M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  25. apríl 2025,  meniny má Marek,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:39,  dnes západ slnka: 18:48
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Jednoranové zlamovačky - diskusia

autor: off Darius
pridané: 14.12.2013 23:51

Zdravím priatelia , ktorí máte prehľad na trhu , vedeli by ste odporučiť ktorá jednoranová zlamovačka je najvýhodnejšia ? z pohladu všetkýc faktorov .... Ďakujem

počet zobrazení: 39 453
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off jaro1, 30.1.2018 o 12:33

Ernest Thompson - Seton v předminulém století napsal " Když chceš lovit, pořiď si pušku na jednu ránu, když chceš pustošit, pořiď si mašinkvér".

dať hlas príspevku | počet hlasov: 139

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 112 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off jaro1, 30.1.2018 o 12:33

Ernest Thompson - Seton v předminulém století napsal " Když chceš lovit, pořiď si pušku na jednu ránu, když chceš pustošit, pořiď si mašinkvér". ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 139

off Jager68, 15.12.2013 o 12:13

TOP su len dve..K95 a Kriegoff Hubertus.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off milos1milos, 3.2.2018 o 22:33

VLADO18 1000 ľudí.. 1000 chutí... napríklad mna vôbec neoslovila... ja osobne by som dal prednosť napríklad BRNO EFEKT .. ale to je naozaj len o tom čo komu sadne a oku ulahodí... preto nejdem ani polemizovať ktorá môže byť lepšia.. kazdy ma ine parametre na pušku auto a napríklad aj ženy.. :) ◄ reagovať

off hubertushk, 9.11.2020 o 21:50

Dobrý večer. Mal som možnosť strieľať na strelnici zo všetkých troch pušiek v rôznych kalibroch i keď Merkel bol K-3. K-95 a Hubertusa som využíval aj pri aktívnom poľovaní. Podľa mňa je každá z týchto pušiek vysoko kvalitná a záleži na to komu čo viac sadne. Ja som ostal pri Hubertuse. Hubertus má oproti K-3, a K-95 priamejšiu pažbu, ktorá mne viac vyhovovala. Pri Hubertuse po jednom natiahnutí a prebití netreba znova naťahovať, zbraň je pripravená k streľbe, kdežto pri K-3 a K-95 po každom vystrelení a prebití je nutné natiahnuť ručné napínanie. Na druhej strane to má výhodu, že zbraň ostane po každom prebití zaistená. Tak ako už bolo spomínané v príspevkoch skôr aj ja by som doporučoval náboj s okrajom čiže R-kový. Nie len kôli okraju ale aj tvaru nábojnice a lahšiemu vybíjaniu. Aj pri Hubertuse je možnosť vybrať si gravír podľa vlastného výberu, taktiež drevo na pažbu ,čo si myslím ,že pri kategórii týchto zbraní u všetkých troch značiek je bežná prax. Doporučujem použiť optiku maximálne do priemeru objektívu 50 mm. skôr 42 mm. aby ostala zachovaná štíhlosť a krása týchto zbraní. Všetko sú to krásne a kvalitné zbrane ,tak Vám prajem šťastnú ruku pri výbere a veľa pekných zážitkov pri poľovaní. ◄ reagovať

off palo3006, 17.12.2013 o 12:24

Iž-ku netreba hanit je to jedine seriovo vyrabane veslo z ktorého sa da strielat ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off namor676, 3.12.2017 o 1:17

A čo chceš poradiť, najprv sa rozhodni čo vlastne chceš jednotku alebo dvoják? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off jarodt, 17.12.2013 o 19:40

K-95 nemá samozrejme nijaký problém s vyťahovaním nábojníc, je to stelesnenie dokonalosti spolu s ich montážami, pre väčšinu poľovníkov je to žiaľ nedostižný sen ... Na obr. je originálny Blaser, žiaden domácky paškvil Made in Slovakia. Jednoranové zlamovačky - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

on lanus, 15.12.2013 o 15:38

Oprava fotky Sabati SKL 98 DL a dôkaz dobrej prístupnosti k patrónom !!! Jednoranové zlamovačky - diskusia ◄ reagovať

off namreh, 17.12.2013 o 20:41

Ja nemám problém.Len ma už nebaví čítať tu to nadávanie.Blaser je zbraň ktorú chcem mať a budem mať.Ak nie ja tak môj syn určite.Tak tu stále nepíšte že na Slovensku sú len zlé Blasery.Deprimuje ma to.:)) ◄ reagovať

off Ondrik, 15.12.2013 o 11:21

Pre mňa sú jednoranové zlamovacie guľovnice TOP. Nič poľovníckejšie neexistuje. Teraz polujem so zlamovačkou K1 Holice. Nemôžem na tú pušku povedať krivého slova, má perfektný sústrel, puškár čo mi ju naposledy nastreloval to tiež chválil. Do budúcna som sa však zameral na Heanel jager 9 v kombinácii s puškohladom SCHMIDT & BENDER s pevným zväčšením. Zlamovačka z Holíc však nezostane v trezore, je to výborná zbraň na piršovačku, ľahká, presná.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off bady, 16.12.2013 o 14:19

Ja mam Merkel K3 , v kalibri 270.win. Som s nou maximalne spokojny, lahka , pekna a presna zbran aj na dlhsie vzdialenosti. Pokial mas hlbsie do vrecka tak urcite odporucam. Jednoranové zlamovačky - diskusia ◄ reagovať

on lanus, 16.12.2013 o 21:54

Kto si dopraje a kúpi top-ku napr. Blasser, bude si musieť na ukazováku pestovať dlhší necht . Jednoranové zlamovačky - diskusia ◄ reagovať

off namor676, 29.11.2017 o 13:35

Zopár ,,jednotiek" mám, ale ani jedna nemá ejektor, všetky iba vyťahovač, pri jednej s blokovým záverom nábojnica povyskočí, ale nie je to vyhadzovač v pravom zmysle slova. Zatiaľ som sa nikde nestretol s továrenskou zlamovačkou, ktorá by mala ejektor. Manufaktúrne vyrábané z vyhadovačmi som už nejaké držal ◄ reagovať

off Poacher, 11.2.2018 o 10:23

Pavian, myslel som to vo vzťahu ku kalibrom, myslím že 6.5 je lepšia voľba... ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Jednoranová guľovnica K1 stutz Holice (autor: Matto-14).

off Turbiak, 25.11.2013 o 11:25

Chyt si ju do ruky a hned pochopis preco si je nekupis , neergonomicka pazba-poleno ,spust je strasne daleko a to nemam prave male ruky a kratke prsty- je to este horsie ako u CZ 550 - Konstrukter podla mna nikdy zo zbrane nestrielal, rovnako miniaturny lucik stylu,, black powder,, revolveru ktory len tazko umozni strelbu v rukaviciach , packa na zlamovanie zbrane ide strasne tazko - ma to take dve polohy najprv ide lahsie a potom musis prekonat velky odpor aby si otvoril baskulu-priemerna strelkyna to ani neotvori , cize odporucam dosetrit a kupit Heanel jaeger 9 alebo aspon Brno effect ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

on lanus, 16.12.2013 o 21:12

hyperon - IŽ-ka je pre "šťastných zručných kutilov" ; kto taký nieje ,nech skúsi to Sabatti ! ◄ reagovať

off Ondrik, 15.12.2013 o 9:47

mne sa veľmi pozdáva heanel jager 9. podla mna veľmi rozumná kombinácia cena/kvalita. ◄ reagovať

off Lisiak73, 15.12.2013 o 10:18

Moja reč.Mám Haenel jager 10,a som veľmi spokojný.Tiež pozerám po "jednotke" od tochto výrobcu. ◄ reagovať

on lanus, 15.12.2013 o 15:27

Top trieda gul. jednotiek má okrem ceny ďalší problém a to že sú stavané aj na veľké zaťaženie v dôsledku čoho je vyťahovanie nábojov či nábojníc z nich zle prístupné (jednoduchšie je ich vysypať) ! Komu sa však tento spôsob bridí tak má na výber v strednej triede z modelov dvoch a to Brno Efekt a najmä Sabati SKL 98 DL. Jednoranové zlamovačky - diskusia ◄ reagovať

off steyr, 17.12.2013 o 10:43

Keby som si mal vybrať zo sériovo vyrábaných zlamovačiek, tak by som si vybral pravdepodobne K3 alebo K4, ◄ reagovať

off SIAD, 17.12.2013 o 16:35

tieto by som zo zoznamu určite nevynechával aj keď nemám praktickú skúsenosť :-) Jednoranové zlamovačky - diskusia ◄ reagovať

off dede, 17.12.2013 o 21:23

A čo chceš počuť, ohľadom jednoranovej zlamovačky ? Aby sme boli v téme...nie pri marketingu a f. Blaser. Kým napíšeš ja si vypočujem odkaz aleboak nestíhaš dám toto odkaz ◄ reagovať

off hubert2012, 29.1.2018 o 17:32

Určite Sabatti...mám, maximálna spokojnosť...Keď som mal v ruke Henel v NR na výstave, tak jedným prstom som ju otvoril, ako keby mala niekolko rokov, tak by sa nemala nová puška správať, ale nie som odborník... ◄ reagovať

on hurky, 30.1.2018 o 9:12

Ja mám Sabatti SKL zhruba rok a pol. Tiež som sa rozhodoval medzi Sabatti a Haenelkou. Tá Haenelka sa mi jednoducho nepáčila. Čím ale netvrdím že je to zlá flinta. Ešte by som doplnil Ondra. Handspanung na Haenelke "cvaká" tiež. Pričom Haenel tam nemá ten poistný kolíček, ktorým sa dá cvaknutie na Sabatke eliminovať. Za mňa môžem taktiež Sabatku iba odporučiť. ◄ reagovať

off vlado18, 3.2.2018 o 20:36

Mám Bergaru apex ako jeden z prvých na Slovensku /policajti mi ho nevedeli zapísať/ Od kedy ho mám - asi 5 rokov, všetky moje pušky hrdzavejú v skrini. Za cenu asi 1000 e mimoriadna spokojnosť. Luxusná manipulácia,špičkové prevedenie, ani nepamätám, že by mi nejaká zver odišla, keď som už vystrelil. Puška je vždy aj vec subjektívna , ale myslím si, že táto v pomere cena- kvalita nemá konkurenciu. ◄ reagovať

off ucen, 5.2.2018 o 20:33

Odporucam bergaru apex v kal.308 W bespecny revolverovy mechanizmus. Hlavne patria medzy najkvalitnejsie, co znamena drzanie rany. ◄ reagovať

off Poacher, 9.2.2018 o 15:46

Pavián, myslím že nemáš čo ľutovať ... ◄ reagovať

off shark2, 9.11.2020 o 7:58

musi to sediet, obe chytit a uvidis hned no a zalezi od budgetu. Mal som K95 teraz mam Hubertus ◄ reagovať

on lanus, 9.11.2020 o 12:16

Schmid - K5 je síce krásna,ale moc ľahká a s krátkou hlavňou 510 mm bude hlučná; navyše ten "dlhý necht bude tiež nutný" odkaz ◄ reagovať

off dede, 9.11.2020 o 18:55

Reakcia na príspevok od Schmid, 9.11.2020 o 17:22 :
Rad by som vedel aky je rozdiel v tvrdosti odporu hanspanungu v zaklade a na zakazku. Nejaky odpor tam musí byt vramci bezpecnost aby sa to neodistilo len pri pohlade. Tato moznist by bola urcite ponukana aj pri lankastroch. Skor to vidim ako komerciu. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie VHODNY KALIBER A ZLAMOVACKA (autor: orim).

off namor676, 19.5.2013 o 11:24

Pomerne ťažká odpoveď na jednoduchú otázku. Chýba ešte jeden dôležitý faktor a to Tvoja predstava o balistike, prípadne na akú vzdialenosť mieniš loviť. Sám som vlastníkom viacerých kalibrov do zlamovacích zbraní od 22 Hornet, po 9,3x74R, ak by som sa mal rozhodnúť pre jeden vyberal by som zo 7x65R alebo 8x57R. Samozrejme mi bude oponovať mnoho ľudí s vlastnými skúsenosťami alebo názormi na iné kalibre. Máme k dispozícii aj špecialitky napr. 6,5x65R, 6,5x68R, 30R Blaser alebo 8x75R, každý jeden zo zmienených má svoje prednosti . Zvyšok je potom už len o výbere správneho streliva aby vyhovovalo Tvojím predstavám. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off sipik, 19.5.2013 o 19:22

Osobne používam na srnčiu a líšky 6,5x57R, ládujem tam RWS KS 8,2g. Strieľam s tým niekoľko rokov a úplne mi to vyhovuje. Diviak - lanštiak takisto bez problémov. Na poplatkové srnce chodím s týmto kalibrom, aj keď to mám v GB, sólo guľu mám 30-06 a tá čaká vtedy doma na iné príležitosti. Vnímanie výstrelu je veľmi príjemné, vôbec to nekope (aj keď RWS je oproti S&B väčšia šupa), v 90% prípadov počujem zásah - dopad strely na telo zveri - aj u líšky. Škoda len, že Hirtenberger prestal fungovať (zo začiatku som ho používal), a že nie je väčší výber streliva. Ale to, čo používam, si myslím, že postačuje a netreba viac špekulovať. ◄ reagovať

off lubos2, 19.5.2013 o 15:21

6,5x57R, ja osobne ju nevlastním, ale mám pár kamarátov, ktorí s uvedeným kalibrom úspešne lovia zhruba do polovice sezóny(podaktorí aj celú). Teda na Tebou uvádzanú zver. ◄ reagovať

off peho7, 19.5.2013 o 12:33

na to co si tu pisal ti staci 6,5x57R ak sa ti zda malo tak potom nizsie spomenute klasiky 7x65R,8x57JRS pripadne 9,3x74R nech to ma spatny jav :) ◄ reagovať

off pzpolovnici, 28.12.2013 o 19:40

Dobry den prajem, precital som si Vase prispevky, tiez som fanusikom jednoranovych zlamovaciek...cca pred 15 rokmi sme spolu s otcom kupili IZ18(.30-06), no ked sme pri jej skusani z 30m netrafili terc 1x1m mierenim cez mech. mieridla, dali sme ju prec...potom som mal ZK99 v kalibri 8x57IRS, velmi som s nou bol spokojny, bola velmi presna, lahka a spatny raz som vobec nepocitoval, predal som ju, lebo sme kupili daxelkopova a jedna rana bola z hladiska bezpecnosti malo...stale som vsak poskuloval po jednoranovej zlamovacke, az som napokon po dlhsom setreni kupil Merkel K3 Stutzen(9,3x74R). Flinticka je nielen krasna, ale aj "user friendly", pasuje do ruky a ramena, ziaden problem pri vytahovani nabojnic som nikdy nemal a velmi rad ju nosim aj do pohonu...urcite Brno Effect, ZK99, Sabatti SKL su kvalitne a aj esteticke zbrane, ale Blaser, Merkel to je proste nadhera. ◄ reagovať

off pandur1, 14.12.2013 o 23:58

záleží na tom, ako máš hlboko do vrecka :-) ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Jednoranová guľovnica K1 stutz Holice (autor: Matto-14).

off hunter2010, 25.11.2013 o 12:06

Alebo čo tak Gulovnica-BERGARA-SCOUT Držal som ju v jednej predajni v rukách. Celkom sa mi táto zbraň páčila. Myslím si, že za tú cenu je to dobrá voľba. Určite lepšia ako tebou spomínaná K1. ◄ reagovať

off pandur1, 16.12.2013 o 21:26

lanus plný súhlas :-))) ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 112 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM