dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Pneumatiky do terénu - diskusia

autor: off moravan328
pridané: 23.10.2013 21:05

Vaše rady a skúsenosti s pneu. do terénu, ich využitie aký pomer cesta terén a preco

počet zobrazení: 28 757
počet hlasov: 1
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off sparks, 18.10.2016 o 20:03

tak dnes som obul vitaru na 205/80 R16 sedi to v pohode a to aj bez bodyliftu :) Pneumatiky do terénu - diskusia

dať hlas príspevku | počet hlasov: 19

komentáre

zoradiť
zobrazené 81-120 z 127 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off lacik, 8.9.2016 o 20:05

Dakujem za postrehy,kedze auto bude v zime jazdit viac po ceste ako v terene aj ked do reviru urcite tiez,asi pojdem do tych Grandtrekov. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off arbor, 8.9.2016 o 17:17

Ja ich mám na GV od INSA TURBO volajú sa Ranger. Je to ten istý vzor. INSA sú vraj kvalitnejšie ako Vraník. 50% terén a 50% cesta. Ja ich mám asi dva roky a nič z ních neubudlo. Inak všetky offroad pneu majú horšie jazdné vlastnosti na zasneženej ceste, musíš dávať pozor. ◄ reagovať

off Kahles73, 8.9.2016 o 17:15

Na tom sněhu se musí s Jimíkem opatrně na všech pneu. ◄ reagovať

off Mirec99, 8.9.2016 o 17:10

Kahles 73 plne súhlasím stebou.Continental má široké lameli,nenatlačí sa do nich tak blato ako do ALL Terain.Jedna z najlepších pneu asfalt-terén od jari až do neskorej jesene.Ale pozor,v zime na snehu sú menej vhodné,ja som si tak na 2cm utlačenom snehu rozbil Vitaru,odvtedy nahadzujem na zimu Barum Bolaris,taktiež pneumatika zo širšími lamelami,ktorá nato že má nižšiu cenu je velmi kvalitná na snehu a omrznutej ceste ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on Ondrik, 8.9.2016 o 16:57

VRANIK T3. v teréne nezastaviteľné ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off Kahles73, 8.9.2016 o 16:24

Continental CrossContact AT,teď je budu měnit po pěti letech,stále v terénu(dělám v lese),na silnici nehučí a terén bez problému. Pneumatiky do terénu - diskusia ◄ reagovať

off mamilittt, 7.9.2016 o 21:00

lacik poslal som ti postu ◄ reagovať

off lacik, 7.9.2016 o 12:27

Pneumatiky all terain - Zdravim,vlastnim suzuki grand vitaru 2.0 td rocnik 2000 a mam zaujem kupit tieto gumy. Chcel by som poprosit majitelov o ich skusenosti,postrehy,nedostatky v terene a na asfalte hlavne v zime.dakujem ◄ reagovať

off sovo51, 23.6.2016 o 12:41

Zdravim vlastnim Nissan Terrano II a chcel by som nan dat terene gumy T3 len sa bojim ze mi to bude šuchat o blatniky . Teraz tam mam rozmer 235 75 R15 . Ako ste to riešili iny rozmer gumy alebo zdvihnutie auta ??? Prosim o volaku radu . ĎAKUJEM ◄ reagovať

off motaq, 25.12.2014 o 15:28

Pptom je este jedna moznost poziadat importera znacky o vydanie potvrdenia o alternativnych rozmeroch. Toto bude asi spoplatnene. Odporucam si vsak vopred skusit preverit ci vobec nejake alternativy vyrobca povoluje inak sa ti moze stat ze zaplatis za bezcenny zdrap papiera. S potvrdenim od zastupcu vyrobcu ti potom DI PZ zapise alternativne rozmery do TP. ◄ reagovať

off pavelb, 25.12.2014 o 12:40

v TP je uvedený jediný rozmer pneumatík - 205 R16C a žiadna alternatíva. Ráfik 6,5J x 16. Skutočnosť na aute je ako som uviedol J16 x 6J ◄ reagovať

off motaq, 24.12.2014 o 19:12

Pneu bez oznacenia za lomitkom su kedysi oznacovali pneu /80. Takto sa kedysi oznacoval tento rozmer teda 205/80 a niektore pneumatiky sa tak stale oznacuju. Ale presny udaj najdes v technickom kde najdes aj alternativne rozmery. ◄ reagovať

off namor676, 24.12.2014 o 16:11

V takom prípade treba vychádzať z TP, aké sú tam zapísané rozmery alebo zmerať priemer súčasných pneu, čo sa týka dezénu tak na Vaše potreby bude vhodný uvedený typ, už len vybrať vhodný rozmer. Ešte otázka, máte zdvihnutý podvozok a ak áno, tak akým spôsobom, vymenené tlmiče a pružiny, alebo iba podložky pod strunami alebo body lift prípadne kombinácia zmienených možností a o koľko sa zvýšil. ◄ reagovať

off pavelb, 24.12.2014 o 15:48

namor 676- za lomítkom práve že nie je žiadne číslo. Sú pneu, ktoré sa predávajú pod týmto označením, Aj terajšie mám také. Jazdím 50/50 cesta terén. Terén občas dosť náročný... ◄ reagovať

off namor676, 24.12.2014 o 15:11

Aký máte presný rozmer pneu napr. 205/80 r16, číslo za lomítkom je dôležité. Ďalej v akom teréne sa pohybujete, respektíve či jazdíte po cestách viac ako v teréne. Osobne jazdím Cooper stt, hoci je pneu na 80% terenu ja s ňou jazdím 50/50 cesta terén a max. spokojnosť. Trba pozrieť do TP aké tam máte zapísané alternatíbny rozmer je 225/75 r16 alebo 255/70 r16 ◄ reagovať

off pavelb, 24.12.2014 o 14:18

Auto NISSAN KING CAB, pneu momentálne MUD TERRAIN, musím už meniť. Asi aj typ pneu, za niečo iné.. Čo doporučujete? Rozmer - 205 R16, ráfik J16x6J-je možné na to dať aj iný rozmer pneu ako je 205 R16? Ď. Lovuzdar ◄ reagovať

off bakchus, 7.11.2013 o 23:05

Leto - buď klasické ruské aké sa na nivu dávali stále alebo tie vraniky odkaz od Edu. Zima - jednoznačne KAMA. ◄ reagovať

off buldozer, 7.11.2013 o 8:53

odkaz to je vzor , na ktorý ťa odkázal Edu, ale tie sú v štandardnom rozmere pre Nivu alebo odkaz, tie majú tiež rozmer pre Nivu, keďže v Španielsku je Nív požehnane. Nemali by ťa sklamať. ◄ reagovať

off Gargano, 6.11.2013 o 19:25

Po asfalte to mám len kúsok, hlavne potrebujem gumy do blata, kamenistý teren u nas nie je. ◄ reagovať

off buldozer, 6.11.2013 o 8:44

Ponuka offroadpneu je obrovská, avšak pri najbežnejšom rozmere pre Nivu 175/80 r16 sa ponuka scvrkne na nejakých 15ks. Nie každý z nás totiž Nivu upravuje na extrémne jazdenie. Treba zvážiť či budem jazdiť aj veľa km po asfalte alebo mám revír za plotom a na asfalt pôjdem párkrát za rok. Kupoval som Nivu na Voltyrách, do revíru som to mal 70 km. Vydržal som 18 mes., jazda s drapákmi na asfalte je o ohluchnutí a na mokrej vozovke o zabití, to platí aj pre protektory. Voltyre sú skôr vhodnejšie do lesného revíru, tvrdší kamenistý povrch pre nich stvorený. U nás v poľnom revíri na podmočenej pôde sa až tak neosvedčili. Známy robí pre ML KE, ten zas nedá dopustiť na ruské Kamy. Určite však všetky 4 gumy nech sú rovnaké. Takisto určite vieš aj v akom teréne budeš jazdiť, takže podľa toho si vyberieš aj vzor dezénu. ◄ reagovať

off polovnicek96, 5.11.2013 o 14:05

Sipy v blate nemaju konkurenciu. Kamarat ich ma na suzuki vitara a nieje lesnej cesty v reviri kde by stym nevisiel. Ale na druhej strane je pravda ze rycho sa opotrebuju, a ked sipy tak na vsetky 4. ◄ reagovať

off Edu, 5.11.2013 o 13:25

Nevime čo ti učarovalo na šípoch ale ak si kupiš niečo taketo odkaz určite budeš spokojnejší ako pri šípoch . Či nove alebo protektor je na tebe ◄ reagovať

off palo3006, 4.11.2013 o 18:16

Sipy su vhodne len do blata a určite ich nepouživaj v zime ◄ reagovať

off MartinHudak, 4.11.2013 o 16:50

Gargano ked davat šípy tak vsetky 4 kolesa inac nastane porucha ako sa stala nam. ◄ reagovať

off jancigas, 4.11.2013 o 7:55

durko59 - máš úplnú pravdu ◄ reagovať

off durko59, 3.11.2013 o 20:08

zbytočne davat šipy...rychlejsie opotrebovanie riadenia atd... ja mam klasicke voltyre a este nebolo miesto aby som sa tam nedostal...a to byvam v dost narocnom terene...a ci je blato,sneh tak som vzdy presiel ◄ reagovať

off Gargano, 3.11.2013 o 18:55

pripadne kde su vhodnejsie, vzadu alebo v predu? ◄ reagovať

off Gargano, 3.11.2013 o 18:52

Lada Niva -

Mate niekto skusenosti s tým ake pneu je najvhodnejsie na Ladu. Ci na zadnej naprave mozem mat iný vzor pneu tzv. šípy ?

◄ reagovať

off colyn, 24.10.2013 o 12:11

Ja mam na jimnym obute T3 dost hucia ale do terenu su super,prejdem skoro vsade ◄ reagovať

off motaq, 23.10.2013 o 23:19

na cestu alebo cisto do terenu? ak aj na cestu tak zima alebo leto? Ak to ma byt zimna pneu aj na cestu a aj do terenu, vrelo odporucam Dunlop Grandtrek SJ6 odkaz je to vinikajuca pneu, na snehu uplne perfektna....osobne odskusane na 2 Grand Vitarach... Ak na leto tak Dunlop Grandtrek AT3 odkaz ak sa ti ju podari zohnat ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Leon, 11.10.2012 o 19:30

na outbacku jsem měl grandtrek sj6 celoročně najezdil jsem na nich 50tis a ještě když jsem ho prodával tak na zadku bylo tak 7mm a předek 5mm ale na silnici to v létě lehce klouzalo v zatáčkách na exploreru byli jenom v zimě a to nevím kolik jsem na nich najezdil na léto jsem tam měl general grabber AT2 a ty jsem jezdil jednu zimu a uklouzaný sníh dokuď jsem tam nedal hřeby se jim nelíbil ◄ reagovať

off motaq, 11.10.2012 o 17:08

suhlasim s Leonom, Dunlop Grandtrek SJ6 je velmi dobra pneu, na snehu drzi ako priklincovana, ta sa s nou aj po blate.....a na ceste je tiez dobra, ale treba pocitat s tym ze je trosku hlacnejsia a v lete ju rychlejsie zoderies. Mame ju na dvoch grand vitarach a pouzivaju sa v zime, jedna jazdi denno denne v terene a aj na ceste a druha, denno denne po ceste a ked treba tak aj v terene. lepsiu zimnu pneu pre 4x4 som este nenasiel, ked dosluzia budeme brat znova tieto.... ◄ reagovať

off Leon, 10.10.2012 o 21:38

a bacha na pneuservis :-) odkaz ◄ reagovať

off Leon, 10.10.2012 o 21:37

dunlop grandtrek SJ6 zatím jsem nic lepšího na offroad na zimu neviděl a neměl teď jsem pořád hledal něco lepšího na Jeepíka a nic mě nepřesvětčilo tak že tam na zimu půjdou ◄ reagovať

off vitka, 10.10.2012 o 19:58

dekuji je to pravda pisou vsihni kdyz zima ta zimni kdyz leto tak letnia prosim tak jake zimni ◄ reagovať

off dusab, 10.10.2012 o 8:31

Ako napisal axon do snehu a ladu jedine ZIMNE pneu. Co sa tyka 50-50 tak jednoznacne BFG All Terrain. Zvladnu aj nejaky ten sneh, ale su to prednostne letne pneu, aj ked s oznacenim "celorocne". Ked mas mokry sneh a trosku blata tak je problem. To je cela alchymia po ktorej si 2 mesiace patral a urcite si sa o tom docital aj inde. Viac uz nepatraj, nemusis. Do vacsieho snehu jedine zimne pneu. ◄ reagovať

off axon, 9.10.2012 o 22:22

vitka ak chceš pneumatiky terén-cesta 50 na 50, tak BF goodrich AT je jedna z najlepších volieb na tvoje potreby. Ale je to univerzálna pneumatika, takže na suchej ceste sa nespráva ako cestná, na snehu a ľade nedrží ako zimná pneumatika!!! Ale ak hľadáš pneumatiku, ktorá sa správa na suchej ceste ako letná, na snehu má kvality ako zimná a v blate prejde ako terénna, tak odpoveď je jednoduchá... takú nenájdeš ◄ reagovať

off vitka, 9.10.2012 o 22:12

motaq to je ten problem ze mam jen jeden rozmer unas je blato i sneh aledekuji moc za radu ◄ reagovať

off vitka, 9.10.2012 o 22:10

dede to je super mozna je to nejlepsi a nejlevnejsi ◄ reagovať

off motaq, 9.10.2012 o 17:49

vitka idealna guma na toto je BF goodrich allterain, problem je len ten ze v tvojom rozmere ju nerobia. skus kuknut ake mas alternativne rozmery, urcite sa na L200 da obut, kamarat to na L200 ma ale nepamatam presny rozmer. no a este jednu vec si treba upresnit, ci chces aby to bola "letna" alebo "zimna" pneu, teda ci blato a cesta, alebo sneh a cesta....uplny univerzal nenajdes. ◄ reagovať

zobrazené 81-120 z 127 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk