čo je vlastne geometrické číslo stmievania, čím je menšie tým je lepšie??? alebo?? a sveteľnosť??? ..... Ďakujem za radu
To je len geometria, ktorá bude cca rovnaká u dalekohladu za 150 € aj za 1500 € . Treba zohladniť aj vek oka, velkosť pupily, ako aj kvalitu tej geometrie a skla ....... Ja som kúpil Zeiss conq Hd 8x42 čo je papierovo horšie ako 7x50, 8x 56, no kuká lepšie ako tieto veľké za lacné peniaze. Treba to vždy porovnávať v danej kvalitativnej triede optiky a tam sa potom dá aj na to pozerať ( porovnavať zeiss, swar...) A na konec aj tak rozhodne konkretne oko. ◄ reagovať
Pokiaľ mám správne informácie, tak čím vyššie číslo stmievania, tým lepšie za šera. Je to však len jeden z mnohých faktorov pri správnom výbere ďalekohľadu resp. sveteľnosti ďalekohľadu za šera. ◄ reagovať
pri nosení periskopu však hrozí väčšie nebezpečie :) ◄ reagovať
Škoda, že v závere absentuje štúdia traumatológa , vplyv dlhodobého nosenia ťažkého ďalekohľadu na deformáciu krčných stavcov. ◄ reagovať
odkaz tu by malo byt vsetko. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.