M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  6. marec 2025,  meniny má Radoslav/Radoslava,  spln: 14. marec 2025,  dnes východ slnka: 06:19,  dnes západ slnka: 17:35
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

" Turisti " - diskusia

autor: off misko39
pridané: 14.5.2013 7:28

Vážený priatelia a kolegovia, obraciam sa na Vás s prosbou o rady resp. skúsenosti s riešením našim problémom. V poslednom čase sa v Našom PZ rozmohla veľká turistická aktivita ako slovenských turistov tak aj poľských turistov, ktorí sústavne a ignorantsky brázdia revírom bez ohľadu nato, že sa nachádzajú mimo vyznačených turistických trás. Toto je ešte len jeden problém, ktorý nás trápi, ďalším je vyznačovanie turistických trás..... ako som skôr naznačil sme pohraničná oblasť a minuli rok poľský susedia začali rozmiestňovať po našom chotári smerové a turistické značenie. Otázka znie je spôsob ako obmedziť takúto turistickú aktivitu vzhľadom na to, že sa to dotýka prevažnú časť súkromných vlastníkov pôdy.?? Existuje nie jaka právna úprava na vyznačovanie turistických trás resp. vedenie turistických spolkov ????

Vopred Vám Ďakujem

počet zobrazení: 2 198
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
off apple, 16.5.2013 o 12:11

misko39, dnes o 9:37 ... k tej požiarnej ceste: na obecnom úrade ti povedia, či sa jedná o verejnú cestu, alebo nie. to je dôležité. ak nie, tak môže zasahovať aj lesná stráž, aj poľovná. aj pokutovať. aj požadovať súčinnosť štátnej polície. a ku tým značkám: tie tabule zdokumentujte, je to jednoznačne porušenie zákona o ochrane prírody, a jednoducho ich pozbierajte. maľby taktiež zdokumentovať a odstrániť. ak je za tým organizácia, môže mať z toho problém i doma. poľovná stráž môže toho tiež dosť, § 29 Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže ... dám do pozornosti odsek 3, ten je zaujímavý. zvykne sa požívať nielen paralyzujúci spray, ale i výdatný s farbou. má výhodu, že sa zle z oblečenia umýva... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off goret, 16.5.2013 o 11:40

protiopožiarna ochrana nie je dôvod na turistické značenie a už som napísal, že TZT musí byť schválená KÚ ŽP ◄ reagovať

off misko39, 16.5.2013 o 10:58

goret - no to je len jedna no od bodu 9 po bod 12 ide po tvrdej asvatovej ceste ktorá vedie k putnickemu miestu ta ma netrápi ale od bodu 9 po bod 6 ide lesnou cestou, keď som sa informoval na OU bolo mi povedané že bola upravovaná na účel protipožiarnej ochrany .... ◄ reagovať

off Hekler, 16.5.2013 o 10:54

pozrel som si to ešte raz, máš pravdu, máš tam Lesnou strážou ◄ reagovať

off misko39, 16.5.2013 o 10:30

Hekler čo sa týka jazdenia na štvrokolkach, motorkách skútroch tak sme žiadali a políciu o spoluprácu... vykonali pár výjazdov nič sa tým neporiešilo, bolo aj také vyjadrenie že oni nemajú na to prostriedky aby ich chytali po revíri.... ja som sa nechcel vyjadrovať o lesnej stráži nie o PS, čo sa týka poľovnej stráže tak to riešili napomenutím ( turistov ) a tých tzv. motoristov je nemožné dolapiť... ◄ reagovať

off goret, 16.5.2013 o 10:27

Miško, ak ide o toto odkaz bežeckú stopu lákajúcu turistov a ich peniaze do vášho regiónu, tak ani tú si nemôže robiť hocikto hocikde a ako sa chce a na OÚ v Litmatovej by o tom mali niečo vedieť. ◄ reagovať

off Hekler, 16.5.2013 o 9:57

Michal, si predsa poľovník a chceš sa škrabať ľavou rukou za pravým uchom, skús si ešte raz prečítať príspevok appla, potom si preštuduj zákony o poľovníctve a lesoch, potom sa vráť k príspevku appla a som si istý že pochopíš presne čo ti naznačuje, riešenie je v podstate jednoduché a v tomto prípade veľmi účelné ak budeš postupovať dôsledne ako to tu naznačuješ, osobne by som sa orientoval na spoluprácu s Lesnou strážou a Poľovníckou strážou a "ochranou prírody" (tvojej pripomienke k PS nerozumiem, lebo ak si neplnia alebo dokonca odmietajú plniť svoje povinnosti, treba ich navrhnúť OLÚ odvolať ... stačí jedného ...) ◄ reagovať

off misko39, 16.5.2013 o 9:37

apple - no turisti to začali a ako hovoríš ten problém sa rozširuje na štvorkolky, motorky a v zimnom období skútre... s lesnou strážou je to u nás komplikovanejšie nebudem sa k tomu vyjadrovať.... a vlastníci??? poniektorí ani netušia čo sa deje...chystám sa oboznámiť dotknutých vlastníkov o tomto probléme... čo sa týka pokutovania turistov tak neviem aký právny predpis to dôkladne upravuje ( myslím sankcie ) a kto vlastne môže udeliť takúto sankciu.... neviem či najprv osloviť životné prostredie alebo obec... ak viete mi poradiť tak za každú radu budem veľmi vďačný pre ilustráciu pridávam ešte jednu fotografiu to je jedná z mala resp. druhov značky v našom revíri... ◄ reagovať

off apple, 16.5.2013 o 8:51

miško, poznám tieto aktivity, dokonca mám dojem, že ide len o prvú etapu, následná sú štvorkolky. liek: spolupráca s lesnou strážou, tú tam máte určite. tiež s majiteľmi pozemkov. jedná sa nepochybne o porušovanie zákona o ochrane prírody. aj s obecným úradom je možná spolupráca, na základe zákona o poľovníctve. treba značky odstrániť - zaevidovať to ako odstraňovanie škôd, pár "turistov" poslať domov s pokutou, dať oficiálne oznámenie na úrad. ◄ reagovať

off goret, 16.5.2013 o 8:40

podobá sa to na našu "miestnu značku", ktorá sa používa pre trasy miestneho významu, na nej však deliaca uhlopriečka ide z ľavého horného rohu do pravého spodného. Možno je to značka k nejakému pietnemu miestu. ◄ reagovať

off misko39, 16.5.2013 o 7:26

goret pridám ti na ukážku pár fotiek ich značenia ◄ reagovať

off goret, 14.5.2013 o 8:57

súčasťou TZT sú smerovníky (rázcestníky) a na nich info o čísle trasy, pozri odkaz ◄ reagovať

off misko39, 14.5.2013 o 8:07

goret - už som sa informoval aj na obecnom úrade a neviem či sa len tvária alebo vážne o ničom nevedia.....ale aj tak ďakujem za informáciu ◄ reagovať

off goret, 14.5.2013 o 7:59

Poľskí susedia možu značiť turistické trasy na území Poľskej republiky. U nás to robí Značkárska sekcia pri Klube slovenských turistov (KST). Turistické značené trasy (TZT) schvaľuje Krajský úrad ŽP. Predpokladám, že o značení v katastri vašej obce by mal vedieť váš Obecný úrad, ktorý býva žiadateľom o TZT. Navrhovateľom zvykne byť KST. ◄ reagovať

reklama

www.LUK.sk