Dobrý deň, chcel by som vedieť čo by ste mi poradili ako sa zbaviť JELENEJ MUCHY, kto nevie čo to je(alebo sa mýlim s názvom?), vyzerá to ako kliešt, je to asi tak veľké, niektoré sú aj o dosť väčšie, ale rozdiel je v tom že majú krídla... , jej latinský názov je "Lipoptena cervi"... ktoré prípravky by ste mi odporučili, mám doma sprej OFF, no neučinkuje... za odpoveď Ďakujem ...
Warning - keď priťahuješ ,, jelenie muchy ,, je to indikátor toho, že potrebuješ prípravok zvaný hygiena resp. dávno si sa neumýval. Taktiež podľa jej zvýšenej aktivity sa dá predpokladať, že jelenia ruja je na spadnutie. ◄ reagovať
u nás ich tiež voláme ,,jelenie muchy,, a tiež nepoznám žiadny účinný repelent na tieto potvory ◄ reagovať
Kuklorodka jelenia tzv. lojnica, dosť otravné ale dá sa to vydržať, o repelente som ešte nepočul ◄ reagovať
tak tieto potvory poznam, volame ich srncie klieste, aj ked neviem ci je to spravny nazov. Velmi aktivne sadaju na cloveka, ale zatial som sa este nestretol s pripadom, ze sa na niekoho prisal, pripadne pohryzal. Podla mojich skusenosti na ne nezabera nic vlastne podobne ako na komare z okolia oravskej priehrady. Ziaden revolucny repelent nezabera. Vzdy ked sa vratis s reviru vyzlec si oblecenie a poriadne skontroluj, potvory ktore najdes zabit. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.