Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.
Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
Lubenko....píšem za seba!!!!!! ◄ reagovať
mepl ,prečo píšeš na cudzí nick????? ◄ reagovať
Ja viem že vlk velke teritorium a za noc urobi veľké škody ale pise pysec tato diskusia je provokujuca a metuca nazor každého .tak lovu zdar na vlka ◄ reagovať
mepl - zrejme ste ešte veľmi mladý a problematiku veľkých šeliem chápete len z veľmi zjednodušenej polohy,a to že ochranári ich chcú zachrániť pred poľovníkmi, ktorí ich chcú len a len vykántriť...Doporučujem Vám ísť trochu aj do histórie ,sem tam si prečítať aj niečo iné ako tulčíkovské či čergovské drísty na nete ,ale aj nejaké poľovnícke časopisy a knihy (doporučujem napr.publikáciu "Trofejové šelmy Slovenska",Hell a Sládek) a potom môžete do veci hovoriť.A ak to štúdium zoberiete vážne,tak zákonite prídete na to, že veľkým šelmám najviac ubližujú tí (ktorí však ani nie kvôli šelmám, ale skôr kvôli svojmu EGU) "bojujú" za ich totálnu ochranu. Viem, že mne sa to hovorí ľahko ,som pomaly 69 ročný lesník a poľovník so 7- ročnou praxou profesinálneho ochranára -zoológa (čiže už som veľa videl a ešte viac čítal a počul) , ale naozaj - ku všetkému by sa mali vyjadrovať len ľudia objektívne informovaní.Inak sa len zbytočne navzájom provokujeme. To iste uznáte... ◄ reagovať
Kto vie, ci ho uz dostali odkaz- odkaz ◄ reagovať
Ale ale mepl nenávisť tu širia práve páni čo píšu otvorené listy nehovorím že sa medzi poľovníkmi nenachádzajú aj hlupáci ale drvivá väčšina sú normálny slušný ľudia a aké širia o nás informácie že sme vrahovia zvierat a podobne a človek ktorý nemá ani poňatia o čom poľovníctvo je to berie ako fakt viď.banašová kronerová atď.koľko takýto ľudia odpracujú hodín za rok v prírode ale kecať lesníkom a poľovníkom rybárom do remesla budú ja sa im do herectva nestarám ani keď je to veľakrát blen na ktorý sa nedá pozerať,a ver že poľovníci necítia k vlkovy väčšiu nenávisť ako ku ktorému inému zvieraťu vo svojom revíri keby to tak bolo už tu nebehá ani jeden to platí aj o medveďoch rysoch a inych živočíchoch to že tu máme také zastúpenie zvierat aké máme je z velkej väčšiny zasluha poľvníkov,to že sú aj problémy vieme len riešenie je veľakrat práve vďaka ,,ochranarom,,problém ja zastávam názor že kto má zodpovednosť má mať aj právo a to je u vás to čo nechcete len právo ale prebrať aj zodpovednosť už nie nižšie som sa pýtal kto nahradí ľudom ktorym lykožrut spustošil lesy škody to su desaťročia driny tu už vlk nepovie ja to zaplatím z vlastných nie štátnych a ešte prečo sa poľovníci a lesníci nemôžu vyjadrovať na vašich ochranarskych fórach lebo sú to z praxe ľudia a argumenty majú podložené vlastnými skúsenosťami nie získané v kancelárii pri počítači ??? ◄ reagovať
Jee mi to 16 ale s tejdo celej diskusie cítim nenávisť k vlkom a kto povie ze aj vlk je člen prirody je u vas hlupak a ochranar! ◄ reagovať
mepl...kedy konečne pochopíš ty a tebe podpobný že vlk sa nemá poľudšťovať...keby si kus rozmyšlal a vedel že vlci žiju vo svorkach aj kebyže ulovíš rodiča o vlčata bude postarane+milujem takých odborníkov ja viem vlk ma na krku občiansky a chodí v tričku pozor mama stretávaš ho bežne a dá ti x príležitostí na ulovenie...do nedávna to nikto nerozoberal a vlkov bolo to len teraz ked získal status zlatého teľaťa prídu farizeji s každou sprostosťou aby ostal nadradený nad všetko ostatné vivat medved...a je jedno aký dopad to bude mať na revír...mepl že je sloboda prejavu neznamená že trepneš bez rozmyslu každu sprostosť ktora ta napadne ...píšeš že si našiel až 4 strhnute kusy a ja ti píšem že je to zlomok z toho čo strhol a čo si nenašiel ◄ reagovať
Ved nevravím loviť ho bezhlavo,len že ak ulovime oboch rodičov tak mlade sa nemaju take vysoké percento na dospelost.A nech sa hneva kto chce som za nazor ze rys urobí viac skody ako vlk.minulý rok som našiel asi 4 kusy srncej strhnutej. ◄ reagovať
mepl omylom som ti dal hlas ale to len preto že len z polovičky s tebou súhlasím a rys je celoročne chránený ◄ reagovať
mepl- hééj, vlk je doktor hor :-o)) Ale taky, ze ked v reviri budu posledne styri jelenice, tak ich vlk vypytlaci postupne vsetky, vsak. A co sa tyka ochrany vlka, ten ma az 9,5 mesiacov ochranu v roku takze je namieste ho lovit! ◄ reagovať
Môj názor je že vlk si čiastočnú ochranu zaslúži ale nie bezhlavu ako to prezentujú ecoteroristi a im ten doktor z hôr nepomôže ale musia navštíviť psychológa a ty by si mal tiež nad tým pouvažovať ◄ reagovať
Moj názor je že vlk aj rys potrebuje ochranu, polovnici niesu v lese denno denne.vlk je doktor hôr. ◄ reagovať
Potvrdzujem, že pán G. blokuje svojich oponentov, žiaľ diskusia s ním nemá cenu, škoda času... ◄ reagovať
wolfhunter - zakaždým , keď tam začnem písať a pridať komentár a po pár riadkoch je zrejmé aký bude mať charakter - tak ma to vyhodí! Neverím, že sa jedná o náhodu.Čistá groebelsovčina... ◄ reagovať
Už som to raz napísal pán ,, occhranár ,,urobili ste z pár druhov ktoré vám vyhovovali zlaté telce a tým sa klaniate ,vlk medveď kormorán bobor atď , teraz momentálne rezonuje úbytok hlucháňov a príčiny nadmerná ťažba dreva ,pred pár rokmi vietor urobil čo urobil taký vám podobný sa hadzali pred traktory a dôsledok obrovské lykožrutové kalamity po celom slovensku ja sa vás pýtam kto to ľuďom ktorý generácie pestovali svoje lesy nahradí vy? čo je vlk viac ako iné ohrozené druhy o ktorých ani neceknete také obyčajné vrabce ktoré pomaly ani nevidieť jarabica poľna a celkovo drobná zver vtáctvo ,ryby raky a nakoniec aj hmyz koľko otvorených listov ste napísali pre záchranu včiel ,ale vy si chodíte a filmujete vlka lebo bez neho ľudia na slovensku neprežijú ,len ja si myslím že normálny ľudia prežijú len takým ako vy by sa ťažko dýchalo - ◄ reagovať
Ako to, že ten človek má prístup na diskusiu Lovu Zdar a kopíruje si odtiaľto príspevky???? Toto nie je poľovnícka stránka? Veď si tu robme poriadok!!! ◄ reagovať
Ospravedlnujem sa p.Grobauerovi,pomýlil som si mená,ale i tak nesuhlasim s člankom čo napisal p. ministerke ◄ reagovať
No Lysec som zvedavý čo ty na to :D...dokedy budeme tolerovať týchto pometencov?...je len zaujímave že za tu dobu monitorovania s ním nikto neurobil poriadok vešia fotopasce a pohybuje sa kade tade aj v revíroch prečo to domáci tolerujú??? ◄ reagovať
Vlk je najmä predátorom všetkej zveri, ktorá mu slúži ako potrava, čiže spoliehať sa nato, že vlk vyrieši problémy súvisiace s AMO je prinajlepšom úsmevné. Navyše rozšírenie diviačej zveri a vlka sa prekrýva len čiastočne a najväčšie škody diviačia zver spôsobuje v areáloch, v ktorých výskyt vlka nie je prirodzený, čiže v monokultúrach plodín na podhoriach či pahorkatinách. A v týchto oblastiach- kde je diviačia premnožená existuje aj najväčšie riziko nekontrolovaného rozširovania AMO. Apropo, keď nadviažem na Lysca v súvislosti s bojom "za zrušenie našich napodobenín NP,alebo proti nimi požadovanému bezzásahovému režimu v NP", podľa môjho názoru je ešte dôležitejšie bojovať proti tomu, aby tretí sektor a teda v preklade väčšinou neodborná verejnosť združená v nejakom občianskom či inom záujmovom združení sa mohla priamo podieľať resp. pripomienkovať odborné témy. Ja absolútne nerozumiem tomu, prečo s nimi vlastne štát vedie diskusiu ako s jedným z partnerov, keď už zo svojej povahy a odbornosti ním byť nemôžu. Zo zákona im neprislúcha žiadna právomoc, kontrolná činnosť, proste nič. Je to obdobná situácia ako keby spolok ľudí za zdravšie stravovanie bol prizvaný pri koncipovaní zákona o potravinách. Je rozdiel pokiaľ sa do procesu, napr. problematiky úpravy zákona o zbraniach a strelive zapája odborné združenie ako je napr. Legis Telum, avšak to zastupujú ľudia s príslušným vzdelaním a skúsenosťami z danej problematiky. Ale rôzne pseudoochranárske spolky, ktoré sú len zhlukom ľudí bez podmienky splnenia aspoň takej odbornosti ako vyžaduje získanie poľovného lístka proste nemôžu mať povahu rovnocenného partnera ministerstva či ŠOP. Najmä keď štát voči ich konaniu, ktoré sa neskôr ukáže ako zlé, nevyvodzuje žiadnu zodpovednosť(kormorán a v krátkom čase podľa mňa aj medveď) Áno, nech, kričia, poukazujú, robia si petície, zbierky, upozorňujú na problémy, to patrí k demokracii a slobode prejavu, avšak nemôžu súčasne participovať na niečom, čo vyžaduje odborné vzdelanie, len preto, že sú otravní a snažia sa pôsobiť odborne. Zákony umožňujú mnoho spôsobov ako sa môžu aj bežní ľudia zapojiť do týchto procesov (zásadné pripomienky zákonov pri dostatočnom počte ľudí čo ju podporia, petície, súdy atď), ale aby boli automaticky prizvaní za "okrúhly" stôl pri tvorbe opatrení so spoločenským a hospodárskym dopadom (najmä keď ani nie je zrejmé akú skupinu ľudí zastupujú a o aké podklady svoj názor opierajú)mi príde scestné. ◄ reagovať
Veď to je choré ! Diviaky sa v celej Európe premnožili vinou poľnohospodárov, čiže neprirodzene , a naivka z Čergova chce riešiť následky neprirodzene vzniknutej situácie prirodzenou cestou. O.k.,prosím , lenže stále je to len riešenie následkov a nie príčiny! Ale keď si naivné DECKO (nedajbože puberťák) zoberie do hlavy hovadinu, asi niet tej sily čo by mu ju z nej vytĺkla... ◄ reagovať
jaro1....bol som na seminari v Nitre a viem. Ale prenasa sa tel. tekutinami, a mozu byt prenasace aj klieste, alebo komare, a teda aj latentne vlk napriklad. Čiže riziko tu je ako som pisal, ak zakusne do prasaťa, to mu utečie, ale virus slinami prenesie...a nakazi cely rudel postupne... virus preziva neskutocne minusove teploty a aj plusove, cize nie len prevarit alebo zmrazit staci...je na baze DNA a nie RNA ako v pripade KMO? a teda vydrzi viacej. ◄ reagovať
kaso79- podla ŠVPS SR (AMO) nie je prenosny na ludi a INE DRUHY zvierat. ◄ reagovať
apropo,tým padom by sa z vlka stal najvetši prenašač KMO na svete ,tým ludom už uplne jebe ◄ reagovať
ten Grobauer je ešte vetší parazit ako LOZ vlk,už na Polovnickej informačnej databaze sme s nim mali same problemy,ten človek sedí doma len za počitačom a už mu z toho asi drbe,nebohý Papo alias Jaro Pavlorek by vedel porozprávat ◄ reagovať
Swolfhunterom sme sa o tom bavili už, a čo takýto pohľad?:Vlk ako predátor diviaka bude požieraním kadáverov uhynutej diviačej zveri prípadne lovom vírusom oslabenej diviačej zveri roznášať mor na iné územia Slovenska, a aj cezhranične. Vírus AMO je veľmi rezistentný. Preto už len poranením diviaka počas lovu vlkmi sa tento jedinec môže infikovať a rozšíriť vírus AMO ďalej v populácii. Vlk nie je definitívny predátor, to znamená nie každý jeho útok končí úspešne. ◄ reagovať
Celkom by som bol náchylný s Grobauerom aj súhlasiť .Až na to,že on na tú svoju infantilnú insitnosť raz asi zahynie...a bohužiaľ s ním aj viac vlkov ako by ich zahynulo keby sme sa vrátili do podmienok platných v rokoch 1975-1994.Už aj Lukáč na príklade Poľska pochopil, že totálna ochrana veľkých šeliem produkuje len masové pytliactvo a preto doslova konštatoval, že oni (Už!) nie sú za úplnú ochranu vlka.A kukuricou a repkou osiate a rozvrátené ekosystémy,kde sa diviaky celoročne rozmnožujú sú podľa Grobauera zrejme tou najpôvodnejšou "divočinou" .... ◄ reagovať
Ochranári už zbadali ,že nie je dôležitá kvóta ,ale legálna doba lovu.Preto ich zvýšenie kvoty oproti minulosti nejako mimoriadne nevzrušuje.Len ešte stále nezbadali,že ich drbnutá protipoľovnícka politika spôsobila,že je tu aj nelegálna doba lovu, a tá je de facto nepretržitá.Tiež hranice ich tzv.území europskeho významu a migračných koridorov sú len čiarami na mape.Možno, že niektorí si to už uvedomili a preto zúfalo bojujú za zonáciu NP ,lebo tým pádom by na cca tretinu výmery našich tzv."NP" mali poľovníci vstup zakázaný.A Boh vie čo ich ešte napadne.Nedávno GR ŠOP Boroš oživil v televízii už raz zavrhnutú myšlienku, že ŠOP by mala spravovať v NP všetky štátne pozemky (čiže mali by tam nahradiť vlastne organizácie štátnych lesov,čím by táto spoločnosť vyčlenila pre experimenty debilkov cca 160.000 ha).Ergo, oni by tam chceli vykonávať aj všetky nutné zásahy ,napr. lesnícke,ba dokonca by boli prenajímateľmi pasienkov v št.vlastníctve - čiže holí nad hornou hranicou lesa) .Takže bud sa im zachcelo peňazí ,alebo si pod tým "spravovaním" predstavujú to ich "ničnerobenie".Lenže ak tam chcú bezzásahový režim ,tak načo by im tam bola právomoc správcu?! Sú to pokryteckí chr.púni a treba byť neustále v strehu! Preto je dôležité v prvom rade bojovať bud za zrušenie našich napodobenín NP,alebo proti nimi požadovanému bezzásahovému režimu v NP, ktorý nemá v preľudnenej strednej Europe opodstatnenie ! O obmedzovaní vlastníckych práv neštátnych vlastníkov ani nehovoriac ! ◄ reagovať
Pozdravujem tu sú počty na odlov vlka, 76 jedincov 2017/2018 : Banská Bystrica 20 jedincov..... Žilina 20 jedincov..... Prešov 25 jedincov..... Košice 10 jedincov..... Trenčín 1 jedinec...... Prajem presnú mušku všetkým ktorím sa pošťastí stretnúť vĺčka ;) ◄ reagovať
Nech pýtajú od Vlka, im to erotické salony zo Škandinávie preplatia. ◄ reagovať
Tak ma napadlo chlapi pri tom vlkovi aj pri tých 5% bezazsahovych uzemí aj pri dlaších veciach všimli ste si že bači elektrikar odkukal ciganske fungovanie v SR nič nerobte za nič nezodpovedajte kde pridete paprču natahujte škodte na cudzom trestne oznamenia píšte ... pochopil týpek že tak sa u nás dá najrýchlejšie mat najlepšie dristy o tom ako to fungovalo pred milionmi rokov som zabudol že oni su fosílny pametníci týchto dávnych dob :D vážne nie je žiadna legislatíva aby im po papuli dala za tie tendenčné prípevky oblbovacie fotky ma až desí ako rýchlo sa toho chytajú ubožiaci čo ako máme žiť diktuju no sami tak fungovať nedokážu ? k vlkovi od stredy začnu tie fnukance neviem sa dočkať kiežby bol svety hubert strelcom nakloneny a doprial napriek ich učelovým a za každu cenu lov komplikujicim opatrenima tu kotu naplnit ... ◄ reagovať
tu sa nebavíme o minútach ale dnoch je to rovnaké ako vždy kým sa ctená SPK rozhýbe ochranári už maju v rukach niečo na čo jej reakcia je bud opozdila alebo zbytočná stále tvrdím že u vlka zaspali dobu kompetentný od uživatela Stopinko v sekcii články je skvelý článok o tom ako to z pánom elektrikárom je to ctena SPK nema nikoho aby na týchto faktoch tu bandu vykopal od rokovacieho stola je to chore aby polovnicku problematiku riešili jeho odporcovia! ◄ reagovať
WolfHunter...tými aktivitami som narážal na fakt, že sa tu niektorí rozčuľovali, že info o kvóte nevidelo na webe SPK už minúty po zverejnení prípisu MPRV SR. Výšku kvóty, spôsob lovu a lokality možného lovu som neriešil. Na to je možno založená iná téma, a určite by si ju táto problematika zaslúžila, rovnako ako je tomu pri medveďovi, krkavcovi, jazvecovi, bobrovi a ďalších problematických živočíchov z pohľadu pol. obhospodarovania. ◄ reagovať
Kaso79...pri všetkej ucte už tretí rok funguje táto šaškarna minuly rok sa vystrčilo rožky koli Polane bu bu bu a kde sme dnes bodaj im chute nerástli ked vidia čo dokážu mne je jedno aký rezort to riadi SPK je od toho aby s tým niečo robila ale kdeže tá ma ako ste podotkli toooooolko starostí nechcem byť sebec ale mna nezaujímaju kadejake akcie mna zaujíma že mám bordel v revíri lebo z vlka je zdroj prímu aktivistov zlate tela nadradený tvor pýcha europy...ale to vysvetlujte zveri durenej rozbíjanej drancovanej príde vám normálne aby elektrikár ešte pod hlavičkou ekotalibanu gniavil a hyzdil naše polovníctvo?! jasne ta spk nemá na nič čas za tie prachy ma tolko aktívit pofidernych bočných čudných ale to mne je jedno...ne tak dávno kolovala na nete fotka solymosa na kave s tými smradmi čo s i máme myslieť treba rezorty ešte viac rozdrobiť aby si tam každy hudol svoje je to rovnake ako vlada robí s občanmi treba zrejme polovnickeho kotlebu aby sa kus prebrali ◄ reagovať
Tak s tým Min, máte pravdu, nechcem tu meniť tému čo robí Pribina a ostatné.."spolky" v tom mám zase ja jasno, to sú poľovnícke organizácie na rozdie od PZ, ktoré sú organizačné jednotky SPZ.Takže žiadne spolky, v tom nemá jasno veľa funkcionárov SPZ=SPK.A tieto organizácie posielajú peniaze do SPK, ak niečo vyberú, alebo sa členovia zložia, robia akcie pre scvojich členov a ak som sa aj nejakých zúčastnil, boli transparentné a prospešné..A peniaze, ktoré posielajú všetci poľovníci do SPK sa používajú na všeličo, napr. na naftu do terénných aut, na cestu do zamestnania, na poľovačky, rôzne, akcie, napr. príspevky do Halali, právne služby, myslíme si, že SPK naše peniaze pekne tuneluje...Prečo nedodržiava zákon a nie je všetko zverejnené, čo má podľa zákona zverejňovať..Ale to je iná téma, môžme v nej pokračovať v inej diskusií.. ◄ reagovať
hubert2012...kvotu lovu vlka schvaľuje MPRV a nie MZP...:D v tom mam jasno, narozdiel od Vás :D a téma je kvóta lovu vlka a nie fungovanie poľovníctva na SR. A prosím Vás, čo v tých veciach, ktoré podľa Vás neplní SPK, plní Pribina a jej podobné spolky za peniaze , ktoré neodvedie do SPK a OPK? ... ◄ reagovať
Pán kolega, prepáčte nepochopil ste môj príspevok, ja som to napísal všeobecne, neviem ako chápete súčasnú situáciu v našom poľovníctve. *Aj téma o odstrele vlka o tom hovorí, prečítajte si predchádzajúce príspevky, odstrel vlka, schvaluje min. ŽP, odbory ktoré riadia aj poľovníctvo na OU patria pod MV. Ochranári, je ich pár a čo všetko dokážu presadiť a robiť nám problémy, poľnohospodári, škody a každý kto chce, si kopne do poľovníkov.Aký je názor na poľovníctvo v našej spoločnosti, sledujte..No my tu máme našu slávnu komoru a tú zaujímajú iba naše peniaze..Všetko čo vraj oni organizujú pre poľovníctvo robia PO, asi najviac SPZ, no všetko pod hlavičkou SPK, z peňazí SPK a hlavne zase sa všetko točí o peniazoch..Kde sme sa to dostali??A prečo napr. SPZ má také vysoké členské?? Všetko robia pod hlavičkou SPK a z peňazí SPK ...Možno, že niekto povie že píšem iba o peniazoch, na to sa zvrhlo naše poľovníctvo.Do SPK dajú poľovníci ročne viac ako 1,6 mil EUR, čo všetko by sa mohlo za to poriešiť.. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.