dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Skúšky duričov - diskusia

autor: off Daxlkopov
pridané: 8.10.2013 21:50

Dobrá deň,

som prihlásený na skúšky duričov, a mam jeden problém : mám len 15 rokov čiže nie som členom PZ a chcem sa vás spýtať Čo všetko potrebujem na skúŠky duričov okrem prihlášky

Vopred Vám za príspevky Ďakujem .

počet zobrazení: 3 792
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off peeterko, 9.10.2013 o 23:53

onval - viacej vykricnikov sa uz nedalo? tesme sa, ze takyto mlady chalani maju tolko odvahy a odhodlania, ze beru psa ako vodic na skusky. Urcite by si bol aj ty na to pysny, keby mal aj tvoj vnuk takyto pristup k polovnickej kynologii. Iba sa opytal na nieco co bolo nejasne a nie uplne fakticky vysveltlene v predpisoch. Ak sa skusok este predtym nikdy nezucastnil, tak si nema odkial domysliet cely priebeh. Od toho su tu starsi polovnici aby mladym poradili, ci nie? Tak klud a rozvaha. Poradme mladym co vieme a podporujme ich. Daxlkopov - ako uz bolo pisane, striela sa vzdy, iba sa tam rozpisuje sposob odlozenia. Prajem vela zdaru!

dať hlas príspevku | počet hlasov: 10

komentáre

zoradiť
off BucokB, 11.10.2013 o 13:29

Všetko dobre želám a veľa šťastia. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off peeterko, 9.10.2013 o 23:53

onval - viacej vykricnikov sa uz nedalo? tesme sa, ze takyto mlady chalani maju tolko odvahy a odhodlania, ze beru psa ako vodic na skusky. Urcite by si bol aj ty na to pysny, keby mal aj tvoj vnuk takyto pristup k polovnickej kynologii. Iba sa opytal na nieco co bolo nejasne a nie uplne fakticky vysveltlene v predpisoch. Ak sa skusok este predtym nikdy nezucastnil, tak si nema odkial domysliet cely priebeh. Od toho su tu starsi polovnici aby mladym poradili, ci nie? Tak klud a rozvaha. Poradme mladym co vieme a podporujme ich. Daxlkopov - ako uz bolo pisane, striela sa vzdy, iba sa tam rozpisuje sposob odlozenia. Prajem vela zdaru! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 10

off jozef, 9.10.2013 o 21:36

roso aj tam bude asi 15r ako pri skúškach.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off roso27, 9.10.2013 o 21:33

myslím že spoločnej polovačky sa môže zúčastniť osoba starša ako 16 rokov, tak tam bude problém .... ◄ reagovať

off Daxlkopov, 9.10.2013 o 19:18

ok len mi to podla tohto nebolo zrozumitelne ◄ reagovať

off cita, 9.10.2013 o 19:16

Střílí se vždy, jen je rozepsáno jak vypadá s upoutáním a jak volně... ◄ reagovať

off Daxlkopov, 9.10.2013 o 19:11

2.12. Odloženie psa Časový limit: 10 minút Skúša sa v lese v dostatočnej vzdialenosti od prípadnej koróny, aby nerušila psa. Rozhodca sa musí vopred opýtať vodiča, či chce psa odložiť na upevnenom remeni alebo voľne. Vodiči so psami sa rozostavia najmenej 80 krokov od seba. Na požiadanie vodiča možno psa odskúšať aj osobitne. a) odloženie na remeni Vodič na pokyn rozhodcu privedie psa na vodiacom remeni na okraj voľného priestranstva a pripúta ho. S príslušným povelom psa odloží. Potom odíde od neho na vzdialenosť asi 100 krokov, aby ho pes nevidel a nenavetril. Po 5 minú­tach vystrelí a po ďalších 5 minútach sa na pokyn rozhodcu vráti k odloženému psovi. Pes si smie počas skúšania sadnúť, nesmie byť však nepokojný alebo hlasitý, alebo dokonca pokúšať sa o uvoľnenie. b) odloženie voľne Vodič odloží na pokyn rozhodcu psa bez pripútania. Môže mu nechať obojok s voľne položeným vodiacim remeňom alebo nechať pri ňom niektorý predmet zo svojho výstroja. Známkou 4 sa hodnotí pes vtedy, ak je počas odloženia ticho, pokojne zostane na mieste. Nepovažuje sa za chybu, ak si pes hľadá vhodnejšie miesto na ležanie. Známkami 3, 2, 1 sa, podľa intenzity prejavov nepokoja, hodnotí pes, ktorý zostane na mieste, ale skučaním a hniezdením sa prejavuje nepokoj Pes pripútaný na remeni, ktorý sa trhá, zavýja alebo brechá a voľne odložený, ktorý z miesta odíde, sa hodnotí známkou 0. ja som to cital tu a kde je tu napisane ze sa striela i po odlozeni na volno ◄ reagovať

off onval, 9.10.2013 o 18:59

Daxelkopov čo je na tom nezrozumiteľné?Pri odložení sa po 5-tich minutach vystrelí či je pes odložený na voľno alebo na remeni!!! A bodka!!!Zle si si to potom prečítal!Kynologické predpisy SPK z 3.5.2013 sú zrozumiteľné treba si ich riadne preštudovať!Keby si si preštudoval kynologické predpisy, nemusíš sa spitovať či sa pri odložení strieľa alebo nie ?Je to tam napísané zrozumiteľne!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off apple, 9.10.2013 o 18:57

strieľa sa i pri odložení na voľno. ◄ reagovať

off Daxlkopov, 9.10.2013 o 18:34

Prosím vás a eŠte jednu vec: Pri odložení psa voľne tzn. bez pripútania na remeni sa nevystrieľí alebo hej? Pretože v pravidlách je napísané že pes ktorý je odloženy na remeni sa po 5 minútach vystrelí ale pri voľnom odložení nie no keĎ som sa na to pytal jedného rozhodcu tak mi povedal že sa vystrelí pri jednom i druhom prípade tak teraz som z toho jeleň :D ◄ reagovať

off Daxlkopov, 9.10.2013 o 18:12

stefa ďakujem ◄ reagovať

off stefa, 9.10.2013 o 7:51

Kynologické predpisy SPK zo dňa 3.5.2013: "Na skúškach môžu predvádzať psy osoby staršie ako 15 rokov." "Pri prehliadke sa vodiči psov, nevlastniaci platný poľovný lístok na území SR, musia preukázať, že sú poistení zo zodpovednosti za spôsobené škody (môže to byť aj jednorázové poistenie)." "Na skúškach je vodič povinný strieľať si zver sám. Mladiství vodiči, ktorí nemajú oprávnenie na držbu poľovnej zbrane, si na skúšky, kde sa použitie zbrane vyžaduje, musia zabezpečiť strelca s platným poľovným lístkom a zbrojným preukazom." "Zásadne je neprípustné, aby namiesto vodiča strieľal zver rozhodca." Tu je myslím zahrnuté všetko!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off Daxlkopov, 8.10.2013 o 22:08

ok to mi je jasné ale počul som o neajakom papieri z PZ ◄ reagovať

off jozef, 8.10.2013 o 22:01

Myslím že min.vek je 15 ale to si over v podmienkách SD..na SD očkovací preukaz,rodokmeň a nezabudni psa!Prajem veľa šťastia! ◄ reagovať

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov