Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vhodné strelivo do 8x57 JS a 8x57 JRS - diskusia

autor: off jongo
pridané: 31.12.2013 15:18

Prosím o radu.aké strelivo používate v tomto kalibri?

počet zobrazení: 91 074
počet hlasov: 4
okruh tém: strelivo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

správca MMasska, 7.1.2014 o 8:23

V prvom rade chcem podakovat adminovi za opatovne spustenie tohto vlakna a tak mozem reagovat a nadviazat na diskusiu co sa tu zvrhla inym smerom ako bola urcena a uviest to faktami na spravnu cestu. Diskusia je o tom aby si kazdy mohol povedat ake ma s danym strelivom skusenosti a co by poradil alebo vedel odporucit aby sa ini ci uz mladi alebo menej skuseni mohli poucit pripade vyvarovat chyb! JAGOS budem sa opakovat ale to len preto, ze si ma nepochopil, ze aky je medzi nami rozdiel: ano s tebou suhlasim, verim, ze ty strielas S&B SPCE a si s nimi spokojny ,ale preco? lebo to nevies s nicim inym porovnat. Ja som uz vyskusal minimalne 10 roznych municiek a viac ako 25 roznych striel v praktickych testoch a to nielen do papiera a balistickeho gelu, ale aj na rozne druhy zveri pri roznych podmienkach mam zdokumentovanu celu terminalnu drahu strely ci uz v pisomnej forme, tak aj kompletnu fotodokumentaciu, preto to viem porovnat . A tu je medzi nasimi tvrdeniami rozdiel!!!! a toto je co pisal BLEIKER, ze na fore treba podavat RELEVANTNE informacie, lebo potom to straca odbornost a zavadza to citatelov a je to len taka taranina, aku si vypustil tu ty a zacal tvrdit ludom to co tvrdis a co je horsie, priamo odporucas, preto sa tu do teba par ludi obulo a vyvracia tvoje tvrdenie, lebo uz maju prakticku skusenost aj s inymi strelami co ty zjavne nie, inak by si nemohol pisat toto. Preto ta tu prosim a vyzyvam k tomu, aby si nabuduce napisal, ze sice mas skusenosti so strelivom S&B SPCE a si spokojny, ale nakolko si nic ine nevyskusal nevies to porovnat s nicim inym! Vies ja som to strelivo skusil a testoval dost dlho a TVRDIM a to ozaj neprehanam, ze SPCE je najhorsia strela, ktora kedy bola vyrobena. Mam to s cim porovnavat, preto ostatnych citatelov tejto diskusie ODRADZAM od pouzivania a kupy tejto strely a usetrili si tak peniaze a sklamanie a utrpenie zveri a dehonestovanie od devastacneho poranenia a znehodnotenia diviny. Je mnozstvo dobreho a cenovo ozaj dostuneho streliva, preto nechapem kto aj v tomto case pouziva tieto strely a teba prosim, aby si vyskusal aj nieco ine a potom mozno pochopis, ze o com to tu pisem a zistis kde si spravil chybu. Pani polovnici vsetkym vam zelam v novom roku, aby ste k sebe boli tolerantni a aby ste pouzivali dobre strelivo, ktore je co najhumannejsie k zveri a zvazili vsetky tuto spominane skusenosti a vedomosti a akceptovali to ako radu a nie dajaky marketingovy tah predajcov. S pozdravom LZ

dať hlas príspevku | počet hlasov: 89

komentáre

zoradiť
zobrazené 361-400 z 513 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off pepies, 3.1.2014 o 17:15

Tak ako tu už bolo spomenuté nie je nad "Zábavnú pyrotechniku z Vlašimy" :oD Aj ked do 8x57JS nie je velky vyber kvalitneho streliva ale Sako Hamerhead stoji za vyskusanie. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off lubenko, 3.1.2014 o 15:25

jagos uplný suhlas,moje posledne tri diviačiky minulý mesiac komorova ranaa ,dva ostali na mieste druhý s ranou na pečen odbehol asi 50m,nič podliate a znehodnotenie diviny na minimum ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off jongo, 3.1.2014 o 12:55

Tak poprvé je problém s presnosťou tohto výrobcu a nielen v tomto kalibri a po druhé asi v 80% prípadov sa stalo, že strelu vyzlieklo a potom urobilo paseku a pritom 8x57 je pomalá strela.Mal som možnosť vidiet čo robí SPCE aj v iných kalibroch.žiadna sláva. ◄ reagovať

off jagos, 2.1.2014 o 15:42

prečo nechceš vidieť SB 12,7g SPCE? Ja s nimi poľujem 10 rokov a som s nimi spokojný. Zver po nich značí a ak treba vôbec do hľadávať tak je ľahko dohľadateľná. Nerozbíja divinu, nepodlieva. Myslím si, že je to vhodný druh streliva v kalibri 8x57 JS a za veľmi prijateľnú cenu. Vrelo odporúčam. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off jongo, 2.1.2014 o 13:53

SB 12,7g SPCE uz nechcem ani vidiet ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Daniel8, 31.12.2013 o 23:14

presne, ako pise vivatvikend : Sako hammerhead 13g do Tikka T3 Hunter urcite! ◄ reagovať

off lubenko, 31.12.2013 o 22:50

SB 12,7 g ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off vivatvikend, 31.12.2013 o 20:32

sako hammerhead 13g ◄ reagovať

off rado100, 31.12.2013 o 18:57

Gulomet myslíš si že strelený kus v pohone bude trpieť menej ako kus strelený na postriežke, alebo podliatina na spoločnej poľovačke ti nevadí a keď si kus ulovíš pre seba to ti už tá podliatina vadí? O farbe už ani hovoriť nebudem, lebo ak strieľam na niečo v kľude je pravdepodobnosť dobrého zásahu väčšia čiže aj odbehnutie bude kratšie a dohladávka bude ľahšia. Ale na spoločnej môže byť zásah horší a preto farba by nemala chýbať. ◄ reagovať

off gulomet, 31.12.2013 o 17:12

Som nedavno kupil Geco PLUS . Ale to vyzera, ze ide to len do pohonu. Farba ziadna, ale podleje obe strany, hlavne mensie kusi :(( ◄ reagovať

off pepies, 31.12.2013 o 17:07

priatelu duplicitne zalozena téma treba si pozriet vo vyhladavači na lavej strane,a hlavne tazko radit niekomu ktory neuvedie do akej zbrane dané strelivo chce na ake vzdialenosti a hlavne na aku zver poluje.... ◄ reagovať

off orim, 31.12.2013 o 16:06

Blaser CDP 8x57 IS 12,7g Hmotnosť strely – 12,7 g Úsťová rýchlosť strely – 790 m/s Optimálna nástrelná vzdialenosť – 136 m 50 m +1,7/3595 J 100 m +4,0/3255 J 150 m +1,5/2940 J 200 m -6,3/2650 J 250 m -19,8/2381 J 300 m -39,6/2134 J ◄ reagovať

off richard99, 9.4.2013 o 15:25

aké máte skúsenosti s 8 x 57 js RWS DK? ◄ reagovať

off Edu, 4.3.2013 o 17:40

michal89 strielal som toto strelivo . kompaktná strela presná ktorá robí fajn hríbik . Takže ja som bol spokojný . ◄ reagovať

off michal89, 4.3.2013 o 17:34

dostal som ako darcek krabicku nabojov od S&B Sierra game king 14,26g. mate niekto s nimi skusenosti?.. osmicku nosim na spolocne polovacky iba, takze strelba max. do 100 metrov. ◄ reagovať

off Edu, 5.12.2012 o 19:30

Norma oryx či vulkám ako i mnoho iných značiek . ◄ reagovať

off michal89, 5.12.2012 o 19:28

tak dnes oryx 12,7g. odviedol perfektnu robotu na jelenovi 2.VT. Strielane na cca 50 m., vstrel vysoko za lopatku, prestrelené plúca a aorta, prestrelená pravá lopatka a gulka deformovana do hríbika ako z katalogu uviaznuta pod kozou :) Aj napriek tomu ze na lavej strane pri vstrele chytilo rebro a na druhej strane prestrelilo lopatku tak poskodenie diviny bolo minimalne. Jelen pekne znacil komorovu ranu a za staleho farbenia odbehol asi 50m. ◄ reagovať

off lubos2, 5.5.2012 o 22:03

Vďaka kolegen :)) ◄ reagovať

off pandur1, 5.5.2012 o 21:31

odkaz , ale vie zohnať aj iné ◄ reagovať

off Jager68, 5.5.2012 o 21:25

TAk potom som z toho Soft Point prekvapený...co sa tyka Brenneke...skus Hermes BA..alebo Kettner v Rakusku..tam je kvantum streliva.Do 8x57IS ma RWS aj Brenneke slušný výber..ani by som nešpekuloval...TMR..rovnako ako TMS..len RUNDKOPFF.(.piše sa F alebo FF????)..TMR použiva kamarat horar na Poľane v tomto kal...je spokojny..ale skusil by som pozhanať TOG...neporadím už nič viac. ja som na ine ,,ceruzky" 6,5x65R,6x62R a 7mmrem.mag a 270WSM...toto je moja krvna skupina... ◄ reagovať

off lanus, 5.5.2012 o 20:29

glen - Žiadny predajca z blízkeho okolia ich nemá ;(takže "fičím" na 12g prebíjaných Megách a 11,7g upravovaných Sierra-ch (SBT-GK)! ◄ reagovať

off glen, 5.5.2012 o 16:27

Lanus,ako sa správa Fusion ,tuším si prehováral predajcov,aby Ti to doviezli????? ◄ reagovať

off lanus, 5.5.2012 o 15:00

Jager68 - A presne rovnako sa správa aj v 308 Win.(180 grs) .!!! ◄ reagovať

off lubos2, 5.5.2012 o 11:36

Jager68...FEDERAL SOFT POINT.. V OSMIčKE NIE JE BLATO...,ALE PRAVý OPAK. JE TO VEľMI TVRDé STRELIVO, NEDOSTATOčNE SA DEFORMUJE-SPRáVA SA AKO CELOPLášť. tO JE MOJA OSOBNá SKúSENOSť A NIE JEDNA BABA POVEDALA. A to s tým TIG-om máš pravdu,ale ja som mal na mysli TOG. A predajcu na SK mi poraď...?!?!?!?! ◄ reagovať

off FOXMEN, 4.5.2012 o 11:14

zdraví kolegové!!.......narazil jsem ještě na jednu zajímavou střelu : RWS 8X57 JS TMR 12.7g. je to ůdajně jedna z nejstarších střel od rws.....takový poloplášt'...prý z dobrou deformací...cena na naše 1047,-kcz (41.88 euro).....jinak dnes už se odmlčím zítra máme chovatelskou přehlídku trofejí za rok 2011 . takže musím jít bodovat....včera při přebírání trofejí už jsem zaregistroval 100% dva zlaté kńoury ( jeden znich - přes 125 bodů) kolem 5. medailových srnců 6. beranů a vypadá to letos jenom na jednoho medailového jelena ( bronz)......tak uvidíme.....přeju dobrej víkend a v neděli 6.5. máme ůplněk takže je potřeba toho využít..LOVU LESU!!!! ◄ reagovať

off jezevec2, 3.5.2012 o 20:18

já používá vulkan.neodchází to a rozbité to taky není.v JRS je to ale o něco šetrnější vůi zvěřině. ◄ reagovať

off Jager68, 3.5.2012 o 16:23

lubos 2......9,4g ma TIG Nature.......nie TOg. A Soft Point je naopak blato...nie tvrda strela. ◄ reagovať

off lubos2, 3.5.2012 o 15:56

To som už všetko pošprtal Rišo. Len ten predajca...?! ◄ reagovať

off rossler8x57js, 3.5.2012 o 15:52

schooter400 asi si nevidel diviaka z odstrelenou sankou a podobne zasahy ◄ reagovať

off lubos2, 3.5.2012 o 15:42

A ten TOG do osmičky je 11,7 gramový, nie 9,4 gr až teraz som si to všimol na ich stránke. Takže ak nebude veľmi tvrdý ako Federal Soft point 170 grs(11,02 gr), tak to môže byť celkom fajn voľba. ◄ reagovať

off lubos2, 3.5.2012 o 15:32

Jager68 o ten TOG som mal záujem aj ja, ale nenašiel som žiadneho predajcu v širokom okolí. Ak vieš niekoho-poraď... ◄ reagovať

off Jager68, 3.5.2012 o 15:16

Tak toho sa neboj....TOG ma striž.hranu a dutinku..priestrel a dostatok farby je istý....nejaké extremne odbiehanie nehrozí.... ◄ reagovať

off FOXMEN, 3.5.2012 o 14:12

tak originál od BRENNEKE určitě nebude špatná munice ......akorát bych měl trochu obavu aby to nebylo příliš tvrdý.....ten HAMMERHEAD se mě zdá celkem fajn 13g (SP).......už jsem to objednal u kamaráda( majitel obchodu se zbraněma)........uvidíme.....mluvil jsem s ním po telefonu..nerozmlouval mě to....celkem pochvaloval..... ◄ reagovať

off Jager68, 3.5.2012 o 13:42

odkaz toto je vyborná strela.Keby si sa nebal 9,4g strely v 8x57IS aj to ma original Brenneke. ◄ reagovať

off FOXMEN, 3.5.2012 o 11:43

bohužel nezkoušel ani ve svém okolí nikoho neznám .....chlapy loví ještě starými ZH - malá vesnička .....no prostě zapomenutej kraj...co se týče mysliveckého vybavení tak u nás nikdo moc z dobou nejde....víš jak to chodí?...... ◄ reagovať

off binka, 3.5.2012 o 10:55

Nezkoušel jsi někoho oslovit, kdo by ti přebil střelivo? Vulkany se nechají udělat za 35 Kč. Jeden chlapík mi je dělá do 8x57 JRS ..ale už třičtvrtěš roku hehe. ◄ reagovať

off FOXMEN, 3.5.2012 o 9:30

jo to SAKO HAMMERHEAD se mě nezdá špatné......preference co jsem četl na různých portálech toto střelivo celkem uznávají....já vždý jenom rád poznávám praktické zkušenosti, asi ho vyzkouším...nejsem lovec který udělá závěr po dvou střelených kusech - je potřeba to odzkoušet a pak se uvidí.....rád se dovídám zkušenosti z praxe...pokud tímto střelivem má někdo uloveno alespoń deset kusů černé rád ho vyslechnu, - ty podlitiny jsou druhořadé - prvoředé je že pokud kus nezůstane v ráně tak musí alespoń solidně barvit....od jara do podzima lovím převážně na ochozech mezi mlazinama a tam ta barva je pro mně a pro mé dva psy celkem pdstatná. ◄ reagovať

off lubos2, 3.5.2012 o 8:55

Jager68, veľmi dobré strelivo. Foxmen - mal som ho v 308-čke a taktiež v 8-čke. Veľmi presné, super ranivosť, žiadne hororové podliatiny-minimálne, farby bolo tiež hojne, nakoľko vždy priestrel. Ak by som sa mal zmestiť do Tvojich kritérií, tak beriem ten Hammerhead. LLZ ◄ reagovať

zobrazené 361-400 z 513 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov