Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.
Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
xaxap Ty si tu chýbal, kde si bol doteraz ? :-) ◄ reagovať
Geronimo11: Konstatovat přemnožení a podpořit to argumentem nevycházení nedává souvztažnou relevanci. V tomhle může být čistokrevná iracionální emoce, nikoliv počet šelem v dané lokalitě. Kdybychom lidi vzdělávali o chování šelem, udělali bychom líp. Ale pak by se zase poztrácely argumenty pro regulaci, které někteří chtějí. ◄ reagovať
apple a premvadasz: "co sa tyka apple keby kazdy z nas len desatinu urobil pre slovenske polovnictvo ako on vyzeralo by to tu uplne inac!" ... tohle nemůžu zpochybnit, protože appleho neznám. Třeba máš pravdu a je dobrý. Ale k čemu to ve výsledku je, když někdo něco rozumného dělá a pak si to takle kazí svým neumětelským chováním bez žádného respektu k oponentnímu názoru. Bohužel je faktem, že co appleho příspěvek, to agrese a komunikační přešlap. A já se ptám proč? I kdyby nastokrát měl blbou zkušenost s kýmkoliv, tak situaci nevyřeší tím, že bude dokola prskat a paušalizovat. Takhle jednou akorát uhyne v nesmyslném zákopu jako samozvaná Johanka z Arku. Podle mě je to blbě. PS: apple, myslím, že se jistě neznáme, takže připomínání někoho je čistá náhoda. ◄ reagovať
vyzerá to tak že sa mu nestalo nič, iba sa ten pán čo mu skrížil cestu dosť agresívne opieral o auto a to sa predsa musí zverejniť v médiách !!!! ◄ reagovať
A takíto nás chcú dirigovať a posielať na psychotesty.Koho asi majú v tých mediách keď im to hneď zožerú,je to chobotnica. ◄ reagovať
ked som bol kedysi dávno na vojne v čechách tak tam bolo jedno krásne heslo"Franto sundej voptiku bude se bouchat"presne to sedí na vikomta alebo ako si to hovorí. ◄ reagovať
No super, dalsi riaditel zemegule vedomy si len svojich prav a nie povinnosti a obvykleho vzajomneho medziludskeho respektu... preco nevolal policiu ked bol tak brutalne napadnuty agresivnym hysterickym ozbrojenym psychopatom tuziacim po zvieracej krvi? :) Asi vsetci vieme preco... Lebo pan v zelenom vysvetloval a asi mal aj kus pravdy,len urazene ego to zase raz nezvladlo... ◄ reagovať
Vsak keby sa aspon vykoktal co sa mu stalo ked s tym isiel do telky, lebo mi je zahada aku krivdu utrpel. ◄ reagovať
prave som sem chcel hodit ten odkaz na TA3, ale vidim ze soson ma predbehol... ten viktor si naozaj neda pokoj... a potom moze rozpravat, ze sem neprisiel vyvolavat konflikty... ◄ reagovať
to nieje ochranar ale je to zaujaty človek proti polovnikom ze vraj amatersky fotograf prečo tam nenapisal ze je ochranar ???? to by ma zaujimalo a prečo nepovedal kolko bolo hodin rano ?? ze vraj to bolo obmedzovanie slobody ?? to skor on obmedzoval toho pana pri vykone prava polovnictva debilko ◄ reagovať
ak zapnutú kameru neskrýval, tak ba to malo byňyt kóšek ◄ reagovať
hmmm a je to tu znovu dalšia tendenčna reportáž...3 proťi jednému...neviem ale neporušil nejaké práva tým záznamom? ◄ reagovať
hantake individum ide niekomu nadavat do sedlače :-) keby sa aspon vedel vykoktať :-) ◄ reagovať
soson: Konečne viem aspoň ako viktormt vyzerá :D ◄ reagovať
XAXAP Súhlasím že k tomu treba pristupovať opatrne a nanajvýš zodpovedne. Podľa mňa sú vlk a medveď na slovensku premnožený. Veď nám tu vznikajú oblasti kde ľudia po zotmení už ani von nevychádzajú a kvôli čomu? Aby si z nás Nemci spravili safari? ◄ reagovať
laktos, tak ty si nedáš pokoj, stále sme tu my tí zlí! nemáš to nejako domotané???? a ktože nám stále do výsledkov nášho chovu kráka??? buď domáci somári, alebo krajiny, kde si túto zver dávno vyhlušili. tak sa spamätaj a nešír nepravdy, prosí. tam, kde je, tam sa loví! slovinsko okolo 70ks, švédi oveľa viac, a to sa o ne nestarajú! odkaz len u nás máme akúsi genetickú anomáliu u časti obyvateľstva, ktorá žije v akýchsi fantasmagóriac. ◄ reagovať
lantis, je treba si uvedomiť jednú veľmi postatnú vec, ak by chlapci z východu boli takí istí ako chlapci zo západu, tak by si boli svoje vlky takisto vystrieľali a potom by už nikto nikdy nemal žiadnu kvótu. A niekto, kto vystrieľanie vlkov sám spôsobil ich bude teraz obmedzovať zato, že oni sami nemali ohľad na nikoho. A je jedno, kedy sa tak stalo. Nikto tu nehovorí o živelnom love, v pohode by stačila kvóta 130 ks s podmienkou individuálneho lovu, toto by nikomu a ničomu neublížilo. Keď chcú svojich vlkov na západe a v Čechách, Nemecku nech sa páči, nech si ich chlapci odchytia, ale najprv nech im vytvoria primerané životné podmienky a celoročne si ich chránia, ale mám silný pocit, že by to dopadlo podobne ako s tým chudákom jediným nemeckým medveďom Brunom. Preto mám silné podozrenie, že v skutočnosti tam šelmy nikto okrem ochranárov nechce, predovšetkým nemajú na to vytvorené vhodné životné podmienky s hlbokými lesmi a dostatkom kľudu aké panujú napr. vo Východných Karpatoch. Bohužiaľ, to sú nespochybinteľné fakty. Toto obmedzovanie nemá žiaden zmysel. ◄ reagovať
no aspon maju fanclub :-/ odkaz ... ale nelovit vlka, lisku, medveda a ine druhy v obhospodarovanej krajine je luxus, ktory si nemozeme dovolit pri 49000 km2 rozlohy SR a 5.5 milionoch jej obyvatelov. Do tejto krajiny sme zasiahli a nasou pritomnostou vo forme polnohosporstva, osidlovania a budovania (aj novej) infrastruktury v zasahoch pokracujeme. Ak chcete "raj na zemi" na uzemi Slovenska, tak sa musi udiat ekologicka katastrofa podobna Cernobylu (zaujimavy dokument tu odkaz) a vtedy sa to tu vyludni a moze existovat ekosystem nevyzadujuci si nase zasahy... Keby blokosovi z Petrzalky chodil do kontajnera medved, tak sa na to tiez pozera podobne ako tatranec alebo baca z Oravy... Ale ked zijem pred TV a presuniem sa akurat ku PC na Facebook a potom do hypermarketu na nakup, tak sa necudujem ze ich rozculi "zabity zgenocidovany chudak vlcko a macko". Tato zver do prirody patri, ale musime ju regulovat... ◄ reagovať
apple: chlapci z východu by nielen na kvotu 80ks povedali že sa to nepozná. V tom je práve tá tragedia.Jednoducho si treba uvedomiť, že vlk je v celej EU chráneným druhom a žiadny živelný odstrel, ktorého sme v minulosti boli svedkami sa nebude tolerovať. Raz sme členmi EU a či sa to chlapcom z východu bude páčiť alebo nie kvoty odstrelu sa budú už len znižovať.A je to tak správne. ◄ reagovať
sčasti i dobre vravíš. skúsme ináč v rámci tvojej argumentácie: koľkým a v akých lokalitách sa v tej krátkej dobe lovu podarilo uloviť vlka a ešte s tým, že selektoval. druhá vec: je naprosto normálne, že ak požadujem reciprocitu, tak sa musím aj ja prezentovať niečím rovnocenným. čím sa prezentuje poľská protistrana? najprv plusy: majú vcelku dobre zdokumentované vlky - DNA, ktoré sa v čase výskumu pohybovali v sledovanom území. majú celoročnú ochranu. a mínusy: napr nemajú v tatrách zimnú uzáveru, čo je u nás vzhľadom aj na ich ochranu normálne. v poľsku majú výskyt besnoty a my sme povinní robiť preventívne opatrenia. jedným z nich je predsa i odstrel. a vrátim sa k DNA poľských vlkov. podľa poliakov každý vlk, ktorý je v ich databáze je "poľský". to naozaj myslia vážne???? a aké vlky migrujú na väčšie vzdialenosti??? tie, čo majú v teritóriu dostatok potravy??? tie, čo majú v teritótiu kľud? ono ten súčasný stav je podľa mňa "politikum". a nemusíme ho moc okeciavať, ale ho rešpektujme! a prečo sa lovil na spoločných??? pre zábavu??? chlapci z východu ti povedia, že ak by len oni sami vyčerpali kvótu 80 ks, tak sa to ani nepozná.... znovu poprosím, neriešme, nešpekulujme, nemudrujme. treba sa zodpovedne postaviť k úlohe, ktorú máme: 80 ks na individuálnej poľovačke. a potom sa zas tešme na ďalšiu sezónu. ◄ reagovať
lantis - s tým tvrdením, "že tým ľuďom ide skutočne o prírodu" by som si na Tvojom mieste až tak istý nebol. Lebo ak by si to začal "rozmieňať na drobné" cez sociálnu psychológiu a psychológiu osobnosti - tak by Ti vyšlo všeličo iné, len nie to čo si tu uviedol. ◄ reagovať
Tiež neviem ako sa Strelec11 dopracoval k vysokému premnoženiu šeliem.Všetky doteraz zverejnené štatistky sú nepresné a skôr sa zakladajú na "dojmoch" ako na serioznych prieskumoch. Môj osobný názor je že kvôta na lov vlka na rok 2013-14 a podmienky lovu sú nadstavené správne. To čo sme ako poľovnícka kominita predviedli pri love vlka v minulej poľovnej sezóne je jednoducho na zaplakanie.To skutočne nemalo nič spoločné s poľovníckou etikou, likvidovali sa celé reprodukčné jednotky vlkov a keď si niektorí poľovníci takto predstavujú "odbornú starostlivosť o vlka", tak je potom jediné možné riešenie t.j. nepolovať vlka na spoločných poľovačkách a individuálny lov pod kontrolou Štátnej ochrany prírody.A to si dovolím tvrdiť, že sme obišli mimoriadne dobre.Teraz nadávame na ochranárov ? Veď sme si ten stav zapríčili my poľovníci a to našou zaslepenosťou,nedotknuteľnosťou a samolúbosťou. Namiesto serioznej a rovnocennej komunikácie s ochranármi ich poväčšine iba urážame, nazývame "pseudoochranármi" a podobnými nezmyslami.Pritom si stačí prečítať nestranne a nezaujate niektoré ich príspevky a normálne uvažujúcemu človeku musí dôjsť, že tým ľuďom ide skutočne o prírodu, čo v naších radoch nie je vždy pravdou. ◄ reagovať
xaxap kto ma pozna urcite ti moze potvrdit ze som clovek ktory nevyhladava koflikt, a s kazdym kto sa len trosku snazi komunikujem slusne! neviem si celkom dobre predstavit ako jednat s clovekom ktory kde moze tak tam ti ublizi a to kazdym moznym sposobom nehladiac na dosledki svojho konania!spominas tu slusnost ako sa da slusne jednat s clovekom ktory do teba kope pluje na teba a kde sa da ublizuje ti?????? pochybujem ze si snim sadnes za jeden stol a budes priatelsky debatovat...co sa tyka apple keby kazdy z nas len desatinu urobil pre slovenske polovnictvo ako on vyzeralo by to tu uplne inac! ◄ reagovať
chachar, používaš spôsob kumunikácie, ktorý mi je akosi povedomý... : nezaujíma ťa, čo som povedal, ale som blbec... nepochybne to píšeš pri plnom vedomí ◄ reagovať
Strelec11: na základě čeho konkrétního máš pocit, že jsou šelmy na Slovensku vysoce přemnožené? ◄ reagovať
apple: Nevím, cos psal ty konkrétně, a ani se mi to nechce hledat. V těch posledních reakcích na toho Viktora bylo mnoho přešlapů. A s moralizováním to nemá nic společného. Mačismus, paušalizační odsuzování a agresivní výpady do myslivosti, podle mě, nepatří. A sorry, o tom, co má dělat mladej kluk už vůbec nerozhoduješ ani to neurčuješ. Pokud se budou lidi chovat jako ty, bude myslivost dostávat od společnosti čím dál větší sodovku. Místo prsení se přemejšlej! ◄ reagovať
hráme sa v plánovaní na poľovné oblasti alebo na okresné úrady pýtam sa ministerstva? ◄ reagovať
dodo, prijímame bez výhrad. mal rovnaké podmienky, ako my všetci. dúfam, že z toho bude kdesi na trávovom fore zas emočný krik. no ako sa vraví: k nám do neba psí hlas nedôjde..... ◄ reagovať
Strelec11, dopručoval by som chvíľu vydržať, než budú nejaké výsledky na macoch. aj keď nemám veľké oči, bude konečne čosi relevantné v rukách. a potom sa môžu robiť závery a prijímať kvalifikované rozhodnutia. a tá spoločenská ojednávka je naozaj veľmi jasná a nezanedbateľná, takže bude musieť aj nejaké racio v rozhodnutiach. začínam tomu veriť. no nebude to tohto roku, to je nám jasné. ◄ reagovať
viktormt za príspevky a porušenie našej vzájomnej dohody (týkala sa zrušenia BANNu ktorý viktormt už raz mal a sľubu že sa to už nebude opakovať) udeľujem BANN natrvalo. ◄ reagovať
apple ďakujem ale rys medveď a vlk sú unas chránené na taký malí štat ako je SR je počet dravej zveri vysoko premnožený ◄ reagovať
Strelec11, no prečo, lebo by ste tým nevinným tvorom ubližovali... či nie??? :-D .... ono ten problém je širší, sme v konaní pre komisiou eu na základe nóty, pozor, nie sťažnosti PĽR. teraz sa hrá o dobrý výsledok, takže som s pokorou prijal súčasný stav. a chcem o to poprosiť aj ostatných. zároveň tým žiadam o dôveru k tomuto môjmu stanovisku. na rok budú nové pravidlá, už to nebude tak, ako doteraz, ale bude to lepšie ako tohto roku. ◄ reagovať
V okrese SV je stav vlkov neúnosný prečo nám ho zakázali loviť celo ročne????????? ◄ reagovať
xaxap, prestaň s moralizovaním! bavil som sa s ním slušne a dal som argumenty i otázky k veci. pozri si odpovede. tak tu nerob zo zamindrákovaného zeleného ešte martýra. normálny chalan má kamarátov, partiu,a nevysedáva stále pri PC a nehľadá sebarealizáciu. je vďačným a s otvorenými ústami načúvajúci tým, čo mu ukázali, že je "niekým". a on sa len odvďačuje. a takých sú tam stovky. to je základňa, ktorú si vybudoval "VLK". tak ťa v úcte poprosím, prestaň v tomto kontexte robiť z nás hlupákov, čo sa nevedia správať a nedokážu komunikovať. prosím! ◄ reagovať
Geronimo11: "Regulácia početnosti predátorov je v modernej spoločnosti jedným z predpokladov zdravého ekosystému." ... tohle tvoje tvrzení nemůžeš použít plošně, dokonce se dostává u vrcholových predátorů i do konfliktu s vědeckými poznatky o populační dynamice. K regulaci jako k terminálnímu zásahu do ekosystému by se mělo zasahovat sakra citlivě. Už proto, že je to zásah nevratný. Tam, kde není široká shoda mezi myslivostí a vědci z ochrany přírody, by se podle mě ani využívat neměla. Byť chápu, že pro někoho je jistě zajímavější lovit vlky než prasata. Ale tohle by mělo být až na posledním místě, chce-li si myslivost uchovat obecně respektovaný smysl. ◄ reagovať
premvadasz: že někdo někoho takovým způsobem napadá není ok. Ale že mu to vracíte stejným neli horším způsobem taky ne. A s těmi němci to byl jenom příklad, ale fakt jsem to viděl :-) ◄ reagovať
viktormt, predviedol si sa v plnej paráde. Keď ta niekto platí za to aby si tu robil rozruch tak sa môžeš za seba hanbiť. Keď to robíš z presvedčenia tak by bolo dobré aby si si najskôr naštudoval niečo o poľovníctve. Poľovníctvo je v prvom rade ochrana zveri. Regulácia početnosti predátorov je v modernej spoločnosti jedným z predpokladov zdravého ekosystému. Slovensko nie je Sibír. Žijú tu ľudia na relatívne malom území. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.