Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.
Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
Reakcia na príspevok od vlavar, 20.2.2019 o 7:34 :
Sprostosť to sčítanie ,náš farár chytil divého kocúra do pasce na svojej farme keď mu podrhol všetky kačky a kopec hydiny predpokladal tchora alebo kunu a bol riadne prekvapený čo našiel v pasci riadny kus cez 8kg samozrejme ho pustili a podľa stôp cca 3 týždne dozadu už je naspäť skoda že neviem dať foto ,okrem toho na fotopasci máme aj rysa aj divú mačku či je to tá istá neviem ale podľa chlapov a pohybu v revíri určite nebude jedna alebo jeden ,pri rysoch je to podobné sledujem ich pobyt u nás už zopár rokov a tiež nie je jeden ,vlkov za to že ich nevideli ochranári neznamená že ich niet len pri počítači ani neuvidia a to náš revír a susedné je len zlomok malej fatry ,a ešte sa farárko naposledy pochválil stopou vydry na farme takže kto chodí s otvorenými očami a nesedí doma alebo v ba kaviarni aj dačo vidí a netrepe hlúposti to len k tej štatistike .. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 21.2.2019 o 17:52 :
Lukáčová,Grichová,Hudáková +náčelník alfa team ako hrom,len stále rozmýšlám do ktorého kmena sa mam zaradiť,či by ma prijali:):):):) ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Hekler, 21.2.2019 o 8:06 :
Takže alfa samec - hm, našlo by sa aj pejoratívnejšie vyjadrenie jeho sociálneho postavenia... o jojojój, o tom potom ....napr.:.... ale radšej pomlčím...lebo tie jeho vlčice bojujúce o pozíciu alfa p..e, sú veľmi,veľmi bojovné.... ◄ reagovať
ku com. o 12.55: ...sebelepšie diskusie a návrhy... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 21.2.2019 o 7:19 :
Súhlasím že treba diskutovať,podávať dobré návrhy a riešenia nielen ku vlkom,ale aj ku ostatnej poľovnej zveri aby bola v revíroch zdravá rovnováha o čo sa usilujú všetci zodpovední poľovníci. Žiaľ sebelepšie diskusie na tomto portáli nemajú žiadnu právnu silu, pokiaľ ich nepredložia do zákonodarného zboru (NR SR) vaši papaláši z SPZ a SPK ktorí si dosť blaobytne žijú z vašich príspevkov. ◄ reagovať
Asi sa zľakli tohto alfa samca
◄ reagovať
Chlapi (aj dievčence)! Lenže nie len vešať tu odkazy na diskusie ,ale priamo v nich aj diskutovať.Toto sa nedá odbiť len konšatovaním, že s blbcom sa nedá dohodnúť,treba ísť tvrdo po nich a ich argumenty rozumne a slušne vyvracať ...Ďakujem za pochopenie: ◄ reagovať
31 kusov. Po-11, Zi-9, BB-8, Ke-3 ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Huskyman, 19.1.2019 o 11:34 :
Nízke plnenie kvóty zrejme spôsobila vysoká vrstva snehu, ktorá znížila mobilitu poľovníkov a zvýšila úspešnosť vlka pri love koristi,takže vlci mohli úspešne loviť na menšej ploche ako obyčajne ,nemuseli sa toľko pohybovať a tým aj klesali možnosti stretu s poľovníkmi.Podľa môjho názoru k realizovanému odlovu v rámci kvóty treba vždy prirátať asi jednu stovku.Lebo ak nie, tak to by znamenalo, že stavy vlka veľmi klesli.A s tým asi viacerí súhlasiť nebudete... ◄ reagovať
Jaro uz nepi, nerobi ti to dobre ◄ reagovať
Rozmyslam kurV., ako by som sa mu dostal na kožku . ◄ reagovať
Uz je aj po termíne lovu vlka a súdruhovia ešte stále nespristupnili celkový počet ulovených vlkov odkaz Ak má niekto aktuálnejšie informácie tak poprosím nech to tu pridá ďakujem ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od sinko, 6.1.2019 o 12:41 :
Takže citujem z videa : "Boli roky ,keď sa svorke horko ťažko podarilo odchovať jediné vĺča... Výpadok čo i len jedného člena svorky sa nahrádza aj niekoľko rokov... " Nedá mi nespýtať sa : a nie je to tak náhodou preto ,lebo pribrzdení ochranári nastavili podmienky lovu vlka (najmä príliš krátkou dobou lovu)tak, že to u väčšiny poľovníkov vyvoláva nutkanie k spáchaniu nelegálneho odstrelu ,čo je pre vlka osobitne nebezpečné v čase rodenia a odchovu vĺčat ?! A ak je to nebepečné pre vlka ,tak pre rysa,kde mačence odchováva len samotná matka je celoročná ochrana priam likvidačná ! Preto také výkyvy v početnosti svoriek a preto sú obdobia ,keď u nás stopu rysa nevidíme aj niekoľko rokov po sebe...U rysa sa napĺňa scenár,v ktorom sa potvrdzuje,že celoročná ochrana je tým najhorším riešením...Aj preto sa tí debilkovia snažia dosiahnuť ,aby správa št.pozemkov v NP patrila pod MŽP (cca 150.000 ha).Tam by totiž pri režime bezzásahovosti poľovník nesmel vôbec vstúpiť.Okrem iného tým vznikne priam ideálna situácia pre pytliakov ....To je však mohutne nad ich schopnosť pochopiť ,čo je kompromis a čo je pragmatizmus.Pre nich je dôležité len ich pseudoochranárske EGO ,rozoznávajúce len biele a čierne...To ,že spektrum je oveľa širšie , to asi nie sú schopní pochopiť vôbec.Na nich sa vykašlať,lenže najviac na to dopláca príroda, v tomto prípade veľké šelmy...A popritom na to prišli už aj v Európskom parlamente.A prišli na to tí (väčšinou) opovrhovaní politici .Lenže dobrý politik sa živí hlavne filozofiou kompromisu a pragmatizmu... ◄ reagovať
vlčia svorka video tanap odkaz ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od sinko, 28.12.2018 o 19:33 :
Kým si len tak jazdia po lese tak to zrejme žiadnemu pokryteckému pseudoochranárovi nevadí...Až keď začnú naháňať ich "zlaté teľce" ,pardon ,vlkov...Inak súhlas s HUGOM09(28.12. 19:33) ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 29.12.2018 o 9:27 :
Ak chce mať nejaký poľovník pravdu, musím ju mať aj ja? Nie. Mne ju stačí poznať. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od goret, 28.12.2018 o 18:46 :
Nemáš pravdu.Krika nečušala ,ale k pokrytectvu vyzývala.A Tvoje nečušanie nie je nič iné len (pre Teba tak typické) : blá,blá, blá.... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od sinko, 28.12.2018 o 19:33 :
No neviem či toto nie je len poriadny hoax,keď si predstavím vlka a jeho pohyb v teréne (na dialnici alebo letisku to iste nebolo) a pohyb aj keď terénneho auta tak tomuto budem ťažko veriť, ale zas nech ich prevetrajú lebo v tomto prípade fandím skôr vlkom.. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 28.12.2018 o 16:12 :
Pokrytci zvyčajne čušia. Krika nečušala a nečušal som ani ja. Pozn. dnes, tam kde som bol, vlčích stôp ako maku. Ahoj. Pre vysvetlenie pre nezainteresovaných: obaja sme aj milovníkmi túlavých mačiek i toho čo sa deje na našich poliach. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od goret, 27.12.2018 o 19:04 :
Goret - Odpoviem jedným aforizmom : učený vraj ešte nikto z neba nespadol,ale hlupákov ako keby zhadzovali.A či si, alebo nie si pokrytec , to si vybav sám so sebou.Ja Ti sudcu robiť nebudem.Skôr sa mi vidí, že si potrebuješ do niekoho kopnúť...Cieľom môjho snaženia však nie je moralizovať ,ale baviť sa o veľkých šelmách.Ak Ti to doposiaľ stále uniká ,tak sa snažím dosiahnuť len väčšiu rovnováhu v manažmente veľkých šeliem nielen veľkorysejšou dobou lovu, ale aj uvoľnením lovu na celé Slovensko ,čím môže tá lepšia časť poľovníkov dostať motiváciu pre ochranu vlka pred nezákonným lovom, hlavne v reprodukčnom období vlka a rysa.Bohužiaľ zatiaľ to vyzerá tak, že štát verí hlupákom a pred racionálnym a odskúšaným modelom dáva prednosť byť v pozícii klamaného čo nie je dobré predovšetkým pre veľké šelmy ,ale ani pre disciplínu poľovníkov. A ak mi niekto tvrdí,že tak to má byť ,tak mi nedá nepoznamenať , že s morálkou toho dotyčného nie je niečo v poriadku ...Len toľko, a osobitne Teba upozorňujem ,že nič viac .Lebo viem veľmi dobre, že Ty hľadáš medzi riadkami aj to čo tam nie je a ani tam nikdy nebolo ...(na vysvetlenie pre nezainteresovaných : obaja sme členmi toho istého PZ) ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 27.12.2018 o 15:03 :
Lysec, ak je nejaký poľovník hlupák, musím byť aj ja a väčší? Teda, aby som nebol pokrytec. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od KriKa, 25.12.2018 o 17:06 :
Takže podľa Vás : klamať sa nemá,ale niekedy sa má !Alebo ešte lepšie: pravdu treba povedať len vtedy keď sa nedá klamať ? Uznávam,že lož je niekedy na mieste ,ale to sa jedná o lož milosrdnú.A popritom vôbec nemám dojem, že by toto bol ten prípad.Potom sa čudujeme ,že mladá generácia je taká aká je . Za totality sme sa všetci ("dobrovoľne")tvárili ako milujeme socializmus a rodnú stranu a vládu.Nečudujem sa , vtedy išlo o existenciu samotnú ! Ale dôsledky nesieme dodnes (viď naši ponovembroví ,a do jedného totálne "úprimní" politici,ktorým sa jedná o nich a ich kontá zásadne a vždy - až v prvom rade.)Nechcem tu moralizovať,lebo pre niektorých je už aj tak zrejme neskoro...Ovšem :"ako si ustelieme ,tak budeme spať...Ale k veci : aj sám veľký Nátelník svojho času povedal nejakej blavackej hyene (pardon novinárovi) ,že nie je za celoročnú ochranu vlka, lebo keď to urobili v Poľsku ,tak to vyvolalo masové pytliačenie vlkov (zrejme sa to moc nevidelo jeho chlebodarcom, lebo vzápätí začal presadzovať nulovú kvótu).A prečítajte si referáty z jarného seminára o veľkých šelmách v Levoči - tam je tých poznámok o "čiernom" love šeliem viac - a nie odo mňa! Ale kľudne si pchajte hlavu - kvázi takticky - do piesku ...Len si prosím Vás nerobte zásluhy ak sa niečo v pozitívnom smere na veci zmení.Lebo obyčajne tak zvyknú robiť práve tí,pre ktorých je lož pracovnou metódou ... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od miso111, 26.12.2018 o 10:55 :
Veď to skôr naopak ,ale aspoň ho podporiť treba aj keď proti vetru sa zle ... lebo stále hovorím tu vládnu ľudia ktorý na to nemajú ani mandát ani rozum a žiadnu zodpovednosť ,bohužiaľ to neplatí len v poľovníctve ... ◄ reagovať
HUGO09 ja tak isto s Jarkom v mnohých veciach súhlasím. Považujem za česť, že ho poznám osobne dokonca ešte z čias jeho profesného pôsobenia na lesoch v ZA. Vážim si jeho prácu pretože si pamätá časy, keď jediný ochranári boli samotní lesníci. A na základe zodpovedného výkonu svojej profesie sami vedeli, čo má skutočnú cenu a je potrebné to chrániť pre nasledujúce generácie. Dnešným webovým ochranárom sa to ťažko počúva ale je to fakt. Neznamená to však,že súhlasím z aktuálnou prezentáciou problému z Lyscovej strany. Sám si to napísal veľmi presne. DLHODOBO poukazuje... a ja sa pýtam či sa tým niečo mení v prospech veci? Odpoveď...NIE! Skôr naopak. Ale to je zas len môj názor. Tak to tak aj ber. ◄ reagovať
KriKa ale Lysec len dlhodobo poukazuje na to čo priniesla nezmyselná ochrana a pohraničná zóna tam kde vlk robí najväčšiu šarapatu tam sa nesmie loviť a kde sa vyskytuje pomenej tam sa tie ,,kvóty" nenaplnia potom to vyzerá tak ako vyzerá a ochranári kričia že je vlkov málo lebo (kvóta) a poľovníci v pásmach zákazu lovu sa majú prizerať čo sa im deje v revíroch to ako keby mi niekto rozkazoval čo môžem vo svojom dvore keď mi pes podrhne sliepky ja sa rozhodnem čo s ním a ako s ním náložím nie je to idealny príklad ale vystihuje podstatu ja zákony rešpektujem len mi tu chýba zdravý rozum iba toľko a prajem ešte všetkym pekné a pokojné sviatky kásne zážitky z revírov a lovu zdar. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od miso111, 25.12.2018 o 18:31 :
Kedze nie som polovnicka a trofeje som ,,zdedila"...tak ja mozem. ;-) ◄ reagovať
Plne súhlasím s KriKou. Jednoducho vieme ako sa veci majú ale písať isté skutočnosti takto neomalene je zbytočne netaktické. Najmä pokiaľ je jasné, že to ABSOLÚTNE NIČ nezmení na skutkovom stave veci a jeho posune v pozitívnom smere. Skôr naopak. Je to môj pohľad na vec a nemá nič spoločné s pokrytectvom. Tiež viem o čom píšem ale fotodokumentáciu radšej pridávať nebudem :-) ◄ reagovať
Len aby ste vedel,ze viem,o com pisem ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 25.12.2018 o 11:45 :
Lysec. S vacsinou Vasich komentarov v inych diskusiach plne suhlasim. Rozpravku ,,Cisarove nove saty" dobre poznam. Ale. Ak Vam nedopne,ze napisat verejne na sklo ,,ano, polovnici pytliacia" postrada akykolvek pud sebazachovy.... A potom tu riesite, ci je zalomok na spravnej strane klobuka, ci zver lezi na vyrade na pravom boku,ci na chrbte,.... Rovno mozete napisat :,,Ked si drbnem 6 rumov,odpalim aj medveda..." ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Kubicek, 24.12.2018 o 23:08 :
KriKa -Ak tú rozprávku o cisárových nových šatách nepoznáte ,odporúčam Vám prečítať si ju .A ak Vám ani potom nedopne ,tak nie je o čom...Ak sa totiž v týchto prípadoch nejedná o hlúposť ,tak máme pre to len jedno priliehavé pomenovanie - POKRYTECTVO.
Kubicek - dovolím si spresniť - strieľajú sa hlavne neoficiálne,pretože kvóta lovu sa každoročne naplnila len asi na 40-60 %,takže za tie roky už by museli byť naši vlci nielen okolo Brna ,ale aj vo Viedenskom lese ,ba aj Budapešti... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od KriKa, 24.12.2018 o 23:02 :
Normálnym ľudom dopne, že sa nestrieľaju vlci len OFICIALNE, píšem tak ako to je... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Kubicek, 24.12.2018 o 22:25 :
Kubicek, pripustam Tvoj argument, ale naco to pisat na verejnu stranku? Ochranar nikdy nenapise,kolko % z grantov na ochranu vlka, medveda,....pouzil ako ,,rezijny naklad". ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od KriKa, 24.12.2018 o 18:21 :
KriKa, poľovníci, ktorí sú v reviroch s vyskytom vlkov, vidia čo sa v združeniach robí, ako to s tou kvótou je a koľko je približne strelených vlkov :) Ochranári nech si píšu kolko chcu že ako ochranili vlkov, vždy sa najdu "polovnici" ktorí si ulovia nejakého potichu ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 24.12.2018 o 16:31 :
Lysec,prepacte,ale....ochranar predstiera, ze dosiahol ochranu vlka a polovnik predstiera,ze ho aj chrani. Zda sa mi nevhodne takto verejne priznavat,ze ,,strelenych vlkov je urcite viac''. Jednak oznacujete polovnikov za pytliakov a nahravate ochranarom. Dalsi ich argument bude:,,
Pociatocny stav - kvota 0,00 -upytliacene = konecny stav. Nestvime proti sebe verejnost (uz aj tak dost nabrusenu proti polovnikom). Najprv je treba dosiahnut stav,aby ulovky vlka boli legalne a az potom o nich piste. Bolo by na tu temu pisania......idem vyprazat ,,file z lesa'', vesele Vianoce, Lesu a lovu zdar. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od KriKa, 24.12.2018 o 12:38 :
Takže ďalší z tých, ktorý je spokojný so súčasným stavom ,keď ochranári predstierajú, že veľké šelmy sú nás chránené tým najprísnejším spôsobom aký mohli dosiahnuť a väčšina poľovníkov predstiera, že tú ochranu aj dodržiavajú. A najhoršie na tom je to,že nie ste sám , ktorý je tej dvojtvárnosti schopný ...(na spôsob rozprávky H.Ch.Andersena "Cisárove nové šaty" asi takto : ja viem, že je to tak,ale aspoň o tom nehovorme !?) Skutočne charakterné,len čo je pravda....Hádam by bolo načim sa zamyslieť nad tým ,kto to vlastne do nášho hniezda špiní a kto chce dosiahnuť stav,keď o veciach nebudú rozhodovať duchom chudobní pseudoochranári a obmedzení debilkovia od PC ,ale odborníci?! Záverom všetkým kolegyniam a kolegom, ktorým pravda neprekáža ,prajem príjemné prežitie Vianočných sviatkov a všetko najlepšie do roku 2019!!! "LESU A LOVU ZDAR !" ◄ reagovať
KriKa len nechápeš čo tým chcú povedať prehnaná ochrana tam kde to nie je potrebné robí medvediu službu tentoraz vlkom ale čo keď tu už vládne ten kto na to nemá mandát a bohužiaľ žiadnu zodpovednosť !!! ◄ reagovať
...Lysec, Kubicek...a takto si polovnici s.ru do vlastneho hniezda a prihravaju na smec ochranarom :-( ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Lysec, 20.12.2018 o 16:04 :
Tak ako píše Lysec, určite je už ulovených viac ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.