M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  23. január 2025,  meniny má Miloš,  spln: 13. január 2025,  dnes východ slnka: 07:28,  dnes západ slnka: 16:27
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kvóta na lov vlka - diskusia

autor: off sumcar
pridané: 22.10.2013 8:20

Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.

Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?

počet zobrazení: 202 364
počet hlasov: 6
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off dusanbe, 24.10.2013 o 16:07

jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 93

komentáre

zoradiť
zobrazené 481-520 z 2342 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Lysec, 4.1.2018 o 18:24

Sneh zmizol a už sa rozbehla aj Žilina... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Hekler, 3.1.2018 o 13:36

už skutočnosť že si dá niekto meno Zmrd podľa mňa naznačuje, že je asi hlupák ... tak prečo sa jeho názormi vôbec zaoberáte ? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off m98, 2.1.2018 o 16:36

K 1.1. 37 kusov. PO - 18, Zi- 10/2, Ke- 5,BB-4. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Lysec, 31.12.2017 o 18:12

Zmrd - To, že sa všetky europske ochranárske zákony, vyhlášky a smernice všeobecne, a teda nielen u nás porušujú (nielen poľovníkmi, ale aj poľnohospodármi, lesníkmi,zberačmi lesných plodov, developermi atd....) najlepšie svedčí o tom ,že tieto predpisy sú (ako výplody chorých dogmatických mozgov) nerealizovateľné a teda rôznymi záujmovými skupinami obyvateľstva neakceptovateľné !) Inými slovami stoja za ho..no! Naši ochranári si zrejme ešte stále nezvykli na "západný" režim súžitia OP a normálnych "smrteľníkov" : ochranári sa tvária ako je všetko až punktičkársky chránené a "smrteľníci" sa tvária,že to všetko aj dodržujú !!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off igman, 30.12.2017 o 18:46

ako dokáže jeden ...čudný človek /zmrd/ nič nehovoriacimi žvástami oživiť diskusiu, nereagujte naň a verím že vyšumí nepíšem často do diskusií ale toto ak je dospelý človek tak zbohom rodina.Psychiater by možno vedel čo mu chýba alebo čoho má naviac. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off m98, 30.12.2017 o 18:19

Dve možnosti- polícia alebo psychológ. Dá sa aj paralelne. Ak by sa zhoršovalo určite psychiater. Neváhaj. ◄ reagovať

off Zmrd, 30.12.2017 o 17:06

Klasika, nikoho nic nemusi trapit a do nicoho sa nestarat. "Ja som zeleny s puskou na pleci a tvrdo makam na plneni planu." Moralka ci usudok "vyvolenych" su nad vyhlaskami a zakonmi. A ze si poriadok spravit nechcete, je uplne normalne, kedze ruka ruku myje. Vsetci co sa ozvu su ekopsychopati, nevzdelanci a samozrejme z mesta nevytiahli paty. Skvele argumenty v cierno-bielom svete :D ◄ reagovať

on WolfHunter, 29.12.2017 o 21:04

o moje ego sa milý zmrde nestaraj kto kho zastresuje ta trapit nemusí predloz dokazy o tvojom ciernom odstrele zatial tu len drístaš a rýpeš o nič iné ti nejde ... ◄ reagovať

off Zmrd, 29.12.2017 o 17:55

WolfHunter, mily Zmrd narazal na cierny odstrel vysokej a diviacej a to, preco su tito "polovnici" kryti v zdruzeniach aj na okrese a kolko takychto "dravcov" SPZ zastresuje. Ta poznamka o vlkovi co nechce prist zrat, bol iba metaforou a posteklenim tvojho asertivneho ega :D ◄ reagovať

off Lysec, 29.12.2017 o 4:24

Ešte som zabudol, že musel by byť povolený aj lov vo výsledku ochranárskeho štiepania vlasov - v tých smiešnych UEV... ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.12.2017 o 19:46

máme lokality bez srnčej...nemame splnene plany u vysokej zver je v pohybe v behu ...je pozorovaný úplny ubytok prírastku u diviakov...pred pár týždnamy bola po dedinou pozorovaná svorka ...myslím že bola zaznamenana na mobil...bolo narátaných 10ks... zver sa koncentruje do obrovskych stád vobec sa nezdrziava pri krmelcoch tak vychadza navnivoc pripravene objemove krmivo...pozorovania vlka su ovela castejsie od roku 2014 kedy u nas bolo zavedene pohranične pasmo nikto sa nepýtal... každe dva roky sa u nas vlk ulovil vždy tu boli...len tento rok im padlo za obet niekolko desiatok oviec lupili na obed pri dedine akoby sa nechumelilo...pribuda úhynov ...čo viac treba neviem kde su ake pomery a situacia ale u nas je to zle zimoviska su prázdne zver sa tlačí ostrovčekovito pribuda škod ohryzom lúpaním...toto sme chceli? ◄ reagovať

off Lysec, 28.12.2017 o 19:40

Jozef - stav vlčej populácie môže byť a určite aj je lokálne rozdielny.Ak u vás vlk ohrozuje norm.km.stavy jelenej či srnčej zveri, tak nemám dôvod tomu neveriť.Mne sa zase javí,že u nás určite stav vlkov za ostatných 5 rokov poklesol.Normálne mysliacim ľuďom sú príčiny viacmenej jasné, ale ochranári si asi myslia, že vlčice prešli na antikoncepciu ... ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.12.2017 o 19:33

myslím že sa zhodneme na tom že za súčasných podmienok je to len mlátenie prázdnej slamy časy udavačstva tu už boli asi niekomu chýbajú...tiež nebudem v danej téme pokračovať rozumiem čo ste chceli povedať avšak prečosa tváriť ako slniečkar ked denodene vidím kam nas dostal pohlad cez ružove okuliare ...to nevysvetlujte mne ale zveri ktorá nemá pokoja lebo ho má vlk! ◄ reagovať

off Lysec, 28.12.2017 o 19:28

Wolfhunter - nepochopili ste ma.A nemám chuť to dalej rozvádzať,všetko má svoju príčinu,ja za tú rozhodujúcu považujem reštrikčný právny stav v poľovníckom manažmente veľkých šeliem, ked je pre poľovníkov výhodnejšie radšej byť slepým a hluchým ako svedomitým...Ale jedno môžem za seba -pre lepšie pochopenie- povedať : ak by bola ročná kvota lovu vlka 100 ks a rysa 30 ks a doba lovu oboch od 1.10. do 31.1. bol by som prvý, ktorý by za upytliačenie vlka či rysa udal aj najlepšieho kamaráta ! Stačí... ?! ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.12.2017 o 19:14

Lysec...doteraz som s Vami vo všetkom suhlasil ale tento príspevok mi nedá?!...tu nejde o právny stav ale o to že sme niečo mali čo fungovalo vlkovi sa darilo roztopašnosť a nadutosť aktivistov od roku 2011 ale dospela do štadia kedy sa o nas bez nas rozhodli s vlkom robit to čo s kormoranom bobrom medvedom ...nikto sa nikoho nepýtal ani vlastníka ani prenajimatela polovneho pozemku na suhlas tvrdošijne si niečo presadili pásma byrokracie obmedzenia nie všetci ale zopár aktivistov za bohovskej podpory minstra životneho prostredia riaditela šop...ten zákon o ochrane prírody ktorý potreboval prekopať prepracovať dnes napchal viac škody ako užitku docieli tak rozbroje medzi rezortami to aby ktosi mo mojom bezomna rozhodoval a na to stačilo len to že chce zabalit to do krasnych slovičok ako všeobecny europsky a vy to ešte okroeníte tym aby za zakonom ošetrila táto bezočivosť?! ja si vas nemsierne vážim ale nečakajte že sa tu budu polovnici žrať medzi sebou len preto že ktosi narobil bordel a nas 60 000 si nevie poradit s nejakou bielou vranou čergovským trampom či durom od zasuviek?§ Nehnevajte sa ale tu prestalo ist o vlka tu ide o to že ktosi si vydupal tolerovanie v lese a stamadial nas ide obmedzovať dirigovať nám čo a ako robiť?! zase ideme objavovať objavovane a jeden problem sa nevyriešil medved a odme tvorit další vlk? čo ešte treba aby kompetentny pochopili že tak ako nie je všetko všetkych nemože si niekto len tak bez akejkolvek zodpovednosti cez media peticie presadzovať čosi čo ak sa vymkne čo sa už x krat stalo on nič on občan! ◄ reagovať

off lubenko, 28.12.2017 o 19:08

zmrd je len a len zmrd ◄ reagovať

off Lysec, 28.12.2017 o 18:57

Zmrd - Ved to je tá tragédia,že OP svojou zvrátenou logikou dosiahla stav, ked kolegovia v PZ za nepriznanie úlovku napr.jelienčaťa kolegu bez pardonu vyhodia z PZ ,ale ak by nepriznal úlovok vlka či rysa nič sa mu nestane,ešte mu budú potajomky závidieť.Opakujem to už po neviem koľký krát : kým sa právny stav manažmentu veľkých šeliem nedostane do takej polohy,že poľovníci sa budú za ich nelegálny lov udávať navzájom ,dovtedy bude u nás s veľkými šelmami len zle a horšie ,až kým sa nezbadáme.Samozrejme právnymi vinníkmi budú (anonymní) poľovníci ,ale ako to pomôže veľkým šelmám ?! ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.12.2017 o 17:42

Milý zmrd kedy konečne pochopíte vyrývači ty a tebe podobný že vlk bude tam kde mu to vyhovuje a nie tam kde ho chceš ty LOZ VLK Groubauer atd...dnes si vytvoríš anonymný nick a vypytuješ sa tu kraviny stovky kusov do mrazaku možu ladovať na bitúnku nie pri selektívnom love ktoreho problematika ta nemusí zaujímať kedže celkova formulacia príspevku od teba je jasná ako facka chceš sa odbavovať chod na aktivisticke forum si naozaj len obyčajný zmrd ...ak si polovník tak nám robíš hambu ak nie ako maš uvedene v profile tak sa do toho nestaraj blbečkovia tvojho kalibru vlkovi svojou zadubenosťou akurat skomplikovali exsistenciu a mnohým vam nedošlo že to že sa vás v lese toleruje...zatial neznamená že budete mudrovať na základe ja chcem...to možeš doma na svojom nie v prípade vlka to je torchu komplikovanejšia záležitosť a nič pre obmedzencov vid tvoj úžasny príspevok ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off Zmrd, 28.12.2017 o 13:39

Mna by skor zaujimalo, ake ma SPZ kvoty na polovnikov, ktori su zvyknuti strelit kde-co nacierno. Vlci k nam totiz z Cergova nechcu stale prist a tie stovky kusov vysokej a ciernej predsa musia nejak dostat do mrazakov. ◄ reagovať

off Lysec, 20.12.2017 o 16:57

Na vlka sa smie poľovať len tam, kde nie je vyhlásené územie europskeho významu .Do UEV však zahrnuli prakticky celý 3 až 5.stupeň OP, a v článku sa spomína ,že to v UEV je.Len ,aby sa nakoniec neukázalo, že bola zrazená autom,čo sa dosť často stáva...Ale ak bola strelená aspoň tí debili vidia ,kam vedie ich (takmer) totálna ochrana vlka.A strelec a ev. aj jeho kamaráti sa smejú spoza bučka... A tiež si nemyslím, že ak bola strelená,že zostalo a zostane len pri nej...Bohužiaľ.Ale takto to asi má byť.Veď keby chceli ,aby to tak nebolo,tak by nerobili zo Slovenska "papierovú" rezerváciu,ale štát kde sú nadšenie a pragmatičnosť v OP rozumne vyvážené !Ked sa nebude dať inak ,tak treba pracovať na zrušení našich napodobenín "mikronárodných", kvázi "parkov" ..A myslím si, že s ohľadom na obmedzenosť našich pseudoochranárov nám ani nič iného nezostáva! ◄ reagovať

on Huskyman, 20.12.2017 o 16:22

Myslel som že sú zakázané len spoločne poľovačky ◄ reagovať

on Huskyman, 20.12.2017 o 16:21

V 3. Stupni sú zakázané len spoločne poľovačky ◄ reagovať

off goret, 20.12.2017 o 15:12

Sinko, ale nie na vlka. ◄ reagovať

off sinko, 20.12.2017 o 13:24

To musel byt riadny k..... keď tam tu vlčicu nechal, pokial viem tak sa v 3.stupni poľovať môže ◄ reagovať

off Lysec, 18.12.2017 o 19:28

stoklasa-koncentrácia zdrojov tu bola aj predtým ,nezabúdajte, že mám 69 rokov a určite toho pamätám viac ako Vy.Možno čosi času zabral proces "učenia" sa zveri,ale u nás v Turci prebehol ekologický zločin storočia,čiže "kolektivizácia" poľnohospodárstva už do druhej polovice 50-tych rokov min.stor. takže veľké tably krmovín a ozimín tu boli zhruba o 30-35 rokov skôr ,ako u Vás na Orave.A jelenia zver tam teda ťahala na nočnú pašu jednotlivo ,alebo v menších rúdlikoch už pred 40-45 rokmi.Lenže odkedy je u nás vlk (polovica 80-tych rokov) obrovské rúdle jelenej zveri zostávajú v kotline prakticky nielen cez celú zimu ale aj vo vegetačnom období.A les je takmer prázdny. Súhlasím, s tým že veľké šelmy všetko neulovia (ved by si "pílili sami pod sebou konár , na ktorom sedia") ,ale ak by sme ich netlmili, teoreticky by ulovili toľko ,že pre poľovníkov by už nič nezostalo.Ak tvrdíte, že toto neplatí, tak spochybňujete ekologické vzťahy medzi populáciami koristi a predátorov. Alebo Vás učili ,že ten ekologický základný graf ,čiže ekologická pyramída už neplatí ? To hádam nie ?! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off m98, 18.12.2017 o 18:53

K 18.12. ulovených 31 kusov. ◄ reagovať

off Stoklasa, 18.12.2017 o 13:59

Čo sa týka UEV a pod., som názoru, že žiadne chránené územie, by nemalo byť vyhlásené bez súhlasu majiteľov pozemkov. Ak štát má záujem chrániť, musí súkromnému vlastníkovi ponúknuť náhradu. Buď odkúpi, alebo vymení alebo bude platiť majiteľovi nájom. Ak vlastník nesúhlasí, štát by nemal mať právo na takom území obmedzovať vlastnícke práva majiteľa, t. j. slobodné užívanie majetku. Z toho dôvodu si myslím, že väčšina chránených území je v SR vyhlásených protiprávne, pretože zamedzujú, alebo obmedzujú, súkromným vlastníkom slobodne nakladať so svojim majetkom, čo je okrem iného jedno zo základných práv demokracie, na ktorú sa v SR hráme. Koncentrovanie zveri do veľkých čried môže mať dve príčiny. Koncentráciu zdrojov alebo ochrannú funkciu pred predačným tlakom. Ale to Vy viete. Šelmy si pre seba neodlovia všetko. S tým nesúhlasím. Medveďa by som k veľkým šelmám nerátal. Inak sa správajú klasické mäsožravce, ako rys a vlk a inak všežravce, ktoré príležitostne lovia. O medveďoch som tu pred časom, asi už dávnejšie, písal príspevok. Nechce sa mi ho teraz hľadať. Bolo o pásmach ochrany a aktívneho manažmentu. Medveďov je podstatne viac, ako tvrdili ochranári. Celoročná ochrana medveďov podľa mňa preto nie je nutná. Pokojne by sa mohla stanoviť kvóta na odlov určitého počtu jedincov. Situáciu s rysom nepoznám, tak do toho sa púšťať nejdem. Je pravdou, že mnohým vedcom a aktivistom chýbajú praktické skúsenosti. O tom nebudem polemizovať. To je fakt. Ja som pracoval v poľnohospodárstve i vo výskume. Okrem výskumu sa venujem i v súčasnosti chovu oviec. Vzdelaním som zoológ. Ono ani tak nejde o to, čo tu spomínal Wolfhunter, o vyjadrovanie sa k poľovníctvu. Ide skôr o vyjadrovanie sa k prírode. A na to nemajú právo len poľovníci. Ja som vždy bol zástancom spolupráce, hoci viem, že v súčasnosti sa veľmi v ochranársko-aktivistickej spoločnosti spolupráca s inými zoskupeniami nenosí. Ja však stále verím tomu, že spoločnými silami a vzájomným rešpektovaním sa je možné nájsť rozumný kompromis. ◄ reagovať

off Lysec, 18.12.2017 o 13:37

p.Stoklasa - v otázke uvažovania o výške skutočného lovu vlka pre mňa zostane relevantným ročné číslo 120-130 ks, čo boli registrované úlovky ešte v čase, keď neplatila povinnosť kontroly úlovku zo strany SOP (s čím súhlasím) a neplatili ani do neba volajúce sprostosti pod názvom UEV,( s ktorými bytostne nesúhlasím,ak sa dá nesúhlasiť s niečím, čo existuje len na papieri):Ergo mohli sa dodatočne legalizovať aj úlovky z času ochrany. Ci je to únosná výška lovu ,to sa ešte ukáže.Ja si skôr myslím (podľa situácie u nás v Turci), že je príliš vysoká,žiaľ neovplyvniteľná. A čo sa týka poľovníkov, ktorí vlka nelovia poznám takých dvoch.Jeden je profesionálny ochranár,pri ktorom je to pochopiteľné a druhý je naivka, ktorý napriek svojmu dosť pokročilému veku verí,že vlk rozháňa veľké koncentrácie zveri a znižuje tým škody na lese a poli. S čím nesúhlasím, lebo kým u nás nebolo vlka, tak také veľké koncentrácie jelenej zveri(50-250 ks) sme nepoznali.Ale v zmysle zákonitostí pastevne-koristníckeho potravného reťazca musí viacmenej platiť, že ak nebudeme vlka (tiež rysa a medveďa) loviť, tak potom môže lov raticovej zveri (ako sám uznávate ,tiež ako súčasť kultúrneho dedičstva národa) úplne zaniknúť, lebo všetko si pre seba odloví vlk ,rys ba aj medveď ,tento posledný sa vie špecializovať hlavne na odložené mládatá raticovej zveri...Nešťastím šeliem je ,že konkurujú poľovníkom ,ale aj chovateľom dobytka.Bohužiaľ tieto mantinely pavedci ani pseudoochranári zrejme nepoznajú, pretože keby ich poznali bol by režim manažmentu slovenských veľkých šeliem značne odlišný ... ◄ reagovať

off Stoklasa, 18.12.2017 o 11:38

Snáď ešte raz: Nikdy som nepresadzoval celoročnú ochranu vlka. Nájdite mi prosím taký môj príspevok, kde som bol za to, že vlka treba celoročne chrániť. Ten návrh vtedy bol na stole. Ja som ho nepodal, ani sa zaň nezasadzoval. Len som o tom informoval. Poľovníci, ktorí vlka nelovia sú fakt. To nezmením ani ja, ani Vy. K tým aktivistom: LOZ VLK, ku ktorým ste ma tu priradili, nemá so mnou a ani ja s nimi nič spoločné. Môj názor na túto skupinu je rovnaký, ako má diskutér pod nickom Wolfhunter. To, že sa oni nesnažia o diskusiu, to je okrem iného pravda. Ale to je ich problém, nie môj. Ja s nimi nič nemám, ani nechcem mať. Mám na nich svoj, celkom vyhranený názor a ten po skúsenostiach s nimi len ťažko niečo zmení. Ja nie som oponent poľovníctva. To ani náhodou. Práve naopak. Bol by som skôr za jeho vyhlásenie (so všetkými tradíciami, ktoré u nás k nemu patria) za národné kultúrne dedičstvo. A to že nie som poľovníkom, je zatiaľ len dôsledok určitých, povedzme objektívnych príčin, ktoré verím, že sa raz zmenia. Ale tie tu rozoberať nechcem. Ale ani to nič nemení na tom, že si stále myslím, že lov vlka je možnosť, nie nutnosť. A ja som za to, aby táto možnosť bola pri dostatočnej hustote populácie vlka zachovaná. Momentálne je vlkov dostatočne množstvo na to, aby lov 70 kusov nepredstavoval pre tento druh v SR nejaký negatívny dopad. O nelegálnom love sa tu na fóre radšej nebavme. Nemá to zmysel. A čo sa týka tých území, kde sa vlk môže a kde nemôže strieľať... Určité skupiny aktivistov tlačili cez zahraničných kolegov na to, aby také územia vznikli v prihraničných oblastiach. Takže preto. Ja si myslím, že tie územia nemajú pri schopnosti vlkov presúvať sa za krátky čas aj na väčšie vzdialenosti zmysel. Je to skôr ústupok aktivistom, aby bol na chvíľu pokoj. ◄ reagovať

off Lysec, 17.12.2017 o 15:43

Mám jeden návrh :prestaňme sa už baviť o tom čo už je z hľadiska loveckej praxe úplne irelevantné .Myslím tým kvóty a iné obmedzenia lovu vlka dravého.A loveckou praxou nazývam neutrálne to, čo už všetci vedia ,alebo aspoň tušia.Loveckou tiež preto, lebo ak má niekto poľovnícky lístok tak je de jure stále poľovník. Jednoducho mi nedá nazvať ho pytliakom, len preto, lebo takto reaguje na totálnu a do neba volajúcu sprostosť pavedcov typu Fi.do a spol. a pokryteckých parazitujúcich pseudoochranárov typu "Nátelník"a spol.vrátane hlupáka úplne puncovaného - súčasného GR ŠOP ! ◄ reagovať

on WolfHunter, 17.12.2017 o 10:14

nechcem byť nezdvorilý ale čo čakali všeci ktorých máme poľovníci v revíri tolerovať lebo Stoklasa?...najprv fotograf potom turista zhodar zberač milovníl...týto všeci +aktivsti údajne musia byť strpený a popri ich tolerovaní ojhla čo sa stalo budú nam tu kefrať do poľovníctva ako aprečo to lepšie robiť...to je v pohode? o aku obojstrannu komunikaciu sa tu snažia...všimli si poniektorý ktorý v dobrom duchu pred nedávnom začali pozitívne vplývať na verejnu mienku že okrem straty času kedže dnes je verejnosť tvorená pár individuami ktoré cez media nabudzuju dojem všedosahu že jej je naš imidž ukradnuty a kym ste tu vplyvali vysvetlovali snažili sa oponenti využili priestor a cez peticie demagogie videjka fotečky nám ukázali prostredník pýtam sa prečo ked ja nie som automechanik a nekefrem do opravy aut tak všeci sa hrame na dobrych ujov v zelenom a necháme do seba kopať odborníkmi na polovníctvo rastúcich ako huby po daždi už je pekne v praxi vidno kam nas dostal aktivizmus a volno myšlienkarstvo ked ide o zasahovanie do práv niekoho a expreminetovaním s niečym...chcete sa dalej slušne spravať a viest to tam kam to nevedie že nás ochvíla z lesa vykopú lebo my musíme oni môžu lebo chcu?! dnes je trendy byt iny aj ked na hlavu postaveným nazorom a hlavne z cudzieho krv netečie ...táto diskusia je dosť obsiahla každy si najde to svoje nechapem ale princípu aby o to kto je dobry a kto zlý rozhodoval niekto tretí a zvlášt v poľovníctve preberali inicatívu jeho oponenti ...na slovensku už historia pár krát dokázala že ked je všetko všetkých tak je všetko v p... ! ◄ reagovať

off lubenko, 17.12.2017 o 0:13

Jožko,Stoklasa mam pravdu i ja poznám hodne poľovníkov čo na vlka nevystrelia,ale preto že ho v živote nevideli,ale ho ani nikdy neuvidia,prečo???? pretože takéto je poľovníctvo . ◄ reagovať

off zepo, 16.12.2017 o 18:37

Pán Stoklasa,dovoľte mi ako amatérovi a nepoľovníkovi vysloviť nesúhlas s vašimi poslednými komentármi ktoré útočili hlavne voči Wolfhunterovi.Nebudem sa tu rozpisovať ale sa dotknem vašej jednej myšlienky že máte veľa priateľov medzi poľovníkmi ktorí na vlka nevýstrelia ani keď majú príležitosť. Podľa mňa je to klamstvo alebo fikcia alebo ľaknutý a (s prepáčením) priblbý poľovník ktorý takúto zriedkavú príležitosť nevyužije. ◄ reagovať

on WolfHunter, 16.12.2017 o 15:37

nedajte sa vysmiať pred rokom ste tu hrdinsky machrovali o tom ako sa čoskoro celorčne zakáže lov vlka...bublina splasla nie ste poľovník čiže vašak kritika a posudzovanie na moju adresu si strčte za klobuk na záver len tolko tá vaša kopa poľovníkov s otvrenou mysľou je prosím vás kde ked treba čosi robiť s tým ktorý poľovníctvo dehanestujú na každom kroku a ak sa niekto ozve vraj drísta dve na tri...dalšia perla o tom že vlk nebol regulovaný vždy tak to tu drísta majster ukážkový...viete nie ste poľovník tým pádom vaša šablona na tých dobrých a zlých je prinajmenšom smiešna ...je smutné ak sa tu hrdinsky vystatujete ako sa obšmietate okolo polovníkov a sám tu dokazujete že aj napriek tomu vam iste suvisloti nedochadzaju ...na mna reagovať nemusíte diskutujem ako chcem ale hlavne s kým chcem na rozdiel od vás nepotrebujem byť vlezdoprdelka a vystatovat sa všetkým viem velmy dobre na koho a kedy sa obraťiť vytačajú ma individua ako vy nelovíte lebo nepolujete a ak nepolujete tak nemudračte do polovania tým ktorý lovia a to si zapíšte za uší pán Stoklasa! takých ako vy je plný Tulčík pokrokových :P ako ináč prečo vlka neloviť ste nezdovodnil iba sa urážlivo srdíte nič iné som od vás nečakal ◄ reagovať

off Stoklasa, 16.12.2017 o 10:55

Čím menej ľudí v poľovníctve ako ste Vy, tým pre poľovníctvo lepšie. Zakomplexovanejšieho diskutéra ako Vy tu asi niet. Drístate tu dve na tri. Vlk nebol regulovaný vždy a čo dokáže nekontrolovaný "manažment" vlka história dokázala tiež. Väčšie dristy ako tu píšete Vy, tu nepíše nikto. S Vami nemá zmysel diskutovať. Vy nie ste človek schopný diskusie. Ešteže takých ako ste Vy tu moc nie je. Našťastie tu na fóre i v realite je kopa poľovníkov s otvorenou mysľou a schopných slobodne diskutovať. Iných obviňujete z terorizmu a pritom Vy sa od nich v ničom neodlišujete. Ste rovnaký "terorista" ako Baláž, len na opačnej strane frontu. Toto je môj posledný príspevok na Vás. Diskusia sa dá viesť len vtedy, ak je vôľa na oboch stranách. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

on WolfHunter, 16.12.2017 o 6:33

Pán Stoklasa vy ste mi ukradnutý aj tá banda hrajúca sa na bohov z radov ekotalibanu z patentom na rozum do 5 minút...avšak prečo mám prihliadať na sodomu gomoru spôsobenú experimentami s vlkom ked z historických pramenov je jasné že do prírody patrí avšak vždy bol regulovaný a vedelo sa prečo...už tu bolo spomenuté vaše silácke vyjadrovanie sa pred rokom o celoročnej ochrane a zrazu ste zmäkli na základe čoho máte pocit že sa vás to týka ked tu píšete že nepolujete len sa zúčastnujete polovačiek?...Viete keby sa každý staral v prvom rade o seba a nie o toho druhého možno by nebol taky bordel ale ak vidím čo vystrája ta moderna ochrana prírody a na každom kroku dokazuje kam až môže zájsť zatemnenie mozgu poniektorých za podpory stáda oviec ktoré miesto rozmyslania bude zdielat lajkovat preposielat kritizovat peticie vypisovať ..stačí inciatíva my sme les a človeku je jasne že čosi asi nie je v poriadku tak ako sa každý den poodkrývajú bližšie súvislosti a ukazuje sa parazitovanie pánov ako kaliský balaž a podobný tak aj vy nepolovník budete kritizovať a súdiť?...takisto pcháte nos do odvetví ako jadrová fyzika výskum vesmíru?! prepáčte ale s poniektorými vášmimi názormi je mi jasne že obšmietanie sa okolo polovníkov aj najbližších 50 rokov vám neodstráni tu nafukanu potrebu byť pápežskejší ako pápež...použijem vaše konštatovanie že vlka nie je nutné loviť je to iba možné...lepší dokaz o tom ako ste mimo neexsistuje tu je plna diskusia zodovdnení prečo loviť tuto šelmu treba vyjadriťe sa vy prečo nie a dajte niečo k veci nie tie sračky ala Lukáč alebo Groubauer...pre mna ste slniečkar a zákerný lebo sa obšmietate okolo polovnikov dlho a stale vám nedochadzajú súvislosti...k vlkovi sa pristupujez terenu nie spoza stola či mikroskopu podla grafov tabuliek nič proti vedcom ale ak niekto nebol ohladom problemu v konkretnej lokalite a príde s niečym ala eu alebo sr nedivme sa kravinám ktoré nám nutia pre lepšie blaho no vlka určite nie! ◄ reagovať

off Stoklasa, 15.12.2017 o 17:02

Slniečkár a "moji aktivisti..." Tak dobre som sa dávno nezasmial... O tých pytliakoch som tu nezačal ja... Ale nehovorte mi, že sa to nedeje. Poľovačiek sa pravidelne a často zúčastňujem, tak pokoj. Viem svoje. V hore sa toho udeje veľa. A čo sa tam stane, tam aj väčšinou zostane. Nemusíme sa tu na nič hrať. ◄ reagovať

on WolfHunter, 15.12.2017 o 7:26

pán Stoklasa ak tvrdíte že lov vlka nie je nutný nemáme sa o čom baviť poukazujete len na to že ste další slniečkar a trápne argumenty o pytliakoch vo vlastných radoch to je staré prídte s niečim novým ...ták vehemntne sa tu diskutuje o love mimo kôt ako to že dodness nebol nikto potrestany nejaky prípad dokazany hm?...nie je totiež len to vaše JPP...tie vaše celoplošne vedecke výskumy strčte viete kam nepotrebujeme vedcov aby nam zase opakovali čo už dávno vedeli naši dedovia pretože vedla vlka žili zmenili sa pomery situacia časy avšak dnes je zrejme moderne vylepšovať čo funguje a tak dosahovať presny opak je zaujimave že žiaden vedec u mna nebol aby zistil skutočnosť ako čo vlk len za stolo niekde na zraze kde je udajne elita zbúchajú opatrenie a to nanútia tak si predstavujete ochranu!? mám pocit že ani titulovana kapacita z princípu neuznáva sedliacky rozum preto sa deje čo sa deje...ak je nutné regulovať stavy ostanej zvery tak aj všetkej ale vám je zbytočne neičo vysvetlovať však ...granty dochadzaju som zvedavý s čým tý vaši aktivisti prídu lebo vyzera že asi budu musiet fakt čosi začať robiť po 25 rokoch parazitovania na pochybnom systeme ◄ reagovať

zobrazené 481-520 z 2342 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM