Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Weatherby VANGUARD - diskusia

pridané: 27.11.2013 23:19

Vie mi niekto na základe svojich skúsenosi povedať niečo o týchto zbraniach ?

počet zobrazení: 53 092
počet hlasov: 0
Weatherby VANGUARD - diskusia
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Belson, 17.3.2015 o 19:39

Jednoducho rozptyl spôsobený kmitmi voľnej TENKEJ hlavne (do spomínanej kontúry č.3) je väčší, než keď je podopretá. Ide už len o to, že ako je podopretá. Napr. v USA známe O'Connorove uloženie znamená, že tenká hlaveň sériovej zbrane je na konci predpažbia podopretá vtmelenými podperami, ktoré vytvárajú predpätie 10-20 libier. Vertikálny moment na konci puzdra záveru sa tým zmenší o cca 50%, čo znamená signifikantné zredukovanie kmitov hlavne a tým aj rozptylu..... CT308W, len sa na to pokojne pozri, literatúry je až-až. Free-floating uloženie má zmysel u TUHÝCH (rozumej hrubých) hlavní, ktoré spomínaš (súťažné) a to je trocha mimo. Tu je reč o sériových loveckých zbraniach. Ale možno si u Weatherby nechajú poradiť, len treba skúsiť.....

dať hlas príspevku | počet hlasov: 30

komentáre

zoradiť
zobrazené 241-280 z 353 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off motaq, 1.3.2014 o 22:07

tu je druha fotka SAKO Hammerhead 10,1g. Weatherby VANGUARD - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off motaq, 1.3.2014 o 22:06

Dnes som sa opat dostal na strelnicu, tak som otestoval aj ine strelivo, strielane na 100m po tri rany za sebou, bez prestrelenia zbrane, ktora je nastrelena na Hornady IB SPF 130gr.. Islo len o to otestovat nastrel 3 ran s roznym strelivom. Prva fotka je 3 rany BARNES TTSX 130gr a druha je SAKO Hammerhead 10,1g, kaliber zbrane je 270 Win. Weatherby VANGUARD - diskusia ◄ reagovať

off hyperon, 26.2.2014 o 23:42

dovolim si napisat aj svoj pohlad na vec: mozno to je iba moj divny nazor, ale recenzie v casopisoch su podla mna v drvivej vacsine pisane az moc "komercne". vela krat je tam zbran opisana tak, ze clovek nadobudne pocit, ze lepsej zbrane hadam ani neni dostat kupit a pritom mozno ti ludia z tej danej zbrane ani nevystrelili... preto ja osobne si radsej precitam takuto recenziu na fore a kludne aj od predajcu. staci mi, ked opise ako zbran posobi, z akych je materialov, rozptyl, atd. pokial by som sa rozhodoval nad novou zbranou, isto by som sa nefixoval na jednu, ale viacero zbrani a potom by som si siel tie, co presli do uzsieho vyberu, aspom osahat na predajnu aby som si spravil vlastny nazor. na margo predajne Frano: napr. ja som pred pol rokom kupoval zbran od frana, mal seriozne jednanie, cena (koli urcitym okolnostiam) v konecnom dosledku bola nizsia oproti konkurencii, napriek tomu ze dost ludi z mojho okolia sa o nom a jeho cenach vyjadrilo negativne.vela info som sa o tej zbrani dozvedel po forach, nie len slovenskych a k zbrani sa tam vyjadrovali aj predajcovia, rovnako ako na tomto fore. pokial ja osobne v recenzii vidim nejaku zaujatost, tak si ju sice precitam, ale vahu jej neprikladam. tu, pri tychto zbraniach vanguard, som ten pocit nenadobudol a pocity recenzenta plne akceptujem. dokonca pred casom mi jeden predajca na tomto fore odporucil ineho predajcu, ked som zhanal akusi vec, takze ludi - predajcov, ktori tu vystupuju neberiem iba ako prihrievacov vlastnej polievocky, ale ako ludi, ktori su ochotni pomoct a poradit. a aby ste si nemysleli, ze im robim reklamu, nie som kamarat ani s jednym z nich a ani sa so ziadnym z nich osobne nepoznam. ◄ reagovať

off motaq, 26.2.2014 o 21:46

namreh, Weatherby Vanguard sa pre lavakou zial momentalne nevyraba, v lavorukom prevedeni Weatherby vyraba niektore modely Mark V ale len vo vybranych Weatherby Magnum kalibroch. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Jager68, 26.2.2014 o 21:32

Turbiak je to Franova vec ako a za ake ceny predava. Jedina premiova znacka co predava je Krieghoff..a ta stoji za to. je jeho sikovnost,ze vie lacno nakupit ,,leziaky" a aj dalsie flinty (exkluzivnejsie)alebo objednane flinty,ktore si zakaznik neprevezme a preda ich tu za relativne dobru cenu a zo ziskom..snazi sa a snazi sa dobre... motaq spravil super vec..dal na trh velmi zaujimavu znacku so širokym sortimentom..Feri pokracuj.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off namreh, 26.2.2014 o 20:14

motaq mal by som na teba jednu otázočku,vyrába Weatherby aj pre lavákov?Ďakujem za odpoveď. ◄ reagovať

off Turbiak, 26.2.2014 o 16:27

Frano predava premiove zbrane, a aj za skutocne premiove ceny(totalne pod cenu ) ..tj. ceny nizsie ako VO pre ostatnych obchodnikov.. a zato ze je PAN ? za toto by s nim v Nemecku alebo Rakusku davno prestali vsetci obchodovat , hold je to chyba ostatnych predajcov ze sa nestazuju u vyrobcov na jeho obchodne praktiky ◄ reagovať

off majko82, 26.2.2014 o 16:11

Ferko tie články sa nepíšu ani tak že su zaplatené dovozcom , jednoducho ich napíše redaktor doma za počítačom , informácie si posťahuje z internetu a článok je hotový , ide len o to aby mal dať čo do časopisu a aby mu redakcia za ten článok zaplatila . a danú zbraň nikd autor článku nevidel a možno ani vidieť nebude , nie ju ešte testavať :) ◄ reagovať

off motaq, 26.2.2014 o 16:10

mam taky nesebecky navrh skusme sa vratit k podstate diskusie a tou je zbran Weatherby Vanguard. ◄ reagovať

off motaq, 26.2.2014 o 16:05

stefansen, presne rovnako ako ty ked chvalis Frana a tym mu robis reklamu v diskusii. V mojom pripade mam na Lovu Zdra jeden jediny nick a mam v nom aj uvedene aj vlastne meno, z ludi, ktori reagovali na tvoj prispevok poznam osobne len Risa nick Pandur 1 a to je jeden z ludi, ktori gulovnicu testoval a vlastni inu zbran ako weatherby. co sa tyka tebou zmienovanych casopisov, je zjavne ze vobec netusis ako sa testy zbrani pisu a ako sa uverejnuju, malo ak vobec nejaky z tych casopisov ma vlastneho odbornika na testovanie zbrani, vacsinou su to bud prevzate clanky zo zahranicia napr. z materskych casopisov alebo su to clanky dodane externe od dopisovatelov alebo od predajcov resp. dovozcov (tzv. PR clanky, aj ked sa tvaria ako testy). Vacsina tych testov je v konecnom dosledku zaplatena dovozcom alebo predajcom, takze nezavislost rovnako moze byt diskutabilna. Ale ak mas kontakt na niekoho kto dokaze urobit seriozny test zbrane a je podla teba nezavisly odbornik, sem snim, rad mu jednu zbran na test zapoziciam a za pracu zaplatim, ver tomu, ze aj mne to ulahci pracu.... ◄ reagovať

off majko82, 26.2.2014 o 16:04

pandur , má prémiové zbrane prémiovo drahé :) ale strelnica je tam dobrá to sa musí nechať :) ◄ reagovať

off pandur1, 26.2.2014 o 16:00

stefansen, ešte otázka a aké prémiové zbrane má Fraňo? A za akú cenu? ◄ reagovať

off majko82, 26.2.2014 o 16:00

stefansen , v jednom máš pravdu , Fraňo je pán predajca ! :) ◄ reagovať

off pandur1, 26.2.2014 o 15:57

tak kupuj ďalej šup, šup :-))))) ◄ reagovať

off majko82, 26.2.2014 o 15:55

to že predajca sa tu vyjadruje o danom tovare je výborná vec , určite hodnotnejšie ako keď vycapí tovar na svoj eshop a technické info stiahne z netu a skopíruje pod výrobok a mnohokrát to nemá ani poriadne preložené :) a za ďalšie to že sa tu na diskusii predstavuje kopec predajcov (aj keď niektorý to taja že su predajci ) je len veľké plus pre zákazníka , urobia si o ňom vlastnú mienku a za ďalšie (bol to môj prípad ) tovar si vyhladám vo viacerých eshopoch a objednám si to tam kde je to najlacnejšie , dá sa tak ušetriť kopec peňazí lebo niektorý su dosť predražený . pozor , mojim príspevkom nenarážam na eshop pána motaqa ◄ reagovať

off stefansen, 26.2.2014 o 15:32

Ako bolo správne napísané, tak niektorí miestny predajcovia pod viacerými menami a za prispievania dvoch troch známych ovplyvňujú mienku ľudí, ktorí chcú získať pravdivé informácie. Presne tak ste skočili aj po mne , milý šup šup.Takže tu ide o princíp. Zbrane sú testované napr. v časopisoch Myslivost, Střelecká revue, ktoré na slovensku kupuje veľa milovníkov zbraní a poľovníctva. Testy sú uvádzané aj napr. na portále e - zbrane. Tam by som si ako predajca dal zbraň otestovať. Reklamu si môže predsa robiť každý predajca na svojej stránke - linky na testy v zahraničí atp. Milý šup šup, ja kupujem prémiové zbrane u Fraňa. A to je pán predajca. ◄ reagovať

off igoret, 26.2.2014 o 14:28

Feri dobrá diskusia ◄ reagovať

off lanus, 26.2.2014 o 14:16

Keď dokáže predajca tovar sám náležite otestovať a zverejniť výsledky testu zaslúži si pochvalu,lebo ide s kožou na trh !!! (To by sme však neboli na Slovensku keby sa miesto odborníka neozval najskôr nejaký závistlivec !!!) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off Ravanelli, 26.2.2014 o 13:47

stefansen asi nesleduješ iné diskusie, ale tu to hemží predajcami. A prečo nie. Každý predajca má mať otestované čo predáva. A ja ako zákazník, chcem vedieť o tej zbrani aj od neho aj od ľudí čo už u neho nakupovali. A keď sa niekomu nepáči cena predajcu, tak jednoducho u neho nekúpi. A nesťažuje sa kde je lacnejšie. Ak vieš kde je lacnejšie tak šup šup tam. Pekný deň. ◄ reagovať

off pandur1, 26.2.2014 o 13:11

stefansen, ked nechces nečítaj a nevyjadruj sa. Povedz mi jeden rozumný dovod preco by si nemohol predajca zbraní urobiť test na zbran. Ak más nejaký problém daj mi to do posty a ja Ti to vysvetlim :-). A k tým cenám sa uz vyjadrovat nebudem, lebo vidim, ze si uplne mimo. Nikto Ta nenuti kupovat si za take ceny, ak chces kup si ju v cechach a uvidis kolko ta to bude stat. A to nehovorim len o financiach. Ospravedlnujem sa za chyby, pisem na tablete a nechce sa mi stale prehadzovat klavesnica. ◄ reagovať

off motaq, 26.2.2014 o 12:56

stefansen, nik si tu reklamu nerobi, reklama je vyssie a je platena. v tejto diskusii odpovedame na otazky pytajucich sa. Kedze v SR je velmi malo ludi, ktory maju s tymito zbranami realnu skusenost su nase poznatky, aj napriek tomu, ze zbrane dovazame, podla mojho nazoru su to uzitocne informacie. Okrem toho v ziadnom z mojich prispevkoch nenajdes ziaden odkaz na moj e-shop ale max. na oficialnu stranku weatherby (na rozdiel od inych predajcov v inych diskusiach, kde to zjavne nikomu nevadi). Zbrane oproti cecham nie su predrazene, v cechach je v ponuke stary model Vanguard, ktory sa vyrabal od roku 1970, zmena nastala v polovici roku 2011 (kedy bol Vanguard Series 2 predstaveny) a nejedna sa o drobne zmeny ale o zmeny zasadnejsie, ako je uplne zmenena spust, 3-polohova poistka a garancia nastrelu 0.99 MOA alebo menej. V USA bola znema v cene oproti predchadzajucemu modelu 200 USD. To ze v CR niekto ponuka vybehovy model, ktory sa uz niekolko rokov nevyraba, za to ja nemozem. komu sa zda byt novy model v SR predrazeny ma moznost si kupit stary model v CR, po kupe uvidi aky je medzi nimi rozdiel. a k tomu otestovaniu zbrani ako uvadzas. Ak mi na slovensku zabezpecis tebou spominaneho nezaujateho odbornika (co pochybujem, lebo tendencia ludi je chvalit hlavne to svoje), ktory dokaze zbran nezavisle otestovat a napisat recenziu tak aby ju casopisy vedeli uverejnit tak sa nanho rad obratim. Takemu testu sa vobec nebranim, ale problem je, ze takeho odbornika nenajdes. Bud su ludia, co dokazu zbran otestovat a vyjadrit svoj nazor ale nedokazu to dat na papier alebo su "spisovatelia"co to dokazu napisat tak aby to bolo vhodne do casopisu ale nerozumeju tomu co testuju. no a nakoniec su taky odbornici, co pochvalia vsetko len nech im zaplatia...a o takeho vobec nestojim. Ver tomu, ze to nie je take jednoduche. Preto som sa ja obratil na ludi, ktorych pokladam, za dostatocnych odbornikov a nie su zaujaty (vlastnia ine zbrane ako je Weatherby) aby posudili a porovnali zbran a aby sa k zbrani vyjadrili. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off stefansen, 26.2.2014 o 12:12

Aby si v diskusii robil prejca zbraní a puškohľadov reklamu na predávaný tovar je krajne nevhodné.Taktiež vyjadrovať sa ku kvalite zbraní, presnosti streľby, nemôže robiť takto v diskusii predajca. Testy zbraní robia skúsení, nezaujatí odborníci, ktorí ich výsledky následne zverejňujú. Skorej by ma zaujímalo, prečo sú tieto zbrane na slovensku oproti čechám tak predražené. Drobné inovácie sú vecou prirodzeného vývoja a robia ich všetci výrobcovia bez nárastu cien a to len z jediného prostého dôvodu, aby sa udržali na trhu. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off harad24, 25.2.2014 o 21:47

Super Feri! Vidieť, ze zostava Weatherby, Leupold, Interbond, super kaliber 270W + Ty funguje perfektne! :-)) ◄ reagovať

off motaq, 25.2.2014 o 21:35

No konecne som sa dnes dostal na strelnicu a nastrelil moju novu gulovnicu Weatherby Vanguard Series 2 Sporter kal. .270Win., puskohlad Leupold VX-6 3-18x50 a pouzite strelivo Hornady InterBond SPF 130gr. Strielane na 100m, 4 rany tesne po sebe, na samotne nastrelenie pred tym bolo potrednych 6 ran, postupne aj s preklikavanim a overenim nastrelu, nasledovala asi 10 minutova prestavka na cigaretu a nasledne tieto styri. Vysledok posudte sami. Okrem toho som otestoval aj strelivo Barnes TTSX rovnako 130gr. ktore lita na 100m rovnako vysoko ale asi o 5 cm viac do lava. Na fotke 4 rany s Hornady IB SPF 130gr, strielane na 100m so stajanu. Weatherby VANGUARD - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off motaq, 13.2.2014 o 19:57

Millos a aj pre ostatny. Twist pri vanguard series 2 v kal. .308Win. Je pri vsetkych modeloch 1-10". Na stranke weatherby.com bola chyba a tym padom sa tato preniesla aj na weatherby.sk. chyba bude opravena. Ravanelli, na dovoze streliva usilovne pracujeme. Zatial tazko zodpovedat ostatne otazky ale ceny sa budeme snazit nastavit tak aby boli zaujimave, rovnako aj ponuku striel. Urcite to bude ttsx, accubond.... ◄ reagovať

off vivatvikend, 13.2.2014 o 10:52

Konecne sa mi dostali gulovnice Weatherby do ruky.Tu je zopar mojich dojmov: kvalitu materialov hodnotit nemozem,ta sa ukaze casom na tych puskach. Mal som v rukach kratku verziu so schrankou a dlhu (hlaven dlhsia o 10 cm) so zasobnikom. Carbine bola v kalibri .308, velmi sikovna puska,zapacila sa mi na prvy pohlad svojou kompaktnostou. Pazby su z tvrdeho plastu, typ monte carlo,celkom dobre sa drzia,namiesto zdrsnenych ploch je tam vstreknuta akoby tvrdena guma. Chod zaveru-ta karabina uz bola v mnohych rukach a zaver isiel celkom slusne. Ta dlhsia flinta este z krabice vybrana asi nebola a chod zaveru bol uz drsnejsi,predajca vravel ze to je rovno z vyroby,ze sa to rychlo rozchodi ked sa to premaze a trochu sa s nou pohras...To mu aj verim, lebo som to porovnaval s tou "rozchodenou"...inak,zasobnikova verzia ma zasobnik a aj lucik cele z plastu, vyzera to trochu hrackarsky,schrankove verzie to maju vsetko z nejakeho kovu. poistka je trojpolohova,isla celkom tuho,odistit sa dala aj celkom nehlucne,zaistenie bez hluku sa mi az tak nedarilo...spust je tam celkom zaujimava,je to dvojstupnova spust,ktora sa pouziva aj u sportovych zbrani.v prvom stupni ma uplne slaby ale citelny odpor,jemny iba par milimetrovy a potom hned nastupuje vyssi odpor no s velmi kratkym chodom...po par vystreloch nasucho som presne vedel kedy zbran spusti.ak to zhrniem,cakal som od tych pusiek menej,celkom milo ma prekvapili. je to taka amerika- kvalitna pracovna flinta za fajn peniaze ◄ reagovať

off Ravanelli, 11.2.2014 o 10:00

Ked som zakladal tému 257 Wby mag. som sa čudoval, že tu nik toto strelivo nedováža. Ako to bude zo strelivom a aké strely bude mať osadené v akých grn. a aké ceny plánujete na ne dať? ◄ reagovať

off tibor112, 3.2.2014 o 13:16

Mysho22 tie ceny som videl,ale ceny v Čechách nie,motaq má 2 sériu týchto pušiek, v Čechách je 1 séria (možno chcem porovnavať neporovnatelné, ale...) ◄ reagovať

off Mysho22, 2.2.2014 o 22:01

tibor: túto informáciu tu motaq už hodil 22.1.2014 o 20:18 stačí si preklikať ◄ reagovať

off tibor112, 2.2.2014 o 19:24

Leon ak máš cenník,hoď ho sem,nech to porovnáme... ◄ reagovať

off motaq, 2.2.2014 o 16:28

Leon zalezi s akymi cenami ich porovnavas. Ak s cenami v CR, tak ano je to vylepseny model nakolko do SR sa vozi Vanguard Series 2 , ktory ma na rozdiel od Vanguard 1, ktory sa ponuka v CR, novu vylepsenu spust, 3-polohovu poistku, a novu lepsiu pazbu v pripade modelu synthetica carbine. ◄ reagovať

off pandur1, 2.2.2014 o 10:16

leon veď daj lepšie ceny ◄ reagovať

off Leon, 2.2.2014 o 10:10

mám dotaz na Slovensko so dováží nějaká vylepšená verze podle těch cen :-)))))) ◄ reagovať

správca admin, 31.1.2014 o 18:55

Chlapci vecná diskusia prosím, nie chat! Ďakujem ;-) ◄ reagovať

off pepies, 30.1.2014 o 15:38

Pane bože dvaja vinári idu testovať guľovnice :oD ◄ reagovať

off pandur1, 30.1.2014 o 14:26

posielam Ti SS ◄ reagovať

off Mysho22, 30.1.2014 o 13:32

pandur1: Kde má prijisť opáčiť zrovna za pár dní budem mať cestu do BA na radne s jednou pani zubárkou :D ◄ reagovať

off pandur1, 30.1.2014 o 13:29

Mišo nečakaj, dojdi do BA opáčiť :-))) ◄ reagovať

off Mysho22, 30.1.2014 o 13:01

Pandur1: Dobre on ... tak teraz budem čakať na románovú recenziu :D ◄ reagovať

off Mysho22, 30.1.2014 o 12:58

Petrikson: Moja už dávno nie je :D ◄ reagovať

zobrazené 241-280 z 353 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama