem kto aj v tomto case pouziva tieto strely a teba prosim, aby si vyskusal aj nieco ine a potom mozno pochopis, ze o com to tu pisem a zistis kde si spravil chybu. Pani polovnici vsetkym vam zelam v novom roku, aby ste k sebe boli tolerantni a aby ste pouzivali dobre strelivo, ktore je co najhumannejsie k zveri a zvazili vsetky tuto spominane skusenosti a vedomosti a akceptovali to ako radu a nie dajaky marketingovy tah predajcov. S pozdravom LZ ◄ reagovať
odborníci, ja vás skutočne nepresviedčam, aby ste prešli zo svojich značiek na iné a už vôbec nie na S&B. Zapojil som sa len do diskusie o kalibri 8x57 s ktorým som ja osobne veľmi spokojný a lovím s nim rád, presne a úspešne. To je všetko. Tak na mňa neútočte, že som si dovolil povedať svoj názor. ZADANIE DISKUSIE BOLO - PROSÍM O RADU. AKE STRELIVO POUZIVATE. A ako som vyjadril názor, že S&B SPCE tak hop to sa odborníkom nepáči. ◄ reagovať
Ale nie ten je este lacnejsi, to by som bol malovidiecan :-) ◄ reagovať
Rišo to čo strielaš ,prvi partizan:):):):) ◄ reagovať
Lubino ale ja strielam len o 5 eur drahsie naboje ako spce, tak ja budem asi malomestiak.:-) ◄ reagovať
ale už sa to zvrhlo a na začiatku bol len jeho nazor,ešte že ste sa neobuli aj do mna:):):):):) ◄ reagovať
To aj ja som velkomestiak? ◄ reagovať
jagos - Miro Fajt niekedy by sa mal najpr nadýchnuť pred tým ako začneš niekoho osočovať a zamyslieť sa, keď si sám spokojný zo S&B je to tvoja vec, ale nesnaž sa nikoho presviedčať o svojej neomylnej pravde. ◄ reagovať
lubenko-neber to tak,že je to o presviedčaní-v tomto mi pripomínaš admina-ale ako by si sa cítil,keby si ako mladý neskusený prišiel na forum hladat informacie a zistil by si ,že v 8x57 je SPCE super a kupilho?No a potom by prišiel šok po ulovení prvého a následne dalšieho kusu.Na fore treba podavat RELEVANTNE informácie,inak stratí na kredite.A nikto sa ho nesnaží o ničom presviedčat,dostal priestor,aby svoje tvrdenia dokázal fotkami,tak ako to robí MMasska a další. ◄ reagovať
Jagos nemám skutočne vela času na takýchto expertov a možno sa mi budeš divit,ale ja ti uverím,aj ked nie som malomeštiak.Mám však podmienku-sám strielaš aj dva kusy naraz,kamarát tvoj 50ks ročne tak nie je nič lahšie,ako sem hodit pár fotiek do účinkov,nech sa o tom strelive dozvieme,čo ešte možno ani netušíme.Rozbité stehná nefot,prišlo by mi zle a niekedy si skus prezistit,s kým diskutuješ,lebo ti garantujem,že 8x57JS má asi málokto tak prelúskanú ako pepies-to ti garantujem.A skus si v klude prečítat príspevky od MMasska a motaq-títo ludia už skutočne maju velke prakticke skusenosti a nepotrebuju si tu fukat pod gule,ale je fakt,že vedia presne,o čom hovoria. ◄ reagovať
tušim,že som dobre pochopil zadanie diskusie,šlo o radu ake strelivo použivate v tomto kalibry a nie o presviedčani ake strelivo mame použivat,dobra rada nad zlato,hlavne že to zas konči osočovanim,čo sme to za ludia ◄ reagovať
Jagos, ak chces strielat Sb tak ho strielaj, ak si s nim spokojny je to tvoja vec, nerozumiem vsak preco chces presvedcit tych, ktorim sa to strelivo nepaci a neosvedcilo sa im o tom, ze je to najlepsie strelivo na svete? kazdy moze mat svoj nazor a vlastnu skusenost. Ja sice nepouzivam 8x57 ale 7x64 ale SB by som do mojej zbrane nenabil, mam na to svoje dovody. je to moj nazor a rozhodnutie a nezoberies mi ho a ani ma nepresvedcis o ziadnom dovode preco pouzivat SB strelivo. Casty argument je cena streliva, ale ani to uz davno nie je argument, nakolko sa da kupit lepsie strelivo za cenu o par eur vyssiu a pri to mnozstve co za rok bezny polovnik vystriela to je zanedbatelne. A odpusti si urazky a narazky typu velkomestiaci, tebe nik do vidiecanov nenadava. nie kazdy co nestriela SB je vekomestiak.... ◄ reagovať
Milý pepies, ešte že ťa tu my zadubenci máme lebo inak by sme si nevedeli vybrať a ani používať poriadne strelivo. Vy veľkomeštiaci ste fakt triedy. Keď budem vo vašom veľkomeste tak navštívim niektoré poľovníctvo napr. to ktoré tam má otvorené majiteľ od nás a pozriem si aj iné strelivo ako je S&B. Súdruh píšem Ti za jedna. ◄ reagovať
Poznám aj takých ľudí, ktorí ročne prepijú a prefajčia niekoľko tisíc € ale dať 20 € za krabičku nábojov im je veľa, že za socializmu stali 2 € :-) ◄ reagovať
Jagos mna by osobne zaujimalo ako si sa ty dostal k pouzivaniu streliva S&B či to bol financny aspekt lebo je lacne alebo ti to poradil nejaky starsi polovnik alebo jednoducho u vas v obchode ine strelivo v tomto kalibry nekúpiš???pre takychto zadubencov som tu minuli rok zalozil diskusiu na temu strelivo PP 8x57JS viacero ludi polovalo s tymto strelivom pocas roka pridali sa fotky s popisom a detailne nafotene najviac pridal MMasska s detailnym popisom tak si tu temu prečitaj niektore fotky co boli vymazane ti viem ja alebo ich majitelia preposlat ked ta to bude zaujimamat.To ze si neni o kvalitach streliva 100% presvedčani dokazuju aj tvoje tvrdenia ked v prvom prispevku ho vrelo odporučas ako strelivo ktore nerozbija a nepodlieva divinu a v poslednych prispevkoch priznavaš ze to neni zrovna najkvalitnejšie strelivo na našom trhu.Take superlativy na strelivo si nedovolim použit ani ja a ko strielam strelivo kde jeden fabricky naboj vyjde na 4,20 eur za kus. ◄ reagovať
Jagos o presnosti je to pri nastrelovaní zbrane a nie ze som nieco netrafil.Kaliber a ani zbran menit nechcem.Príklad 8*57 je značka Škoda a strelivo SB je základná verzia Fabie 1,2. Aj fabia je postačujúca na Slovenské podmienky, ale prečo nepresedlat na Octaviu alebo Superb????Aj ja som si myslel donedávna ,že SB stačí, no mýlil som sa. ◄ reagovať
si smiešny. Ja nič neobhajujem lebo nemusím. S&B nie je najkvalitnejšie strelivo na trhu, ale na naše Slovenské podmienky dostačujúce, vyhovujúce a nič viac poškodzujúce od ostatných. O množstve sa s tebou baviť nebudem a v rozmedzí 10 rokov už vôbec nie. Mám známeho, ktorý túto sezónu ulovil viac ako 50 kusov zveri a všetko S&B. Ver, že pokiaľ by bol čo i len trocha nespokojný s presnosťou a nadpriemernou poškodenosťou diviny tak prejde na iné strelivo. ◄ reagovať
Nechcel som sa zapojit do tejto diskusie ale nevydrzal som: Jagos to nie ze sme tu uzavreta skupina ludi, toto nieje o tom!!! to je o tvojej obmedzenosti a tvrdis nieco co nevies potvrdit a ostatni ti to vyvratili!!! Snazis sa tu ludi presvedcit ze ake je S&B presne strelivo ked kazdy lepsi strelec vie, ze jedine presne strelivo co maju je Target (Match) a strela SPCE je najvacsie smetisko pod slnkom. Taketo tvrdenia davaju len ti co neskusili nic ine ako toto strelivo, tudis nevedia s nicim inim porovnat!!!! Dovolim si tvrdit ze som uz vyskusal tolko striel co ty si ani neprecital a porovnaval som rozne zasahy s roznym strelivom na stejne miesto , ano ja strielam aj na krk aj na hlavu, do roka strelim viac ako ty za desat rokov a mozem tudis s cistym svedomim tvrdit ze KLAMES a obhajujes neobhajitelne. Viem to potvrdit fotodokumentaciou a svojimi zaznamami a nie len tlachanim takych reci ako pustas ty! urazas tu ludi ako BLEIKER a inych, ktorych si ja nesmierne vazim pre ich vedomosti zatial co ty si len ...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ◄ reagovať
chlapi vy ste tu svoja uzatvorená skupina odborníkov z veľkomiest na strelivo, poľovanie, zver a všetky veci s tým súvisiace. Ja som len chlapec z dediny a dovolil som si vstúpiť svojim názorom Sorry. P.S. JONGO si zatŕpnutý lebo si asi niečo v poslednom čase netrafil podľa svojich predstáv a zver Ti unikla. Netráp sa aj elitní strelci ako bol Laco Mesiar niekedy strelil do susedovho terča. Ser na to vymeň strelivo a ak to nepomôže zmeň aj zbraň a aj kaliber a zase bude všetko OK. ◄ reagovať
Jagos tak aj ty počúvaj. napísal som že SB nechcem ani vidiet a bodka. poľuj si s týmto strelivom aj nadalej.je to tvoja skúsenosť. ja chcem prejst a vyskúšat aj nieco iné a podla mna aj kvalitnejšie ako je SB. ◄ reagovať
Jagos, ale ak máš foto zo strely SPCE po ulovení zveri tak to daj do "pľacu". ◄ reagovať
Takže teoretici strieľajú len na stehná alebo do terča. Ďalší umelec v cechu Hubertovom. Praktik striela radšej zver na behu aj dva kusy naraz padnú. To sa predsa oplatí. V jednom českom filme bola taká veta: chce se mi zvracet. ◄ reagovať
Jagos jedine co sa neda strelivu S&B 8x57 JS upriet je ze splny svoj učel t.j že zver usmrti,hodnotit to radsej nebudem kedze kazdy mame iné nároky na strelivo. A co sa tyka Bleikera tak si šliapol totalne mimo lebo kde tvoje znalosti a osobne skusenosti ohladom streliva a zbrani končia jeho len ZAČÍNAJÚ... ◄ reagovať
Bleiker, si elitný strelec, alebo len taký teoretik? Tvrdenie, že Tvoja rana nikdy neskončila v stehne tomu nasvedčuje. Poľovníckej latine zdar. ◄ reagovať
krk a hlava boli len demonštrácie presnosti S&B 8x57 SPCE 12,7g. Sú to podľa mňa najlepšie a najšetrnejšie rany pre strelca ale aj zver. Uvedomujem si aj to, že si to nemôže dovoliť každý poľovník, kvôli vlastnej psychike pri love. Vedome som strieľal na prekrývajúcu sa zver len raz v živote, ale viac krát sa mi to stalo hlavne ak je zver v pohybe. ◄ reagovať
Jagos-ja tiež nestrielam na hlavu ani na krk a pritom to v stehne nikdy neskončí...A strielat vedome na kus za ktorým je další je svinstvo najhrubšieho zrna! ◄ reagovať
jagos prečo nedáš nejakú fotku do účinkov? Nenechávaj si štatistiku len pre seba. Potom to bude mať výpovednú hodnotu. Teraz je tvoje tvrdenie a to čo tvrdí jongo na jednej úrovni. Daj fotky a podel sa s nami o skúsenosti so S&B v osmičke. ◄ reagovať
Tak ako pise horvathm po rane na hlavu je veľmi velka vypovedna hodnota o spravani sa streliva na zvery a ten kto mi bude tvrdit ze SPCE12,7gr v 8x57JS nerozbija divinu,nepodlieva a podobne ma bud prd strelene alebo klame....osobne s tymto kalibrom polujem 12 rokov a mam streleho toho aby som to mohol posudit a donedavna s tym poloval aj moj tutor naštastie si uz dal povedat a je pokoj... ◄ reagovať
ty strieľaš kde do stehna. Alebo len do terča? ◄ reagovať
No to sa máš čím chváliť. Bravo. Kusy za sebou, rany do hlavy. Polovník jak z velkej knihy. ◄ reagovať
Jongo, počúvaj ma ty sem. štatistika za tento rok - presnosť - nemôžem súhlasiť lebo 16 kusov zveri som ulovil s ranou zásahov na krk alebo hlavy. Ty ako elitný strelec uznáš, že musia lietať presne. Vyzliekanie až 80% striel - tri krát som ulovil jednou strelou dva kusy a okrem priestrelu ( vstup resp. výstup strely )žiadne iné črepiny neboli a v dvoch prípadoch som našiel aj strelu, ktorá bola v celku a vytvorený hríb. Opieram sa moje skúsenosti, kde v tomto kalibri mám ulovených cca 100 kusov zveri rôzneho druhu a hmotnosti. Ty máš aké štatistiky? Odkiaľ čerpáš keď dokážeš tvrdiť podľa mňa nezmysly? ◄ reagovať
m98 to CDP má v odkaze chybu v onv je to 163 a nie 136 ◄ reagovať
Michal máš pravdu, beriem späť ◄ reagovať
pandur zle vravis, praveze vsetky co m98 dal su dvojjaderne, nastuduj si charakteristiku tych striel. ◄ reagovať
m98 dvojajdrová je tam len CDP. Čo myslíš tými knedlíkmi :-)))). ◄ reagovať
Tak, ako píše pepies. V 8x57 JS toho veľa na výber nie je. No až tak zlé to zas nie je. Ak skúsiš niečo odkaz, odkaz, odkaz, odkaz z rodu dvojjadro, tak ku "knedlikom" možno ani nedôjdeš odkaz, odkaz Alebo to môžeš skúsiť z opačného konca. No s TIGom určite nešliapneš vedľa. ◄ reagovať
inak dost dobre nechapem význam takejto diskusie,na čo tebe bude kto čim striela,ty musiš vediet aku maš zbran na čo poluješ a ako sa tvoja zbran bude spravat s dotyčným strelivom,musiš zkušat a prisposobit strelivo zbrani a tomu čo budeš lovit ◄ reagovať
Momentálne používam SaB so strelou Nosler a je to paráda a aj cena je primeraná kvalite. ◄ reagovať
v 8x57 používam sako gamehead a RWS EVO Green. Strelený zatiaľ jeden lanštiak cca 70 kg (gamehead 9,7g) komorová rana asi 10 cm za lopatku. Diviak v behu, zostal v ohni. Odkazovanie asi minútu, potom zhasol. Priestrel, zasiahnuté pravdepodobne pľúca, na mieste bolo dostatok farby. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.