Lesu,lovu a chovu ZDAR!
Priatelia mam na vas jednu,dve otazky - mam povolenku na Jelena Lesneho-karpatak:) I.VT a chcem najst kriteria chovu, aby som nepochybyl..ide o Slanske pohorie tzn.ide o polovnu oblast prvej kvalitativnej triedy..nasiel som podklady k tomu,ale neviem ci je to este akutalne..jelen do 2r. ostro zakoncene ihlice s dlzkou min.35cm,tupo zakoncene ihlice ihlisce s dlzkou min.30cm a clenene kmene aj s dlzkou mensou ako 30 cm..
druha otazka: mozem strielat aj na sestoraka?patri este do 1.VT?
za odpovede vopred Dakujem..
Adam- k vlastnostiam spravneho polovnika, ale aj cloveka nepatri len urcite mnozstvo vedomosti, ale aj schopnost viest dialog a diskutovat. Som rad, ze sa forest spytal, lepsie ako keby to ani vediet nechcel, pripadne myslel, ze to vie a pri posudzovani pochybil. Forum sluzi prave na toto, nemyslim si, ze je forest je jediny drzitel polovneho listka, ktory presne kriteria odlovu v Slanskych vrchoch nevedel. Urcite aj ty pocas svojej polovnickej kariery este narazis na veci, ktore ovladat nebudes a inym budu pripadat ako zakladne. A tiez ti nebude prijemne, ked namiesto rady dostanes odkaz, ze mas vratit polovny listok, ku ktoremu si sa dostal a nic si pren neurobil...preto nabuduce bud kultivovane porad alebo bud prosim ta ticho, utokov je na tomto fore dost a dalsieho kohuta nam tu netreba...:)
Dodo dakujem ,velmô rozumne napisane ako i koment o 11:27,som rad že to chapeš presne tak ako ja i podaktorý iný na tejto stranke a preto tu stale rad chodim,i ked som tu chcel dakedy davno skončit ◄ reagovať
apple, dnes o 12:08 ok rozumiem ťa čo myslíš, ale ak budeme každému kto chce poradiť odporúčať iné riešenia ako tento portál, to naozaj za chvíľu stratí význam a nebude mať chuť tu prispieť nikto. Takéto reakcie (Adam321, 16.8.2013 o 16:51) odradia chuť prispievať na portál a každý naozaj radšej bude hľadať iné riešenia ako portál LovuZdar.sk a to ja nechcem. Ty popisuješ možnosti, ktoré mohol autor diskusie využiť pred založením diskusie. Ok. Ale ak sa už niekto na niečo pýta, a nie je to tematicky mimo portálu, tak sa mu snažme poradiť a pomôcť nájsť odpovede. Ak niekto nemá záujem poradiť, hľadanie odpovede mu zaberá čas a má názor, že môže si to pýtajúci sa nájsť sám, ok, ale nech radšej nenapíše nič ako má odrádzať od prispievania. To bolo myslím všetko čo sme mali na mysli. Teraz prosím píšme už iba k téme zadania a nie mimo témy. Ďakujem. ◄ reagovať
vladenko, hekler, ďakujem, pochopili sme sa. navyše, ak by sme sa mali spoľahnúť na anonymné rady s puškou v ruke.... ◄ reagovať
admin, vo všetkej úcte, hovorím o princípoch, v žiadnom prípade nespochybňujem úlohu stránky a "poradenstvo " na nej. myslím, že som sa viackrát snažil poradiť v rámci mojich vedomostí, aj odkaz na nejakú stránku dal. takže to, čo píšeš funguje a nespochybňujem to! dokonca aj v tejto téme som tak učinil: apple, 17.8.2013 o 9:14 a to naprosto relevantným odkazom, overiteľným, v podstate nespochybniteľným, na ktorý sa dá platne odvolať, včetne zdroja. to, čo sa mi nepáči, je v kocke toto: po troch dňoch jalového vyčkávania je naraz problém, a ostatní robte, lebo ja chcem ísť do hory! o tomto hovorím, ak by som nechcel pomôcť, tak si nedám tie dve minúty roboty a nedám hodnoverný odkaz. lanus má to samé, ale bez tej overiteľnosti, preto som dal aj môj, nech nie sú pochybnosti a aby nevznikol nejaký problém. a tí, čo ich uvádzaš, nedali k veci nič, len hodnotia prácu a názor iných, hoci neprispeli ničím k podstate problému! bohužiaľ, znovu som si celé prečítal, nemám dôvod zmeniť názor. ospravedlnil som sa zaň, ale nezmenil. vieš aj prečo? pozri si ForrestGump, 17.8.2013 o 19:29 a následne ForrestGump, 17.8.2013 o 23:20 ! tiež, kde sa snažil načerpať informácie. to ani nejdem rozoberať. čakal snáď, že niekto bude vedieť naspamäť celé kritéria? toto nie je predsa o potrebe dať si poradiť, že niečo neviem a už vôbec nie pri niekom, kto uvádza, že má právnické vzdelanie! ja sa na to dívam takto, je to tu tak forestom napísané, nezaváhal aj klamať. ešte raz sa ospravedlňujem, ale nemám dôvod meniť názor. ◄ reagovať
niet nad googl, aj Snowden to hovorí a ten tomu rozumie ... (:... nech je pravda taká či onaká, nemal by sa hnev obracať ,z hlupákov čo sem dávajú fotky a odpovede navádzajúce na porušovanie zákona, na diskutujúcich čo na to poukážu a po lopate to aj napíšu ... nech je to ktokoľvek vrátane mňa ◄ reagovať
apple, ja samozrejme, tiež v prvom rade skúsim, pohľadať sám, ale nastolme si situáciu, že dotyčný chcel osloviť skupinu ľudí, poľovníkov, ktorý priamo povedzme v Slánskom pohorí poľujú a odovzdajú mu svoje info o kritériach odstrelu, lebo sú s tým v denno dennom styku. On vôbec nemusel myslieť povedzme priamo na teba, aj keď viem že si v tomto smere zdatný. Naozaj, ak by som mal tieto poznatky, nemusím ich nikde hľadať, ale mu ich napíšem z hlavy. A že ich neviem, tak ich nebudem prácne hľadať za neho. Nech napíšu tí, čo tie poznatky majú. Od toho je diskusia. Ak nemám k tomu čo dodať, tak nebudem tu písať, ako je niekto lenivý si pohľadať sám. Inak všetko dobré, a tvoje príspevky sú si vždy rád prečítam. ◄ reagovať
apple, 17.8.2013 o 9:14: Nesúhlasím s tým čo píšeš. Súhlasím s tým, čo napísali (Stagstalker, 17.8.2013 o 8:48; Hekler, 17.8.2013 o 9:01; lubenko, 17.8.2013 o 15:22; Vladenko, dnes o 9:59). Portál LovuZdar.sk má presne na toto slúžiť! Je to poľovnícky portál, tak prečo by sa tu nemali rozoberať i takéto veci? Áno google vie všetko, ale sú všetky odkazy na google správne? Tu mám zaručené, že mi poradia v téme zdatní, a nemusím sa obávať nesprávnych webových odkazov a nesprávnych informácií. Áno, dalo sa to riešiť i cez google. Ale tým, že to riešil portálom LovuZdar.sk mňa osobne teší a nevidím na tom nič zlé, prečo by som ho mal odsudzovať, diskusia na LovuZdar.sk má byť o tom - poraďme si navzájom! ◄ reagovať
nie, nie, vladenko. gooogle je prvé, čoho sa normálne zdatný chytí. alebo radšej nech ho používajú tí, ktorí odpovedajú? obávam sa že je to stále ten istý google.... vo vzťahu k tejto téme ho zrejme použil aj lanus, a ja určite. alebo takto to tu má má byť správne? ja niečo potrebujem, tak dám robotu iným a ešte si na nich zgustnem? iné je, ak čomusi nerozumiem, alebo sa neviem dopátrať, ale zneužívať iniciatívnu ochotu iných, uznaj... ◄ reagovať
Chlapci, ak každá odpoveď na otázku bude znieť v duchu, použi "google". Tak s pánom bohom, toto diskusné fórum, stratí zmysel. ◄ reagovať
ľubo, keďže tu nechcem ísť aj mimo tému, aj ju pokladám za uzavretú, odpovedám ti do pošty. dám sem len poslednú vetu: Ľubo, neviem, v čom som ja pochybil, ale keď vravíš, tak asi máš pravdu. Asi je to tak správne, ako hovoríš. Naozaj nie som neomylný, no ak pochybím, snažím sa ospravedlniť. Takže ospravedlňujem sa ti, aj forestovi, aj komukoľvek inému. Forest spravil tú najsprávnejšiu vec, akú mohol v trojdňovej časovej tiesni urobiť a rozhodne konal zodpovedne! Ešte raz sa ospravedlňujem! Snáď sa z toho i ponaučím. ◄ reagovať
Jaro keby si si aspon raz priznal ,že nie vo všetkom maš pravdu a neviem čo to ma spoločne s mojimi uspechmi a čo si mam užit a ake vymysli maš na mysli a prečo o niekom koho nepoznaš vraviš že je lenivec,ako si to vôbec môžeš dovolit ◄ reagovať
nerozumiem, čo tu rozvádzaš a na základe čoho. a je mi to už jedno. výmyslami podporuješ lenivca a ja som nakoniec ten zlý, keď to poviem na rovinu. nikdy som nebol iný a dúfam, že ani nebudem. naozaj zo srdca ti prajem veľa úspechov, uži si to. ◄ reagovať
Jaro ,vôbec ti nemusi byt smutno,len skus pochopit nas ktory sa nevedia až tak zorientovat v pravnych predpisoch a potrebujeme dakedy poradit od takych ako si ty ,alebo Hekler ,si myslim že tie tvoje reakcie su dakedy dost strohe a neadekvatne na rozdiel od Heklera tak sa nesnaž byt urazeny,ja nepatrim ako aj vetšina polovnikou ,ku členom zo Zadielskej doliny ◄ reagovať
lubo, je mi smutno z tvojho príspevku. prajem ti veľa úspechov. ◄ reagovať
Jaro nepreživaj to tak dožiješ sa dlhšieho veku,začinaš byt poslednou dobou dost agresivny,Forest chcel len poradit,nič ine tu nechcel,tak nechapem tie tvoje litanie kolo toho:):):):)a ješte niečo ,keby sa tu nik nepytal tak tieto diskusie nemaju zmysel a ty by si tu bol nepotrebný ◄ reagovať
Forest, premeškal si ideálny čas byť ticho ... ◄ reagovať
povolenka mi bola vystavena 13 augusta...15 augusta som prvy krat siel do daneho reviru..lebo mi nebol vypisany len jelen..kedze od 16 je uz aj jelen povoleny{neratam vynimky}tak som sa chcel pripravit..bol to darcek,kt.som neratal..tesil som sa..tisic krat som dakoval..lebo som nechapal za co..v rodine nemam ani jedneho polovnika..a voala..mam..som najstastnejsi chlap..a taky ako si ty padesiatnik..mi len beries vietor do plachiet..ja doprajem kazdemu..aj Tebe..len nechapem preco..:{a to nasa blba slovenska natura..cele zle.. ◄ reagovať
chápem, v piatok si dostal povolenku a ten kto ti ju vydal, ti nevedel povedať, aké sú kritéria. a ty potrebuješ ísť do hory. zbytočne sa vzrušuješ, v piatok ti nik odpoveď nedal a ty len čakáš a čakáš, kto sa posnaží miesto teba. mne to trvalo na nete asi 2 min nájsť relevantný zdroj apple, dnes o 9:14, takže asi tak. a možno, že nie je jediný. a kedže si sa stihol medzitým vypytovať kde kade, tak predpokladám, že o povolenke si vedel skôr, však? tak tu neargumentuj že o 15.00 ..... ◄ reagovať
apple ty vies citat?este raz si precitaj moju diskusiu - ja som nasiel k tomu nejake podklady len som sa chcel ubespecit ci to je este aktualne..a dobre ze som sa opytal lebo to nebolo aktualne..a v piatok o 15:00 kedy bola diskusia pridana si nemyslim,ze by mi vobec niekto na lensom urade zdvihol..dakujem..:} ◄ reagovať
lubo, ja ti odpúšťam, obdivujem tvoju schopnosť veštiť a vidieť veci tu nevidené. ja takú schopnosť nemám a držím sa toho, čo je tu napísané. okrem iného, že má výučný list z práva a že mu funkcionári, dokonca lektori nevedia dať odpoveď. hovorí to minimálne o dvoch faktoch: tí, čo to majú vedieť aspoň kde to hľadať to nevedia a ForrestGump ako znalý práva tiež nie. tak ho poťapkaj, vymysli ešte nejakú veštbu. a ubezpečujem ťa, že nie som najmúdrejší, tak nie som lenivý, nehanbím opýtať sa,keď niečo neviem, ale najprv sa aspoň snažím nájsť odpoveď tam, kde má byť a je. na škodu veci je kopa flákačov na lesných úradoch a obvodných komorách ktorí to nedokážu ani zavesiť na web, prípadne nie sú schopní si ani stránku spraviť. ◄ reagovať
Jaro,prepač ,ale mam pocit že začinaš byt tiež jeden z tych najmudrejšich:):):),Forest sa dobre opytal pretože povolenku asi dostal poštou a ked pride na tvar miesta určite mu tam o všetkom potrebnom ku lovu povedia a tu je forum,takže dobri kamarati vždy poradia,mudri sa robia zas len mudrimy,ako to tu už začina byt zvykom,,FORESTGAMP LOVU ZDAR ◄ reagovať
ForrestGump, nič v zlom, načo sa rozčuľuješ? prečítaj si, čo si napísal 16.8.2013 o 18:58. a tiež sa zamysli, kde tie kritéria našiel lanus. prípadne sa najprv skús spýtať strýka googla, čo on na to... napr odkaz a nezabudni, že takéto info ti pošlú mailom z OLÚ, ale i OPK ... sú to rýchle info na papieri, a nie "funkcionárske" ◄ reagovať
páni kľud, aj keď sa otázka Forresta zdá akokoľvek divná preto že je poľovník ... predpokladám že povolenie dostal do oblasti kde nepoľuje a preto kritéria chovnosti v danom revíri nepozná, lanus mu dal na ne odkaz a on si ich naštuduje, z môjho pohľadu je jeho otázka divná preto, že pri preberaní povolenky mu predsa PH (alebo predseda) mal vysvetliť uvedené kritéria .... bola to jeho povinnosť ... ako aj určiť sprievodcu ktorý zodpovedá za správnosť selektívneho odstrelu za hosťa, (hosť nenesie zodpovednosť za výstrel na pokyn sprievodcu) ◄ reagovať
Adam- k vlastnostiam spravneho polovnika, ale aj cloveka nepatri len urcite mnozstvo vedomosti, ale aj schopnost viest dialog a diskutovat. Som rad, ze sa forest spytal, lepsie ako keby to ani vediet nechcel, pripadne myslel, ze to vie a pri posudzovani pochybil. Forum sluzi prave na toto, nemyslim si, ze je forest je jediny drzitel polovneho listka, ktory presne kriteria odlovu v Slanskych vrchoch nevedel. Urcite aj ty pocas svojej polovnickej kariery este narazis na veci, ktore ovladat nebudes a inym budu pripadat ako zakladne. A tiez ti nebude prijemne, ked namiesto rady dostanes odkaz, ze mas vratit polovny listok, ku ktoremu si sa dostal a nic si pren neurobil...preto nabuduce bud kultivovane porad alebo bud prosim ta ticho, utokov je na tomto fore dost a dalsieho kohuta nam tu netreba...:) ◄ reagovať
Adam321..ty si ako Prazak,kt.neznasaju vsetci ostatni Cesi..niet mudrejsieho a arogantnejsieho cloveka..v skratke mam slusnu zbierku knih,kt.nielen skladujem..dokonca niektore sa datuju od r.1888{Zakony zemedelske kralovstvi Ceskeho}cez zaklady myslivosti od Jozefa Zelmana z.r.1948 az po sucanu odbornu literaturu..no nikde..nespominali podmienky chovu jelena IVT v Slanskom pohori..bodka tym si pre mna skoncil..a prajem ti aj tak vsetko dobre.. ◄ reagovať
Chlapi dakujem jozef, slavomir aj lanus pomohli ste mi..lanus konecne mam nieco v rukach s cim by som vedel argumentovat..takze dakujem velmi pekne.. ◄ reagovať
Adam 321 - Čo sa týka "Tvojho pobúrenia" máš síce pravdu !!! ALE ak sa chceš vymaniť z klubu "ignorantov a nevzdelancov" ,ktorých kritizuješ musíš dať do "guláša" aj mäso a nie len rečičky !!! Tým "mäsom" je v tomto prípade toto : odkaz ◄ reagovať
a na to nie som hrdý,že niekto z tohto nášho poľovníckeho cechu neovláda základné veci skôr je to na zamyslenie, že aký ľudia sa dostanú k poľovníckemu lístku,a nič pre to neurobia...keby si mal ozaj záujem o to tak si naštuduješ xxxxx literatúry o tom... ◄ reagovať
Tak keď vedú o tom aj polemiku funkcionári niektorých poľ.združení, tak aj tí nech si to idú pekne zopakovať.máte tam dajaký bordel v tom... ◄ reagovať
Jelene súce na chov min. kritéria Slánske pohorie. 1 ročný: ostré ihlice min. 35cm tupo zakončené min. 30cm, členené kmene aj s dĺžkou menšou ako 30cm, 2 ročný: min.pravidelný 8 rák kmene obojst. ukončené vidlicami s priemernou dĺžkou min. 15cm, dĺžka stred. vetiev min. 15cm, dĺžka kmeňov min. 55cm ◄ reagovať
Forest hlavne klud.Ak máš tie podklady a v I.VT je už písaný aj dvoj ročný jeneň tak je pravdepodobné že máš aktuálne podklady.A áno aj šestorák s druhým parožím patrí do I.VT.U nás sú kritéria 1ročne jelene (1parožie) ihlice min. 30cm,členené kmene,aj jednostranne bez ohladu na dĺžku. dalej...,,,2ročné jelene (druhé parožie) min nepravidelný osmorák,kmene jednostranne ukončené vidlicou,dĺžka min 55cm,dĺžka strednej vetvy min 15cm,bod.hodn.min.100.b CIC.. ◄ reagovať
Vidim,ze dalsi zakomplexovany Trencan..urcite si na seba hrdy-to som mu ,ale teraz dal..nech si zopakuje kurz-nevzdelanec..preco hned ten utok?Vediem o tom polemiku uz s viacerymi osobami,kt.su funkcionari v niekolkych zdruzeniach..dokonca jeden to aj vyucuje..nevedeli mi na sto pro zodpovedat..som vyuceny pravnik..tzn chcem si k tomu nieco najst..podrobnejsie..a ten kto sa nepyta..nic sa nedozvie..tzn ZHOR TY SCHOD ◄ reagovať
Foreste Foreste :) Hej aj na šestoráka len bacha aby to nebolo prvé parožie :)A kritéria nájdeš niekde na webu.Alebo u PH určite by ich mal mať.. ◄ reagovať
choď si zopakovať kurz na poľovnícky lístok,lebo už keď nevieš toto,tak to svedčí o tom ako si nadobudol poľovnícky lístok !!!!!!!! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.