Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.
Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
Pán Wolfhunter, ak diskutujete so mnou, diskutujte o veciach, o ktorých píšem, nie o niečom o čom som ja vôbec nepísal. Aktivistov, ak voči nim niečo máte, skúste osloviť, ja s nimi nediskutujem. O pásmach ani nutnosti regulácie vlka som tiež nepísal. Napísal som len o únosnom odlove vzhľadom na veľkosť populácie vlka. Nie o nutnosti. Nič také ako nutnosť odlovu neexistuje. Na tomto mojom názore nič nezmeníte. Lov vlka nie je nutný, ale je možný. O pásmach musíte napísať aktivistom za hranice (PL, CZ). A k m98. Do konferencie v BB neexistoval pádny dôkaz, aká regulácia je únosná. Až teraz sa objavili prvé vedecky podložené dôkazy a nič na tom nezmení ani Váš posmešný tón. Na základe JPP sa nedá urobiť seriózna legislatívna úprava. A lov mimo kvót... To je o inom. Najviac pytliakov majú poľovníci vo svojich radoch. Ale dokým sa tí slušní z nich nezomknú a nezačnú niečo robiť, žiaľ, obraz poľovníctva pôjde ďalej dolu vodou, čo je veľká škoda, pretože poľovníctvo k našej kultúre patrí. Na druhej strane, vyžadovať dodržiavanie pravidiel a zákonov od jednej skupiny ľudí v krajine, kde akékoľvek pravidlá dodržiava málokto, je márne. ◄ reagovať
Som rád, že dnes už viete čo iní vedeli už dávno. Je veľmi naliehavá otázka kedy prídete na to, čo už dnes vediá iní. Zasa o 5 rokov neskôr. Napoviem čo už nadhodili mnohí- kvóta nie je problém a skoro nikomu nevadí.... ◄ reagovať
pán Stoklasa...ešte dotaz čo tie nezmyselné pásma tých 70jedincov neodlovíte ak bude lov v jadrách s največším výskytom zakázaný ...to je ako s medvedom bránenie výnimkám a situacia kedy sa aj napriek DNA sčítavaniu za tri roky nič neudialo a medvedov pribúda...ste vobec nepochopili ze to nie je o tom kto na vlka vystrelí a kto nie ale o nutnosti regulovania stavov a to vám vysvetlia v revíroch kde sa nik vlastníka či prenajímatela nepýtal len sa zaviedlo pásmo a aktivisti si medlia ruky čo prevratné dosiahli...realita je taka že su pozorovane viac člene svorky kludne viac ako 10ks a tie si v revíri robia čo chcú decimuju prírastky diviakov srnčiu znižuju tak hodnotu revíru zvyšujú stres komplikuju plnenie plánov chovu a lovu pachaju škody na hospodárskych zvieratách a mi musíme zatat zuby a tolerovat ...sused o par km lovit smie lebo on pri hranici nie je aku to ma logiku tak moja tolerancia ma navyšit stav ktory si sused zreguluje to znamena ze vlk sa nedostane dalej z toho pasma nenaplni myslienku rozsirenia k susedom cize zase sa to nedomylsleo ano som za kotu 70ks ale celoplošne okrem koridorov zrušte pásma aj tak nemaju opodstatnenie a uvidite ze kvota bude naplnena za 8 týždnov tak sa vlk nebude lovit dva a pol mesiaca a ubudne ho rovnomerne!na to všetci odborníci nemysleli?! či zase skušame experimenty lebo zodpovedný su tý druhý!? ◄ reagovať
Ono ide skôr o to, že na základe toho, čo dnes vieme, a to, že kvóta 70 jedincov je dlhodobo únosná a pravdepodobne populáciu vlka negatívne neovplyvní, je ťažké argumentovať za celoročnú ochranu. Ono totiž v súčasnosti racionálne argumenty za celoročnú ochranu už nie sú. Celoplošná a celočasová ochrana sa volí u tých druhov, ktorých početnosť je tak nízka, že akýkoľvek zásah do ich početnosti by spôsobil nezvratné zaniknutie. A dnes už vieme, že to u vlka, jednak z pohľadu SR ale ani z celoeurópskeho pohľadu, nehrozí. Rozumný odlov vlka v krajinách s dostatočnou hustotou populácie jeho zánik nespôsobí. A v SR je ten rozumný odlov cca 70 jedincov ročne. ◄ reagovať
Som rád, že je to pasé. Ja som totiž ani iné nečakal. Preto som sa Vás neustále pýtal,kedy to príde. No tí čo prorokavali a asi aj chceli celoročný zákaz musia zmeniť rétoriku, ako to už nie je in medias res. Na margo k tomu vedecky potvrdené- čítaj - ako čo budeme robiť ak bude 0,prídeme o eurofondy? To sa v psychológii volá pud sebazáchovy. A ten je silný. Preto som nepochyboval a stále sa Vás pýtal tu otázku. ◄ reagovať
Ja nikoho neglorifikujem. Tá poznámka a poľovníkoch nestrieľajúcich vlkov je len faktický dôkaz toho, že nie všetci poľovníci sú proti celoročnej ochrane vlka, resp. že nie všetci poľovníci ho považujú za úhlavného nepriateľa. S pánom Mičurom som to tu myslím celkom vysvetlil, ak si dobre pamätám. A k celoročnému zákazu... Možno sa Vám donieslo do uší, že ešte pred tým, ako sa kvóty znížili k číslu cca 70, bol návrh, aby lov vlka bol zákonne povolený s tým, že sa stanoví kvóta na lov vlka pre každý rok ako dovtedy, pričom tá kvóta bude ale po novom 0. A nechýbalo veľa, aby to tak naozaj bolo. Ale to už je pasé. Kvóty budú pravdepodobne dlhodobo okolo 70. Je to totiž číslo, ktoré populáciu vlka na Slovensku, pri vývoji populácie ako je známy dnes, nijako neohrozí. Je to už aj vedecky podložené. ◄ reagovať
To som rád. Veď len nedávno ste tu prorokoval rýchlý príchod celoročného zákazu. Aj tá glorifikácia ľudí čo nevystrelia na vlka, spomínaný autor, ktorého ste tu pertraktoval. Myslím Vám tu tiež nevyšla a ten polovník mal dokonca viacero strelených vlkov. ◄ reagovať
Ja mám poľovníkov rád. Nerozumiem preto tomu spájaniu tohto javu s pojmom kamuflážne, ale budiš, ako myslíte. Z vašich viet vyplýva, že je nemožné mať rád aj vlkov (štvornohých) aj poľovníkov... Čo je zase pre mňa nepochopiteľné. Prečo by to nešlo? Ja poznám viacero poľovníkov, ktorý na vlka nevystrelia, ani keď môžu... Ale o tom táto debata nie je. Celoročný zákaz vlka sa už nepožaduje takmer zo žiadnej strany, len od zopár jednotlivcov - aktivistov. Tí ochranári, vedci, poľovníci a lesníci, ktorí boli na poslednej konferencii Výskum a ochrana cicavcov na Slovensku v BB minulý mesiac, vedia prečo. Nové poznatky, nové závery. Aby ste ma zase neobvinili z kamufláže, danej konferencie sa okrem iných zúčastnil napr. aj oslávenec prof. Sládek, riaditeľ múzea v Antole M. Číž, ľudia zo Štátnych lesov (mimochodom jeden zo sponzorov akcie) atď... Plus samozrejme ľudia z ochrany prírody a akademického prostredia. ◄ reagovať
To mi je jasné, ako facka už dávno. Aj keď ste tu mal kamuflážne vyjadrenia, ako máte poľovníkov rád. Pridám na Vás už tradičnú otázku. Ako blízko je ten celoročný zákaz? ◄ reagovať
Ja mám rád tých štvornohých, dvojnohých nemusím. ◄ reagovať
Sú to vlci. Tých máte nekriticky rád. Tak to skúste aj s tými. Veď sú to predsa vlci. ◄ reagovať
Tak už sú aj tu hore. Vlci. Tí dvojnohí. Doteraz bol od nich pokoj. Dúfali sme, že sa tu neobjavia. Sú tu. ◄ reagovať
V UEV a migračných koridoroch na severe zmizol sneh a hneĎ je to poznať! ◄ reagovať
Presovu ubudli dva od min. tyzdna ci co ?:D ◄ reagovať
K 11.12. ulovených 28 kusov. Po -14,Ke -5, Zi -6/4, BB -3. ◄ reagovať
goret - poznám ,majiteľ je lesný robotník...A pre stoklasu - vlci,aspoň ich väčšina, zrejme emigrovali do všetkých okolitých krajín, lebo zistili ,že sú tam všade totálne chránení (okrem Ukrajiny,ale kto by išiel na Ukrajinu?!) ! Vlk je ozaj inteligentné zviera,ale niekedy sa dá zrejme tiež oklamať pseudoochranárskymi byrokratmi ...Ale ked tak dodatočne rozmýšľam,ak sme ich takto vyštvali,či vyštveme k susedom,vlastne nebudeme mať prirodzených regulátorov raticovej zveri a patrilo by sa ich nejako k nám znovu dostať ,čiže doviezť.Konečne budú tí pseudoochranári a EU na niečo dobrí...Teda ak sa toho ujmú , v čo neotrasiteľne dúfam... ◄ reagovať
spýtajte sa uja Groubauera ten je uznávaný vlkolog ten bude vediet čo a ako :D lebo on všetko vie všade bol a kde nie tam sa chystá :D nezabudnite si kupiť termostat od neho pekne aj s otlačkom vlčej labky ako znak kvality a garancie :D ◄ reagovať
Lysec, neviem ako inde v žilinskom kraji, no u nás po doline sa premávajú vlkodavi :) ◄ reagovať
Ste dobrí, na niektoré alternatívy by som ani sám neprišiel...Ale dosť bolo srandy... Teraz niečo pre citu- to čo je občianska neposlušnosť, nedisciplinovanosť? To u nás na Slovensku ochranári nepoznajú!To hádam nie ? Veď podmienky lovu sú jasné,je to všetko čierne na bielom papieri natlačené,aj na internete to nájdu !Nie , určite nie !!!Ahoj Jozef,prajem pekné a príjemné jesenické sviatky! ◄ reagovať
príroda si pomáhá sama,nemusí dávat plombu,volat kompetentných a ani nikoho čo nerobí NIČ ◄ reagovať
Asi tam zúri mor. Aj tie dva čo tam prišli, okamžite zdochli. ◄ reagovať
V Žilinskom kraji? Vlky? Tu vlka nebolo vidno už strašne dlhý čas... Všetky emigrovali... ◄ reagovať
možno maju same alfa jedince :D ◄ reagovať
Na dotaz Lysec: Domnívám se, že dochází k občanské neposlušnosti, nedisciplinovanosti... To ať si přebere každý dle svého uvážení... ◄ reagovať
Vie niekto vysvetliť prečo je také nízke čerpanie kvoty lovu vlka v žilinskom kraji ? Vaše názory a domnienky môžu byť veľmi zaujímavé a podnetné... ◄ reagovať
Lysec. Svet myslivosti 10/2016. Článok od Ľ. Blaško. Mapa aj iné bola súčasťou článku. odkaz Mapa. Premvadasz 21.10. 2016 o 10 47. ◄ reagovať
sinko to je len dobré že to tu nedávajú chápem chlapov že sa chcu podeliť s radosťou z úspechu ale bohužiaľ každý to tak nevníma a dráždiť zbytočne asi nie je dobré , možno keby tu mali prístup len poľovníci by to šlo ◄ reagovať
Zi- 2 kusy sú úhyn. Takže 22 ulovených+2 úhyn. ◄ reagovať
Škoda že tu nie sú žiadne fotografie ulovenych vlkov. Asi by dotyčných strelcov pseudovlkari zožrali zaživa ◄ reagovať
K 4.12. Ulovených 24 kusov. PO-16, KE-4, ZI-2,BB-2 ◄ reagovať
Priatelia prispievatelia ! Niekto z vás formou odkazu pridal asi ešte v r.2016 mapu európskeho rozšírenia vlka aj s počtami jednotlivých geografických subpopulácií.Mal som ju uloženú,ale nejako mi zmizla z obľúbených položiek.Nedalo by sa zverejniť ju znovu ? Ďakujem. ◄ reagovať
elektrikár je fakt najlepší odborník na vlkov ◄ reagovať
K 27.11. Ulovených 17 kusov. PO- 11 kusov. ◄ reagovať
K 20.11. ulovených 15 kusov. PO- 9, Ke- 3, BB- 2, Zi- 1. ◄ reagovať
Lukáč už nie je za úplnú ochranu vlka.Zistili vraj,že v Poľsku po vyhlásení celoročnej ochrany sa rozmohlo "masové pytliactvo" vlka (citujem presne jeho slová z nejakého rozhovoru ,tuším pre pravda.sk).Povedal im to Hell okolo r.1993 a ja im to trieskam o hlavu už viac ako 10 rokov.Tiež mi jeden významný pán z vedenia SPZ povedal, že s Lukáčom sa vraj dá hovoriť aspoň pri borovičke, ale s tými ostatnými blbcami s patentom na rozum zo SOP sa vraj nedá hovoriť ani náhodou....A blbci je slabý výraz- on použil silnejší pejoratív! ◄ reagovať
Som obyčajný chlap z vidieka,ktorý absolovovaním skúšok poľovníctva v roku 2009 a vstupom do tunajšieho združenia v roku 2013 poľuje v revíri kde vlk dravý vždy bol a donedávna sa aj reguloval...začínal som v časoch kedy silneli tlaky mimovládnych organizacii a v tomto roku prvý krát aj pocíťil snahy o obmedzenie lovu...kedže som relatívne mladý a internet využívam vo vlastnom záujme som už dávno pred tým sledoval situaciu a tušil že k čomusi dôjde,nikdy som sa nepokladal za odborníka pretože nemám príslušné vzdelanie,drvivú väčšinu poznatkov som získaval čítaním rôznej literatúry najme však odbornej od zaručených autorov napríklad nebohého pána Hella nestora poľovníctva,mnoho svetla do problematiky vnášali debaty v kruhoch poľovníkov rôzne zdoreje kedy mal človek možnosť chápať dianiu a situácii a popritom sledoval ako rastie na internete nevraživosť voči nám,v roku 2013 bolo prvý krát zavedené pohraničné pásmo ktoré lov v našom i susedných revíroch zakázalo,spätne sme zisťovali argumenty ako natura 2000 páky EU územia europskeho významu,do toho šla informacia o aktivitách susedneho Polska kedy tamojšie mimo vládky prišli s argumentom že vlk nerozlišuje hranice a tak dochadza k odstrelu takzavných spoločných jedincov,slovensko si vyrokovalo výnimku ktorá bude jednoducho trnom v oku a pritom len naši predkovia z historie dokázali v sedemdesiatich rokoch vlka udržať hoc v okolitých štátoch ho vyhubili a dnes si tieto štáty nan nárokuju s myšlienkou vytvoriť na Slovensku akusi komoru a zároveň zásobáreň tejto šelmy,my sme boli tý ktorý mu vytvorili podmienky upravili regulaciu zmenili svoj pohlad nanho aby aj v 21.storočí táto šelma bola aj nadalej súčasťou našej fauny avšak aj trofejovou a lovnou zverou,skupiny ktoré prišli na prelome milenii nemajú najmenší nárok pripisovať si zásluhy už len tým že vlka predstavuju len pod určitým uhlom pohľadu,poľudšťujú ho a používajú ho ako prostriedok na presadzovanie vlastných zaujmov profit a manipulovanie verejnej mienky brojac nielen proti jeho lovu ale aj poľovníctvu ako takému...Písal sa rok 2014 kedže argumenty na zákaz neboli nepriestrelné a boli napadnuté znovu bol u nás odstrel povolený pribudli však nové komplikacie kedže celá politika kôt je postavená na myšlienke znemožniť jej naplnenie ako sa to dialo v rokoch pred zavedením pásma...kedy bola kôta bud naplnena predčasne ba dokonca v roku 2012 dokonca prekorčena o niekolko desiatok kusov kedy sa len smutne ukazalo čo tvrdíme do dnes ochrana na papieri je absurdny nezmysel ktorý nikdy nebol a ani nebude v praxi 100% aplikovaný...vrátim sa však do roku 2014 kedy sa mi v novembri podarilo uloviť zrejme na dlhú dobu u nás posledného vlka...počiatočnu radosť zo vzácnej trofeje prekazil cirkus okolo úlovku a vyhrotenie situacie cez media sociálne siete a tak v roku 2015 snahy o zákaz dosiahli svoje...celé zarážajúce je na tom to že dodnes okrem listov ktoré zaslali mimovládky do Brusellu mi nie je známe na základe čoho si orgány dovolili bez názoru či vyjadrenia prenajímateľov alebo vlastníkov rozhodnúť o tom ktorý revír bude loviť alebo nie...revír kde polujem sa nachádza na vstupnej bráne obrovského komplexu lesa v susednom poľsku o výmere cez 20 000ha ...táto komora je minimálne obývaná a tým predstavuje vynikajuce podmienky pre exsistenciu vlka...preto boli jeho úlovky a aj výskyt u nás pravidelný...kedže jeho korisť dodnedávna najmä jelenia zver nežije iba v lese ale potrebuje aj lúky pri migracii k nám najmä na jar tohto predátora u nás možno stretnúť celoročne...nebudem sa rozpisovať štýlom ako to robia ochranári že spoza jedneho stola alebo počítača v Tulčíku vedia o problematike v celej SR čo je totálny nezmysel lebo každa lokalita má svoje špecifika a nemožno na nu aplikovať všade to isté preto nerozumiem prečo sa nás nikto nepýtal tých ktorý v daných podmienkach denodenne vykonávaju právo poľovníctva čo i len na názor...je pokrytecké europsky vyznam stavať nad vlastnícke právo ktore mi zaručuje ústava ...ako može úradník z Brusellu na základe žalovania niekoho vedieť aka je realita niekde konkrétne nechám však špekulacie bokom a vrátim sa k jadru...najväčšiu zásluhu na redukovaní stavov mali spoločné poľovačky ...tie sa zakázali to však nestačilo...každý rok s niečym prídu lebo cieľ je jasný celoročný zákaz problémom však je kto onho žiada...tý istý jedinci ktorý vyhrotili problematiku medveda stáli za masakrom na riekach v podaní kormorána,spríjemnili mnohým život vyčíňaňím bobra nechali v tatrách svoj rukopis a dnes sa všemožne snažia šliapaním po vlastníckych právach dostať lesy do rúk aby ničnerobením dosiahli zázrak návratu do doby kamennej v dnešnej modernej technickej dobe kedy človek stovky rokov prisposobuje určité aspekty prírody pre vlastnú potrebu...toto sú známe fakty dodnes preto nerozumiem ako môže byť niekto taký so sebadeštrukčnými skolnmi opovrhovateľ poľovníctva prizývaný k jednemu stolu rozhodovať o niečom na čo nemá vzdelanie lebo elektrikár ho nemôže mať niekto kto nemá žiadnu zodpovednosť ani moralnu ani hmotnú a ten niekto vytvorí skupinu pozostavajúcu zo všetkeho možného a hlavne ak bol niekto v minulosťi zoologom mal za sebou roky praktickej driny výskumu publikacii...dnes stačí diplom zanietenie netreba prax hned ideme meniť zakazovať...toto všetko nadvezuje na problem dnešnej doby prístup kedy určitý jedinci nadobudli pocit že na to aby boli ekologovia stačí separovať odpad jesť vegetariasku stravu poslať finančný obnos LOZ VLK a to ich opravnuje cez petície a stovky vlákien na socialnych sieťach zasahovať do vecí tak komplikovaných a citlivých akými je je vplyv a problematika exsistencie a podmienok v dnešnej preludnenej krajine v prípade vlka dravého...odkedy sa rezort zastrešujuci poľovníctvo rozpadol na životne prostredie ,pôdohospodárstvo vidiek...pribudla štátna ochrana prírody a tretí sektor mimovládky združenia menia sa zákony za horúca vymšlaju legislatívy pečie sa chaos a výsledkom je aj manažment vlka dravého x strán veľmi ťažko alebo vôbec aplikovateľných v praxi kedy jednoduche riešenia nahrádzame niečym čo ktovie ako dopadne a jedina istota je tá že nebude zodpovedného...Po troch rokoch kedy je lov zakázany na základe pohraničneho pásma u nás a aj u susedných združení vdaka technike fotpasciam častému výskytu v teréne podľa úhynov pobytových znakov či stôp vidieť že vlkovi sa darí,svoje o tom by vedel porozprávať najmä šéf tunajšieho roľníckeho družstva kedy vyčínanie vlka spôsobilo poriadne škody pri chove oviec,rovnaké skúsenosti mal aj poliak pasúci ovce v okolí štatnej hranice kedy ma sám oslovil s výčitkou prečo to nelovíme,zaujímavá bola intenzita útokov no hlavne čas kedy vlci drhli ovce najme v popoludnajších hodinách a často krát boli bezmocné aj čuvače len spomenutý poliak ich mal sedem a ako sám tvrdil nepomohlo,s nástupom novembra sme zazanamenali častejší výskyt stôp ba aj pozorovania podľa ktorých sa domnievam že bohatá potravinová ponuka do istej miery spôsobila že domovský okrsok jednotlivých svoriek sa logicky zmenšil kedže aj odborna literatura potvrdzuje že teritorium svorky je také veľké ako hustota korisťi na kilometer štvrcový...v praxi to znamená že svorka svoj malý okruh obehne skôr tým pádom je v jednotlivých lokalitách častejšie najme na zimovskach jelenej zveri ktorá sa na obranu združuje do velkých čried a neustálim stresovaním predátora pácha škody na porastoch takmer všade...je absurdné aby bola zver roztrusená a tým dávala výhodu vlkovi,dalším zarážajúcim faktom je aj decimovanie prírastku diviaka ktorý je pre nás netypyckou zverou kedže v revíri nie je žiadna poľnohospodárska výroba čiže všetko usilie na jeho udržanie je na pleciach poľovníkov,v lokalitách kde bol vlk pozorovaný najčastejšie uplne chýba srnčia zver...Vlk do prírody patrí avšak náročnosť jeho ulovenia je výlučne vecou náhody a len dobre stavy v našich podmienkach na slovensku dovoluju jeho sporadické úlovky,treba nanho hľadieť ako na článok potravinového reťazca avšak tento reťazec už veľmi dávno nenávratne poznačil človek preto ho nemožno poľudšťovať a pripisovať mu prívlastky ako doktor hôr,regulátor slabej zveri,ba dokonca prehlasovať absurd akým je stavať ho do pozicie moderného poľovníka a tvrdiť že on lepšie dokáže udržiavať primerane stavy zveri,nie je to pravda Celá Europska unia trpí premnožením jednotlivých druhov raticovej zveri za čo največšiu zodpovednosť nesie veľkoplošne poľnohospodárstvo a výroba ktorá niekolko násobne zvyšuje idealne podmienky pre život tejto zveri,nie prikrmovanie poľovníkov je za týmto ako sa veľmi často vyjadruju aktivisti ktorý ihned maju riešenie nechajme to na vlka,každý tvor má mať zabezpečene dôstojne podmienky pre život aby bol zachovany pre dalšie generacie avšak za určitých podmienok a nelogické praktiky či šírenie pochybných legislatív nesmie brániť tomu aby každý jedinec zveri v záujme každeho polovníka netrpel kôli rozhodnutiam ktore veľmi často popieraju sedliacky rozum a prvú príčinu skutočnej ochrany kedy už v praveku ludia pochopili domestikaciu a v podobnom duchu gazdovali naši predkovia aj v lese z volne žijucou zverou,toto je nám všetkým dobre známe no čo nie je známe mne je fakt prečo napriek totalnej ochrane vlka v česku či 20ročnemu celeročnemu zakazu odstrelu vlka v Polsku sa nenaplnila túžba aktivistov o jeho rozmnoženie sa v celej EU ked jej samotnej na tom tak záleží,kedysi sa vlk trávil strichýnom lovil takmer kymkolvek kdekolvek a keby nie polovníkov ktorý ho v sedemdesiatych rokoch začali chrániť dnes ho zrejme niet,nie aktivisti ktorý prišli v dnešnej dobe voľnomyšlienkarstva v snahe nič nerobiť...ale rádový poľovníci ktorý si aj od Europskej únie vydobili výnimku a o to ich dnes cielene Lukáč a jemu podobný chcu pripraviť...Vraj je naša legislatíva podriadena tej europskej neviem ale každy štát ma zaručenu suverenitu a nepáči sa mi aby si Polsko presadilo akési Pásma na Slovensku...videl z Vás niekto aby slováci v iných štátoch bezohladne presadzovali aktivisticku politiku?!Prečo má byť LOZ VLK prizívaný k riešeniu problematiky poľovníctva ako jej največší oponent odporca bez potrebných znalostí v tomto obore,nezlyhali kompetentný?načo je nám tolko legislatívy ktorá ide sama proti sebe nemože predsa každý rezort kopať sám za seba štátna ochrana si tiež chlípať svoju polievočku tento chos iba vytvára priestor pre pochybné postavičky ktoré si urobili karieru lžami a zavádzaním cez media internet avšak daleko od reality kedy socialne siete nemožu byť obrazom skutočneho stavu kedy na podnietenie emocii stačí videjko či fotka bez overenia dôveryhodnosťi,Po skúsenostiach dnes môžem tvrdiť že pokým ja budem doma zatínať zuby a prizerať sa decimovaniu stavov zveri u mna v revíri ,aktivisti budu argumentovať a prinášať informacie videa a fotografie z neunosnych stavov zveri trebárz na žitnom ostrove pretože už veľmi dobre vedia ako manipulovať s verejnosťou ktorá je zrkadlom dnešnej doby kedy je pohodlnejšie informaciu posunuť ako sa nad nou zamyslieť,Ešte sa vrátim k tomu pásmu ak zakážem vlka v zone jeho výskytu dosiahnem nenaplnenie kôty a mám nepriestrelny argument o tom že ho je nedostatok,avšak ak bola kota za učelom ochrany vlka v jeho zonach vyskytu v snahe o jeho rozšírenie dalej akú logiku má moja dobrosrdečná tolerancia o navyšenie počtov ktoré sused o revír dalej môže bez výčitiek uloviť?...Už niekoľko situacii jasne poukazalo na to že aktivisti nie su rovonocennými členmi debát jednak sami nie su schopný kompromisu prijatia ineho nazoru a čo i len obyčajnej snahy o východisko,ich radikalizacia spôsobuje len vyvolávanie antipoľovníckych nálad a aj zloženie takzvaných odborníkov z ich radov je viacmenej pochybné,kam sa chceme dopracovať petíciami otvorenými listami od tých ktorý nedokážu vlka brať ako komplex prirodzených danosťí ale ako niečo z ríše fantázie...ako dalej chcete vykonávať právo poľovníctva ked má dnes každý pocit že sa ho to týka lebo demokracia tou však nie je neodborne zasahovanie do čohosi čo má komplikovanejší charakter ako vízia pár zarpknutých jedincov ktorý budu popierať zdravý rozum len aby všetkým dokázali svoju dôležitosť...Navrhujem návrat k starému spôsobu regulácie vlka od začiatku novembra do konca januára,kludne nech zostane prizívanie štátnej ochrany prírody a podmienky...avšak z ohladom na špecifika konkretných lokalít zrušiť pohraničné pásma rovnako ponechať určitu kôtu po jej naplnení lov zastaviť...ak by sme toto urobili už v buducom roku garantujem vám že kôta bude naplnena ešte v starom roku,Takisto by som zaviedol aby k tejto problematike sa mali možnosť vyjadrovať iba odborníci z polovníckych radov odborov ako je zoologia ved máme kopec inštitucii schopných platne reagovať na situaciu na Slovensku bez tých trápnych príkladov zo zahraničia z pochybnýchn zdrojov a hlavne z diametralne odlišných podmienok a bez horlivých aktivistov !Určite boli v minulej dobe lepšie prostriedky ako zatažovanie vreciek danových poplatníkov pod maskou spasenia sveta,kolký by sa prestali angažovat ak platili škody na hospodarskych zvieratach a podobne z vlastného?...Potrebujeme skutočne tieto maškarády ked sme šelmy dokazali zachovať a udržať v rámci požiadaviek doby stavu v revírii ešte pred tým ako nám začali pribúdať paraziti na plodoch našej práce?...Dnes je pekne vidno kam to zašlo pretože sa na začiatku neurobilo poriadok so zopár hlupákmi v malom dnes tento obludný mechanizmus pácha škody všade tam kde sa z toho dajú vytrieskať milodary od stúpencov ktorý cez stromy les nevidia...záleží mi na tom aby moj revír zodpovedal mojmu svedomitému prístupu aby každý živý tvor v nom slušne exsistoval bez výstrelkov tých ktorý pre blaho jedneho obetuju všetko ostatné...ešte sme nezistili čo s medvedom a už si hrejeme hada na hrudi v podobe vlka?...aktivista je aktívny no zabúda na dosledky a dopad svojho konania a to je hlavný dovod prečo nemože zasahovať do niečoho čo každým pochybením spôsobuje stav ktorý často len veľmi ťažko ide zvráťiť a vynikajúcim príkladom je lykožrút a jeho kalamity práve oni bránenim odstranenia napadaného dreva v roku 2004 spustili genocídu smreka...dokedy bude SPK ignorovať fakt že dnes nas sudia a osočuju práve tý ktorý si na plodoch našej práce uchmatli kus svojej slavy?... ◄ reagovať
odkaz... Lysec zase si v tom až po uši :D ◄ reagovať
POZOR.kvoty na lov vlka 2017.. ..prešovský kraj,25ks B.BYSTRICA,20ks ŽILINA 20ks KOŠICE 10ks a Trenčín, 1ks tak lovu zdar... ◄ reagovať
Lubenko....píšem za seba!!!!!! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.