Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Weatherby VANGUARD - diskusia

pridané: 27.11.2013 23:19

Vie mi niekto na základe svojich skúsenosi povedať niečo o týchto zbraniach ?

počet zobrazení: 53 094
počet hlasov: 0
Weatherby VANGUARD - diskusia
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Belson, 17.3.2015 o 19:39

Jednoducho rozptyl spôsobený kmitmi voľnej TENKEJ hlavne (do spomínanej kontúry č.3) je väčší, než keď je podopretá. Ide už len o to, že ako je podopretá. Napr. v USA známe O'Connorove uloženie znamená, že tenká hlaveň sériovej zbrane je na konci predpažbia podopretá vtmelenými podperami, ktoré vytvárajú predpätie 10-20 libier. Vertikálny moment na konci puzdra záveru sa tým zmenší o cca 50%, čo znamená signifikantné zredukovanie kmitov hlavne a tým aj rozptylu..... CT308W, len sa na to pokojne pozri, literatúry je až-až. Free-floating uloženie má zmysel u TUHÝCH (rozumej hrubých) hlavní, ktoré spomínaš (súťažné) a to je trocha mimo. Tu je reč o sériových loveckých zbraniach. Ale možno si u Weatherby nechajú poradiť, len treba skúsiť.....

dať hlas príspevku | počet hlasov: 30

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 353 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off hunter8, 10.8.2014 o 20:06

No teraz som sa dostal k téme Weatherby s2 .mesiac som vlastnikom zbrane s puškohľadom VX6 3_18X50.pri nastreľovani maximálna presnosť,spätný ráz totálka slabučký,maximálna spokojnosť,oskúšaná v revíry dve líšky jeden srnec 1,vt.kamarát to isté len optiku má Leupold vx3 3,5-10X50 IL german municiu používame rws speed tip 308 W. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off motaq, 8.8.2014 o 21:37

nieco k presnosti zbrani Weatherby Vanguard Series 2. odkaz Weatherby Vanguard Series 2 Synthetic, kaliber 6,5 Creedmore, fabricke strelivo Hornady, rozptyl 5 ran na 800 yardov (731,5m), co viac dodat, posudte sami.... ◄ reagovať

off saris, 19.6.2014 o 21:20

mam 308 carbine v plaste........ som s ňou absolútne spokojný. Trošku som si nastavil spušť a presnosť je parádna. Akurát čo možem vytknúť je poistka.....je troška hlučná ale ked si to človek nacvičí dá sa aj bezhluku. Túto pušku vrele odporúčam ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Csinos, 19.6.2014 o 19:32

zbraň som videl..ale niečo viac som chcel o nej vedieť-skúsenosti ak by mal niekto... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off hunter8, 5.5.2014 o 20:54

Nastreľoval som guľovnicu weatherby vanguard 2,v kalibri 308w,strelivo geco sp.a strieľali sme hornady interbondy 308W 150gr.a nakoniec RWS speed tip 308W.strielali traja poľovníci .optika leupold VX3 3,5-10X50 il german 4,a kolimátor deltapoint,dlho som taký kompromis nemal superkvalitu za rozumnu cenu,sám mám osobne objednanú 308 W v dreve u dovozcu a berie aj ďalší kamarát,Strielalo sa na zámutovskej strelnici.prípadne info cez sukr.spr.LZ.dám kontakt aj na ostatných účastnikov ◄ reagovať

off motaq, 4.5.2014 o 21:45

Zial skor naboli ale poslal som postu... ◄ reagovať

off saris, 4.5.2014 o 20:42

montaq.....prečo si ju nemal o niečo skôr??? :-( ◄ reagovať

off pandur1, 4.5.2014 o 18:54

Jardo, keby si mal pravdu. Čo myslíš, koľko autorovi zaplatili z weatherby za ten článok? :-))) ◄ reagovať

off Jardo1962, 4.5.2014 o 18:14

ja tie testy z časopisov beriem iba z polovice, nakoľko viem, že každý výrobca si tieto testy v časopisoch kupuje, či už je to puška, alebo auto. Predsa výrobca nebude platiť za článok, v ktorom mu pokazia meno.... ◄ reagovať

off motaq, 3.5.2014 o 23:27

kratka verzia s drevonou pazbou v kal. 308Win. odkaz ◄ reagovať

off lanus, 3.4.2014 o 14:41

motaq - Test je v pohode,práve som ho v časopise dočítal !!! ◄ reagovať

off motaq, 3.4.2014 o 12:19

niekto tu davnejsie pisal, ze viac doveruje testom v casopisoch, tak len pre info, tu je jeden z najnovsich odkaz. berte to len ako informaciu, v ktorom casopise sa test objavil, samotny test je zverejneny len priamo v casopise. ◄ reagovať

off vivatvikend, 29.3.2014 o 10:39

saris,tvoju pusku som mal v rukach a suhlasim s tym ze je velmi sikovna,prijemne sa drzi.ked som sa hral s poistkou tak odistit mi slo takmer bezhlucne, pocut ju bolo pri zaistovani.sice som z nej nestrielal ale presnost ma neprekvapuje, ked spravim miesto v trezore tak ju kupim tiez :) ◄ reagovať

off saris, 29.3.2014 o 8:41

No a je doma.....Weathwerby Vanguard series2 Carbine (308W). Prvé dojmy : šikovná ľahká zbraň, prijemná streľba a na to že nie som trénovaný strelec pekne presná. Na 50 m trojstrel, na 100 m rozptyl 1,5 cm. (prebíjané náboje). Pažba : aj keď nie som príliš veľký zástanca plastu tento ma veľmi prekvapil. Kvalita, dobré držanie. jedno čo môžem zatiaľ vytknúť je poistka. Trošku hlučnejšia. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off millos, 21.3.2014 o 14:50

Tibor: na polovnu pusku pociernenie, samozrejme nie za studena...alebo nastriekat pusku farbou. Neodporucam Krylon, mam s nim nastriekanu moju snajpu, po oteroch ostanu take mapy,flaky...najlepsi je asi stary dobry DuraCoat, da sa kupit v Nemecku...ale ak kupis napr. sadu, kde su 4 odtiene, nie je to zrovna najlacnejsie. ◄ reagovať

off tibor112, 20.3.2014 o 20:26

...ale nám zákazníkom predovšetkým ide o to,čo je oteru a hrdze najviac odolné okrem iného... ◄ reagovať

off millos, 20.3.2014 o 15:01

Presne tak, Belson usetril si mi pisanie ohladne povrch.uprav. A co sa tyka praskovania, je to nanasanie farby vo forme jemnuckeho prasku na kovove povrchy, napr. tzv.striekacou pistolou, farba zvycajne obsahuje kovove ciastocky, metaliza kazda...je to na baze elektromagnetu, kvoli prilnavosti, potom to prejde cez tzv.vypalovaciu pec, farba sa vo vrstve niekolko mikronov ludovo povedane "rozpusti,rozleje ", a vytvrdne. Je to zlozity proces, toto je len princip ako to funguje. ◄ reagovať

off lanus, 20.3.2014 o 7:46

Belson - Vďaka za výklad ;( to ,že sa kamufláž či Ilaflon nanáša nástrekom je mi samozrejme jasné ;moja pripomienka sa týkala povrchu zbrane ,ktorá je predmetom tohoto vlákna ) . ◄ reagovať

off Belson, 19.3.2014 o 23:33

Skusim to uviest na pravu mieru, lebo bezny citatel z tych nekonciacich mudrovaciek vela neziska. Standardne sa zbran pred ciernenim vylesti do stavu "psich guli". Ak sa namiesto lestenia otryska (amici zrejme sklenenymi gulockami, ja som pouzil piesok), vtedy je zbran po cierniacom procese matna, ako na lanusom odkazovanych fotkach. Samozrejme, vyraz "praskovanie" je v tejto suvislosti nepatricny, matny povrch sa da dosiahnut tym, ze sa PRED ciernenim otryska. Ked som to pieskoval, musel som si dat pozor, aby povrch bol opieskovany rovnomerne, inac bolo vidiet fleky. Mimochodom, lanus, dnes sa uz zbrane aj striekaju "ako bicykle". Na taktickych zbraniach sa napr. vytvaraju maskacove vzory pripravkami Duracoat, Cerakote (americke vyrobky), svajciari robia Ilaflon. Ak sa dobre pamatam, pouzivaju ho aj v Brode na kratke zbrane. Ide o produkty na baze keramickych pigmentov a vykazuju extremnu odolnost voci oteru, skrabancom, vlhkosti a chemikaliam. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off lanus, 19.3.2014 o 9:20

motaq - Ja som napísal toto : .. "neodborný ,kuriózne znejúci preklad "...; a nie: "neodborný vyraz",( čo je síce podobné,ale v skutočnosti úplne iné ). ◄ reagovať

off motaq, 19.3.2014 o 8:51

Lanus. Nie nechcel som povedat ze hlavne su nastriekane ako bicykle a ani som to nepovedal. Moj posledny prispevok bol reakciou na to ze si napisal ze praskovanie je neodborny vyraz. A ak si dobre cital tak som uznal, ze ten vyraz nebol najlepsie pouzity, hlavne kvoli tomu ako je praskovanie chapane, ale rovnako nie je dobry ani nazov pieskovanie a to kvoli tomu ako je tento vyraz chapany. Takze zatial som to vymazal a ked budem mat pokope jednoduche a vystizne oznacenie tak tam preklad dam. ◄ reagovať

off lanus, 19.3.2014 o 7:52

motaq - "Práškovanie = komaxitovanie" odkaz: chceš povedať že sú kovové časti flínt nastriekané ako bicykle ??? Podľa mňa skôr vypadajú napr. takto :odkaz ◄ reagovať

off motaq, 19.3.2014 o 1:58

Lanus a Steyr, pieskovanie nie je prave najvodnejsie pomenovania nakolko zakladna podstata pieskovania ako je najbeznejsie zname je abrazivne cistenie povrchu kovov resp. Inych povrchov tzv. tryskanie. Ako abrazivum sa pouziva napr. kremicity piesok, alebo zms piesok+.... praskovanie nie je neodborny termin. Je to technologia povrchovej upravy najcastejsie kovovych povrchov a to tak ze sa nanesie povrchova vrstva napr. farba a nasleduje vytvrdnuti e povrchu co sa da zabezpecit viacerymi sposobmi. Pre viac info staci pouzit kamarata googla ;-) ◄ reagovať

off lanus, 18.3.2014 o 15:18

steyr - Vďaka za podporu aj "upozornenie" ; nabudúce sa polepším !!! ◄ reagovať

off steyr, 18.3.2014 o 14:58

technológia a postup sa nedá doslovne preložiť, resp. dá len nemá zmysel, v tomto súhlasím s názorom aký má lanus, len mi je divnô, že nepoužil žiaden !!! :) ◄ reagovať

off motaq, 18.3.2014 o 13:46

lanus, no v anglictine to je Matte bead blasted blued finish. Takze co sa tyka prekladu to nie je take jednoduche ako sa zda,je pravda ze preklad na stranke nie je najstatnejsi, doslovne by to bolo matne cernenie pri ostrelovani gulickami (goralkami)..... ale ani pieskovanie nie je celkom spravne. Tak som to upravil :-) ◄ reagovať

off lanus, 18.3.2014 o 13:09

motaq - V popise povrchovej úpravy je na stránke uvedené " úprava práškovaním " čo pokladám za neodborný ,kuriózne znejúci preklad ; podľa mňa by tam malo byť " úprava jemným pieskovaním " . ◄ reagovať

off motaq, 18.3.2014 o 8:53

millos, povrchovka vyzera dobre, u zbrani co su tu Synthetic a Sporter je to matne cernenie, co sa tyka hrdze, zatial sa neobjavila ani na mojej zbrani, ktora uz bola parkrat vonku,a ani som sa nikde nedocital, ze by mal byt s hrdzou problem.... ◄ reagovať

off saris, 17.3.2014 o 22:20

557 som mal v rukach a celkom mi sedela. Odradila ma od nej jej dostupnost na slovensku a niektore zavady co sa vyskytuju. Takze pre tentokrat vyhrala weatherby. Aj ked drevo sa mi paci viac. Nepotrebujem ale pusku na okrasu.....ale na pouzivanie. ◄ reagovať

off millos, 17.3.2014 o 21:22

Motaq: Ako je to s povrchovou úpravou WTHB? Howa 1500 nebola na tom veľmi šťastne, čo je približne identická trieda pušiek s WTHB Vanguard.Tá priam pýtala olej, lebo hneď sa ti odmenila pri absencii nežiadúcou hrdzou. Ale zase za ten peniaz bola vynikajúca a mimoriadne presná. Bohužiaľ, kupované strelivo som z nej nikdy nevyskúšal.Len moje navážky.Rozptyl som dal trošku lepší, ale to je úplne zandbateľné pri poľovnej streľbe, či dá niekto 8mm alebo 11mm. Tú komoru dáš aj na 300m hravo. A ako píše Kasi: neviem, čo si čakal viac od tej zbrane, takýto rozptyl s továrenským strelivom ako dal Motaq je veeeľmi pekný, Hammerhead je strela, ktorá nevyniká nejakým dobrým balistickým koeficientom, Barnes je na tom lepšie, a je to samozrejme aj precíznejšia strela.Sú to zbrane, ktoré ťa nesklamú, sú za dobrý peniaz, lacné dostupné doplnky...Za mlákou ich nazývajú pracovné pušky a právom...Keby som chodil do pohonu, tak si niečo takéto podobné znovu zaobstarám, nemrzelo by to človeka, keď niekde šuchne pažbu, nie ako keby to bola nejaká R8 v špičkovom extra dreve. Verím tomu, že s prihliadnutím na cenu, kritika na tieto zbrane nebude. ◄ reagovať

off vivatvikend, 17.3.2014 o 21:19

saris a ktoru si si vybral?mal si v rukach obidva? ◄ reagovať

off saris, 17.3.2014 o 20:11

Lanus.....tak dal som na Tvoju radu.....tak som konal..............a je objednaná :-) ◄ reagovať

off lanus, 16.3.2014 o 13:50

saris - S flintou je to ako s babou ! t.j. pokiaľ nevidíš na živo,nechytíš do ruky ako aj náležite nevyskúšaš ,vlastne takmer nič nevieš !!! Takže ak máš vážny záujem už "nečum" a konaj !!! ◄ reagovať

off saris, 16.3.2014 o 13:36

Po zhliadnutí tejto témy a pozretí pár web stránok ma táto zbraň celkom zaujala. Včul rada...... CZ 557 alebo VANGUARD® SERIES 2 CARBINE (308W) ◄ reagovať

off hyperon, 2.3.2014 o 20:01

ani ja som tuto znacku na fehove akosi nepostrehol... skoda. ◄ reagovať

off motaq, 2.3.2014 o 17:15

Teraz som bol v zohory. Poslal som ti sukromnu postu. ◄ reagovať

off namreh, 2.3.2014 o 15:14

motaq kam chodíš na strelnicu?Nebolo by možné po vzajomnej dohode a za poplatok si streliť zo zbrane? ◄ reagovať

off laksen, 2.3.2014 o 14:41

kasi a kde bola na fehove v akom stanku? ◄ reagovať

off Kasi, 2.3.2014 o 9:21

Musím povedať že som čakal viac. Na fehove som si ju omakol a čo sa mi nepáčilo bola povrchová úprava kovových častí a poistka ktorá my pripadala ako taký zahrnutý pliešok. ◄ reagovať

off motaq, 1.3.2014 o 22:17

len pre upresnenie, stvorce su 1cm x 1cm. ◄ reagovať

zobrazené 201-240 z 353 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk