Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem
Chyba! Skúste sa prihlásiť znova a skúste to ešte raz.

Využitie jarabiny - diskusia

autor: off petokk
pridané: 25.8.2013 18:34

Aké by bolo najvhodnejšie využitie plodov jarabiny ako krmenie pre zver? Myslím vysušená ako letnina na zimu, pridávať ju len v malých dávkach k objemovému krmivu ako vhodný doplnok, či jednorázovo? Ako ju najlepšie a ktorá zver využije?.. Jedná sa mi o jedno vrece-možno dva..

počet zobrazení: 1 962
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off mozaik, 25.8.2013 o 20:25

Plody jeřábu po uzrání suším a přidávám v zimě k senu a ovsu. Obvykle zmizí dřív než oves. Bere ho dobře srnčí a mufloni. Jeleny a daňky máme, ale ti mi ke krmelci nechodí, ale určitě by je brali taky. Asi je lepší rozdělit si dávky na celé období než ho podat jednorázově. Jeřabina údajně upravuje trávení, má hodně vitamínů a hlavně zvěři chutná, tak by bylo lepší podávat je po trochách víckrát než jen jednou.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

komentáre

zoradiť
off Milanhongo, 27.8.2013 o 0:08

Vždy je lepšie po troche a čo najdlhšie, len nie naraz. Musíš dať pozor na prekyslenie bachora. Ten sa prispôsobuje novej potrave cca 15 - 20 dni.Drž sa rady mozaika. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off mozaik, 25.8.2013 o 20:25

Plody jeřábu po uzrání suším a přidávám v zimě k senu a ovsu. Obvykle zmizí dřív než oves. Bere ho dobře srnčí a mufloni. Jeleny a daňky máme, ale ti mi ke krmelci nechodí, ale určitě by je brali taky. Asi je lepší rozdělit si dávky na celé období než ho podat jednorázově. Jeřabina údajně upravuje trávení, má hodně vitamínů a hlavně zvěři chutná, tak by bylo lepší podávat je po trochách víckrát než jen jednou. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off cevar, 25.8.2013 o 19:33

pokiaľ ja viem žerú ju papagáje , ale len v malom množstve lebo je mierne jedovatá ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM