Zaujímali by ma vase postrehy pri zásahu zveri roznymi kalibrami , respektíve do akého kalibru este vidíte značenie v puškohlade. Dá sa to vidiet pri 270 win ?
to či sa dá vidieť značenie v puškohľade záleží dosť výrazne i od použitého zväčšenia puškohľadu pri streľbe, konkrétne prípady značenia sú špecifické a závisia od viacerých faktorov, štandardné značenia sú dosť prehľadne popísané i znázornené v poľovníckej literatúre ◄ reagovať
Kender- darmo vies cais nova značka či . ◄ reagovať
16-ročný s puškou? Robíš si z nas bláznov? ◄ reagovať
No nech čítam, ako čítam ani ja nechapem čo sa vlastne deje. Aku skazu . Striela to mimo alebo čo. Aká puška, puškohlad montáž, ako sa to prejavuje? Musíš trochu podrobnejšie. ◄ reagovať
nedary sa mi mam kozlicu s ktorou som nemal problem na30 ani150m chodim do pohonu a s puskohladom to nebolo dobre skladat a zakladat puskoh tak som kupil gulovnicu na postriesky ◄ reagovať
Kender,s cim mas vlastne problem? Lebo dokopy som z tvojej otazky nic nepochopil.... ◄ reagovať
poradte mam win 270 m puskohlad cais 4 strielam geco 9,1 niekedy to padne niekedy nie co robit? menil som aj puskohlad zacalo to po 5 ranach robit skazu ◄ reagovať
Jasné že ju citím to som nepovedal že nie ale netreba robiť s 30-06 to čo nieje :) mne moja sedí dokonale nemám s ňou žiadny problém ... ◄ reagovať
Záleží ako chalanovi sedí lomenie pažby a celkové rozmery zbrane. Aj keď CZ550 je v pažbe skôr taká mohutnejšia puška, no neviem, ťažko súdiť, ja už 30-06 považujem za razantný kaliber so silnejším spätným rázom. Na druhej strane, čo sa týka značenia, v závislosti od vzdialenosti a podmienok niekedy strieľam s oboma očami otvorenými, tak bez ohľadu na zdvih zbrane viem pekné značenie zveri zachytiť bez problémov. Nedá sa to ale zovšeobecniť nie vždy predsa človek strieľa na zver stojacu na "blat" na zelenej lúke za denného svetla kedy sú podmienky ideálne :) Niekomu z pušky šlahá taký plameň, že smer odskoku zveri vie častokrát určiť len sluchom :) ◄ reagovať
všetko záleží ak máš dobre opreté prípadne ležíš po tej petelici môžno niekto udrží v zornom poli guľovnicu . Z volnej ruky asi nie za šera už vôbec nie . Mne W 270 tiež rozhodí ručičky :-D 3006 s toho som strielal a pocitovo to boli väčšie petelice ako z 300win.mag i keď ten mal úsťovú brzdu . Najpríjemnejší je na strelbu 308W teda z kalibrov ktoré sú dostačujúce na vysokú či diviaka . ◄ reagovať
Libor vsak mas 55kg aj s topankami takže podľa mna tu 30-06 musis citit ...alebo si uz pribral??? ◄ reagovať
libor1-myslíš,teda tvrdíš,že cz 550 exclusiv v 30-06 nerozhodí po výstrele,hm.to počujem prvý krát,ale hold,všetko je raz prvý krát.Ale netvrdím,že ti neverím,nemám s tou zbranou skusenosti ◄ reagovať
No neviem čím to je možno nieje zbraň ako zbraň. Pri tej mojej spatný raz skoro necítim tak vidím aj značenie zveri po zásahu. Ked som strielal s kamarátovej 30-06 tak to bolo zas o niečom inom ... ◄ reagovať
no ved aj ja :) prave kvoli tomu som zalozil tuto diskusiu , ak sa to da vidiet v 30-06 a ja to nevidim tak asi niekde robim chybu... ◄ reagovať
SUMCAR-IDE O TO,či je možne po odpaleni sledovat značenie zveri pozasahu,lebo ak ta spatny raz rozhodi,tak to asi tažko v niektorych pripadoch postrehneš.Preto sa divim-libir1-ako to pri tej 30-06 pozoruje. ◄ reagovať
nechapem co ma spolocne umiestnenie zasahu s tym ci ti spatny raz rozhodi pozeranie do optiky. ◄ reagovať
Ano ja som Marlin XL 7 testoval v kal.270W. Velmi dobry kal. na vacsie vzdialenosti, prijemny spatny raz, super balistika a ucinnost. ◄ reagovať
Ja strielam s 30-06 a značenie zveri po zásahu vidím. Ale ako už bolo spomenuté je to podla umiestnenia zásahu a nie podla kalibru. ◄ reagovať
ja to napriklad pri 30-06 nevidim preto sa pytam na 270... ◄ reagovať
Jasné, že vidno, je to obdoba 7x64 aj keď .270win je subjektívne u mňa príjemnejšia na streľbu. Niektoré zásahy mi zver značí stabilne učebnicovo. Ale ako povedal Edu, je to najmä o strelive a dobre umiestnenej rane. ◄ reagovať
270win bude aj moja volba pre polovanie zatial som ho mal na športovú strelbu,bol alebo je tu chlapík čo to testoval s marlinom nick asi snipko no nepodarilo sa mi ho najsť asi tu už nieje.. ◄ reagovať
Ano znakovanie sa dá vidieť . Za šera je obyčajne strelec oslepený plameňom . W270 je štandart kaliber . Každý zásah však má svoje špecifiká a preto znakovanie je často dosť odlišné . Používam tento kaliber a je môj najoblúbenejší .Kvalitné strelivo urobí viac ako kaliber . Najviac rozhodujúci faktor je umiestnenie zásahu a uhol . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.