Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.
Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
miso111 - jaj tak.. ide o to znasilnovanie prirody a predstava, ze priroda by bez cloveka neprezila.. ehm.. a lesy rastu odkedy? odo dna, ked prisiel clovel? tusim tu boli uz aj pred nim...... a vsetko fungovalo :) ◄ reagovať
miso: ked sa tam pletu hrusky s jablkami, neviem coho sa mam chytit.. jeden chce to, druhy to.. a..? co si mam z toho zobrat? ja mam na vec jasny pohlad.. ◄ reagovať
wolf - ehm.. to by si mal robit ty.. aj to prikromovanie :) vy to krmite len preto, aby ste si mohli strelit.. ;) to je skratka cista pravda.. este som nepocul o tom, ze by ste pomahali dravcom, sovam alebo rysom.. :D ◄ reagovať
...konečne sme doma! Pri čítaní nedokážeš pochopiť podstatu veci! Pre to nie je možné s tebou relevantne diskutovať. Nepostrehol si ani erika? ◄ reagovať
viktorko čítaj pozorne...nie raz dva krát ale znovu a znovu a znovu a až ked pochopíš reaguj...:) ◄ reagovať
miso111 - neviem, riesia tam, ci to riesit, ci nie, kto je vinny, nevinny, ci sa to ma nechat tak alebo vytazit.. a? ◄ reagovať
viktorko kde si?...vyšli sme ťi v ústrety a akosi už nemáš o čom debatovať že? :) ◄ reagovať
:)))))) Vieš čo znamená čítať??? nie pozerať obrázok!!! ČÍTAŤ!!! no comment!!! :))))) OPAKUJEM - ČÍTAJ A UČ SA!!! Máš ešte čo, kým dorastieš do argumentačných debát :))) Hlavne si prečítaj posledý adamov príspevok! ◄ reagovať
VIKTORMT: Novinarov som z klamstva neobvinil, precitaj si to poriadne. Chapem, ze sa neda cela diskusia/interview odvysielat kvoli casu, ale nechci mi povedat, ze si nepostrehol, ze ucelovo strihaju material tak, aby bol ich prispevok putavejsi nez ten od inej televizie. Ak ti ako priklad zavadzania mediami postacia medzinarodne media, tak si pozri co o udalosti povie BBC/NBC a potom AlJazeera. Ked si tam nebol, tak nemas sancu zistit kde je pravda... Ale oni(media/novinari) na tomto fore nie su a nemozu sa vyjadrit, preto ich neriesme - ak ti teda neprekaza. ◄ reagovať
miso111 - hmm.. zniceny les.. prirodzeny proces.. kde je problem? vidim akurat nove utociska pre tisice zivocichov a samozrejme, vyrastie tam novy les.. nevidim problem. ◄ reagovať
viktorko prehlad o vlkoch si robím sám...fotodokumentaciou sledovaním prechodov meraním stop...intenzitou stretov z nimy na to máme ideálnu oblasť...kombinujem teoriu z praxou komunikujem pýtam sa...pre mna vlk je tým čo je od prírody predátorom a divou zverou...žiadny bôžikom any stelesnením vaších úchylných predstáv...čo sa týka prikrmovania až si to raz skúsiš naštuduješ potom sa budem z tebou baviť o love... ◄ reagovať
odkaz- Prečítaj si diskusiu pod touto foto. Najmä spôsob ako argumentovať. Mimo iné som tam spomenul aj stupídne nekompetentné erikove vyjadrenia v jednom príspevku odvysielanom TV markíza. Čítaj, uč sa a ber si z adama príklad. ◄ reagovať
Priatelia nepíšem tu často ale ten viktormt- nereagujte na jeho pod...e on hádam vyšumí. ◄ reagovať
miso111 - stale od teba cakam akym erikovym tvrdeniam nerozumies.. tak to nezahovaraj. ◄ reagovať
WolfHunter - ked ti baca povie, ze mu na dvor chodia vsetci vlci z celeho slovenska, asi mu uveris co? uz som pisal, ze ak chovam ovce, zabezpecim si ich.. to je nieco, co sa nemeni. to prikromovanie zvierat mate len kvoli tomu, aby ste si potom mohli co strelit.. ◄ reagovať
Prepáč viktor ale na základe tvojich posledných príspevkov ma mrzí, že som strácal zbatočne čas. Mylne som ťa zaradil niekam, kde intelektuálne nepatríš. Vždy rád diskutujem s ľuďmi, ktorí svoje tvrdenia vedia pádne vyargumentovať. Najviac sa mi páčila debata, ktorú som pre časm viedol s istým adamom pod jednou foto. To je podľa mňa človek, ktorý je schopný relevantne argumentovať a zároveň prijímať názor iného. V tvojom prípade je to žiaľ bezpredmetné... ◄ reagovať
david - Pár dní po odchytení jedno z mláďat uhynulo. Náhle, bez známok akéhokoľvek ochorenia. „Viac budeme vedieť po pitve, ktorej sa má podrobiť.“ Druhé putovalo minulý týždeň do bojnickej zoologickej záhrady. Zostať by tam malo do jari, aby sa stihlo zotaviť a nabrať nové sily. „Potom sa pokúsia o jeho návrat do voľnej prírody,“ povedal Kertys. Čítajte viac: odkaz ◄ reagovať
o prikrmovaní nemaš ani šajnu rovnako ako o potravinovom reťazci a vztahoch v nom...vlk je inteligentna šelma ktorá selektuje zver nie podla toho či je slaba alebo chorá ale vyhodnotí situaciu akou je prípadny útok v snahe minúť čo najmenej energie vyhnuť sa zraneniam a dosiahnuť maximalny efekt ...to však neplatí v situaciach kedy úraduje veľa snehu a ľahkou korisťou sa stáva aj sily a zdravy jedinec...rovnako závisí aj od populačnej hustoty a logicky vlčí pár si netrúfne na to čo sedem členná svorka a rovnako pre jedneho vlka je dosť pre 10 málo...ak chceš o prírode kázať najpr sa nauč ju pochopiť je to trocha komplikovanjšie a pre tvoju kapacitu asi priveľa...na veľa vecí zabudaš chovatelia oviec poľnohospodári a aj na to čo sa deje vdaka vašej nezmyselnej aktivite na ukor správneho manažmentu medveda...miešaš mačky z kačičkamy...jedno je ale jasne nikdy ničým nepripeješ pre lepši stav nepostavíš sa zoči voči ...škoda že sa ťi do hlavy neda nharať rozum tak ako nahravaš ty všetko dookola :) ◄ reagovať
davidisko123 - ukaz zdroj ◄ reagovať
Ochranari su dokonaly. Nedavno asi tri tyzdne dozadu nasli u nas v Niznej nad Oravou dve male rysičata priamo v dedine za školou. Boli dost vyhladovane a bez matky.(bolo to tusim aj v novinach) Co spravili "ochranari" jedno zobrali a druhe zavreli do klietky a nechali na mieste, ze ci sa nahodov k nemu nevrati matka. To ze uhynulo sa podla mojho nazoru dalo cakat kedze uz vtedy nevyzeralo najlepsie a dalsou pricinou mohol byt aj dôsledok odlucenia od druheho a stresu z uzavretia v klietke... toto bol napad hodny isto velmi múúúdreho ochranara akych je na Slovensku požehnane.... kto sa bude zodpovedat za uhynutie takéhoto vzacneho tvora ?? ....či iba smola nevišlo možno nabuduce ?? ◄ reagovať
slavino - nenecham sa od teba krutit.. najprv chces odpoved na jednu otazku, ked ti ju dam, napises ZABUDNI a pytas sa novu otazku.. pekne poporiadku.. takze.. ako je to s tymi novinarmi? ◄ reagovať
VIKTORMT: Zabudni na novinarov a napis ten zvysok. To jest: "Mozes nam tu na tomto fore odprezentovat ako si sa ty osobne zasluzil o rozvoj regionu, ktory propagujes aj svojou web strankou? Ake dalsie aktivity uzitocne pre prirodu a ludi ako ochranar robis? A nezabudnime ani na buducnost - co pripravujes a ako tym zlepsis aktualny stav?" ◄ reagovať
ak nerozumiete tomu, co pisem, JE TO VYSLEDOK VASEHO NEVYVINUTEHO INTELEKTOVEHO MYSLENIA. toto je dane. toto je nieco, co plati a je to nieco, co sa nemeni. ◄ reagovať
ako viktorko ty si hotvý klenot...nezakladaš nahodu nejaku sektu?...a nelanaríš nas do nej?...čítaš vobec čo píšeš myslíš si že tvoje bludy behom pár dní pozmenia sytstem ktorý je tu stáročia od naších predkov?...prave polovníci su posledna inštancia cez ktoru taky ako ty neprejdu aby všetko nezničili tak ako vravíš človek nie je nad všetko a pritom sa sa povyšuješ?...si obyčajny farizej ktoremu chýbaju dve zakladne ludske vlastnosti to je charakter a úcta k prírode...prídeš mi ako kôň z klapkami ktorý vidí pred seba ale nie okolo seba... ◄ reagovať
Ty fakt nevieš o čom píšeš :D bavíš ma... ◄ reagovať
a este k tej vyrovnanosti zvierat.. ked zakrmis srnciu, jeleniu zver, ta naberie silu a je schopna uniknut vlkom. vdaka tomuto ludskemu zasahu sa narusa kolobeh. vlk potrebuje choru a slabu zver.. ◄ reagovať
slavino - ak mas pocit, ze novinari klamu, vymyslaju, SI AUTOMATICKY POVINNY hlasit toto na PZ. ak si myslis, ze klamu a podvadzaju a nenahlasujes to, dopustas sa trestneho cinu podporovania ineho tr. cinu, cize by som mohol byt povinny nahlasit ta.. vidis, takto to funguje. novinari prinasaju realitu, nikto si nic nestriha ako sa mu hodi. ked skratka polovnik urobi chybu, ide to do medii.. stale mi unika odpoved, preco som takuto spravu nepostrehol o ochranaroch, dajme tomu, za poslednych 150 rokov..? ◄ reagovať
hyperon - ak na problematiku pojdes od nejakych zakladov, cize sa chytim slov ako TOLERANCIA, POZOZUMENIE, tak dojdes na to, ze vyspela, tolerantna osoba s tendenciami porozumiet AKYMKOLVEK SPOSOBOM neurcuje inej bytosti, ci je to zviera, ci clovek co ma robit, kde ma byt, ako sa ma spravat, ako ma zit a podobne. snaha zachovat vsetky druhy v akejsi rovnovahe je ZNASILNOVANIE prirody. je to uplne ta najzakladnejsia pravda prirody - vyhrava silnejsi. ked sa uchadzas o pracovne miesto, musis sa odprezentovat tak, aby si sa nejakym sposobom ZVIDITELNIL pred tymi "slabsimi", atd. snaha o zachovanie rovnovahy dalej prameni z POKRYTECTVA a SEBECKOSTI - V PRIPADE, AK BY vlk vyhubil VSETKU jeleniu a srnciu zver, AUTOMATICKY ODPADA najzakladnejsia potreba polovnikov - strelit si. toto je taka ista pravda, ako s tym, ze v prirode vyhrava silnejsi. etika, respektovanie kolobehu prirody, atd. samozrejme, ze polovnik sa snazi za kazdu cenu chranit si jelene a srnky (na druhy ako sovy, ci vyse 200 druhov vtakov kasle).. to je sebecke, nie? preco sa neprikrmuju plchy? sovy? drave vtaky? lasice, jez, krt, kamzik, macka diva, muflon, veverica, vydry a dalsich xxx zivocichov?? hm? preco sa nestarate aj o tieto zvery? no pretoze ich prikromvanim nemate ziadny osoch.. dalsia vec - .. to ze zver zije v totalne clovekom zdecimovanej krajine NEZNAMENA, ze musi byt kvoli TEJTO DECIMACII strielana.. co takto obmedzit chovanie cloveka? ◄ reagovať
VIKTOR TVOJ USUDOK O MOJOM IQ KORESPONDUJE S PRÍSPEVKAMI CO TU PREZENTUJES ◄ reagovať
VIKTORMT: Dajme emocie bokom a snad aj sam vies, ze novinarom nemozes verit vsetko co povedia a ani ako material zostrihaju a predlozia verejnosti. Mozes nam tu na tomto fore odprezentovat ako si sa ty osobne zasluzil o rozvoj regionu, ktory propagujes aj svojou web strankou? Ake dalsie aktivity uzitocne pre prirodu a ludi ako ochranar robis? A nezabudnime ani na buducnost - co pripravujes a ako tym zlepsis aktualny stav? ◄ reagovať
to co sa stalo v minulosti napr. s kormoranom sa tu spomina nie z nejakej nostalgie, ale koli tomu aby sa poukazalo ako odborne ste vy "ochranari" k veci pristupili a co z toho vzniklo, a tiez preto, aby sa to v buducnosti uz neopakovalo. to ze sa umelo vysadzuju ryby je normalna vec, tak isto ako sa vysadzaju stromy, pestuju sa plodiny atd. vobec sa taketo veci robit nemusia, preco by sa mali. ale potom nerubme vsetky stromy, nepestujme plodiny, nechytajme ryby, nelovme zver a prirodu a jej bohatstvo si ani nevsimajme. a vlastne radsej byvajme v jaskyniach a zime zo vzduchu. vsetko na svete je uz clovekom poznacene, tak isto tu je clovek od nepamati ako aj zvierata a my polovnici ich neplienime bezhlavo, ale selektivne preto, aby tu boli zachovane v co najvacsej miere vsetky druhy a nie len jeden dominantny, ktory dokaze ostane druhy vytlacit, kdezto rozne zaujmove skupiny ich svojim konanim dostavaju do nerovnovahy a ked pride na lamanie chleba a nieco sa udeje nema kto z "ochranarov" prevziat zodpovednost, pretoze nie je nad vami ziaden kontrolny organ, kdezto nad nami je niekto kto nase veci kontroluje, synchronizuje a dava pozor, aby bolo vsetko v poriadku. ◄ reagovať
ano, viem.. vlk problem nie je, tak naco ho strielate..? tak daj nejaku erikovu myslienku, ja ti ju vysvetlim. od lykozruta, cez kalamitu, atd. ◄ reagovať
Pamätaj viktor...napozorované nerovná sa odbornosť. Vieš koľko mám napozorované kočiek? A furt na ne nie som odborník :))) A práve preto že pár veciam rozumiem, viem o čom hovorím keď narážam na erikove vyjadrenia! Osobne si myslím, že ani on nemôže byť taký obmedzený aby púšťal také bludy len tak. Je to však výborné na upútanie pozornosti a médiá to zaujíma. Je to o vytváraní obrazu a myslím, že aj zavádzaní mienky verejnosti mimo skutočné problémy. Myslím že to chápeš aj Ty a tvoja úloha na tejto stránke je dosť zrejmá. Je škoda, že sa nemôžem vyjadriť na príslušných ekofórach. Príspevky sú okamžite blokované, mazané a osoba osočovaná ľuďmi, ktorí nemajú ani paru o tom k čomu sa vyjadrujú. Ty tu priestor máš a môžeš voľne diskutovať v medziach slušnosti. A vieš čo mi najviac vadí na našich zmieňovaných nepoškvrnených ochráncoch prírody? FARIZEJSTVO! Neriešia skutočné problémy, nevstupujú do konaní k aktivitám, ktoré ohrozujú to najvzácnečie čo nám z prírody ešte ostalo. Riešiť problém vlka, ktorý problémom v skutočnosti nie je je viac ako smiešne a je to čisto krmivo pre médiá a obyvateľstvo podobne ako bol pred časom medveď. ◄ reagovať
ta zmazana reakcia bola nadavka.. no nic, este raz.. chcel si po mne nazor na kormoranov, napisal som ti.. a..? koniec? mas naozaj nizke iq, sudiac podla toho, ako vnimas, citas a reagujes. ◄ reagovať
MOJU REAKCIU ZMAZAL SPRAVCA DISKUSIE C 2 ◄ reagovať
11:58.. odpovedal som ti.. cakam reakciu.. ty mas normalne realny problem chapat pisany text. ◄ reagovať
VED TO SOM SA PYTAL JA TEBA, TAK ASI TY NEVIES CI SI. ZAKONCIL SI TO CIMSI O IQ :-))) ◄ reagovať
soson, 11:50 - Mohol by si sa vyjadrit k tomu kormoránovi, čo ste tak vehementne chránili. .......ved ty nevies, ci si.. ◄ reagovať
OTÁZKU SOM NEPOSTREHOL TAK NA CO MAM ODPOVEDAT ??? ◄ reagovať
soson - vyhybas sa odpovedi, takze este raz: soson - nikto ZAMERNE A UCELOVO nic nepodsuva.. ked polovnik urobi preslap, skratka to ide do medii, to je normalna vec. nevymyslaj si realitu, ktora neexistuje. KORMORAN - bolo uz tisic krat spomenute, ze pokial sa NASILU a AGRESIVNE clovekom vysadzaju ryby, je logicke, ze si to vsimne aj kormoran.. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.