zubna ambulancia klinika
dnes je nedeľa,  20. apríl 2025,  meniny má Marcel,  spln: 13. apríl 2025,  dnes východ slnka: 04:49,  dnes západ slnka: 18:41
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

zbrane Howa 1500 - diskusia

pridané: 25.5.2013 0:24

Poprosim o skúsenosti s touto zbraňou, vaše postrehy s praxe a porovnania z inými značkami.

počet zobrazení: 10 844
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

správca MMasska, 31.7.2018 o 14:37

No keď si žiadaš fundovanú odpoveď tak ti napíšem moje postrehy s praxe. S 243w som začínal a doslova som ju miloval, strieľal som s ňou denne cca 30ks streliva . Naučila ma veľa a trvalo to pár rokov kým som začal strieľať na väčšie vzdialenosti . Za priaznivých poveternostných podmienok sa s ňou dá v celku úspešne strieľať do 1km ale ...! Vieš žiadaš radu s požiadavkou zasahovať zver na 400m? Už som to tu písal viac krát každú vzdialenosť vydeliť 1,5, čo to znamená? Keď úspešne strieľaš do terča na vzdialenosť 100m daj deleno 1,5 = 66,6m máš výsledok na dĺžky na ktorú strieľaj na zver. Čiže ak budeš trénovať a úspešne strieľať do terča na 200m poluješ na 133m ak na 300m tak poluj na 200m a takto dookola. Ak chceš úspešne podotýkam úspešne strieľať na líšky na 400m tak to chce toho trochu viac ako len dobrú zbraň a strelivo, treba ti slušný puškohĺad, dobrú optiku na meranie vzdialenosti a anemometer. Potom sa už len naučiť toto všetko používať naštudovať teóriu balistiky a všetko pretaviť do praxe a \\\\\\\" možno sa za pár rokov s teba stane úspešný poľovník. \\\\\\\" lebo nieje dôležité raz vystreliť na líšku na 400m a trafiť najdôležitejšie je to kedykoľvek bez chyby zopakovať. Živým príkladom tohoto všetkého čo som tu opisoval je tu na stránke Peťo ppeter29. Teraz sa vrátim k tvojej otázke či 22-250 alebo 243w , no ak to chceš len na líšky tak ber 22-250 s Vmax je to neskutočne kladivo na líšky a ti zaručujem že každá rána do tela je pre ňu smrteľná. S pozdravom len tréning s teba urobí dobrého lovca.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

flinty.sk

komentáre

zoradiť
off Moriak14, 1.8.2018 o 9:18

Reakcia na príspevok od MMasska, 31.7.2018 o 14:37 :
Ďakujem ti za dobrú radu a objasnenie veci. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

správca MMasska, 31.7.2018 o 14:37

Reakcia na príspevok od Moriak14, 31.7.2018 o 12:50 :
No keď si žiadaš fundovanú odpoveď tak ti napíšem moje postrehy s praxe. S 243w som začínal a doslova som ju miloval, strieľal som s ňou denne cca 30ks streliva . Naučila ma veľa a trvalo to pár rokov kým som začal strieľať na väčšie vzdialenosti . Za priaznivých poveternostných podmienok sa s ňou dá v celku úspešne strieľať do 1km ale ...! Vieš žiadaš radu s požiadavkou zasahovať zver na 400m? Už som to tu písal viac krát každú vzdialenosť vydeliť 1,5, čo to znamená? Keď úspešne strieľaš do terča na vzdialenosť 100m daj deleno 1,5 = 66,6m máš výsledok na dĺžky na ktorú strieľaj na zver. Čiže ak budeš trénovať a úspešne strieľať do terča na 200m poluješ na 133m ak na 300m tak poluj na 200m a takto dookola. Ak chceš úspešne podotýkam úspešne strieľať na líšky na 400m tak to chce toho trochu viac ako len dobrú zbraň a strelivo, treba ti slušný puškohĺad, dobrú optiku na meranie vzdialenosti a anemometer. Potom sa už len naučiť toto všetko používať naštudovať teóriu balistiky a všetko pretaviť do praxe a \\\\\\\" možno sa za pár rokov s teba stane úspešný poľovník. \\\\\\\" lebo nieje dôležité raz vystreliť na líšku na 400m a trafiť najdôležitejšie je to kedykoľvek bez chyby zopakovať. Živým príkladom tohoto všetkého čo som tu opisoval je tu na stránke Peťo ppeter29. Teraz sa vrátim k tvojej otázke či 22-250 alebo 243w , no ak to chceš len na líšky tak ber 22-250 s Vmax je to neskutočne kladivo na líšky a ti zaručujem že každá rána do tela je pre ňu smrteľná. S pozdravom len tréning s teba urobí dobrého lovca. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off Moriak14, 31.7.2018 o 12:50

Ja sa určite nehnevám len chcem počuť rady a nie doťahovať sa o slovíčka. Ja som vzdialenosť 400 m uviedol len ako príklad a nehovorím, že keby vidím líšku na 400 m tak na ňu musím vystreliť a uloviť ju, ale sú tu ľudia, ktorí sa venujú streľbe a lovu na väčšie vzdialenosti a práve na tých je smerovaná moje otázka či je zbraň HOWA M 1500 na to vhodná a aký kaliber by bol vhodnejší, či 22-250 alebo 243 win. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off rudy72, 31.7.2018 o 12:37

Reakcia na príspevok od rudy72, 31.7.2018 o 12:01 :
Zase aby si sa až tak veľmi nenahneval,aj mňa poteší ak zasiahnem zver na väčšiu vzdialenosť ale odťiaľ poťiaľ!!!! Mám 223 rem. a to mi stačí na tu našu škodnú.A stačí mi aj do tých 300 m čo považujem za polovnícke maximum. Teda aspoň z môjho pohľadu. Naučme sa najprv strieľať na normalne vzdialenosti a až potom ako to budeme ovládať perfektne tak skúšajte do nekonečna. Ako bolo povedane v inej diskusii: Načo mi je nočným videním vidieť na kilometer keď ani za bieleho dňa nestrieľam na vysokú zver na viac ako 150metrov. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1