Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Weatherby VANGUARD - diskusia

pridané: 27.11.2013 23:19

Vie mi niekto na základe svojich skúsenosi povedať niečo o týchto zbraniach ?

počet zobrazení: 53 091
počet hlasov: 0
Weatherby VANGUARD - diskusia
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Belson, 17.3.2015 o 19:39

Jednoducho rozptyl spôsobený kmitmi voľnej TENKEJ hlavne (do spomínanej kontúry č.3) je väčší, než keď je podopretá. Ide už len o to, že ako je podopretá. Napr. v USA známe O'Connorove uloženie znamená, že tenká hlaveň sériovej zbrane je na konci predpažbia podopretá vtmelenými podperami, ktoré vytvárajú predpätie 10-20 libier. Vertikálny moment na konci puzdra záveru sa tým zmenší o cca 50%, čo znamená signifikantné zredukovanie kmitov hlavne a tým aj rozptylu..... CT308W, len sa na to pokojne pozri, literatúry je až-až. Free-floating uloženie má zmysel u TUHÝCH (rozumej hrubých) hlavní, ktoré spomínaš (súťažné) a to je trocha mimo. Tu je reč o sériových loveckých zbraniach. Ale možno si u Weatherby nechajú poradiť, len treba skúsiť.....

dať hlas príspevku | počet hlasov: 30

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 353 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off pandur1, 6.6.2015 o 12:23

Lanus dík, lebo som to hľadal aj na nete a našiel som len riadené podávanie náboja a to pri CZ 527. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on lanus, 6.6.2015 o 11:55

pandur1 - Predmetný "terminus-technikus" sa vyskytuje v spojitosti s flintami Sako cit.: " Opakovací kulovnice SAKO 85 BAVARIAN jsou vybaveny kontrolovaným systémem podávání náboje (patentované řešení firmy Sako), které zajišťuje v jakékoli situaci bezchybné posunutí náboje ze zásobníku do nábojové komory." ◄ reagovať

off pandur1, 6.6.2015 o 11:32

Poacher, čo je kontrolované podávanie náboja. Ešte som sa s tým nestretol. Dík. ◄ reagovať

off Poacher, 5.6.2015 o 11:31

Vanguard vykazuje v priemere veľmi slušnú presnosť. Škoda že nemá kontrolované podávanie náboja, inak veľmi dobrá zbraň za tie peniaze. ◄ reagovať

off motaq, 4.6.2015 o 21:30

Agbar, super... na tu vzdialenost uctyhodny vykon... ◄ reagovať

off hunter8, 4.6.2015 o 21:28

Richard je trošku ťažšia ,ale tuto weaterby používam s VX6 3-18 len ako posedovku ,nieje prodlém bežne strieľať na 200m s uvedeným strelivo ,predvčerom srnec 1 vtr.aj dve líščíčky,neľutujem ,že som kupil weaterby a aj tohto leupolda,ma presvedčil predajca,dodnes to neľutujem,na poli s obyčajnou palicou a tou pištoľovovou rukoväťou sa perfektne strieľa. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off pandur1, 4.6.2015 o 21:11

Janko tá pažba nemá chybu. ◄ reagovať

off hunter8, 4.6.2015 o 21:01

A teraz foto trošku doladej pažby na wetherby vanguard 2. Weatherby VANGUARD - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off hunter8, 4.6.2015 o 20:49

Dobry Zase pridávam príspevok,tentokrát z overenia nástrelu ,už svojej obľúbenej guľovnice weatherby vanguard 2.Strieľal som s dvomi druhmi/3. jeden kus/ starej munície a to dva výstrely spodné pri kríži prelepené samolepkou patria strelivu Federal prémium 308 W.180 grain trophy bonded TIP,vyššie výstrely patria RWS 308W 165 grain Speed tip.Celkom napravo zalepený je asi 2O rokov stary náboj jednej českej muničky.Použitý puškohľad Leupold VX6 3-18X50 german dot IL.N federaloch zväčšenie 15X,10 x násobné na speed tip RWS,vzdialenosť 100m,v sede , kufrik a vetrovku som použil,ako podperu na stole Weatherby VANGUARD - diskusia ◄ reagovať

off rado100, 4.6.2015 o 19:23

Ak je to zo sériovým strelivom klobúk dolu. Už aby som mal tieto flintičky doma aj ja. Tiež sa teším na testy a laborovanie. ◄ reagovať

off agbar, 4.6.2015 o 12:08

Dnes skusane na 290 m. Nastrelene na 50 m +1 cm. Na 290 m 3 rany za silnejsieho vetra z lava a podla strelku 10 klikov a hla: celkom dobry vysledok na 3 rany. 300 win mag Norna accubond. Z lahu, bipod a vrecko s pieskom pod pazbou. 15,5 x no teplo a riadne sa to v puskohlade vlnilo. S weatherby vanguard velka spokojnost. Weatherby VANGUARD - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off hunter8, 20.5.2015 o 11:01

Podobne ,ako minule sa vrátim k debate poľujem vyše 30 rokov a to aktívne ,Minulý rok sme kúpili si do firmy tri guľovnice Weatherby vanguard 2 v kalibri 308W v drevenom pažbení,len ja som si dal vyrobiť pažbu na mieru viĎ profil hunter8,nakoľko pri farmárčení mame výkon práva polovnictva.Uvedené zbrane sme osadili Leupoldami vx3 a vx6,už na strelnici sme boli nesmierne prekvapení presnosťou uvedených zbrani a kvalitou opracovania,už sme ulovili po niekolko kusov srnčej ,jelenej,a diviačej zveri ,pri 308W a strelive RWS speedtip sme maximálne spokojní pri love každého druhu zveri žijúcej a lovenej v našej lokalite.Kúpou weatherby a leupoldu nič nepokazíš ,skôr získaš a kaliber musíš vedieť v akých podmienkách poľuješ..... ◄ reagovať

off kool, 19.5.2015 o 19:33

Odporucam!Ja tiez vlastnim Vanguard S2 cal.257 SUPER! ◄ reagovať

off motaq, 19.5.2015 o 18:31

no uceleny nazor by ti mohli dat jej majitelia. Ja ju sice tiez vlastnim a polujem s nou aj ked v prevedeni v dreve a kali 270Win. ale aby ma niekto nenapadol ze si robim reklamu tak ti odporucim obratit sa napriklad na nik agbar, hunter8 pripadne saris, to su ludia o ktorych viem ze ju maju takze by ti mohli dat info z prvej ruky. Dalsia vec je, co by som odporucil je zobrat si ju do ruky a vyskusat. Da sa najst vo viacerych predajniac na Slovensku. Odskusanie resp. aspon chytenie do ruky je na nezaplatenie. ◄ reagovať

off vlado18, 14.5.2015 o 6:47

guľovnica Vanguard - Váš názor - Nikde v diskusii som nenašiel nejaký ucelenejší obraz o tejto zbrani z ktorého by som si mohol urobiť názor. Zvažujem kúpu guľovnice a Vanguard mi celkom padol do oka. Potrebujem zbraň na spoločné poľovačky - nie do pohonu. Myslel som na kaliber 30-06, ale neviem, či je vhodný na streľbu v hustejšom poraste, hoci viem, že na výber je množstvo druhov streliva - možno by Ste mi vedeli aj poradiť, ktorý druh strely je na tento účel najlepší. Nie som profi strelec len poľovník, čo cíti so zverou. ◄ reagovať

off agbar, 24.4.2015 o 23:00

Ty blaho, po mesiaci to konecne vyslo a bol som na strelnici nastrelit 5 pusky a medzi nimi aj tu novu wv 2 300 win mag. Strielane na 50 m zo stojana caldwel matrix/mne moc nesedi, radsej bipod/. Strelivo geco plus a norma nosler accubond. Strielal som ja dve rany geco do 1 cm od seba a dve rany brat tak isto. Potom accubond vyskovo stejne no 2 cm vlavo opat po dve rany ja a brat do 1 cm pri sebe/ stredy dier/ Teda na novu pusku sme spokojny. Nebolo casu skusit 100 m ani fotky. Na buduce bude skuska na 150 a 300m. Nejak mi dnes prisla tvrdsia spust no asi este nezvyk. Zaver ide krasne lahko. Zatial vcelku velka spokojnost s weatherby vanguard ser. 2. ◄ reagovať

off steyr, 25.3.2015 o 15:19

agbar - veľmi pekná i dobrá kombinácia, dovolím si tvrdiť, že pomer úžitkovej hodnoty a ceny danej zostavy je na veľmi vysokej úrovni! ◄ reagovať

off agbar, 25.3.2015 o 9:14

Tak uz je poskladana a obavy ci bude sediet montaz sa rozplynuli. Puskohlad Delta optical titanium 2,5-15,5 x 56, reckgnagel weaver lista, kruzky leupold prw medium. Sedi to dokonale, len pre pohodlnejsie vkladanie streliva dam vyfrezovat na liste vybranie a podlepit ju. Potom len nastrelit. Weatherby VANGUARD - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off Belson, 23.3.2015 o 22:43

Je to tá istá, čo na Howu. ◄ reagovať

off millos, 23.3.2015 o 21:36

Belson: ušetril si mi písmená, predbehol si ma, mal som tú spúšť na Howe, myslím že to pasuje aj na WTHB, nechce sa mi to hladať na webe, to potvrdia a vyvrátia tu prítomní chalani vlastníci a predajcovia zbraní...kamarát mi ju dal, a nahodil tam pôvodnú. Ja som pušku predal, a spúšť ďalej podaroval.Pôvodná sa da ako-tak slušne vyladiť. Ten Timmney pasuje málokomu, a tých 680g je dosť keď máš vymieriť ranu na dlhšiu vzdialenosť. A malo to nejaký, taký blbý chod aj na bodovú spúšť...akoby to pred spustením tak zadrhávalo v pár momentoch. Viem, že som na to šomral pri "dlhšej rane". ◄ reagovať

off Belson, 23.3.2015 o 21:09

Teoretici zistili tu: odkaz , že to pasuje aj na sériu 2 (posledná veta popisu). Ale zistili aj to, že sú užívatelia, ktorí to síce majú, ale už by to nekúpili (príspevok na spodku stránky odkaz ). Ale kedže sú tam aj spokojní jedinci, tak ostáva dosť priestoru pre praktikov...:-) ◄ reagovať

off borza222, 23.3.2015 o 20:14

Motaq mieril som k tomu prečo si občan Českej republiky môže vo svojej krajine kúpiť lacnejší Blaser, CZ alebo napr. Mauser atď ?? Aj keď to prepočítame kurzom sú na tom podstatne lepšie. A to nie su len zbrane ale aj optika a poľovnícke oblečenie a pod. Napr. to aké sú momentálne podmienky od dovozcu zbraní CZ do SR nemá zmysel ani komentovať, ale obchodníci určite vedia o čom hovorím. ◄ reagovať

off BLEIKER, 23.3.2015 o 16:54

Turbiak-neviem či to tiež nie je na model prvej generácie,lebo ked som volal ohladom tahoto PRO ARMS,tak mi povedali,že na S2 to nevozia,iba na prvý model,tak neviem,či je princíp inštalácie rovnaký.Ak áno,potom nie je o čom. ◄ reagovať

off motaq, 23.3.2015 o 15:39

Borza len to polsko nie je az tak zazracne lacnejsie. Pri dnesnom kurze je to cca 630 eur. A to si k tomu pripocitaj cestu a vybavovanie papirov. Pri americkych zbraniach vela zalezi od kurzu dolar-euro.... ◄ reagovať

off borza222, 23.3.2015 o 14:54

Dobre tak takto odkaz. Bohužiaľ som chcel len poukázať na to že nech ide o akúkoľvek značku zbraní vždy je na Slovensku drahšia ako v zahraničí. Zdá sa vám to normálne ? Tím sa len kazí slovenský trh, väčšina mojich známych chodí nakupovať zbrane do zahraničia. Motaq, nebolo to smerované na teba, lebo práve teba beriem ako jedného z mála slušných obchodníkov v našej krajine. ◄ reagovať

off motaq, 23.3.2015 o 14:34

Borza pred tym ako nieco napises skus si zistit ci to nebude blbost. To co ty porovnavas je model prvej generacie. To znamena uplne ina pazba u synthetic, stara spust ktora za vela nestala lebo sa zadrhavala, dvojpolohova poistka. Novy model 2 generacie ma novu pazbu, vylepsenu spust, ktora je znatelne lepsia a 3 polohova poistka... ◄ reagovať

off hunter8, 23.3.2015 o 14:32

Chlapi skuste pomer euro a usdolár.Ináč dvojka seria by mala mať v názve atascadero a ta na obrazku od Borza to asi nemá... ◄ reagovať

off Durell, 23.3.2015 o 13:35

Ale to je model prvej série. ◄ reagovať

off borza222, 23.3.2015 o 12:34

Zbrane tejto značky vyzerajú veľmi dobre a tiež premýšľam že by som si ju kúpil ale asi nie na Slovensku, ceny sú nastavené zbytočne veľmi vysoko odkaz ◄ reagovať

off Turbiak, 23.3.2015 o 10:35

Ak by chcel niekto lepsiu spust na Weatherby Vanguard tak Timmney ponuka bodovku nastavitelnu od cca 680 gramov : odkaz eventualne schopny zbrojar nebude mat problem doladit aj tu seriovu ktora tam je .. ◄ reagovať

off BLEIKER, 23.3.2015 o 7:00

Ono sa to totiž stupnuje-obchod-strelnica-strelba v revíri.Ak mi to nevyhovuje už na pulte v obchode,alebo si poviem,že si na to nejako zvyknem,tak tade cesta nevedie.V teréne nie sú ideálne podmienky,nastupuje vzrušenie atd a spúšt je jedným z podstatných faktorov ovplyvnujúcich zásah.Motaq-napr.si velmi dobre pamatám velmi pekné nástrelky Tvojej zbrane na strelnici,ale aj nie príliš podarené rany na tých srncov v Madarsku-netvrdím,že to bolo kvoli spúšti,ale oproti strelnici tam už bol rozdiel,preto som uviedol ten posed.Pri pevnej opore a optimálnych podmienkach je všetko O.K.,realita pri polovaní je však iná.My PRAKTICI to vieme. ◄ reagovať

off motaq, 22.3.2015 o 22:06

Suhlas idealne na strelnici ale minimalne v predajni. Pravdu povediac aj ja som sa obaval tpho odporu ked som zacal zbran pouzivat ale obavy sa nepptvrdili syriela sa mi s nou velmi dobre. Samozrejme nie kazdemu musi vyhovovat preto odpprucam vyskusat. ◄ reagovať

off BLEIKER, 22.3.2015 o 21:39

Ano,dakujem,tieto údaje sedia a zhodujú sa s tým,čo sme namerali,musím povedat,že mne osobne tácharakteristika spúšte vyhovovala,s tým odporom by som však mal aj ja problém,ale netvrdím,že to niekomu-aj vačšine nemože vyhovovat a nechcem týmto nikoho od kúpy odrádzat,treba si to osobne vyskúšat. ◄ reagovať

off motaq, 22.3.2015 o 21:34

Bleiker spust je nastavitelna do 2,5lbs teda 1133g. Zbrane chodia zvycajne so spustou nastavenou na cca 1250-1350g, presne hodnoty su ku kazdej zbrani v protokole zo skusobne z Dubnice nakolko zbrane musia prejst skusobnou po dovoze. ◄ reagovať

off agbar, 22.3.2015 o 21:27

No tak. Neda mi nezareagovat na dotahovanie sa na " relativnu" pravdu medzi p..belson a turbiak. Aj ked obaja pani vkladaju do svojich riadkov slovne spojenia, odborne pojmy.... vidim v tom, ze kazdy z nich ma pre svoje vyjadrenia,resp..tvrdenia svoje zdovodnenia. Ja, ako laik, ktory ma zalubu v danej problatike ( rozumej strelectvo ...) som rad, ze aj na polovnickych strankach sa preberaju taketo problemy, nakolko obycajny polovnik sa v zivote pri zarucenych " krcmovycch" reciach s touto problematikou vobec nestretne. Vitam tuto diskusiu ohladom ulozenia hlavne. Tu ma vsak napada myslienka, protichodna Turbiakovi, v danej kat. pusiek zn. Weatherby, nemyslim si, ze dana firma, ktora vklada do svojej produkcie miliony dolarov, pusti do sveta pusku, ktora ma plastovou pazbou podopretu hlaven a tejto puske zarucuje urcitu presnost. Aj ked neviem presne o nick-u Turbiak potrebne info, aj ked je to z mojho pohladu skutocne veci znaly " amater", no na vyvoj a testy milionovych firiem isto nema ◄ reagovať

off BLEIKER, 22.3.2015 o 21:24

Hnter8-nakolko ja uznávam zásadu,že teoria a prax sú úzko prepojené,ale teoriu vždy treba potvrdit praxou,tak som čírou náhodou pomáhal pri výbere s gulou jednému známemu a jedno z kritérií bola aj spúšt.Volali sme osobne dovozcovi-teoria a PRAKTICKY sme to overovali na pulte 2 predajní-charakteristika je vysokoindividuálna,avšak odpor okolo 1 kg je dnes už štandard.Praktické meranie ukázalo skutočne hodnoty cca 1,3 kg a viac,čo nakoniec rozhodlo o kúpe inej zbrane. ◄ reagovať

off Belson, 22.3.2015 o 20:40

Turbiak: :-))) 1. Ak sprostredkovanie cudzích PRAKTICKYCH poznatkov (postavenie pušky, merania, analýza a vyhodnotenie výsledkov a ich publikovanie) pokladáš za teoretizovanie len preto, že to nie je od teba, je mi ťa ľúto, ale mýliš si pojmy s dojmami. Zdá sa, že aj Newtonov gravitačný zákon si "vlastnohlavne" prakticky overoval nie pod jabloňou, ale prinajmenšom pod kokosovou palmou :-))) ...... 2. Ale k veci: Citujem z tvojho príspevku z 19.3. o 11:45: "( VIEM ) ze ak na hlaven budem v mieste predpazbia vyvijat tebou spominanu silu 45 az 90 Newtonov tak centralny bod zasahu (nastrel ) sa pri tenkej hlavni bude rapidne menit zo zmenou velkosti tej spominanej sily". K tomu som KONKRETNE reagoval v poslednom svojom príspevku, škoda, že si si to neprečítal. Len si tým potvrdil moju definíciu "babského" dialógu..... Ale aby to bolo "prakticky" konštruktívne, tak odpovedz, akou silou si ten prítlak na hlaveň na konci predpažbia vyvíjal, ako bolo predpätie konštrukčne zrealizované a za ako zmenených podmienok voči východzím si registroval "rapídnu" zmenu SBZ? .....Ak na toto VIEROHODNE odpovieš, bez nutnosti tvojho členstva v Klube teoretikov a grátis ti ponúknem teoretické (radšej aj "praktické") konzultácie v oblasti vyjadrovacích schopností, ktoré mi podľa tvojich zistení vyniesli post predsedu. Ak na to vierohodnú odpoved nemáš, zostávaš len na úrovni síce cennej (lebo je "praktická"), ale predsa len demagógie, jednoducho po našom, tlčhuba. Mimochodom, nerobil som glass beddingov veľa, ale prvý som na svojej varmintke vlastnoručne robil pred vyše jedenástimi rokmi. Len škoda, že som vtedy o tebe nevedel, mohol si mi poradiť... ◄ reagovať

off agbar, 22.3.2015 o 20:22

Optimum spuste??? Ako vyhovuje strelcovi a hlave na co je zvyknuty. Moje chabe skusenosti. Zmeram este raz tikku t3 / okolo 820 g/ moja zkk 420 g obla spust bez napinacika. Som zvedavy na vanguard, este som nemeral, ale pride mi ako pri tikke t3 hunter. S tou spustou na vanguarde som nasucho max. spokojny. / mojou dig. vahou/ ◄ reagovať

off hunter8, 22.3.2015 o 20:21

TO:Bleiker nemeral som ,ale na všetkých ide prijemne a krátky chod,každy z nás ma aj Blaser r8,rôzne druhy guľobrokov ,guľové kozlice,weatherby sme brali ,ako pracovne zbrane na prevážanie v tereniakoch,aj trošku tvrdšie zaobchádzanie a nie len na posedy.Skusim osloviť tunajšieho zbrojára či nám nepomeria odpor spúšte potom napíšem,ale zatial na weatherby niet čo kritizovať. Ty si tie udaje merania odporu spúšte zistil vlastným meraním,ale len dočítal????? ◄ reagovať

off mirob1, 22.3.2015 o 19:54

Bleiker- koľko je optimum??(odpor spúšte).. ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 353 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov